Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@14:53:25 GMT

کود سبز، عاملی برای افزایش حاصلخیزی خاک

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۴۷۱۳

کود سبز، عاملی برای افزایش حاصلخیزی خاک

ایسنا/لرستان یک عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: یکی از راه‌کارهای مؤثر در جهت افزایش حاصلحیزی خاک و بالا بردن مواد آلی آن استفاده از کود سبز است.

صمد عبدی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: اثرات نامطلوب کودها و آفت‌کُش‌ها بر محیط زیست باعث توجه بیشتر و استفاده از روش‌هایی شده که در آن نیازی به مصرف مواد شیمیایی نبوده یا کم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این هدف باعث شده که باتوجه به کشاورزی بوم‌شناختی، بحث پایداری در کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد که یکی از راه‌کارهای مؤثر در جهت افزایش حاصلحیزی خاک و بالا بردن مواد آلی آن استفاده از کود سبز است.

عبدی با اشاره به این‌که منظور از کود سبز شُخم زدن گیاه در خاک پس از رُشد کافی و بدون برداشت محصول است، تصریح کرد: اثر کود سبز بر خصوصیات فیزیکی خاک همانند کود حیوانی است ولی کود سبز عملاً مواد غذایی به خاک اضافه نمی‌کند بلکه آنچه را که در طی رشد خود از خاک جذب کرده و در خود ذخیره نموده را به خاک برمی‌گرداند.

عضو هیئت علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: از طرف دیگر کود سبز با جذب و ذخیره مواد غذایی در خود از شسته شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند و علاوه‌بر افزایش حاصلخیزی خاک نقش بسیار مؤثری در کاهش تراکم علف‌های هرز دارد.

وی تأکید کرد: درواقع گیاهانی که به‌عنوان کود سبز کِشت می‌شوند مقدار نور و رطوبت را برای علف‌های هرز کاهش می‌دهند و در نتیجه رُشد آن‌ها کاهش می‌یابد.

عبدی با اشاره به این‌که از هر گیاهی برای تهیه کود سبز نمی‌توان استفاده کرد، افزود: گیاهان مورد استفاده برای این امر باید ویژگی‌هایی مانند، رُشد سریع، نداشتن اثرات فیتوتوکسینی بر رُشد محصول بعدی، تراکم بالا، داشتن شاخ و برگ فراوان و پُرآب، به راحتی در خاک‌های فقیر رُشد کند و انساج قوی داشته باشد.

این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: ازجمله اهداف کود سبز می‌توان به افزایش ماده آلی خاک، حفظ مواد غذایی خاک، جلوگیری از فرسایش خاک و کنترل علف‌های هرز اشاره کرد.

وی ادامه داد: کود سبز را حداقل دو هفته قبل از کاشت محصول اصلی به خاک برمی‌گردانند، هرچه درصد مواد خشبی کود بیشتر و ازت آن کمتر باشد، باید با فاصله زمانی طولانی‌تری از کاشت محصول اصل به خاک برگردانده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کود سبز کشاورزی کود سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۴۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از پیش‌بینی برداشت حدود ۶۰۰۰تن کلزا در مزارع این استان خبر داد. - اخبار استانها -

کامران پیرزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اعلام اینکه بیش از 90درصد روغن خوراکی  موردنیاز کشور از طریق واردات روغن یا دانه روغنی تأمین می‌شود، اظهار داشت: کشت دانه‌های روغنی برای خودکفایی و کاهش وابستگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات اساسی و استراتژیک برای تأمین روغن است، اضافه کرد: دانۀ کلزا حاوی بیش از 46درصد روغن است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به وجود پروتئین 39درصدی در کنجالۀ کلزا، اعلام کرد: کنجالۀ این محصول درصد پروتئین بیشتری از سویا دارد و می‎‌تواند به‌عنوان  خوراک دام و جایگزین سویا استفاده شود.

پیش‌بینی برداشت 150هزار تن جو در لرستان

پیرزادی با بیان اینکه کاشت کلزا در تناوب با غلات باعث کاهش آفات و بیماری‌ها  در محصولات زراعی و افزایش محصول می‌شود، تأکید کرد: این محصول در توسعۀ صنعت پرورش زنبورعسل هم اثرگذار است.

او بیان کرد: 3504 هکتار سطح زیر کشت دانۀ روغنی کلزا  در لرستان طی سال زراعی جدید است و میانگین عملکرد این محصول نیز 1.7 تن در هر هکتار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: کلزا در سلسله، خرم‌آباد، کوهدشت، پلدختر و  دورود نسبت به سایر شهرستان‌های این استان بیشتر کشت و تولید می‌شود.

پیرزادی اعلام کرد: مبارزۀ شیمیایی با علف‌های هرز کلزا در سطح 768 هکتار به‌صورت پیش‌رویش و مبارزه با علف‌های هرز کشیده‌برگ در 3000هکتار از اراضی لرستان انجام شده‌است.

او با اشاره به مبارزه با علف‌های پهن‌برگ کلزا در سطح 290هکتار از مزارع لرستان، اضافه کرد: مبارزۀ شیمیایی با آفات این محصول در سطح 2538هکتار از مزارع این استان انجام شده‌است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: بیشتر ارقام گندم کشت‌شده در مزارع این استان به بیماری زنگ زرد حساس است.

پیرزادی هشدار داد: کشاورزان به‌دلیل بارندگی‌های اخیر و وجود شرایط لازم برای گسترش زنگ زرد در صورت مشاهده علائم این بیماری مزارع خود را با مشاورۀ کارشناسان سم‌پاشی کنند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • جایگاه شایسته اردبیل در کشتی فرنگی احیا شود
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان