Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با بیان اینکه هنر عکاسی هنر ثبت وقایع تاریخی است، به مشکلات هنرمندان عکاسی در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: راه اندازی انجمن عکاسان اردبیل می تواند در این زمینه راهگشا شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سبلان ما ، عبداله بحرالعلومی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل شب سه شنبه در نشست مطالبه گری عکاسان منتخب بسیجی اردبیل که در سالن اجتماعات فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد به تبیین اهمیت عکاسی و جایگاه هنرمندان عکاس پرداخت و گفت: ثبت و ضبط رویدادها از ابتدای خلقت بشر بصورت تصویرگری و نقاشی وجود داشته و با پیشرفت جوامع بشری و علم و تکنولوژی به کمال رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به اختراع دوربین عکاسی اشاره کرد و گفت: زمانی که عکس و عکاسی پا به عرصه گذاشت، نقطه عطفی در تاریخ و فرهنگ جهان بوجود آمد بطوریکه این هنر و صنعت جایگاه بی‌بدیل خود در وقایع نگاری و ارائه‌ی جزئیات رویدادها را در مراحل بعدی ظهور نمودهای نوین تمدن بشری نه تنها حفظ، بلکه ارتقاء بخشید.

بحرالعلومی در ادامه سخنان خود به مشکلات پیش روی عکاسان اشاره کرد و گفت: عکاس در واقع هنرمندی است که با درک اهمیت ثبت لحظات تاریخی و به یادماندنی، شبانه روز در جنبش و تکاپو است و در این راه ناملایمات اجتماعی، سختیها و مخاطرات موقعیت پدیداری حوادث و حتی شرایط جوی و اقلیمی نامساعد در کار وی خللی وارد نمی کند.

وی با بیان اینکه عکاس عالمانه به سمت سوژه‌های خبری می رود، گفت: برخی اوقات موانعی بر سر راه هنرمدان عکاس ایجاد می شود ولی این هنرمندان، همه ناملایمات به جان می‌خرند و با ابرام و پشتکار  به کار خود ادامه می دهند که خود این امر  از درک بالای اهمیت کار هنری در نزد ایشان حکایت دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل به تبیین اهمیت مطالبه‌گری بین هنرمندان پرداخت و گفت: مطالبه‌گری هنرمند از ضروریات پیشرفت در فعالیتهای هنری و اجتماعی ایشان است، طبعا مطالبه گری در نیل اهداف و تاثیرگذاری نقش بسزایی دارد و از این منظر مطالبه‌گری هنرمندان در همه رشته‌ها و زمینه‌ها از ضروریات است.

وی به شیوه های مطالبه‌گری در جامعه پرداخت و گفت: هنرمندان با مطالعه شیوه‌های مطالبه‌گری  می‌توانند دغدغه‌ها و مشکلات خود را در قالب طرح و پیشنهاد به مراجع ذیربط ارائه کنند و در پیگیریهای بعدی نیز مجدانه بکوشند.

بحرالعلومی با اشاره به نقش تاثیرگذار هنرمندان و ادبا در صیانت و پاسداشت، همچنین رشد و شکوفایی فرهنگ‌ایرانی در بدترین شرایط تاریخی اشاره و مسئولیت پذیری را از بارزترین ویژگیهای هنرمندان ایران اسلامی دانست و تاکید داشت برای رفع مشکلات مبتلا‌به هنرمندان، همین مسئولیت‌پذیری به نوبه خود می‌تواند بسیار موثر باشد، بطوریکه بر اساس آن اساسی‌ترین قدمها باید از جانب خود هنرمندان باشد و طبعا با جدیت هنرمندان عزیز پیگیری موارد از طرف مراجع ذی‌صلاح نیز آسانتر خواهد بود.

انجمن عکاسان استان اردبیل راه اندازی شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با بیان ضرورت بیان هنرمندانه‌ی مشکلات هنرمندان خاطر نشان ساخت: در شان هنرمندان ما نیست که بنشینند و دست روی دست بگذارند و انتظار داشته باشند مسئولی از راه برسد و مشکلات آنها را حل کند‌، خود هنرمندان می‌بایست برای انسجام در فعالیتهای خود در تشکیل گروهها و انجمنهای صنفی برای ساماندهی فعالیتها و در ادامه، پیگیری حل مشکلات پیشقدم و فعال باشند.

وی ضمن استقبال از پیشنهاد و اهتمام هنرمندان عکاس برای راه اندازی انجمن عکاسان استان اردبیل، چنین گامی را در جهت انسجام و ساماندهی فعالیتها، انتقال تجربیات و مهارت افزایی، و نیز پیگیری حل مشکلات صنفی موثر دانست.

فعالیت 200 عکاس هنرمند در استان اردبیل

داور علایی نماینده عکاسان در  بسیج هنرمندان استان اردبیل نیز در ابتدای این نشست به معرفی رشته عکاسی و هنرمندان عکاس استان اردبیل از گذشته های دور تا دوران معاصر پرداخت و گفت: هم اکنون بالغ بر 200 عکاس اردبیلی در رشته های متنوع هنر عکاسی از جمله پرتره، طبیعت، مستند و خبری فعال هستند.

وی به پیشرفت علم و تکنولوژی اشاره کرد و گفت: امروز با وجود گوشی های تلفن همراه که دارای دوربین است، عموم مردم  به نوعی عکاس هستند و در کنار ثبت خاطراتی شخصی، با انعکاس رویدادهای پیرامون خود در شبکه های اجتماعی به عنوان شهروند خبرنگار نقش بسزایی در ثبت و ضبط وقایع تاریخی دارند.

علایی در ادامه سخنان خود، هنرنمایی عکاسان در جبهه های مقاومت را یاداور شد و گفت: انتشار آثار هنری از ایثار و فداکاری مدافعان  حرم در جبهه مقاومت تا مدافعان سلامت در دوران کرونا مدیون ذهن خلاق و دیدهنری هنرمندان عکاس است.

لزوم راه اندازی قرارگاه هنری در اردبیل

حاتم رسولی رئیس هیئت اندیشه ورز بسیج هنرمندان استان اردبیل نیز در این نشست خواستار راه اندازی قرارگاه هنری با حضور همه ارگان ها و نهادهای فرهنگی و هنری استان اردبیل شد و گفت: با راه اندازی این قرارگاه مشکلات جامعه هنری استان اردبیل نیز به سرعت شناسایی و حل می شود.

وی در ادامه سخنان خود با انتقاد از نحوه مدیریت سازمان های هنری گفت: برنامه ریزی و هدایت برنامه های هنری مستلزم مکان خاص است که اگر قرارگاه هنری در اردبیل راه اندازی شود، در اینصورت اتاق فکر هنر نیز راه اندازی خواهد شد و هنرمندان در همه رشته های هنری می توانند با حضور در این مکان، ضمن بیان دغدغه ها، مسائل و مشکلات با تبادل افکار و اندیشه ها راهگشا شوند.

مدیریت ویترینی، به هنرمندان آسیب می زند

رسولی از هنر عکاسی به عنوان یکی از پرهزینه ترین هنرها نام برد و گفت: دوربین و لنز به عنوان ابزار کار هنرمندان عکاس مستلزم هزینه های سنگین است و مهمتر از ان روحیه و ذوق هنری است که اگر آسیب ببیند جبران ناپذیر است.

وی با بیان اینکه مدیریت ویترینی به هنرمندان آسیب می زند گفت: برگزاری جشنواره ها و همایش های هنری کافی نیست چراکه هنرمندان در کنار دیده شدن نیازمند حمایت هستند و در این خصوص باید راهکار ویژه ای اتخاذ شود

لزوم شناسنامه دار شدن هنرمندان عکاس در استان

محمد دشتی هنرمند عکاس اردبیلی که سابقه 9 سال عکاسی خبری در خبرگذاری مهر را در کارنامه کاری خود دارد به بیان بخشی از مشکلات عکاسان خبری در استان اردبیل پرداخت و گفت: اخذ مجوز برای ثبت وقایع مناسبتی استان یکی از مشکلات هنرمندان عکاس فعال در زمینه خبر است چراکه برای حضور در یک مناسبت با مشکلات زیادی مواجه هستند.

وی خواستار صدور کارت و یا شناسنامه هنری به عنوان مجوز معتبر برای عکاسان خبری شد و گفت: این کار می تواند بسیاری از مشکلات هنرمندان عکاس در حرفه خبری را برطرف کند.

مرجعیت هنر عکاسی، به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بازگردانده شود

علی انوار یکی دیگر از هنرمندان عکاس اردبیل که سابقه 9سال فعالیت خبری در خبرگذاری ایسنا را دارد به بیان کمبودها و کاستی های حرفه عکاسی خبری در استان اردبیل پرداخت و گفت: مرجعیت  هنری عکاسی که در گذشته جزو وظایف اداره کل فرهنگ و ارشاد استان بود دوباره باید به این اداره بازگردد تا مشکلات فعلی کمتر گریبانگیر هنرمندان عکاسی شود.

مفهومی بودن و هویت بخشی از  ویژگی های هنرمندان عکاس اردبیل

رحمان مجرد از عکاسان به نام اردبیل که سابقه درخشانی در حوزه عکاسی استان دارد و جوایز بین المللی متعددی را نیز در کارنامه هنری خود دارد به بیان دغدغه های هنرمند عکاس پرداخت و گفت: اردبیل از پتانسیل بالایی در رشته عکاسی برخوردار است و هنرمندان نام آشنای زیادی را در این رشته به کشور تقدیم کرده است بطوریکه بعد از انقلاب اسلامی همواره آثار هنرمندان اردبیلی بر تارک جشنواره های بین المللی و کشور درخشیده است.

وی به هنرمندان عکاس اردبیلی که صاحب جوایز متعدد در جشنواره های بین المللی و داخلی شده اند اشاره کرد و گفت: آثار این هنرمندان مفهومی است و اغلب هویت بخش هستند.

مجرد با بیان اینکه هنرمند متعهد، می تواند با هنر تصویرسازی مفاهیم بلند انقلاب اسلامی را به جهان صادر کند، گفت: راه اندازی انجمن عکاسی در استان اردبیل می تواند گره گشای مشکلات جامعه عکاسان استان اردبیل شود.

مجرد با بیان اینکه هنرمندان عکاس، بازوان پرتوان مسئولان فرهنگی استان اردبیل هستند، گفت: با این حال بدلیل عدم حمایت مسئولان ار هنرمندان عکاس اردبیلی، این قشر همچنان در داخل استان گمنام هستند.

این عکاس اردبیلی به بیمه هنرمندان نیز اشاره کرد و گفت: داشتن بیمه هنری حق هنرمندان عکاس است چراکه تنها تکیه گاه هنرمندان در کهن سالی، بیمه است و باید تدابیر ویژه های برای حل این معضل اتخاذ شود.

اولین نشست مطالبه گری عکاسان منتخب بسیجی اردبیل با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل و مسئولان بسیج هنرمندان در اردبیل برگزار شد.

 

انتهای پیام/ج

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل مشکلات هنرمندان استان اردبیل اشاره کرد و گفت انجمن عکاسان عکاس اردبیلی پرداخت و گفت مطالبه گری راه اندازی هنر عکاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۴۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی

تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند.

به گزارش مشرق، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریانمدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

دیگر خبرها

  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • جشن امضای «احتضار» برگزار می‌شود
  • رونمایی و جشن امضای کتاب عکس «احتضار»
  • عکاسان برای مشارکت در پروژه‌های سینمایی مجوز بگیرند
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر