Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا قلی پور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال نهاده های دامی به صورت خام در اختیار دامداران قرار نمی گیرد بلکه به منظور افزایش بهره وری تبدیل به کنسانتره و بعد در اختیار آنان قرار می گیرد.

وی همچنین کاهش هزینه های تولید و دسترسی بیشتر خانواده ها به علوفه دستی را از دیگر اهداف فراوری نهاده ها به کنسانتره عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قلی پور افزود: علاوه بر این میزان، ماهانه هزار و ۶۰۰ تن کنسانتره برای تغذیه دستی بین خانوارهای عشایری کوچرو این استان توزیع می‌شود که از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان تامین شده است.

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی با بیان اینکه مراتع مراوه تپه استان گلستان نیز تا حدودی خوراک دام ها را تامین نمی کند گفت: به این منظور هزار تن نهاده نیز برای دامدارانی که در قشلاق به سر می برند در نظر گرفته شده است تا به این قشر مولد کمک شود.

وی اظهار داشت: نهاده های دامی با قیمت ۳۰ هزار ریال دراختیار دامداران عشایری قرار می گیرد که با بازار آزاد تفاوت زیادی دارد.

وی با بیان اینکه در تامین نهاده های دامی برای عشایر مشکلی نداریم افزود: اما متاسفانه به علت قیمت بالای گوشت در فروشگاه ها و قصابی ها سرانه مصرف گوشت قرمز در استان پایین آمده است.

قلی پور اظهار داشت: پایین آمدن درآمد خانوار ها و مشکلات اقتصادی پیش آمده از ناحیه ویروس کرونا باعث کاهش خرید گوشت قرمز گوسفندی در سبد خانوار ها شده است.

۹۵ درصد درآمد عشایر متکی به دامداری است 

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی با بیان اینکه ۹۵ درصد درآمد خانوارهای عشایری این استان از فروش دام حاصل می شود افزود: تنها پنج درصد از درآمد این قشر از ناحیه فروش صنایع دستی و گیاهان دارویی به دست می آید.

قلی پور اظهار داشت: گوشت تولیدی عشایر این استان کیفیت بالایی دارد اما به علت نبود صنایع بسته بندی، تبدیلی و تکمیلی و معرفی نشدن مناسب، ارزش افزوده آن نصیب دیگر استان ها می شود.
وی افزود: هم اکنون سالانه ۲۰۰ هزار راس دام مازاد توسط خانوار های عشایری این استان تولید می شود که متاسفانه بدون ایجاد زنجیره ارزش افزوده از استان خارج می شود.
وی جمعیت دامی این استان را ۲ میلیون راس عنوان کرد و گفت: از این تعداد افزون بر ۷۰۰ هزار راس دام مربوط به عشایر استان است که بعد از پرواربندی وارد چرخه صنایع تبدیلی نمی شود.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: عشایر این استان ۲۵ درصد گوشت قرمز استان را تولید می کنند.
وی گفت: عشایر این استان به لحاظ جمعیتی در رده ۱۵ و در بخش تولید فراورده های دامی در رده ۱۲ کشور قرار دارد.
عشایر خراسان شمالی با ۳۰ هزار نفر جمعیت بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت استان را تولید می‌کنند.

جمعیت این استان ۸۶۳ هزار نفر است که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.

برچسب‌ها زندگی عشایری بجنورد دام و طيور اختصاصی ایرنا خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زندگی عشایری بجنورد دام و طيور زندگی عشایری بجنورد دام و طيور اختصاصی ایرنا خراسان شمالی اخبار کنکور خراسان شمالی نهاده ها قلی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۴۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، رییس اداره امور عشایر شهرستان لنده با اشاره به خدمات انجام شده در حوزه عشایری این شهرستان گفت: از اول اردیبهشت ماه سال جاری کار بازگشایی ایل راه‌های لنده با هدف تسهیل در تردد عشایر این شهرستان با سه دستگاه لودر و ویک کامیون آغاز شد. صفدر نیک آیین افزود: بیش از ۳۰۰ کیلومتر جاده فرعی و اصلی عشایر شهرستان لنده در حال بازگشایی و ترمیم می‌باشد. رئیس اداره امورعشایر لنده گفت: شهرستان لنده دارای دو بخش موگرمون و بخش مرکزی می‌باشد که تنها شهرستانی است که میهمان عشایری از دیکر نقاط استان دارد که نهصد خانوارعشایری زندگی می‌کنند. وی عشایر شهرستان لنده را در کوه سیاه و سفید و دلی مهرگان و دلی خیارکار و کوه سفید بیش از ۳۵۰ خانوار دانست و گفت: این عشایر دارای ۱۶هزار و پانصد راس دام سبک و سنگین می‌باشد که این تعداد خانوار و دام را امور عشایری با تانکر سیاربه مدت ۶ ماه آبرسانی می‌کنند. وی گفت: در بارندگی‌های اسفنده ماه و فروردین ماه امسال در مناطق عشایری شهرستان لنده بیشتر راه‌های ارتباطی و زیر ساخت‌های جاده‌ای از بین رفته است وکوچ زود هنگام عشایر در امسال باعث از بین رفتن گیاهان دارویی و بیشتر مراتع این منطقه خواهد شد، که امیدواریم مسئولان در این زمینه چاره اندیشی کنند. 

دیگر خبرها

  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان پرداخت شد
  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا
  • خراسان شمالی خود کفا در تولید گوشت سفید/افزایش ۲۶ درصدی جوجه ریزی در استان