Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیست و هفتمین دوره هندبال قهرمانی مردان جهان ساعت 20:30 روز چهارشنبه 24 دی ماه با دیدار تیم‌های مصر و شیلی در قاهره افتتاح خواهد شد

اختصاصی طرفداری - در شرایطی که جهان همچنان با ویروس کرونا و پیامدهای آن درگیر است، کشور مصر از فردا میزبان 32 تیم برتر هندبال جهان است. مصر در سال 2015 در حالی موفق به کسب میزبانی این مسابقات شد که کسی انتظار یک پاندمی مرگبار برای 6 سال بعد را نداشت! کشور میزبان حتی تا چند روز پیش از شروع مسابقات نیز امیدوار بود تا بتواند رقابت‌ها را با حضور تعداد محدودی از تماشاگران برگزار کند، اما با تصمیم نهایی فدراسیون جهانی هندبال IHF و دولت مصر حضور تماشاگران در این مسابقات ممنوع اعلام شد و کلیه دیدارها پشت درهای بسته برگزار خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جام قهرمانی مسابقات جهانی هندبال تاریخچه مسابقات

آلمان نازی در سال 1938 میزبان نخستین دوره مسابقات جهانی هندبال با حضور تنها 4 تیم بود، دوره دوم با 16 سال فاصله به میزبانی سوئد در سال 1954 برگزار شد. فاصله زمانی مسابقات جهانی پس از دومین دوره و طی 66 سال اخیر بین 4، 3 و 2 سال متغیر بوده است. فدراسیون جهانی هندبال از سال 1993 تصمیم گرفت که مسابقات قهرمانی مردان جهان را به شکل دوسالانه و در سال‌های فرد و در ابتدای سال میلادی برگزار کند. این در حالی است که مسابقات جهانی در اکثر ورزش‌های تیمی هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود.

نگاهی داریم به 26 دوره قبلی این مسابقات و کشورهایی که موفق به کسب مدال شده‌اند:

سال و میزبان قهرمان نایب قهرمان تیم سوم 1938 آلمان آلمان اتریش سوئد 1954 سوئد سوئد آلمان غربی چکسلواکی 1958 آلمان شرقی سوئد چکسلواکی آلمان (متحد) 1961 آلمان غربی رومانی چکسلواکی سوئد 1964 چکسلواکی رومانی سوئد چکسلواکی 1967 سوئد چکسلواکی دانمارک رومانی 1970 فرانسه رومانی آلمان شرقی یوگسلاوی 1974 آلمان شرقی رومانی آلمان شرقی یوگسلاوی 1978 دانمارک آلمان غربی شوروی آلمان شرقی 1982 آلمان غربی شوروی یوگسلاوی لهستان 1986 سوئیس یوگسلاوی مجارستان آلمان شرقی 1990 چکسلواکی سوئد شوروی رومانی 1993 سوئد روسیه فرانسه سوئد 1995 ایسلند فرانسه کرواسی سوئد 1997 ژاپن روسیه سوئد فرانسه 1999 مصر سوئد روسیه یوگسلاوی 2001 فرانسه فرانسه سوئد یوگسلاوی 2003 پرتغال کرواسی آلمان فرانسه 2005 تونس اسپانیا کرواسی فرانسه 2007 آلمان آلمان لهستان دانمارک 2009 کرواسی فرانسه کرواسی لهستان 2011 سوئد فرانسه دانمارک اسپانیا 2013 اسپانیا اسپانیا دانمارک کرواسی 2015 قطر فرانسه قطر لهستان 2017 فرانسه فرانسه نروژ اسلوونی 2019 دانمارک / آلمان دانمارک نروژ فرانسه نگاهی به آمار مسابقات; این ورزش اروپایی!

ورزش هندبال از زمان آغاز آن تاکنون به طور کامل تحت سیطره کشورهای اروپایی قرار داشته است، از مجموع 78 مدالی که در 26 دوره گذشته مسابقات جهانی توزیع شده، تنها یک مدال سهم کشوری غیراروپایی بوده است! مدال نقره‌ای که قطر در سال 2015 و در شرایط میزبانی به دست آورد تنها حضور یک تیم غیراروپایی در سکوی مسابقات جهانی است. تیم قطر در این رقابت‌ها با مجموعه‌ای از بازیکنان خارجی و با بهره گرفتن از برخی تصمیمات مشکوک داوران توانست به فینال مسابقات جهانی نیز صعود کند.

قطر با تیمی متشکل از بازیکنان خارجی بر سکوی دوم مسابقات جهانی 2015

از 26 دوره گذشته مسابقات 22 دوره در قاره اروپا انجام شده و میزبانی مصر در سال 2021 پنجمین میزبانی یک کشور غیراروپایی است. مصر در سال 2001 نخستین تیم غیراروپایی لقب گرفت که توانست به جمع 4 تیم برتر مسابقات جهانی صعود کند، هر چند در نهایت به مقام چهارم بسنده کرد. علی‌رغم پیشرفت‌های اخیر برزیل و آرژانتین، کشورهای قاره امریکا هنوز مقامی بهتر از هشتمی در مسابقات جهانی کسب نکرده‌اند!

فرانسه با 6 عنوان قهرمانی پرافتخارترین تیم هندبال جهان است، این کشور بین سال‌های 2009 تا 2017 چهار بار موفق به فتح مسابقات جهانی شد که سه مدال طلای آن تحت هدایت کلود اونستا مربی افسانه‌ای این تیم به دست آمد. تیم‌های سوئد و رومانی نیز هر کدام 4 بار موفق به کسب مدال طلای مسابقات جهانی هندبال شده‌اند تا پس از فرانسه در رده‌های دوم و سوم قرار بگیرند. با احتساب تک عنوان قهرمانی آلمان غربی و شوروی سابق دو کشور آلمان و روسیه نیز هر کدام 3 بار قهرمان جهان شده‌اند.

16 کشور تاکنون موفق به کسب مدال از مسابقات جهانی هندبال شده‌اند که از این بین دو تیم رومانی و صربستان (به عنوان میراث‌دار یوگسلاوی) در رقابت‌های جهانی 2021 حضور ندارند. رومانی به عنوان سومین تیم پرافتخار تاریخ هندبال مردان جهان از سال 2011 موفق به صعود به هیچکدام از تورنمنت‌های معتبر نشده است.

دو کشور سوئد و آلمان (با احتساب آلمان غربی) با 24 دوره حضور بیش از هر تیم دیگری موفق به صعود به مسابقات جهانی هندبال شده‌اند، دانمارک با 23 و فرانسه با 22 حصور در رده بعدی قرار می‌گیرند. مجارستان، ایسلند و اسپانیا نیز دیگر تیم‌هایی هستند که 20 بار یا بیشتر در مسابقات هندبال قهرمانی مردان جهان شرکت کرده‌اند.

بیست و هفتمین دوره در کشور مصر

این دوره از مسابقات برای نخستین بار شاهد حضور 32 تیم در 8 گروه 4 تیمی است، مرحله مقدماتی طی 7 روز برگزار شده و سه تیم برتر هر گروه جواز صعود به دور دوم را کسب خواهند کرد. 24 تیم باقی مانده در دور دوم در 4 گروه 6 تیمی (با احتساب نتایج دور اول) به کار خود ادامه خواهند داد. در پایان این مرحله دو تیم برتر هر گروه به مرحله یک‌چهارم نهایی راه پیدا کرده و ادامه رقابت‌ها به شکل حذفی بین 8 تیم باقی مانده تا تعیین تیم‌های برتر ادامه پیدا می‌کند. فینال این مسابقات برای روز یکشنبه 12 بهمن در مجتمع سرپوشیده استادیوم ملی قاهره برنامه‌ریزی شده است.

با گسترش بیماری کووید 19 در میانه مسابقات انتخابی، این رقابت‌ها در برخی از قاره‌ها لغو و تیم‌های برتر بدون انجام مسابقه برای شرکت در رقابت‌های جهانی گزینش شدند. در قاره اروپا این سهمیه به تیم‌های برتر مسابقات قهرمانی اروپا 2020 اختصاص پیدا کرد، در قاره امریکا نیز دو تیم شیلی و امریکا بدون انجام دیدار سهمیه حضور در مسابقات جهانی را دریافت کردند. دو تیم لهستان و روسیه نیز با دریافت "وایلد کارد" علی‌رغم نتایج ضعیف در قاره اروپا 32 تیم حاضر در مسابقات جهانی را تکمیل خواهند کرد. تیم ملی هندبال ایران نیز با کسب مقام ششمی در مسابقات قهرمانی آسیا جواز حضور در رقابت‌های جهانی هندبال را از دست داد.

شرایط عجیب روسیه پس از محرومیت

رقابت‌های جهانی هندبال اولین تورنمنت معتبر ورزشی پس از اعلام قطعی محرومیت اسم و پرچم روسیه به مدت 2 سال از مسابقات معتبر توسط دادگاه عالی ورزش CAS می‌باشد. فدراسیون جهانی هندبال بر همین اساس اعلام کرد که تیم ملی روسیه تحت نام "تیم فدراسیون هندبال روسیه" در مسابقات حاضر خواهد بود!

تیم فدراسیون هندبال روسیه اجازه استفاده از نام، پرچم و سرود ملی کشور روسیه را ندارد و احتمالا سرود فدراسیون جهانی هندبال در آغاز هر مسابقه به جای سرود ملی روسیه پخش خواهد شد. ضمن اینکه قرار است از لوگوی فدراسیون هندبال این کشور به جای پرچم روسیه در طول مسابقات استفاده شود!

لوگوی فدراسیون هندبال روسیه جایگزین پرچم این کشور!

در دوره قبل مسابقات نیز دو تیم کره جنوبی و کره شمالی تحت نام "تیم متحد کره" در مسابقات شرکت کرده بودند، تیمی که البته اکثریت نفرات آن را بازیکنان کره جنوبی تشکیل می‌دادند.

نگاهی به مدعیان احتمالی

بیشتر تیم‌های اروپایی حاضر در مسابقات به امید کسب مدال قدم به میدان 27 امین دوره مسابقات جهانی می‌گذارند، نگاهی اجمالی داریم به برخی از این تیم‌ها:

قهرمانی اسپانیا دقیقا یک سال قبل در مسابقات اروپایی 2020 نام این کشور را جمع مدعیان اصلی قهرمانی قرار می‌دهد، اسپانیایی‌ها که در دوره قبل مسابقات جهانی با عملکردی ضعیف در جایگاه هفتم قرار گرفتند، این بار به دنبال سومین مدال طلای جهانی خود هستند. اسپانیا که به بازی سریع و ضد حملات طوفانی مشهور است با داشتن ستارگانی مانند گونزالو پرز ده‌وارگاس، رائول انترریوس، گدئون گواردیولا، خوان کانیه‌یاس، آلکس گومز و برادران دویچبایف پا به میدان مصر می‌گذارد.

اسپانیا قهرمان هندبال اروپا در سال 2020

دانمارک که مدافع عنوان قهرمانی جهان و المپیک است، در آخرین دوره مسابقات اروپایی عملکرد ضعیفی داشت و تنها به عنوان سیزدهم رسید! اما این تیم با جمع کردن تمام ستارگان خود به دنبال تکرار عنوان قهرمانی است. فوق ستاره این تیم میکل هانسن بغل چپ 33 ساله پاری سن ژرمن است که تاکنون بیش از 1000 گل برای تیم ملی دانمارک در مسابقات رسمی به ثمر رسانده است. نیکلاس لندین یاکوبسن نیز که چند روز پیش با عملکرد مافوق تصور خود موجبات قهرمانی تیم کیل آلمان در لیگ قهرمانان هندبال اروپا را فراهم کرد، وظیفه حراست از دروازه این تیم را بر عهده دارد. از دیگر ستارگان این تیم می‌توان به مدس منساه و هنریک توفت هانسن اشاره کرد.

میکل هانسن، مرد سال هندبال جهان در سال‌های 2011، 2015 و 2018

کرواسی نایب قهرمان اروپا در سالیان اخیر همواره یکی از مدعیان کسب مدال در مسابقات معتبر هندبال بوده است، کروات‌ها که بار دیگر لینو چروار کهنه‌کار را در پست سرمربی در اختیار دارند در ترکیب خود از نفرات با تجربه‌ای مانند دوماگوی دوونیاک، زلاتکو هوروات، مانوئل اشترلک، ایوان چوپیج، ژلیکو موسا و لوکا سیندریچ استفاده می‌کنند. با توجه به شرایط سنی اکثر نفرات این تیم، مسابقات جهانی 2021 شاید آخرین فرصت نسل فعلی هندبال کرواسی برای کسب دومین مدال طلای جهان باشد.

لینو چروار 70 ساله در سال‌های 2003 و 2004 همراه کرواسی قهرمان جهان و المپیک شد

آلمان به عنوان یکی از مدعیان همیشگی هندبال جهان پس از افتی مقطعی بار دیگر به جمع مدعیان اصلی هندبال مردان باز گشته و در این مسابقات نیز یکی از مدعیان اصلی کسب مدال است. نکته جالب حضور یک سرمربی ایسلندی به نام آلفرد گیسالسون روی نیمکت کشوری است که خود زمانی مربی به تمام جهان صادر می‌کرد! تیم نسبتا جوان آلمان با استفاده از ستارگانی مانند اووه گنشایمر، توبیاس رایشمن، پاول دروکس و یولیوس کون پس از 14 سال به دنبال کسب یک مدال جهانی است. آلمان آخرین بار در کشورش و در سال 2007 موفق به کسب مدال طلای جهان شد، مسابقاتی که به دلیل دیدار جنجالی آلمان و فرانسه در مرحله‌ نیمه‌نهایی در یاد علاقه‌مندان هندبال باقی مانده است.

اووه گنشایمر

نروژ همواره یکی از قطب‌های اصلی هندبال زنان جهان بوده است اما این کشور اسکاندیناوی در سالیان اخیر توانست در بخش مردان نیز به جمع قدرت‌های برتر این رشته اضافه شود! تیم جذاب نروژ در دو دوره اخیر مسابقات جهانی به مدال نقره رسید و در آخرین دوره رقابت‌های اروپایی نیز مدال برنز را تصاحب کرد. ساندر ساگوسن فوق ستاره تیم نروژ است و هندبال‌دوستان نروژی برای کسب مدال جهانی چشم به درخشش این بازیکن دوخته‌اند. کریستین اوسالیوان، بیارته میرهول، مگنوس یوندال و کریستین بیورنسن سایر نفرات مطرح تیم یک‌دست نروژ می‌باشند.

ساندر ساگوسن، ستاره هندبال نروژ

پرافتخارترین تیم هندبال جهان با بازنشسته شدن نسل طلایی شرایط خوبی را سپری نمی‌کند اما باز هم نمی‌توان به سادگی از نام فرانسه گذر کرد. لوک آبالو و میکل گیگو تنها بازماندگان نسل طلایی در ترکیب تیم کنونی می‌باشند که در کنار ستارگان جوانی مانند دیکا مم، تیموتی انگوئسان، کنتن ماهه، لوکا کاراباتیچ و والنتن پورت به دنبال تکرار موفقیت‌های قبلی هستند. فرانسه در آخرین دوره مسابقات اروپایی چهاردهم شد، نتیجه بسیار ضعیفی که سبب شد تا سرمربی این تیم دیدیه دینار جایش را به گیوم ژیل یکی دیگر از ستارگان نسل طلایی فرانسه دهد.

تیه‌ری اومایه (چپ) و نیکولا کاراباتیچ (مرکز) دو ستون اصلی نسل طلایی هندبال فرانسه

از سایر مدعیان کسب مدال این رقابت‌ها می‌توان به تیم‌های اسلوونی، سوئد و همینطور پرتغال پدیده جدید هندبال اروپا اشاره کرد. در میان تیم‌های غیراروپایی نیز دو کشور افریقایی مصر و تونس مانند همیشه آماده به چالش کشیدن قدرت هندبال اروپا هستند، آرژانتین و برزیل نیز به امید صعود به جمع 8 تیم برتر جهان گام به میدان بیست و هفتمین دوره مسابقات جهانی می‌گذارند.

همچنین بخوانید:

فدراسیون جهانی هندبال دو سهمیه وایلدکارد مسابقات جهانی 2021 را اعلام کرد; خبری از ایران نیست

مسابقات هندبال قهرمانی 2021 مردان جهان قرعه‌کشی شد

اخبار داغ 

شایعه قهر یحیی تکذیب شد؛ گل محمدی در ریکاوری شرکت کرد نه در تمرین ذخیره ها شیخ دیاباته هم در مسیر جدایی از استقلال لو رفتن راز شیطانی در بی آبرو شدن دختر ایلامی + جزییات کریستیانو رونالدو بهترین گلزن دهه دوم قرن 21 شد دیگو سیمئونه بهترین مربی باشگاهی دهه دوم قرن 21 شد

منبع: طرفداری

کلیدواژه: فدراسیون جهانی هندبال مسابقات جهانی هندبال فدراسیون هندبال موفق به کسب مدال رقابت های جهانی عنوان قهرمانی هندبال اروپا دوره مسابقات هندبال جهان مردان جهان آلمان غربی آلمان شرقی مدال طلای نسل طلایی رقابت ها تیم برتر شده اند تیم ها دو تیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۱۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهانه عجیب حسین وفایی بعد از شکست؛ اینجا بوی بد می‌دهد/ مورفی به حسین وفایی: دیگر به اینجا برنگرد!

حسین وفایی، اسنوکر باز ایرانی که در رده نوزدهم جهان قرار دارد، در رقابت‌های جدول اصلی اسنوکر قهرمانی جهان برابر جاد ترامپ شکست خورد و از دور رقابت‌ها کنار رفت.

بعد از این رقابت‌ها وفایی از شرایط میزبانی و بوی بدی که در محل برگزاری رقابت‌ها یعنی تئاتر کروسیبل وجود داشت انتقاد کرد. این سالن تاریخی در شفیلد قرار دارد و علاوه بر اجرا‌های تئاتر، این سالن میزبان مسابقات جهانی اسنوکر است.

شان مورفی، اسنوکر باز انگلیسی در واکنش به صحبت‌های حسین وفایی گفت: وفایی! خودت را آموزش بده و دیگر این‌جا برنگرد. او مجبور نیست که به این‌جا بیاید. این زمین مقدس است و برای من به عنوان یک اسنوکرباز حرفه‌ای تقریباً توهین‌آمیز است که او صراحتاً در مورد خانه ما این‌طور اظهار نظر کند. همیشه مادرم به من یاد داده است، اگر حرف خوبی برای گفتن ندارید، چیزی نگویید. شاید این مکان آن‌طور که برای ما خاص است، برای حسین خاص نباشد، اما این زمین برای بازیکنان اسنوکر مقدس است و حسین باید این را به خاطر داشته باشد.

وفایی درباره سالن کروسیبل چه گفت؟

حسین وفایی با انتقاد شدید از کروسیبل گفت که سالن نمادین اسنوکر جهان بوی بد می‌دهد و نیاز به رنگ آمیزی دارد. وفایی هم‌چنین اعلام کرد ترجیح می‌دهد دیگر در این سالن بازی نکند. او در صحبت‌هایش گفت: وقتی در کنار این سالن قدم می‌زنیم بوی بد به مشام می‌رسد. من صادق هستم وقتی در هر کشور می‌رویم و امکانات و رفتار خوبی می‌بینیم انتظار داریم در اینجا نیز شرایط خوب باشد ولی این‌طور نبود.

رقابت‌های اسنوکر قهرمانی جهان تا ۱۷ اردیبهشت در شفیلد انگلیس برگزار خواهد شد. حسین وفایی و امیر سرخوش ۲ نماینده ایران در رقابت‌های انتخابی قهرمانی جهان بودند که سرخوش در دور مقدماتی حذف شد و وفایی نیز بعد از برتری برابر حریفانش در دور مقدماتی به جدول اصلی رسید و برابر جاد ترامپ قهرمان پیشین جهان شکست خورد.

منبع: ایسنا

tags # ورزش سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • اعلام میزبانان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸ جهان
  • میزبان رقابت های وزنه برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028 مشخص شد
  • میزبانان رقابت‌های وزنه برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸ مشخص شدند
  • اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸
  • جا ماندگان جام ؛ شانس مدعیان غیر از پرسپولیس
  • آغاز رقابت ۸ تیم برای رسیدن به جام جهانی/جدال ایران با حریف مرموز
  • آغاز رقابت کماندار کیش در مسابقات کاپ جهانی شانگهای
  • بهانه عجیب حسین وفایی بعد از شکست؛ اینجا بوی بد می‌دهد/ مورفی به حسین وفایی: دیگر به اینجا برنگرد!
  • سه شهر میزبان جام جهانی 2024 فوتسال
  • شهرهای میزبان جام جهانی ۲۰۲۴ فوتسال معرفی شدند