Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@14:05:27 GMT

علت وجود نوسان در معاملات بورس چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۵۹۹۷

علت وجود نوسان در معاملات بورس چیست؟

خبرگزاری آریا - یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به عوامل تاثیرگذار در ایجاد نوسان معاملات بورس گفت: تا پایان سال به دلیل وجود فضاهای مناسب جهانی و احتمال ثبات قیمت ارز، روزهای کم هیجانی را در این بازار شاهد خواهیم بود و شاخص بورس در مسیر صعودی با شیبی ملایم قرار می‌گیرد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، «سلمان نصیرزاده» امروز (سه‌شنبه) به افت شاخص بورس در معاملات دیروز بازار سهام اشاره کرد و افزود: مجموعه عوامل بنیادی و روانی بر بازار حاکم است، این موضوع نشات گرفته از ابهام‌های منفی است که به بازار تزریق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه به لحاظ بنیادی همان عاملی که باعث شد شاخص بورس در دو سال اخیر تا کانال دو میلیون واحد رشد کند، در روند اصلاحی بازار تاثیرگذار بود، اظهار داشت: بیشتر این موضوع ناشی از انتظارات تورمی و نرخ ارز بود و منجر به افزایش قیمت سهام شد، اکنون نقطه مقابل این مسایل در بازار ایجاد شده است و بازار انتظار کاهش سرعت نرخ تورم را دارد و نگران این است که نرخ دلار بیش از اینها کاهش پیدا کند.
نصیرزاده با تاکید بر اینکه در طول سال‌هایی که بورس در حال فعالیت بود تورم محور بوده است، گفت: با توجه به اینکه سهام شرکت‌های جدید به بورس ورود کردند اما رشد این بازار نشات گرفته از تورم بوده است، بدین معنا که هر زمان تورم با جهش همراه شده است بورس با سرعت زیادی در مسیر افزایشی قرار گرفت، اکنون هم بازار با نقطه مقابل این فضا روبرو شده است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: وجود برخی از تصمیم‌گیری‌ها در مورد قیمت‌گذاری‌ها در بازار در کنار انتظارات تورمی باعث ایجاد نوسان در معاملات بورس و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه شده است.
وی اظهار داشت: اکنون در بازار با دو نوع تورم جهانی و داخلی روبرو هستیم، در بازارهای جهانی به دلیل متورم بودن قیمت‌ها، قیمت‌های جهانی رو به افزایش است، با توجه به قیمت‌های جهانی روند بازار می‌توانست بهتر از این‌ها باشد و از فضای بازار جهانی منتفع شود اما اکنون بحث قالب در بازار موضوع انتظارات تورمی و تغییر فضا در بحث تورم داخلی است.
به گفته نصیرزاده، به محض اینکه بازار وارد مسیر تعادلی می شود، برخی از تصمیم‌گیری‌ها بازار را از مسیر خود خارج و وارد مدار نزولی می‌کند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت:یکی دیگر از ریسک‌های آینده بازار، موضوع آزادسازی سهام عدالت است که سازوکار این آزاد سازی همچنان برای فعالان این بازار مبهم است.
وی با بیان اینکه با توجه به چنین عواملی می‌توان اعلام کرد که بازار برای میان‌مدت با تغییر روند از صعودی به نزولی وارد فضای اصلاحی شده است، گفت: از دید میان‌مدت می‌توان آن را اصلاح تلقی کرد اما در کوتاه مدت بازار به دلایلی مانند انتشار گزارش‌های فصلی، فصل مجامع و تحولات بازار جهانی در تلاش برای تغییر روند است و ممکن است به صورت موقتی دوباره به مسیر صعودی بازگردد.
نصیرزاده با اشاره به اینکه اکنون نرخ دلار در محدوده ٢٥ هزار تومان قرار دارد و این بازار دارای دو نگاه است، اظهار داشت: نگاه خوشبینانه بدین صورت است که دلار اکنون در کف قیمتی قرار دارد و در حال آماده‌سازی برای رشد دوباره است.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اگر این اتفاق رخ دهد روزهای خوبی پیش‌روی بازار سرمایه قرار خواهد گرفت، نگاه دیگر این است که دلار در حال سقف‌سازی در این قیمت است و با گشایش‌های سیاسی از هیجان نرخ ارز تخلیه می‌شود و ممکن است نرخ دلار تا محدوده ٢٠ هزار تومان کاهش یابد که این موضوع به نوبه خود بر روند نزولی بازار تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: از الان به بعد باید حداقل‌ها را در بازار سرمایه لحاظ کنیم که این امر باعث کنترل ریسک و ایجاد ثبات در بازار می‌شود و از این طریق می‌توان با تمرکز بیشتری در این بازار سرمایه‌گذاری کنیم.
نصیرزاده با بیان اینکه اکنون بازار دارای ابهام منفی برای احتمال ایجاد گشایش‌ها، کاهش نرخ دلار و کاهش سرعت نرخ تورم است که این امر باعث ایجاد فضای رکودی در کشور شده است، گفت: در صورت ایحاد ثبات نسبی در قیمت دلار و نرخ تورم، بازار سرمایه از باقی بازارها پیشی می‌گیرد و بازدهی بهتری را در اختیار سهامداران قرار می‌دهد.
وی روند معاملات بورس را پیش‌بینی کرد و گفت: پتانسیل و امیدواری پیش‌روی فعالان بازار ناشی از انتظار انتشار گزارش‌های مثبت ٩ ماه شرکت‌ها است که این موضوع خود می‌تواند به عنوان یک محرک و سرعت‌گیر افت در بازار قلمداد شود اما سهامداران نباید انتظار رشدهای غافلگیرکننده را داشته باشند در عین حال با این محرک در مقطع کنونی انتظار افت های سنگین را هم نمی‌توان داشت.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به کم عمق شدن بازار سرمایه فروشنده زیاد است اما تا پایان سال به دلیل وجود فضاهای مناسب جهانی و احتمال ثبات قیمت ارز، روزهای کم هیجانی را در این بازار خواهیم بود و شاخص بورس در مسیر صعودی با شیبی ملایم قرار می‌گیرد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه معاملات بورس شاخص بورس نرخ دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۵۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 5 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی  به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فارس» و «فولاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «مادیرا» و «وهور» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «غبشهر» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فزر»، «خاور» و «فنر» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 16 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 900 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 150 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 142 نماد در محدوده مثبت و 297 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 150 نماد در محدوده مثبت و 182 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳