Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «درخت آروزها» داستانی است چند لایه که نویسنده در آن تلاش دارد در کنار روایت یک داستان جذاب، از مشکلات مهاجران بگوید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کتاب «درخت آرزوها» را برای گروه سنی نوجوان منتشر کرد و در دسترس علاقه‌مندان به ادبیات داستانی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«درخت آرزوها»، نوشته کاترین اپلگیت، نویسنده آمریکایی حوزه ادبیات کودک نوجوان، است که با ترجمه بهار علیزاده صبور و با تصویرگری مرتضی یزدانی اصل منتشر شده است. کتاب داستان درختی را از زبان خود او نقل می‌کند؛ درخت بلوطی که با دیگر درختان متفاوت است و همه فکر می‌کنند که با نوشتن آرزوهایشان روی روبانی و گره زدن آن بر روی تنه یا شاخه‌های او، به آرزوهایشان برسند؛ سنتی قدیمی که یک مهاجر ایرلندی آن را رایج کرد.

در بخشی از این کتاب آمده است: تو هم می‌توانی من را مانند دوستان صمیمی‌ام قرمز صدا کنی؛ اما مردم محله خیلی وقت است که به من می‌گویند: درخت آروزها!

دلیلش برمی‌گردد به گذشته‌های دور؛ به موقعی که من یک بذر ریزه میزه بودم با کلی امید و آرزو... حالا مردم از همه جای شهر می‌آیند تا من را با تکه‌های کاغذ، برچسب، پارچه، کاموا و حتی گاهی جوراب ورزشی تزیین کنند. هرکدام از این هدیه‌ها نشانه یک رؤیاست؛ یک آرزو، یک اشتیاق. فرقی هم ندارد که ساده گره می‌زنند یا پاپیونی، یا اینکه فقط لابه لای شاخه‌هایم پرتش می‌کنند؛ همه‌شان امید هستند؛ امید به چیزی بهتر.

نویسنده در کنار روایت داستان یک درخت، نیم‌نگاهی نیز به مسائل مربوط به محیط زیست و مسائل اجتماعی مهاجران نیز داشته است. نویسنده با گریز به مهاجرت‌های 100 سال پیش ایرلندی و ایتالیایی‌ها، ماجرای مهاجرت مسلمانان در دوران کنونی به کشورهای اروپایی را نیز روایت می‌کند و از مشکلات آنها می‌گوید. کتاب به خوبی توانسته موضوع عشق به هم‌نوع، شجاعت و لزوم حفظ آن در مواجهه با سختی‌ها را به کودکان به ویژه کودکان و نوجوانانی که طعم مهاجرت به جامعه جدید را چشیده‌اند، آموزش دهد. شاید از همین روست که مترجم، این اثر را به کودکان مهاجر افغانستانی تقدیم کرده است.

در نگاه اول، زندگی متنوع جانوران در تنه و شاخه‌های این درخت نظر مخاطب را جلب می‌کند، اما نویسنده از این موضوع بهره برده تا به مخاطب خود یادآوری کند که تنوع در هر جامعه‌ای سبب رشد و رونق می‌شود. این موضوعی است که طبیعت آن را پذیرفته اما جامعه انسانی هنوز با آن ناآشناست. در واقع درخت در اینجا نمادی است از جامعه‌ای موفق که افراد در آن با هر نژاد و مسلکی، کنار هم زندگی سالمی دارند.

 نویسنده لحن کتاب را آرام انتخاب کرده است؛ درست مانند ویژگی‌های یک درخت؛ از این رو شاید در نگاه اول روایت ساده و آرام کتاب، برای مخاطب نوجوان که پرشور است، مناسب به نظر نیاید، اما آنچه داستان «درخت آرزوها» را برای این گروه سنی خواندنی می‌کند، در دسترس و ملموس بودن شخصیت اصلی و دیگر شخصیت‌های داستان این کتاب است.

داستانی تکان‌دهنده درباره «آلان»های پناهجو/ رئوف: کودکان تبعیض نژادی را می‌فهمند

انتشارات کانون پرورش فکری کودکان کتاب حاضر را برای گروه سنی +12 و به قیمت 22 هزار تومان منتشر کرده است. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گروه سنی نوجوان کانون پرورش فکری کتاب داستان گروه سنی نوجوان کانون پرورش فکری کتاب داستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۸۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پل آستر»‌ درگذشت

«پل آستر»، نویسنده آمریکایی سه‌گانه «نیویورک»‌ درگذشت.

به گزارش ایسنا، «پل آستر» نویسنده‌ ۳۴ کتاب از جمله سه‌گانه مشهور «نیویورک» در سن ۷۷ سالگی درگذشت.

«گاردین» نوشت، «جکی لیدن»، دوست و همکار این نویسنده اعلام کرد که «آستر» در روز سه‌شنبه در پی عوارض ناشی از سرطان ریه درگذشت.

داستان‌های او مملو از مضامین اتفاقات تصادفی، شانس و سرنوشت نوشته شده‌اند. بسیاری از قهرمانان داستان‌ها، خود نویسنده هستند و مجموعه آثار او خودارجاعی است و شخصیت‌هایی از رمان‌های اولیه دوباره در رمان‌های بعدی ظاهر می‌شوند.

«آستر» در سال ۱۹۴۷ میلادی در «نیوجرسی»‌ متولد شد. به گفته خود این نویسنده، او روند نگارش را از سن هشت سالگی و زمانی آغاز کرد که امضا گرفتن از یک بازیکن بیسبال را به این دلیل از دست داده بود که نه او و نه والدینش با خود مداد همراه نداشتند. از آن زمان به بعد «آستر» همه جا با خود مداد می‌برد. «آستر»‌ در مقاله‌ای در سال ۱۹۹۵ نوشته بود: «اگر یک مداد با خود در جیبتان داشته باشد، احتمال زیادی وجود دارد که یک روز وسوسه‌ شوید که از آن استفاده کنید.»

«آستر» در «دانشگاه کلمبیا»‌ تحصیل کرد و در اوایل دهه ۷۰ میلادی به پاریس مهاجرت کرد و به فعالیت‌های مختلفی از جمله ترجمه کردن پرداخت. او در سال ۱۹۷۴ میلادی به ایالات متحده آمریکا بازگشت و ازدواج کرد.

در ژانویه سال ۱۹۷۹ میلادی پدر «آستر» درگذشت و این رویداد به دلیلی برای نگارش نخستین کتاب خاطرات این نویسنده تبدیل شد. «اختراع انزواء» در سال ۱۹۸۲ میلادی منتشر شد.

«آستر» با انتشار «شهر شیشه» در سال ۱۹۸۵ که نخستین جلد از سه‌گانه «نیویورک» بود به موفقیت چشمگیری دست یافت.

این نویسنده به طور مرتب در دهه ۸۰، ۹۰ و ۲۰۰۰ میلادی بیش از ده‌ها رمان از جمله «قصر ماه»(۱۹۸۹)،‌ «موسیقی شانس»(۱۹۹۰)، «کتاب توهم»‌(۲۰۰۲) و «شب پیشگویی»(۲۰۰۳) منتشر کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند
  • تجار افغانستانی در نمایشگاه توانمندی های صادراتی + فیلم
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی در گذشت
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • ۳ رمان نوجوان تألیفی پیشنهاد خرید هادی خورشاهیان از نمایشگاه
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • بحران ادبیات داریم