Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: طی سال‌های اخیر شاهد افزایش قیمت کالاها و خدمات در زمینه‌های مختلف هستیم که این موضوع فشارهایی را به مردم وارد کرده است.

کشاورزان به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید و تأمین‌کننده نیازهای روزمره مردم، تحت تأثیر فشارهای اقتصادی و گرانی اقلام قرار گرفته‌اند و نیاز است که همراهی و حمایت لازم از آنها صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بذر، کود و سم را می‌توان به عنوان نیاز اساسی کشاورزان عنوان کرد که قیمت این ارقام طی یک سال اخیر رشد فزاینده‌ای داشته است و بیشترین فشار را متوجه کشاورزان می‌کند.

گرانی کود و سم

یکی از کشاورزان شهرستان دشتی به خبرنگار مهر گفت: سال‌ها است که در زمینه تولید گوجه‌فرنگی خارج از فصل فعالیت داریم و بخشی از نیازهای مردم استان و دیگر نقاط کشور را تأمین می‌کنیم.

محمد بحرینی اضافه کرد: با وجود نقش مهمی که کشاورزان در عرصه تولید دارند، حمایت لازم و مناسب از آنها صورت نمی‌گیرد و با مشکلات زیادی برای تأمین نیازهای خود روبرو هستیم و امیدواریم دولت حمایت بیشتری داشته باشد.

وی گرانی کود و سم را از مهم‌ترین مشکلات کشاورزان دانست و بیان کرد: طی یک سال اخیر قیمت کود حدود شش برابر شده است و این در حالی است که قیمت فروش محصول ما افزایش چندانی نداشته است.

این کشاورز با بیان اینکه با وجود تلاش چند ماهه متضرر می‌شویم، تصریح کرد: با این وضعیت میزان درآمد ما بیشتر از هزینه‌های تولید نخواهد بود و متوجه ضررهای مالی هم می‌شویم.

لزوم حمایت از کشاورزان

یکی از فعالان حوزه کشاورزی شهرستان دشتستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طی سال‌های اخیر کشاورزان مشکلات متعددی را داشته‌اند که هم در عرصه تولید و هم در عرصه فروش گریبان آنها را گرفته است.

مهدی رحیمی اضافه کرد: کود مورد نیاز کشاورزان بسیار کم شده است و در مراکز خرید به ندرت یافت می‌شود و وقتی که هم موجود باشد قیمت آن آنقدر بالا است که خرید آن برای ما دشوار است.

وی خواستار حمایت از کشاورزان شد و خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود وزارت جهاد کشاورزی در این شرایط حمایت مناسبی را از کشاورزان داشته باشد تا بتوانند نیازهای خود در عرصه تولید را تأمین کنند.

ارائه کشاورزکارت به کشاورزان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت سموم و کودها و دیگر نیازهای کشاورزان، باید حمایت لازم از کشاورزان انجام شود که در این راستا برنامه‌های حمایتی متنوعی داریم.

محمدتقی منوچهری از ارائه کشاورزکارت به کشاورزان به منظور حمایت از این قشر توسط وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و بیان کرد: کشاورزان می‌توانند با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی کشاورز کارت خود را با همکاری بانک کشاورزی دریافت کنند.

وی با بیان اینکه کشاورز کارت در قالب کارت‌هایی تا سقف ٢٠٠میلیون ریال در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، افزود: کارمزد این تسهیلات ١٢ درصد در سال است تا کمکی برای کشاورزان باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: کشاورز کارت کمکی برای کشاورزان است تا برای خرید نهاده‌های کشاورزی، کودهای شیمیایی و در آینده نزدیک سموم کشاورزان به آنها کمک کند.

کشاورزان حمایت می‌شوند

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز از تأمین نیازهای کشاورزان خبر داد و گفت: بیشترین نیاز کشاورزان استان به کودهای ازته، فسفره و پتاسه بوده که در سال‌های اخیر به خوبی تأمین شده است.

خسرو عمرانی با اشاره به افزایش ۱۵ درصدی قیمت کود ازته در روزهای اخیر، تصریح کرد: کودهای فسفاته و پتاسه از شهریور با افزایش قیمت سه تا چهار برابری روبرو بوده است.

وی با اشاره به اینکه این کودها گاهی افزایش شدیدتری را هم داشته‌اند تاکید کرد: افزایش این قیمت این کودها باعث شده مصرف کودهای فسفاته و پتاسه کاهش پیدا کند.

عمرانی از صدور کشاورز کارت برای حمایت از کشاورزان استان خبر داد و گفت: کشاورزان می‌توانند با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی و با همکاری بانک کشاورزی نسبت به دریافت کشاورز کارت اقدام کنند.

کد خبر 5120201

منبع: مهر

کلیدواژه: بانک کشاورزی بوشهر کشاورز کارت سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی ویروس کرونا شیراز کرمانشاه بوشهر آمار کرونا آلودگی هوا گرگان مجلس شورای اسلامی شهرکرد آیت الله مصباح یزدی قاسم سلیمانی خطبه های نماز جمعه شیوع کرونا شهرستان کرج جهاد کشاورزی کشاورز کارت استان بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۷۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- در تپه‌های خارج از شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان، چوپان بختیار شریپوف مراقب گله گوسفندان غول پیکر هیسار خود بود. این نژاد که به دلیل سودآوری و توانایی سازگاری با تغییرات آب و هوایی ارزشمند است، در این کشور آسیای مرکزی که با کمبود گوشت و چراگاه مناسب مواجه است، جایگاه بالایی را به خود اختصاص داده است.

به گزارش فرارو، شاریپوف ۱۸ ساله گفت: آن‌ها حتی زمانی که آب و مرتع کمی در دسترس باشد، به سرعت وزن اضافه می‌کنند.

این گوسفندان مقاوم که به دلیل سال‌ها چرای بیش از حد و گرم شدن زمین با تخریب جدی زمین‌های کشاورزی مواجه هستند، نعمتی بالقوه برای کشاورزان تاجیکستان محسوب می‌شوند و گوشت زیادی دارند.

حدود ۲۵۰ گوسفند غول‌پیکر هیسار - که با دو توده چربی در قسمت عقب آن‌ها قابل تشخیص هستند - زیر آفتاب اوایل بهار زیر نظر شاریپوف در حال چرا بودند.

او گفت: این‌ها به طور متوسط ۱۳۵ کیلوگرم (۳۰۰ پوند) وزن دارند. در اواخر زمستان خیلی سنگین نیستند، اما به سرعت اضافه وزن پیدا می‌کنند.

بزرگترین گوسفند هیسار تاجیک می‌تواند بیش از ۲۱۰ کیلوگرم (۴۶۰ پوند) وزن داشته باشد و قادر به تولید گوشت و چربی حدود دو سوم وزن کل خود است، که می‌توانند برای کشاورزان بسیار سودآور باشند.

شروفجون راخیموف، یکی از اعضای آکادمی علوم کشاورزی تاجیکستان، به خبرگزاری فرانسه گفت: هیسار‌ها یک نژاد منحصر به فرد هستند، اول به دلیل وزنشان، به علاوه این گوسفند‌ها هرگز در یک نقطه نمی‌مانند، بنابراین به بهبود اکوسیستم زمین کمک می‌کنند. آن‌ها می‌توانند تا ۵۰۰ کیلومتر (۳۰۰ مایل) در جستجوی چراگاه بین فصول سال سرگردان باشند و به مراتع در مناطق مختلف کمک کنند تا احیا شوند.

کاهش کیفیت زمین یکی از اصلی‌ترین چالش‌های زیست محیطی پیش روی آسیای مرکزی است. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۲۰ درصد از زمین‌های منطقه در حال حاضر تخریب شده است و ۱۸ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است. این مساحت ۸۰۰۰۰۰ کیلومتر مربع (نزدیک به ۳۱۰۰۰۰ مایل مربع) است که معادل وسعت ترکیه است.

بسیاری از کشاورزان که با کاهش بهره‌وری زمین هایشان به معیشت خود آسیب وارد می‌کنند، مهاجرت را انتخاب می‌کنند. در چنین محیطی، وضعیت گوسفند هیسار - که می‌تواند در شرایط سخت رشد کند - برای تاجیکستان مورد توجه عمومی جدی است.

تاجیکستان اخیراً همسایگان خود را به دستکاری در این نژاد متهم کرده و آن را با دیگر گونه‌های محلی برای ایجاد گوسفندان سنگین‌تر به کار برده اند.

یک هیسار به وزن ۲۳۰ کیلوگرم سال گذشته در یک مسابقه کشاورزی در قزاقستان به ثبت رسید و رکورد جهانی گینس را به نام خود ثبت کرد.

پرورش دهندگان تاجیک می‌گویند که قصد دارند جلوتر بمانند. بوبوکالونوف در حالی که در مقابل گوسفندی که روی ترازو خوابیده و پاهایش را به هم بسته است، گفت: او ۱۵۲ کیلوگرم وزن دارد و ۱۵۰۰۰ دلار ارزش دارد. این مبلغ معادل شش سال حقوق متوسط در تاجیکستان است. بوبوکالونوف قصد دارد او را اواخر امسال بفروشد.

بوبوکالونوف گفت: امیدوارم تا زمان مسابقات تابستان امسال وزن او به ۲۲۰ تا ۲۳۰ کیلوگرم برسد. فقط با تغذیه او با محصولات طبیعی بدون دوپینگ، او می‌تواند روزانه ۸۰۰ گرم وزن داشته باشد.

در قزاقستان، یک گوسفند در سال ۲۰۲۱ به قیمت ۴۰۰۰۰ دلار فروخته شد.

در حالی که کشاورزان هیسار‌ها را به دلیل سودآوری دوست دارند، این گوسفند به دلیل طعم و مزه خود در میان جمعیت گسترده‌تر مشهور است. گوشت گوسفندی یک عنصر ضروری در غذا‌های آسیای مرکزی است.

دیگر خبرها

  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • طرح‌های اقتصادی در استان بوشهر حمایت می‌شوند
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • (ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان