Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعضای خانه تئاتر، در دیدار با نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس، مشکلات ناشی از تعطیلی فعالیت‌های هنری به خاطر شیوع کرونا، ضعف بیمه هنرمندان، عدم حمایت از تولیدات و ... را مطرح و خواستار رفع آن‌ها شدند. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، چند روز بعد از برپایی تجمع اعضای خانه تئاتر که در اعتراض به مسایل صنفی و وضعیت معیشتی هنرمندان این رشته در مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، نمایندگان کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و تلفیق مجلس و نمایندگان تجمع «اعتراض در سکوت»، دیدار و گفتگو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این نشست، روز گذشته، دوشنبه ۲۲ دی ماه در ساختمان جدید این خانه و در راستای تجمع و مطالبات جامعه تئاتر مقابل مجلس شورای اسلامی و دستور ارجاع بیانیه برگزارکنندگان از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون‌های فرهنگی، اجتماعی و تلفیق برگزار شد.

در این جلسه، غلامرضا منتظری، نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی، مرتضی محمودوند، عضو کمیسیون امنیت ملی و رئیس کمیته دیپلماسی اقتصادی کمیسیون تلفیق، احسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو کمیسیون فرهنگی و رئیس کمیته فرهنگی و اجتماعی تلفیق مجلس شورای اسلامی و ایرج راد، رئیس هیات مدیره، شهرام گیل‌آبادی مدیرعامل خانه تئاتر، بهزاد فراهانی عضو هیات مدیره، حمیدرضا نعیمی عضو هیات مدیره و مهدی قلع، ه بازرس به عنوان نمایندگان تجمع اعتراضی جامعه تئاتر حضور داشتند.

شهرام گیل‌آبادی: مجلس، آخرین راه ما بود
در ابتدای این نشست، شهرام گیل آبادی، مدیرعامل خانه تئاتر، دلیل حضور و تجمع اعتراضی جامعه تئاتر مقابل مجلس شورای اسلامی را، مکاتبات کم نتیجه و بی نتیجه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست‌جمهوری و برخی وزرای ذیربط اعلام کرد و گفت: «بار‌ها و بار‌ها مکاتباتی با مسئولین، نهاد‌ها و سازمان‌های مرتبط انجام و معضلات و مشکلات بی‌شمار جامعه تئاتر مطرح شد. اولین نامه درخواست در این خصوص هم به ۲۴ اسفند ۹۸ برمی‌گردد که برای وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شد.»

او یادآوری کرد: «گروه‌های تئاتری از سوم اسفند ۹۸، جزو اولین مشاغلی بودند که به دلیل شیوع کرونا ناچار به تعطیلی اجباری شدند. پس از این، نامه بعدی مستقیم برای ریاست‌جمهوری ارسال شد و رونوشت آن برای جناب آقای دکتر نوبخت معاون اول رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه و آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. از آن زمان، به ترتیب در ماه‌های مختلف، درخواست‌های متعددی برای سایر نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی ارسال شد. هرچند که بر تمامی این نامه‌ها دستور صادر شده و جلسات بسیاری در خصوص پیگیری آن‌ها تشکیل شده، اما هیچ نتیجه قابل قبولی برای جامعه تئاتر نداشت. بنابراین، ناچار شدیم که مطالبات خود را با حضور حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر به عنوان نماینده از جامعه تئاتری کشور، به مجلس شورای اسلامی ارایه بدهیم.»

گیل‌آبادی افزود: «این شرایط سخت از ابتدا کاملا قابل پیش‌پینی بود و ما در مکتوبه‌های متفاوت شرایط و آینده محتمل را توضیح دادیم، اما کسی نشنید. این شش خواسته جامعه تئاتر، خواسته‌های معقول و منطقی هستند که هر کسی به طور طبیعی باید از برنامه‌ریزان یک کشور انتظار داشته باشد و مطالبات و کاستی‌های انباشته هنرمندان تئاتر باعث شده در این زمان کاملا به تنگ بیایند»

ایرج راد: تمام حمایت‌ها از تئاتر حذف شده است
ایرج راد، رئیس هیات مدیره خانه تئاتر، در ادامه این جلسه، با اشاره به گستردگی هنرمندان و فارغ‌التحصیلان تئاتر، گفت: «متاسفانه علاوه بر تعداد بی شماری از هنرمندان تئاتر که در این ایام، شغل خود را از دست داده‌اند، برای اشتغال‌زایی هنرمندان جوان و فارغ التحصیلان این حوزه، هیچ تدبیری اندیشیده نشده است. از نظر سالن و امکانات بسیار ضعیف هستیم و روز به روز، حمایت‌ها از تئاتر هم کاهش می‌یابد. پیش از این در مرکز هنر‌های نمایشی شورای ساخت و حمایت داشتیم که چند سال است این شورا‌ها از بین رفته و ۲۰ درصد از فروش بلیت هم برای سالن برداشت می‌شود. علاوه بر این، ۹ درصد برای مالیات و ۱۶.۹ درصد برای بیمه افراد کسر می‌شود. شما این مبالغ را به هزینه اجاره بهای سالن‌ها اضافه کنید. با این شرایط وضعیتی ایجاد شده که ما برای قیمت‌گذاری بلیت، دچار مشکل می‌شویم. در این شرایط، تمام حمایت‌ها هم از جامعه تئاتر حذف شده است.»

حمیدرضا نعیمی: بحث ما آینده فرزندان کشور است
حمیدرضا نعیمی، عضو هیات مدیره خانه تئاتر که در روز تجمع بیانیه این تشکل را خوانده بود، در سخنانی گفت: «خانواده بزرگ تئاتر، هیچ امیدی به مجلس شورای اسلامی نداشته و ندارد. زمانی که صحبت تجمع مقابل مجلس مطرح شد، بسیاری بیان کرده بودند که آیا مجلس قبلی برای هنر و هنرمند اقدامی کرده بود که به مجلس فعلی امید داشته باشیم. ما باید درخواست خود را در ابتدا به وزارت فرهنگ و ارشاد می‌رساندیم. نشست با آقای جهانگیری و برخی وزرای دولت را داشتیم، این اقدام انجام شد، اما متأسفانه هیچ نتیجه‌ای نداشت. بنابر همین شرایط، تصمیم گرفتیم درخواست خود را به نهاد دیگری ارائه دهیم. بحث امروز ما، فقط تئاتر نیست، مشکل آینده فرزندان این کشور است.»

بهزاد فراهانی: وعده‌ای عملی بدهید
بهزاد فراهانی، عضو هیات مدیره خانه تئاتر هم با اشاره به وضعیت بیمه هنرمندان، افزود: «یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دغدغه هنرمندان، به خصوص تئاتری‌ها، مساله بیمه و حقوق بیکاری است. هنرمندان این حرفه، هیچ پشتوانه‌ای برای ایام بیکاری خود ندارند و مطالبه اصلی آن‌ها، تامین حق و حقوق بیکاری و رفع مشکلات بیمه آنهاست. من به عنوان یکی از نمایندگان تجمع، از شما می‌خواهم که وعده روشنی در این زمینه به جامعه تئاتر بدهید که مطمئن باشیم عملی خواهد شد.»

مهدی قلعه: تامین اجتماعی هنرمندان شکننده است
بازرس خانه تئاتر در ادامه صحبت‌های بهزاد فراهانی درباره مشکلات تأمین اجتماعی، توضیح داد: «حدود ۵ سال است که ۵۰ درصد از سرانه بیمه تامین اجتماعی هنرمندان که از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد پرداخت می‌شده، قطع و این مبلغ را بیمه‌گذار پرداخت می‌کند. این سازوکار، با توجه به بدهی صندوق اعتباری هنر به سازمان تامین اجتماعی آغاز شد. نکته مهم‌تر این‌که نزدیک به ۶ سال است که به بیمه هنرمندان ۲۰ درصد فرانشیز اضافه شده است، یعنی اگر ما به یک درمانگاه دولتی که همه خدمات رایگان است، مراجعه کنیم، باز هم ۲۰ درصد فرانشیز پرداخت می‌کنیم. این مشکلات بیمه تامین اجتماعی به نهاد‌های مختلف گفته شده و این بار به شما می‌گوییم که بیمه تامین اجتماعی هنرمندان شکننده است.»

غلامرضا منتظری: هنرمندان وقتی معترض می‌شوند که به تنگ آمده باشند
در ادامه این جلسه، غلامرضا منتظری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، پس از شنیدن مطالبات جامعه تئاتر، گفت: «هنرمندان به‌عنوان چهره‌های فرهیخته تمایلی به حضور در صحنه‌های اعتراضی ندارند مگر این‌که شرایط آنقدر سخت شده باشد که دست به اعتراض بزنند. پیشنهاد می‌کنیم جلسه بعدی، یک نشست تخصصی با وزیر ارشاد، معاون هنری و نمایندگان مردم و خانه تئاتر باشد. در این جلسه می‌توانیم راهکار‌های پیشنهادی شما را برای برون‌رفت از مشکل شنیده و اجرایی کنیم. سپس تقسیم کار میان سازمان‌ها و نهاد‌های ذیربط انجام شود.»



او پیش از این نیز مطرح کرده بود: «شخصا از آقای حسینی معاون هنری و آشنا مدیرکل هنر‌های نمایشی خواسته‌ام به نشست بیایند تا رفع مشکلات دوباره حواله نشود. نمی‌توان نسبت به واقعیات تئاتر بی‌تفاوت بود. باید چاره‌اندیشی کرد. مساله باید حل شود و خیلی هم آسان نیست، اما صورت مساله را هم نباید پاک کنیم. البته پیگیری مشکلات لزوما در توان مجلس نیست، اما حداقلش این است که باید صداقت داشته باشیم. بنشینیم، حرف بزنیم و مشکلات را بشنویم و اعلام کنیم کدام بخش از ماجرا از دست ما برمی‌آید.»

محمودوند: نیاز باشد، تذکر می‌دهیم
سپس مرتضی محمودوند، عضو کمیسیون امنیت ملی و رئیس کمیته دیپلماسی اقتصادی کمیسیون تلفیق، از دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: «با توجه به ابزار و امکاناتی که داریم، هرآن‌چه از دست ما برمی‌آید (از بررسی و پیگیری، نظارت، قانون‌گذاری و ...) انجام خواهیم داد تا بتوانیم به مشکلات این صنف نجیب رسیدگی کنیم. اگر نیاز باشد تذکر، سوأل و حتی درخواست تحقیق و تفحص روی موارد انجام شده و ناکارآمدی‌ها برای احقاق حقوق عقب‌افتاده هنرمندان صورت خواهد گرفت. رسیدگی به امور هنرمندان در جامعه ایرانی ما به عنوان خدمتگزاران فکری و فرهنگی مورد غفلت قرار گرفته‌اند.»

قاضی‌زاده هاشمی: وزارت ارشاد تا کنون اقدامی برای مطالبات هنرمندان نداشته است
احسان قاضی‌زاده‌هاشمی، عضو کمیسیون فرهنگی و تلفیق مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به فصل تخصیص بودجه در مجلس، مطرح کرد: «تمام تلاش خود را برای افزایش بودجه هنرمندان در ردیف حمایت برای تأمین اجتماعی و تولید تئاتر انجام می‌دهیم، هرچند که تا کنون درخواست و پیگیری از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت مطالبات هنرمندان به مجلس ارائه نشده است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای احقاق حقوق هنرمندان باید مطالبه‌گر باشد، اما این مطالبه‌گری و خواست، اساسا انجام نمی‌شود.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تئاتر مجلس شورای اسلامی کمیسیون فرهنگی تجمع اعتراضی فرهنگ و ارشاد اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد مجلس شورای اسلامی کمیسیون فرهنگی عضو هیات مدیره تامین اجتماعی عضو کمیسیون جامعه تئاتر مقابل مجلس خانه تئاتر گیل آبادی نهاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۵۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای شورای شهر حق دخالت در انتصابات شهرداری را ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام منوچهر مهروی پور عصر یکشنبه در نطق میان دستور صد و سی و یکمین جلسه علنی شورا با بیان اینکه بر اساس قانون شوراها اعضای شورای شهر حق دخالت در انتصابات شهرداری را ندارند، اظهار کرد: شهردار موظف به پاسخ گویی در مورد انتصابات و عملکرد منصوبین است.

وی با بیان اینکه رصد مدیران چند دلیل دارد، افزود: ایجاد انگیزه برای تلاش بیشتر و جذب بهتر برای خدمت به مردم، تقویت ارتباط میان مردم و مدیران شهرداری و پاسخگو کردن مدیران از جمله این دلایل است.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به موضوعات مطرح شده در خصوص کارخانه قند نقش جهان اظهار کرد: همکاران ما در کمیسیون پایش بررسی‌هایی در این خصوص داشتند. این کارخانه ظرفیت درآمدسازی دارد و یکی از مهمترین سهام داران آن شهرداری اصفهان است. خواهشمند هستم گزارشی برای تنویر افکار عمومی در خصوص فعالیت‌های این کارخانه ارائه شود.

وی با اشاره به نیازها و دغدغه‌های منطقه ۹ و ۲ شهرداری اصفهان گفت: هر یک از محلات این منطقه تاریخی، مؤثر، انقلابی و شهیدپرور هستند که نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و انجام فعالیت‌های عمرانی است.

مهروی پور با بیان اینکه این منطقه حدود ۱۰۰۰ هکتار وسعت دارد و از این میزان ۱۷۰ هکتار بافت فرسوده است، افزود: کوهانستان ۱۷ هکتار و سودان ۱۲ هکتار بافت فرسوده دارد که خدمات ایمنی در این محلات را دچار مشکل کرده است.

وی افزود: باید تلاش شود تا در راستای احیای بافت فرسوده شاهد یک اتفاق بزرگ در ماه‌های پایانی دوره کنونی دولت و مدیریت شهری باشیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اختلاف حریم بین اصفهان و خمینی شهر کلان معضل منطقه ۹ شهر است، افزود: فضای سبز این منطقه که به عنوان ریه اصفهان شناخته می‌شد امروز دچار مشکل است که لازم به نظر می‌رسد شهرداری باید نسبت به این امر رسیدگی کند.

وی افزود: خط بی آر تی در این منطقه حدفاصل جهاد تا خیابان شهید حجازی چند سالی است در دستور کار بوده اما انجام نشده است، مردم نیازمند خدمات مؤثر در حوزه حمل و نقل هستند و مسئولان باید نیازهای این حوزه را برطرف کنند.

مهروی پور با بیان اینکه در منطقه ۲ نیز دچار عقب ماندگی در پیشرفت‌های شهری هستیم، گفت: مدیران مناطق باید در شورا حضور پیدا کنند و گزارش عملکرد بدهند تا معضلات آن‌ها شناسایی و پیگیری شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مستعد برای موفقیت‌های ورزشی و … در سطح مناطق بیان کرد: سرانه‌های ورزشی و خدمات فرهنگی در منطقه ۲ باید تقویت شود تا استعدادها شناسایی و پرورش پیدا کنند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به همکاری‌های آموزش و پرورش و مدیریت شهری گفت: رویداد عصر ورزش که سال گذشته اجرا شد امسال با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری با قدرت بیشتری دنبال شود. همچنین رویداد کلاس شهر مورد توجه قرار گیرد تا در محلات و مناطق مختلف شاهد این رویداد باشیم.

وی با اشاره به مساعدت‌های مالی و پروژه‌های مشارکت محور گفت: پرداخت‌های این حوزه حتی از اردیبهشت ۱۴۰۲ تا کنون صورت نگرفته است که باید مدیریت شهری به این امر توجه کند.

مهروی پور با اشاره به ورود سگ‌ها به فضای سبز شهری بیان کرد: مردم ما پایبند به آئین اسلام و تشیع هستند. این مواردی باید در فضای عمومی و پارک‌ها رعایت شود و اگر آئین نامه‌ای در این زمینه وجود دارد عملی شود.

وی با اشاره به مسئله غزه بیان کرد: بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب مسئله غزه نباید از مسئله اول جهان اسلام خارج شود. امروز دانشجویان جهان در حال قیام علیه صهیونیست‌ها هستند و از مدیریت شهری اصفهان نیز می‌خواهیم به صورت مصداقی و رویدادی به این موضوع بپردازد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به همایش تجلیل مردم از طرح نور گفت: از سردار رادان و نیروی انتظامی و مردم بابت انجام اقدامات انقلابی تشکر می‌کنیم.

کد خبر 6097227

دیگر خبرها

  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • اعضای شورای شهر حق دخالت در انتصابات شهرداری را ندارند
  • چهار نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس تحریم شدند
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • افراد حاکم بر تلویزیون سرمایه‌ها را از بین بردند/ گفتگو
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش