Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@00:25:54 GMT

هم‌نوایی اصلاح‌طلبان برای حمایت از خمینی جوان

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۴۳۳۸

هم‌نوایی اصلاح‌طلبان برای حمایت از خمینی جوان

گروه سیاست سایت فردا – همین دیروز بود که محسن رهامی مدعی شد، گزینه مورد اجماع اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو است. این طور که به نظر می‌رسد، اما او یک رقیب جدی مثل سید حسین خمینی دارد. چراکه هیچ حرفی از احتمال معرفی رهامی نیست و کسی غیر از خودش او را شایسته ریاست جمهوی نمی‌داند، اما سخن از ظرفیت‌های خمینی‌جوان بسیار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روزنامه «آرمان ملی» امروز در گزارشی او را یکی از کاندیدا‌هایی می‌خواند که قادر هستند تنور انتخابات را گرم کنند. این روزنامه اصلاح‌طلب می‌نویسد: «چهره دیگری که چندی است بسیار مورد توجه قرار گرفته و مخصوصا اصلاح‌طلبان و اعتدالیون روی او تمرکز کرده‌اند آیت‌ا... سیدحسن خمینی است؛ چهره‌ای که هم در میان جامعه از محبوبیت برخوردار است و هم مقبولیت بالایی میان جریانات سیاسی دارد. بااین‌حال هر زمان که صحبت از حضور وی در انتخابات ریاست‌جمهوری شده خمینی این مساله را رد کرده، اما درخصوص انتخابات پیش رو و حضورش در انتخابات شاهد موضع‌گیری از سوی او نبوده‌ایم.»
همانطور که آرمان و سایر روزنامه‌های اصلاح‌طلب امروز اشاره می‌کنند، آنچه موجب تقویت گمانه حضور وی در انتخابات ۱۴۰۰ شده، اظهارات او در مراسم چهارمین سالگرد مرحوم آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی است که گفته بود: «اگر به هر علتی این جامعه به کسی نیاز پیدا کرد، نسبت به مسئولیت نباید شانه خالی کنیم».
برخی تصور کردند که او با این حرف‌ها قصد دارد محمدجواد ظریف را ترغیب به کاندیداتوری کند، اما بسیاری نیز این سخنان را نشانه‌ای از میل او به کاندیداتوری دانستند. مثلا فرید مدرسی، فعال رسانه‌ای در صفحه توییتر خود نوشت: «اگر جامعه به کسی نیاز پیدا کرد، نباید نسبت به مسئولیت شانه خالی کند. خمینی در نظرسنجی‌ها از میزان محبوبیت بالایی برخوردار است و هوادارانی در دو جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا دارد. انتخابات ریاست‌جمهوری نزدیک است و همراهانش به او گفتند: از مسئولیت کاندیداتوری شانه خالی نکن!»
فقط این نیست و به نظر می‌رسد که برخی جریانات سیاسی رسما از وی خواسته‌اند که وارد انتخابات شود. این نکته را می‌توان از آخرین جمله گزارش آرمان برداشت کرد، آنجا را نوشت: «حال باید دید دعوت رسمی جریانات سیاسی از آیت‌ا... سیدحسن خمینی برای حضور در انتخابات چه زمانی رخ خواهد داد.»
برای اثبات این گمانه نیز نشانه‌های بسیاری وجود دارد، مثلا اظهارات غلامعلی دهقان، عضو حزب اعتدال و توسعه که روز گذشته در مصاحبه‌ای به «نامه نیوز» گفته بود: «اگر آقای سیدحسن خمینی ورود کند، باعث تعالی نظام سیاسی کشور می‌شود؛ چون او یک مجتهد آگاه به دو مقوله مکان و زمان است و می‌تواند راهی را که امام خمینی، رهبر فقید انقلاب در فقه سیاسی شیعه ایجاد کردند، استمرار ببخشد و بسیاری از چالش‌های نظام را به لحاظ فکری، فرهنگی و فلسفی حل کند. آمدن آقای سیدحسن خمینی باعث امیدواری بخشی از جامعه ایرانی می‌شود که ما به آن‌ها نواندیشان دینی می‌گوییم؛ کسانی که معتقدند دین می‌تواند در هر زمانی پاسخگوی نیاز‌ها باشد. این جریان طی ۲ دهه گذشته به تدریج ضعیف شد و، چون آقای سیدحسن خمینی متعلق به این جریان فکری است، به نظر می‌رسد این بخش جامعه که از طبقه متوسط شهری هستند، وارد انتخابات می‌شود.... حضور آقای سیدحسن خمینی به نوعی نمادین بازگشت به آرمان‌های صدر انقلاب است، به خصوص اصولی از قانون اساسی که درباره توجه به حقوق ملت مورد غفلت قرار گرفته است. علاوه بر اینکه ایشان میانسال و روحیه جوانی دارد که رهبری بار‌ها به آن تاکید کردند. او می‌تواند در بین بخشی از جوانان نواندیش و نوگرای جامعه جاذبه ایجاد کند.»
اظهارات و تعریف و تمجید‌های دهقان از سید حسن خمینی نشان می‌دهد که حتی اگر بخشی از اعتدال و توسعه دنبال کاندیداتوری لاریجانی باشد، یادگار امام در این جریان طرفداران خود را دارد.
طرفدارانی که انگار به اعتدال و توسعه محدود نیست. شاهد آنکه روزنامه «اعتماد» در شماره امروز خود به نقل از اسماعیل گرامی‌مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی می‌نویسد: «اصلاح‌طلبان و خط امامی‌ها و اصولگرایان میانه‌رو از سیدحسن خمینی حمایت می‌کنند».
روزنامه «شرق» نیز امروز سیدحسن خمینی را عکس یک کرده، اما حرفی در جهت تقویت گمانه کاندیداتوری او نزده و بعد از بازنشر مصاحبه دهقان با نامه نیوز، به تضعیف این گمانه پرداخته است. شرق می‌نویسد: «البته نامزدی حسن خمینی می‌تواند محل تردید باشد، زیرا اولا او هنوز هیچ موضعی درباره حضور یا عدم حضورش در انتخابات نگرفته است و ثانیا برخی در قبال احتمال نامزدی او موضوع عدم سابقه کار اجرائی او را مطرح می‌کنند.»
مساله جدی‌تری که می‌تواند مانع از کاندیداتوری سیدحسن خمینی یا مانع از موفقیت وی شود و «شرق» به آن اشاره نمی‌کند، اما تردید اصلاح‌طلبان در انتخاب بین او و علی لاریجانی است. شاهد این مدعا بعد از تمایل بخشی از اعتدال و توسعه به حمایت از علی لاریجانی آن است که همین یک ماه قبل «صدای اصلاحات» عکسی از لاریجانی و سیدحسن خمینی را در صفحه یک خود منتشر کرد و ضمن آنکه از قول محمد‌زارع فومنی، دبیرکل حزب مردمی اصلاحات نوشت: «ائتلاف بر سر لاریجانی یعنی از بین بردن باقی آبروی جریان اصلاحات» از «احتمال بالای نامزدی سید حسن خمینی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰» گزارش داد.
این شکل از دوگانه‌سازی وقتی قابل توجه‌تر می‌شود که به خاطر داشته باشیم، محمدزارع فومنی قبل از آن نیز بر خبر نامزد شدن سید حسن خمینی صحه گذاشت و گفته بود: «اگر امروز با دقت مشاهده کنیم می‌بینیم که اصلاح‌طلبان به دو قسمت تقسیم شدند؛ یک گروه کارگزارانی‌ها و احزاب و گروه‌هایی که دوست دارند لاریجانی رییس‌جمهور شود و گروه دیگر که روی گزینه سید حسن خمینی مشغول فعالیت‌های تبلیغاتی هستند؛ بنابراین اگر آقای سید حسن خمینی از طیف اصلاح‌طلب وارد انتخابات شود، یک رقابت سنگین و پرشوری اتفاق خواهد افتاد؛ زیرا نام او هم به عنوان یکی از گزینه‌ها مطرح است و کارگزاران بر آمدن او حساب کرده‌اند.»

منبع: فردا

کلیدواژه: انتخابات 1400 اصلاح طلبان سیدحسن خمینی انتخابات ریاست جمهوری آقای سیدحسن خمینی اعتدال و توسعه سید حسن خمینی اصلاح طلبان اصلاح طلب آقای سید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۴۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست

غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: آقای نصیری یک آدم افراطی است که نه آن طرف حرف‌هایش درست بود و نه این طرف حرف صحیحی زده که بخواهد نمایندگی کسی از اصلاح‌طلبان را برعهده داشته باشد.

غلامحسین کرباسچی مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن، در تحلیل مصاحبه‌ی اخیر مهدی نصیری با بی‌بی‌سی گفت: من اصلا ایشان را آدم متعادلی نمی‌دانم که بخواهد طرح و رویکردی بدهد. ایشان یک زمانی شاگرد آقای شریعتمداری در کیهان بود، آنقدر فحاشی و ناسزا به همه اصلاح‌طلبان و شخصیت‌های محترم از جمله مرحوم آقای هاشمی، آقای خاتمی و همین آقای تاج‌زاده و امثال آقای تاج‌زاده کرد و حالا آدم باید چه روحیه و رویی داشته باشد که حالا با این حد از افراط یک مرتبه این طرف صفحه بیاید.

وی در گفتگو با ایلنا، ادامه داد: آقای نصیری یک آدم افراطی است که نه آن طرف حرف‌هایش درست بود و نه این طرف حرف صحیحی زده که بخواهد نمایندگی کسی از اصلاح‌طلبان را برعهده داشته باشد. در آن طرف هم، اگر کسی از مخالفین نظام سوابق ایشان را بررسی کنند، می‌فهمند که ایشان آدم متعادلی نیست.

کرباسچی اظهار داشت: کسی حرف او را حساب نمی‌کند که بخواهد چنین طرحی بدهد. حالا موضع‌گیری‌های اصلاح‌طلبان، به ویژه شخص آقای تاجزاده و آقای موسوی خیلی مشخص است به نظرم ایشان تعادل ندارد و لازم نیست درباره آن صحبت شود.

نصیری می‌خواهد خودش را مطرح کند که از گردونه حذف نشود

وی در پاسخ به این سوال که طرح این موضوع از سوی آقای نصیری دارای چه اهدافی است، گفت: آقای نصیری آدمی است که می‌خواهد خودش را مطرح کند و حرف‌های شاذ می‌زند. زمانی فکر می‌کردم ایشان از طرف همین آدم‌های افراطی مأموریت دارد تا طوری حرف بزند که اگر حرف‌های معقولی زد، جایگاهی پیدا نکند و بگویند فلانی بهترین حرف را برای بی اعتبار کردن حرف‌های انتقادی صحیح می‌زند.

کرباسچی تصریح کرد: اهداف خاصی پشت این موضوع نمی‌بینم و فقط می‌خواهد خودش را مطرح کند که از گردونه حذف نشود. سوابق او آنچنان است که برای آدم‌های اصلاح‌طلب خیلی روشن بوده و کسی حرف‌های ایشان را به بهای بهشت نمی‌دهد. سعی می‌کند حرف‌های تندتری بزند که جایگاهی برای خودش جذب کند.

نصیری فقط به درد تبلیغات ‌بی‌بی‌سی می‌خورد

وی گفت: نصیری آن زمانی هم که در کیهان و پیش آقای شریعتمداری بود و جاهای عمومی کشور در دست آنان قرار داشت، فضاحتی علیه شخصیت‌های ملی، مذهبی و فرهنگی به وجود آورد و آن همه توهین، ناسزا و تهمت علیه آن افراد زد که آن زمان هم معلوم بود که ایشان تعادل ندارد. در حال حاضر هم به دنبال همان مسیر است فقط ورق را برگردانده است. می‌داند که کسی به او وقعی نمی‌گذارد و جایگاهی ندارد، می‌خواهد این سمت افراط را بگیرد تا دیگران به حرف او گوش بدهند.

کرباسچی تاکید کرد: به نظر من آقای نصیری نه جایگاهی در محافل اصلاح‌طلب‌ها دارد، با توجه به سوابق ایشان، براندازها می‌فهمند که فقط به درد همین تبلیغات در رسانه‌هایی مانند ‌بی‌بی‌سی می‌خورد که مثلا حرف تازه‌ای زده شود. در هر صورت ایشان جایگاهی ندارد.

دیگر خبرها

  • تصویری از پوشش متفاوت مهمانان سیدحسن خمینی
  • عکسی از پوشش متفاوت مهمانان سیدحسن خمینی /هدیه ای ویژه برای نوه امام (ره)
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟