Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@19:15:29 GMT

تک فرزندی موجب سندروم آشیانه خالی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۰۹۲۰

تک فرزندی موجب سندروم آشیانه خالی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، ناهید دیناروند پژوهشگر و کارشناس حوزه جمعیت، در برنامه چشم‌انداز رادیو گفت‌وگو با بیان اینکه فرزندآوری موجب سلامت جسمی و روانی زن و مرد می‌شود، گفت: جمعیت یک مقوله چند وجهی است که نیاز به عزم ملی و سیاسی دارد چراکه از مؤلفه‌های اقتدار نیز محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش موانع اصلی فرزندآوری در حال حاضر چیست، اظهار کرد: طبق تحقیقات، «مشکلات اقتصادی»، «اشتغال بانوان» و همچنین ادامه تحصیل از جمله موانع در این زمینه بر شمرده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قدیم امتیاز زنان فرزندآوری بود

دیناروند در ادامه با بیان اینکه مهارت‌های زندگی می‌بایست به بانوان جامعه آموزش داده شود، گفت: از آنجایی که اساساً زن نقش محوری در جامعه و خانواده دارد، می‌بایست بحث آموزش به بانوان در این راستا جدی گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه پیشتر امتیاز یک خانم فرزندآوری بوده است، خاطر نشان کرد: در سبک زندگی ایرانی – اسلامی قدیم، طبق هنجارهای دینی و ‏اجتماعی، بزرگترها زوج‌ها را برای بچه‌دار شدن، تشویق می‌کردند.

این پژوهشگر حوزه جمعیت افزود: اما متأسفانه امروزه به دلیل تغییر نگرش در سبک ‏زندگی ایرانی اسلامی، زندگی‌ها به سمت الگوهای غربی رفته است.

دیناروند‬ در بخش دیگری از اظهارات خود در واکنش به این مساله که کشورهای غربی صرفاً ‏یک یا دو فرزند را مناسب می‌دانند، گفت: اینکه نبود فرزند باعث لذت زندگی و جمع کردن ثروت می‌شود، دیدگاه درستی نیست.

وی با اشاره به اینکه تک‌فرزندی از دیدگاه یک روانشناس موجب بروز مشکلاتی است، اظهارداشت: به عنوان مثال، والدین درست در سنینی که نیاز به نگهداری و توجه فرزندان دارند، دچار سندروم آشیانه خالی می‌شوند.

دیناروند ادامه داد: این یعنی تک فرزندشان ازدواج کرده ‏‏و سراغ زندگی خویش می‌رود، حالا این پدر و مادری که سال‌ها زحمت کشیده‌اند، عملاً دستشان خالی است.

این کارشناس حوزه جمعیت همچنین با بیان اینکه والدینی که تک فرزند دارند، همیشه به فرزند خود سرویس داده و او را بدعادت کرده‌اند‏، اظهارداشت: از نظر روانشناسی فرزندانی که خواهر یا برادر ندارند از تاب‌آوری پایینی برخوردار هستند و این مساله در بزرگسالی برای این طیف مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

وی افزود: این در حالیست که اگر تعداد فرزندان در خانواده زیاد باشد، فرزندان با یکدیگر تربیت می‌شوند.‏

دیناروند، ‏ با بیان اینکه بخش عمده‌ای از جامعه در حوزه جمعیت درگیر مساله ناباروری هستند، گفت: دلایل این قضیه، می‌تواند ازدواج در ‏سنین بالاتر، وجود استرس زیاد در خانم‌ها، مواد شیمیایی و آلودگی‌های محیطی باشد.

وی همچنین با اشاره به اینکه در ‏گذشته بیمه‌ها، ناباروری را جز بیماری محسوب نکرده و هزینه آن را تأمین نمی‌کردند، اظهارداشت: اکنون متخصصان زنان اذعان کرده‌اند که ناباروری زوج‌ها، یک نوع بیماری است و بیمه باید تقبل کند.‏

این کارشناس حوزه جمعیت در پایان ‏اضافه کرد: یک زوج نابارور در گذشته می‌بایست به خارج از کشور مسافرت می‌کردند؛ اما ‏امروزه از صفر تا ‏صد این بیماری، داخل کشور قابل درمان خواهد بود زیرا امکانات لازم و ‏پزشکان ‏حاذقی در ایران موجود است.

کد خبر 5119740

منبع: مهر

کلیدواژه: اشتغال بانوان فرزند آوری ناباروری شهرداری تهران شورای شهر تهران آلودگی هوا وزارت آموزش و پرورش شورای شهر شهر تهران شهرداری تهران تذکر به شهردار تهران شورای عالی استان ها هوای ناسالم موتورسیکلت برقی میراث فرهنگی ویروس کرونا حوزه جمعیت تک فرزند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۰۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مهرعلیان ظهر یکشنبه در نشست قرارگاه جوانی جمعیت که در فرمانداری قزوین برگزار شد اظهار کرد: متأسفانه نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است و شاهد کاهش جمعیت در شهرستان قزوین هستیم.

رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین با تاکید بر اینکه باید بحران جمعیت در قزوین را جدی گرفت، افزود: تشویق جوانان به ازدواج در افزایش موالید و رشد جمعیت مؤثر است.

وی با بیان اینکه سیاست‌های اشتباه پیشین تفکراتی مانند «فرزند کمتر، زندگی بهتر» در بین جامعه نهادینه شده و باعث کاهش جمعیت در استان و کشور شده است.

مهرعلیان با بیان اینکه باید از فرصت باقیمانده برای پنجره جمعیت به بهترین شکل استفاده کرد، تصریح کرد: تغییر باورهای فرهنگی مردم و تشویق به ازدواج جوانان و فرزندآوری برای خلق یک زندگی با نشاط می‌تواند رشد جمعیت را در استان باعث شود.

وی بیان کرد: ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری نیازمند همراهی همه دستگاه‌ها و استفاده از همه ظرفیت‌های موجود در شهرستان قزوین است و همه باید خود را در این حوزه مسؤول بدانند.

رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین تاکید کرد: یکی از ابزارهای ازدواج موفق و فرزندآوری آموزش مهارت‌های صحیح زندگی به نوجوانان و جوانان است.

وی در پایان یادآور شد: باید از همه ظرفیت‌ها برای جبران سال‌های از دست رفته در حوزه جمعیت استفاده کرد.

کد خبر 6097442

دیگر خبرها

  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • فرزندی تربیت کنید که پس از مرگ برایتان طلب مغفرت کند + فیلم
  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • (ویدئو) کشف اسکلت‌های بدون دست و پا در «آشیانه گرگ» هیتلر
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • ببینید | فرزندی تربیت کنید که پس از مرگ برایتان طلب مغفرت کند
  • قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است
  • ارائه خدمات جهادی موجب افزایش رضایتمندی مردم می‌شود
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)