Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی موسس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی گفت: دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست با این هدف تاسیس شد که افراد متخصص در زمینه حفاظت از محیط زیست پرورش دهد تا به حل مشکلات و مسائل زیست محیطی بپردازند.

دکتر شهناز دانش در برنامه اینستاگرامی «اکولایو» سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، با موضوعی تحت عنوان «گفتمان سازی آکادمیک و آغاز نگرش تخصصی به رشته محیط زیست»، اظهار کرد: در دانشگاه فردوسی با تشکیل جلسات متعدد به این نتیجه رسیدیم که دانشکده‌ای به نام منابع طبیعی و محیط زیست شکل گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این دلیل اصرار به تاسیس دانشکده در دانشگاه فردوسی داشتیم که از تنوع منابع طبیعی بسیار زیادی برخوردار بود و مسائل خاص محیط زیستی خود را داشت، به همین منظور افراد زیادی همت کردند و دانشگاه فردوسی توانست از وزارت علوم مجوز تاسیس دانشکده را دریافت کند. همچنین از سوی دانشگاه تاکید بر این شد که نام دانشکده حتما منابع طبیعی و محیط زیست نام‌گذاری شود. 

وی افزود: افراد و متخصصان این مجموعه به منابع طبیعی بسیار اهمیت می‌دهند و با تاسیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست در حفظ و نگه‌داری محیط زیست شهری یا روستایی می‌پردازند. باید متذکر شد که برای تاسیس دانشکده تنها من نبودم بلکه پیشکسوتان و اساتید متخصص که به محیط زیست اهمیت می‌دادند، ما را در تاسیس این دانشکده یاری کردند.

موسس دانشکده منابع طبیعی و محیط‌زیست دانشگاه فردوسی در خصوص مهم‌ترین دستاوردهای تاسیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست بیان کرد: تمامی افرادی که دست‌اندرکار دانشکده بودند، در وهله اول انگیزه حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست را داشتند و برای اینکه از این منابع ارزشمند حفاظت کنند، نیاز به پرورش کارشناسانی بود که به اقصا نقاط کشور و استان سفر کنند تا به وظیفه خود و تخصصی که دارند در حفاظت از منابع طبیعی و جنبه‌های مختلف آن بپردازند. 

دانش اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف، پرورش اساتید و تحقیقات مرتبط با این موضوعات بود که باید انجام می‌شد. اساتید متخصص باید در این مناطق مشکلات را شناسایی و به راه‌حل مناسب برای حفاظت از محیط زیست دست پیدا کنند که همه این موارد جزو اهداف تاسیس بود که باید کارشناس پرورش پیدا کند. 

وی خاطرنشان کرد: چالش مهمی که در کل کشور وجود دارد این است که تعداد فارغ‌التحصیلان در هر گرایش و گروهی بیش از آن نیازهاست. در نتیجه ممکن است تعداد زیادی از فارغ التحصیلان نتوانند فعالیت‌های تخصصی مربوط به گرایش و رشته خود را انجام دهند. موضوع دومی که وجود دارد این است که کشور به خاطر شرایط، بحران‌ها و اکنون که در تحریم هستیم، با مشکلاتی مواجه بوده که نمی‌توانستند دستگاه‌های دولتی خود را از نظر منابع انسانی توسعه دهند و محدودیتی هم از آن جهت وجود داشت. 

موسس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی اضافه کرد: به این دلیل بسیاری از مواقع استخدام‌ها به درستی انجام نمی‌گیرد و اشخاص متخصص در جایگاه خود قرار نمی‌گیرند و در استخدام آن نکاتی که باید رعایت شود، مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد و این موارد دست به دست هم می‌دهند تا چالش‌هایی در رابطه با محیط زیست در کشور به وجود آید. البته در سال‌های اخیر به هر جهت افرادی که در سازمان حفاظت از محیط زیست مسئولیت‌هایی را بر عهده داشتند، افراد متخصص را برای حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست به کار گیرند. 

دانش در خصوص عمده چالش‌هایی که در مسیر تاسیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست وجود داشت، عنوان کرد: زمان تاسیس دانشکده با محدودیت بودجه مواجه بودیم و به این دلیل جایگاه خود را به اولویت‌های مهم‌تر دانشگاه قرار می‌داد که باید به آن‌ها پرداخته شود. اما این جابه‌جایی در اولویت‌ها به این معنا نبود که مهم نیست و باید فراموش شود بلکه تنها جای خود را به موضوع مهم‌تر می‌داد. باید این نکته را هم اضافه کنم که بسیار متاسف هستم از اینکه آن ایده‌هایی که در ذهن من و دیگر اساتید برای رفع محیط زیست بود، نتوانستیم آن‌ها را مرتفع کنیم چراکه کشور هنوز دست‌خوش چالش‌های زیست محیطی در بعد وسیع است و برای من و سایر افراد متخصص بسیار رنج‌آور محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی افراد متخصص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۹۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهران سحرابی نیک، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان با طراحی و ساخت دستگاهی در زمینه تصفیه آب و هوا رتبه نخست جایزه ملی محیط زیست کشور در بخش اختراعات را از آن خود کرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران افتتاح شد
  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان