Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@04:47:41 GMT

آموزش و پرورش مسیر تربیت را با کتاب هدایت می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۵۹۹۱۰

آموزش و پرورش مسیر تربیت را با کتاب هدایت می‌کند

وزیر آموزش و پرورش گفت: نظام تعلیم و تربیت می‌خواهد با کتاب مسیر تربیت و هدایت دانش‌آموزان را طی کند.

به گزارش ایمنا، محسن حاجی میرزایی روز سه شنبه در مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره کتاب رشد که به صورت مجازی برگزار می‌شود، افزود: کتاب نقش رفیعی در تمدن انسانی دارد، در واقع جایگاه کتاب بی نظیر است. در قرآن موقعیت‌های رفیع و درخشانی برای کتاب در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انسان از مسیر شنیدن، دیدن و اندیشیدن غنی می‌شود. در واقع شنیدن، دیدن و اندیشیدن با کتاب شکل می‌گیرد و شخصیت انسان با کتاب پرداخته می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کتاب شنیدن را عمیق، دیدن را غنی و اندیشه را پرمحتوا می‌کند، گفت: کتاب به انسان‌ها مجال اندیشیدن و فرصت انتخاب کردن می‌دهد. کتاب با ذهن مخاطب خود مأنوس است و مخاطب را در مقام اندیشه مختار می‌داند.

حاجی میرزایی همچنین ادامه داد: توانایی تأمل، خواندن، پرسش از ظرفیت‌های کتاب است که به این واسطه به استقلال اندیشه احترام می‌گذارد. در واقع در رسانه کتاب هیجان‌ها مدیریت معقول‌تری پیدا می‌کنند.

وی با بیان اینکه تمدن با کتاب جان می‌گیرد، تصریح کرد: اندیشه با کتاب قوت پیدا می‌کند، عرصه جولان کتاب گسترده است، هم می‌تواند روح را صیقل دهد و از سوی دیگر انسان را غنی می‌کند و هم می‌تواند مسیر را در معرض کاستی‌ها قرار دهد.

وزیر آموزش و پرورش کتاب را بی‌انتها دانست و گفت: اتفاق مهمی در نظام تعلیم و تربیت در حال شکل گیری است که پیام می‌دهد ذهن انسان‌ها مجال ذخیره اطلاعات نیست و در این شرایط انسان باید مجال اندیشیدن و خلاقیت داشته باشد تا بتواند به پرسشگری و نقادی دست یابد.

حاجی میرزایی خاطرنشان کرد: نظام تعلیم و تربیت درصدد دانش‌افزایی نیست، بلکه به دنبال باور تمام وجوه شخصیت انسان‌هاست.

وی یادآور شد: موضوع کتاب اهمیت بسیاری دارد، چراکه مهم است چه گفته و نوشته و در نهایت به جامعه تحویل داده می‌شود. باید پلی هوشمند میان دانسته‌های دانایان و نیازهای واقعی جامعه برقرار شود.

جشنواره کتاب رشد از جشنواره‌های مهم کشور در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی است و ازآنجاکه مخاطب آن علاوه بر خواندن کتاب برای یادگیری کلی درصدد یادگیری برای زندگی آتی خود هستند. جشنواره کتاب رشد تنها جشنواره‌ای است که در آن اولاً کتاب‌های آموزشی مورد داوری قرار می‌گیرد و ثانیاً به کتاب‌های آموزشی و تربیتی توأمان توجه می‌شود.

برپایی این جشنواره از سال ۱۳۷۹ آغازشده و قدمتی بیست‌ساله دارد. در ادوار مختلف این جشنواره، تاکنون بیش از ۱۰۰۰ عنوان کتاب برگزیده یا شایسته تقدیر انتخاب‌شده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 468069

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کتاب وزارت آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش نظام تعلیم و تربیت مدارس شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی نسل آینده کشور

ایسنا/زنجان امام جمعه ابهر گفت: بدون علم، اعتقاد درستی وجود نخواهد داشت و در این عرصه معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی صحیح نسل آینده کشور هستند.

حجت‌الاسلام سعید مرادپور امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه) در زنگ سپاس معلم ابهر با اشاره به تلاش‌های خالصانه معلمان دلسوز و فداکار در راستای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان، اظهار کرد: در عرصه علم و پیشرفت و تعالی کشور نقش برجسته معلمان انکارناپدیر است و تربیت و آموزش هیچگاه از یکدیگر و از علم جدا نیستند.

وی با تبیین و تشریح جایگاه علم در دین مبین اسلام و کلام ائمه اطهار (ع)، اظهار کرد: بدون علم، اعتقاد درستی وجود نخواهد داشت و در این عرصه معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی صحیح هستند که در راستای شکوفایی علم و دانش در وجود دانش‌آموزان از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند.

او با توضیح اینکه معلم‌ها گران‌قدرترین و باارزش‌ترین ویژگی انسانی را به ما می‌آموزند زیرا در عالم انسانیت، انسان جز علم هیچ شرافت و ارزشی ندارد، افزود: در روایت آمده است، انسانی که علم نیاموزد و در خدمت علم نباشد، مانند خار و خاشاک روی آب است.

امام جمعه ابهر با یادآوری اینکه علم تنها چیزی است که انسان را انسان می‌کند و هیچ بدلی ندارد، اذعان کرد: به همین خاطر است دین ما بزرگ‌ترین ارزش را به علم داده است تا جایی که وقتی ملائکه از خداوند سبحان پرسیدند چرا به آدم سجده کنیم خداوند فرمود: برای اینکه آدم عالم است.

در ادامه این مراسم نیز مدیر آموزش‌وپرورش شهرستان ابهر با اشاره به ارزش و جایگاه معلم در احادیث و روایات ائمه معصومین و در کلام مقام معظم رهبری، عنوان کرد: در صیانت از شان و جایگاه معلم هم خود معلم و هم وزارت آموزش و پرورش و هم دستگاه‌های فرهنگی و تبلیغی وظیفه دارند و اکرام معلم باید به صورت یک فرهنگ عمومی درآید.

مجید مرادی با بیان اینکه همه باید بدانند خرج کردن برای آموزش‌وپرورش سرمایه‌گذاری و ساخت زیر بناها است، تصریح کرد: خروجی آموزش و پرورش باید انسان‌هایی مومن، خردمند، اندیشمند، منصف، منضبط و در یک کلام متخلق به اخلاق اسلامی باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت تربیت و پرورش نیرو علیه استکبار جهانی
  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • معلمان مؤثرترین اقشار جامعه در فرایند تعلیم و تربیت هستند
  • قدردانی از آموزگارانی که اندیشیدن را آموزش می‌دهند
  • معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی نسل آینده کشور
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی
  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است
  • هدایت و تربیت، مهمترین رسالت معلمان
  • آموزش و پرورش کارخانه انسان‌سازی است