Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه، رضا اردکانیان روز سه شنبه در نشست تجاری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق افزود: رسیدن به این هدف مستلزم رفع موانع گمرکی، پولی و بانکی، حمل و نقل پول و میدان دادن به بخش خصوصی است.

وی همچنین بر رفع موانعی مانند مسایل استاندارد، گمرک، تعرفه‌های ترجیهی و سایر اقدام‌های مشابه برای رسیدن به سطح مبادلات تجاری با لای ۲۰ میلیار دلار در سال تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اردکانیان ادامه داد: این مستلزم میدان دادن وسیع به بخش‌های خصوصی دو کشور و باز کردن راه‌ها، برطرف کردن موانع، ایجاد صندوق مشترک سرمایه‌گذاری در عرصه فعالیت‌ها و رفع موانعی است که بر سر مسائل حمل و نقل، استاندارد، مسائل گمرکی، تعرفه‌های ترجیحی و اقداماتی از این دست وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: سه ماه پیش که با تصویب دولت جمهوری اسلامی ایران، مسئولیت کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور به وزارت نیرو محول شد، اولین برنامه ما این بود که بعد از ۶ سال اجلاس کمیسیون را برگزار کنیم که این توفیق امروز فراهم شد.

اردکانیان افزود: هدف اصلی اجلاس چهارم کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور ایجاد تسهیلات برای بخش‌های خصوصی در زمینه فعالیت‌های تجاری و اقتصادی است و البته زمینه‌هایی هم برای توسعه‌های بیشتر در همکاری‌های سازمان‌های دولتی و برنامه‌ها و پروژه‌های مربوط به دستگاه‌های دولتی وجود دارد.

وزیر نیرو گفت: امیدواریم در خلال مذاکراتی که امروز و فردا در چهار کمیته تخصصی این اجلاس که مربوط به خدمات فنی مهندسی، امور کنسولی، مسائل پولی و بانکی و نیز تجاری است به تصمیمات و توافق‌های مورد نیاز دست پیدا کنیم.

اردکانیان اظهار داشت: کار‌هایی که از سوی ما مسئولان باید انجام شود سرعت‌دادن به پروژه‌های بین دو کشور در زمینه‌های مختلف انرژی، حمل و نقل، مسائل گمرکی، همچنین فعالیت‌ها در عرصه‌های عمرانی و بهداشتی است، اما مهمتر از آن این که باید در سازمان‌های دولتی دقت کنیم تا ضوابط، مقررات، بروکراسی و نگاه‌های بخشی در سازمان‌ها مانع و مشکل برای بخش‌های خصوصی دو کشور فراهم نکند.

وزیر نیرو گفت: امیدوارم این اجلاس بویژه همایش اقتصادی ایران و عراق که همایش گفتگو‌های دو جانبه بخش‌های خصوصی دو کشور است فرصت خوبی باشد که بتوانیم در پایان دو روز، گزارش دلگرم کننده‌ای را به دو ملت ایران و عراق در جهت توسعه روابط اقتصادی که زمینه‌ساز افزایش آسایش و امنیت خاطر دو ملت است، عرضه کنیم.

در پایان این همایش رضا اردکانیان وزیر نیرو به همراه وزیر تجارت عراق از نمایشگاه جانبی کالا‌های اقتصادی ایران و عراق در محل ورودی ساختمان ستادی وزارت نیرو بازدید کردند.

آمادگی ایران برای تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری مشترک میان تهران و بغداد

همچنین اردکانیان در مراسم آغاز به کار چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و عراق، در محل وزارت نیرو راهبرد اصلی ایران را توسعه روابط با کشور‌های همسایه دانست و گفت: آمادگی داریم تجربه‌های کسب شده خود را در اختیار همسایگان قرار دهیم.

وزیر نیرو افزود: حضور کارآفرینان، شرکت‌ها و بخش خصوصی ایران در کشور‌های همسایه بیانگر همین سیاست راهبردی ایران است.

وی با بیان اینکه کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق بعد از ۶ سال وقفه امروز دوباره آغاز به کار کرد، یادآور شد: همزمان با سالگرد شهادت سرداران شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس، ذلت دشمنان آن‌ها را شاهد هستیم.

اردکانیان افزود: برگزاری این اجلاس، مسیر توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور را هموار‌تر خواهد کرد.

وزیر نیرو به سفر رییس جمهوری کشورمان به عراق و سفر نخست وزیر عراق به تهران اشاره کرد و گفت: امید است این اجلاس بتواند طرح‌های اجرایی مربوط به عملی کردن اهداف سیاسی دو کشور را به نتیجه برساند.

وی گفت: در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی به عراق آمادگی داریم که امکان تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری مشترک را بین دو کشور فراهم کنیم تا از این طریق بخش‌های خصوصی دو کشور بتوانند با امکان بیشتری طرح‌های خود را به اجرا دربیاورند.

وزیر نیرو افزود: در زمینه انرژی، برق و گاز و همچنین منابع آبی، آمادگی داریم توافق‌های انجام شده را عملیاتی و همچنین توافقنامه‌های جدیدی را در چارچوب موافقت‌نامه‌های قانونی موجود تدوین کنیم و همکاری‌های دو کشور در این دو عرصه نیز توسعه پیدا کند.

وزیر نیرو اضافه کرد: بعد از سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عراق و سفر نخست وزیر فعلی و نخست وزیر سابق عراق به تهران و توافق‌هایی که در سطوح عالی میان رهبران دو کشور انجام گرفته امید است کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بتواند طرح‌های اجرایی مربوط به عملی کردن منویات رهبران سیاسی دو کشور را به نتیجه برساند.

وی گفت: برای توسعه مناسبات تجاری نیازمند موافقت‌نامه‌های متعددی از جمله اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری متقابل، تعرفه ترجیحی، همکاری‌های گمرکی و توافق‌هایی از این دست هستیم که امیدواریم مراحل تدوین، امضا و پیگیری آن‌ها در دستور کار قرار بگیرد.

وزیر نیرو گفت: بحث توسعه خطوط مواصلاتی بین دو کشور و تسهیل امر حمل و نقل از جمله حمل یک سره کالا نقش مهمی در توسعه روابط تجاری خواهد داشت، امیدواریم با مذاکرات پیش رو و جلساتی که وزیر تجارت عراق با وزرای ایرانی و مقام‌های مسئول و همچنین با معاون اول رئیس جمهوری در خلال سفر خواهند داشت، قدم‌های خوبی نیز در این عرصه برداشته شود.

وی افزود: در عرصه مسائل بهداشتی و درمانی، آمادگی داریم ضمن عملیاتی کردن توافق‌های قبلی، در زمینه مبارزه با بیماری کووید ۱۹ هم در این ایام از امکاناتی که در کشور ما فراهم است خواهران و برادران عراقی نیز بهره‌مند باشند.

اردکانیان گفت: به عنوان جمهوری اسلامی ایران، عمران و آبادانی و مصالح کشور خودمان را در عاری شدن منطقه از حضور بیگانگان می‌دانیم و این امر مستلزم توسعه توانایی‌های مردم منطقه در رفع حوادث و نیاز‌های خودشان است.

وی ادامه داد: از این حیث در راستای مصالح کشور ایران و همچنین منطقه آمادگی و اشتیاق داریم که همه تجربیات، دانش و تخصص خود را در جهت رفع نیاز‌های همسایگان خود در طبق اخلاص عرضه کنیم که حضور شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران و کارآفرینان و تولید کنندگان ایرانی در بازار‌های کشور‌های همسایه دقیقا از همین سیاست و راهبرد سرچشمه می‌گیرد.

وی اضافه کرد: امیدواریم هر چه وسیع‌تر و سریع‌تر، همسایگان ما به خوداتکایی در رفع نیاز‌های تخصصی خود برسند، همانگونه که ما این مسیر را در چهار دهه گذشته با وجود جنگ نظامی و جنگ اقتصادی تحمیلی و همه تحریم‌ها پشت سر گذاشتیم و دستاورد‌های ارزنده‌ای داشتیم با اشتیاق این توانمندی‌ها و تجربیات را در راستای مصالح خود و منطقه به خواهران و برادران خود در کشور‌های همسایه عرضه می‌کنیم.

اردکانیان گفت: امیدواریم این اجلاس نقطه روشنی در زمینه توسعه روابط اقتصادی باشد و در آینده نزدیک شاهد به بار نشستن نتایج آن در عرصه کار و فعالیت در دو کشور باشیم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: وزیر نیرو رضا اردکانیان ایران عراق تجارت کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی بخش های خصوصی دو کشور اقتصادی ایران و عراق کشور های همسایه سرمایه گذاری آمادگی داریم توسعه روابط وزیر نیرو حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۸۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم

به گزارش قدس آنلاین، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشورهای همسایه افریقایی، کشورهای اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشورها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشورهای عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشورها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشورها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشورها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشورهای شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمندهای طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشورهای شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازارهای جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازارهای جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشورهای منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میزهای کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشورهای هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازارهای جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارزهای محلی، توسعه بازارهای مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشورها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازارهای صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق