Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@02:51:58 GMT

رنگ زرد کرونایی می‌تواند زنگ خطر باشد

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۶۸۸۶

رنگ زرد کرونایی می‌تواند زنگ خطر باشد

کلانشهر تهران در شرایط زرد کرونایی قرار گرفته و به نظر می رسد اگر همین روند کنترلی پروتکل ها ادامه داشته باشد، بتوان امیدوار بود که پایتخت دوباره قرمز نخواهد شد.

به گزارش مشرق، کلانشهر تهران به واسطه جمعیت زیادی که در دل خود دارد و حجم ترددهای روزانه در این شهر، همواره در شرایط سخت کرونایی قرار داشته است، به طوری که سهم بالایی از آمار کرونا در کشور مربوط به تهران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، اعمال دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا که از اول آذر ۹۹ در شهرهای قرمز کرونایی تشدید شد، باعث گردید تا تهران هم نفس تازه کند و این روزها شاهد کاهش آمار ابتلا، بستری و حتی فوتی‌ها بوده‌ایم. در عین حال، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، نسبت به تصمیم گیری های عجولانه در رابطه با برداشتن محدودیت‌های صنفی و شغلی در پایتخت هشدار داده و گفته است که نباید اجازه بدهیم شرایط کرونایی تهران دوباره قرمز بشود.

بیشتر بخوانید: بیشترین قربانیان پیامدهای اجتماعی کرونا چه کسانی هستند؟

آن طور که فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، عنوان داشته است؛ شرایط تهران ناپایدار است و اگر تغییرات فزاینده‌ای مشاهده کنیم مجدداً رنگ وضعیت تغییر خواهد کرد و محدودیت‌ها باز می‌گردد.

زالی گفت: اگر تنها ۱۵۰ نفر در روز به تعداد موارد بستری‌های کرونایی در تهران اضافه شود ما دوباره به شرایط نارنجی بر می‌گردیم. از همین رو، برای بازگشت فعالیت‌های اجتماعی نباید شتابزدگی صورت گیرد و اگر ما دوباره دچار پدیده بازگشت همه گیری در تهران شویم ممکن است مجبور باشیم برای مدتی طولانی محدودیت‌ها را اعلام کنیم.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: شرایط تهران همچنان ناپایدار است و باید حداقل سه هفته آمار بیماری سیر نزولی داشته باشد تا ما بتوانیم به شرایط به نسبت پایدار برسیم.

کدام مشاغل در مناطق زرد و آبی آغاز به کار می‌کنند

همه مشاغلی که فعال در گروه ۳ و ۴ بودند و تاکنون فعالیت نداشتند در مناطق زرد و آبی فعال خواهند شد. مراکزی که بیشترین میزان تعطیلی را داشتند شامل تالارهای پذیرایی، تفریحات آبی، شهربازی‌ها، سالن‌های سینما و تئاتر و باشگاه‌های ورزشی هستند که مشروط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌توانند فعال باشند.

در همین حال، محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که بازگشایی‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توام شده است، گفت: مشغول بازنگری پروتکل‌ها در مشاغلی هستیم که قرار است در مناطق زرد و آبی بازگشایی شوند.

وی افزود: برای برخی مشاغل می‌توانیم درصد پذیرش اعلام کنیم که مثلاً چند درصد از ظرفیت آنها مورد استفاده قرار بگیرد. برای برخی از واحدهای صنفی نیز که درصد پذیر نیستند، تعداد نفرات مجاز برای دریافت خدمت را اعلام خواهیم کرد. این پروتکل‌های جدید تا ابتدای هفته آینده نهایی و اعلام می‌شود.

شرایط زرد کرونایی در تهران

در شرایط زرد بر اساس دستورالعمل‌ها، حضور کارمندان در اداره‌های دولتی و دستگاه‌های عمومی غیردولتی و بخش خصوصی می‌تواند با دو سوم فعال باشد.

در دستگاه‌های اضطراری و امدادی و دستگاه‌هایی که ضرورت عمومی دارند در شرایط زرد، باید صد در صد حضور داشته باشند و سایر مشاغل در شرایط زرد فقط گروه‌های یک تا ۳ فعال هستند و در واقع فعالیت گروه یک، دو و سه با محدودیت روبرو می‌شود و تنها محدودیت برای فعالیت در شهرهای زرد بر اساس آخرین رتبه بندی، گروه ۴ است که عمدتاً شامل شهربازی، باغ وحش، پارک‌ها، بوستان‌ها و سالن‌های ورزشی پرخطر است.

اعمال محدودیت‌ها نیز بر اساس میزان تست مثبت تعیین می‌شود و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت اگر ۴ نفر مبتلا باشند، زرد در نظر گرفته می‌شود.

نگرانی از بهمن و اسفند کرونایی

بررسی‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که در حال حاضر تنها ۷ شهر در استان‌های مازندران و گلستان، در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند که سهم استان مازندران، ۵ شهر است. در همین حال، ۳۰ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۹۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

در این بین، تهران یکی از شهرهایی است که اخیراً از وضعیت نارنجی به زرد تبدیل شده است. اما، با توجه به میزان جمعیت و حجم بالای ترددهای روزانه در پایتخت، نگرانی از بابت بازگشت به شرایط قرمز کرونایی، دور از ذهن نیست. به طوری که علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، از این موضوع ابراز نگرانی کرده است.

بیشترین محل دغدغه مسئولان وزارت بهداشت، تجمعات خانوادگی و دورهمی های زمستانی و البته برگزاری مراسم عروسی است. حالا که قرار شده تالارهای پذیرایی بازگشایی شوند، این احتمال نیز تشدید می‌شود که جشن‌های عروسی هم دوباره از سر گرفته شوند و در نهایت، شاهد حضور تجمعات در این قبیل فضاهای سربسته باشیم که انتقال ویروس را سرعت می‌بخشد.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید سلیمانی ویروس کرونا علیرضا زالی سلامت تهران وضعیت زرد ستاد ملی مبارزه با کرونا وزارت بهداشت مقابله با کرونا کلانشهر تهران شرایط زرد محدودیت ها پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۶۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن 60 تا 80 درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود 50 قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار 100 میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در 2023 میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کد خبر 6093330

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور
  • ترافیک سنگین و اجرای محدودیت تردد در آزادراه تهران - شمال
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعمال محدودیت‌های تردد در جاده چالوس
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد