Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، تقاضا برای کالاهای شب عید به‌طور معمول از روزهای ابتدایی اسفند شروع می‌شود. با توجه به تغییرات قیمت کالاها در ماه گذشته و همچنین کاهش تولید کالاهایی پرتقاضا مانند روغن، مرغ، تخم مرغ، بازار پایان سال به‌خاطر افزایش تقاضا، به تمهیدات ویژه‌ای نیاز دارد.

عباس قبادی، رئیس ستاد تنظیم بازار از تدارک گسترده برای تنظیم بازار شب عید خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبادی گفت:امسال، برای شب عید فروش‌های فوق‌العاده در سطح کشور داریم، فروشگاه‌های اصناف منتخب را برای فروش فوق‌العاده انتخاب می‌کنیم و مانند سال گذشته، امسال نیز  توان و قدرت بیشتری عرضه کالا انجام می شود. قبادی افزود: امسال به‌خاطر کرونا نمایشگاه عرضه مستقیم کالا نداریم اما با میادین میوه و تره بار شهرداری در استان‌هایی که امکانات دارند هماهنگی کردیم که کالاهای ویژه مانند مرغ، تخم مرغ، برنج، شکر، گوشت، میوه و مرکبات را به آنها اختصاص می‌دهیم.

به گفته قبادی، فروشگاه‌های زنجیره ای فروش فوق‌العاده همراه با تخفیف خواهند داشت.البته نه تخفیفی که الان انتقاداتی نسبت به آن هست بلکه تخفیف جدی و مرتب. عرضه کالا در این فروشگاه ها بیشتر خواهد بود. چون امسال احتمالاً مسافرت‌ها کمتر است تدارک دیدیم مردم با کمترین مشکل بتوانند کالای خودشان را تأمین کنند. علاوه بر فروش فوق‌العاده و تخفیف، نظارت ویژه بر توزیع و فروش داریم.سازمان تعزیرات، سازمان حمایت، مجموعه صمت در استان‌ها بازرسی و نظارت‌های ویژه را شروع می‌کنند تا مانند سال گذشته شرایط بازار مطلوب باشد.

قبادی همچنین با اشاره به مشکل تولید و عرضه برخی کالاها گفت: در حال حاضر فقط روغن و تخم مرغ مشکل عرضه و تولید دارند که این مشکلات بزودی رفع می‌شود. مشکل روغن ظرف 10 روز آینده حل می شود.مشکل روغن مربوط به حمل‌ونقل آن است، تانکرهایی که روغن خام حمل می‌کنند مشغول جابه‌جایی کالاهای دیگر هستند. نبود کامیون مشکل ما است البته با وزارت راه برای تأمین کامیون هماهنگ کرده‌ایم. کمبود تولید تخم مرغ هم با توجه به افزایش جوجه‌ریزی و تأمین نهاده تا 20 روز دیگر حل می‌شود.

گوشت و مرغ تأمین است

متولیان بخش تولید هم در وزارت جهاد کشاورزی می‌گویند تولید کالا روال عادی تا پایان سال دارد و نگرانی از این بابت وجود ندارد.

از جمله کالاهایی که مشکلاتی در تولید داشت و بی‌ثباتی قیمتی را تجربه کرد مرغ و تخم مرغ است. اما محمدرضا طلایی مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام برنامه این شرکت برای روزهای پایانی سال را تکمیل ذخایر عنوان کرد. طلایی تأکید کرد: با توجه به افزایش جوجه‌ریزی، نگرانی از کاهش تولید با توجه به افزایش تقاضا را نداریم. در حال حاضر با توجه به افزایش تولید قیمت مرغ به ثبات رسیده است و اگر در روزهای پایانی سال قیمت‌ها افزایشی شد سیاست ما عرضه ذخایر برای کاهش قیمت است. او همچنین در خصوص تولید و عرضه تخم مرغ گفت: بازار تخم مرغ رها شده بود و مراکز تولید بویژه تولیدات بسته‌بندی قیمت‌های متفاوتی را ارائه می‌کردند اما، تخم مرغ با قیمت مصوب در میادین و فروشگاه های زنجیره ای در سراسر شهر تهران توزیع شد و ستاد تنظیم بازار هم قیمت تخم مرغ بسته‌بندی را تعیین کرد و به نظر می‌رسد با این تمهیدات مشکلی در تولید، تأمین و عرضه تخم مرغ نداشته باشیم. در تولید گوشت هم امسال مشکلی نبوده و این کالا تقریباً روند باثباتی را از نظر قیمتی دارد و امیدواریم این روند در روزهای پایانی سال هم ادامه داشته باشد.

طلایی در مورد خرید گوشت قرمز، مرغ و تخم‌مرغ از تولیدکنندگان به‌منظور تأمین ذخایر استراتژیک کشور گفت: تکلیف شرکت پشتیبانی امور دام، تأمین 40 هزار تن گوشت قرمز و 70هزار تن گوشت سفید است که ما بیش از 70هزار تن گوشت سفید تأمین کرده‌ایم و در شرایط بحرانی مانند دو ماه گذشته از این ذخیره، حدود 25 تا 30 هزار تن مرغ توزیع کرده‌ایم و در حال حاضر هم به بخش‌هایی مانند سازمان زندان‌ها، بیمارستان‌ها و مجموعه نیروی انتظامی که جز تکالیف شرکت محسوب می‌شود، مرغ توزیع می‌کنیم و ذخایر ما بیش از 20 هزار تن است.

طلایی افزود: با توجه به تأمین شدن نهاده و عدم مشکل در این زمینه، تولیدات خود را باقیمت مصوب به بازار عرضه می‌کنیم تا بتوانیم دست دلالان را از بازار کوتاه کنیم. برای ما بسیار مهم است که در شب عید افزایش قیمتی را در محصولات کشاورزی و دامی نداشته باشیم و تمام تلاش خود را برای تنظیم بازار شب عید خواهیم کرد.

میوه شب عید

از جمله کالاهای پرتقاضای دیگر در روزهای پایانی سال میوه و بخصوص میوه‌هایی مانند سیب و پرتقال است. داراب حسنی، مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی  از تولید 4 میلیون و 120 هزار تن سیب خبر داد و گفت: تولید امسال افزایش نسبی نسبت به سال گذشته دارد. به گفته حسنی یک میلیون و 100 هزارتن سیب در حال حاضر در سردخانه‌ها ذخیره شده است که نسبت به میزان تقاضا در ایام پایانی سال بسیار بیشتر است. او افزود: بخشی از ذخایر سیب تا پایان سال صادر می‌شود و بخش دیگری هم برای تأمین بازار عرضه خواهد شد.

همچنین زهرا جلیلی‌مقدم، مدیرکل دفتر مرکبات و میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری از تولید 5 میلیون و 600 هزارتن مرکبات خبر داد و گفت: پرتقال تولیدی امسال 3 میلیون و 400 هزار تن بوده و برداشت این میوه همچنان ادامه دارد. با توجه به شرایط، هیچ کسری در تأمین بازار در پایان سال نداریم.

تشدید نظارت‌ها

با توجه به شرایط بازار و تغییر مداوم قیمت‌ها،  امسال برای جلوگیری از بی‌ثباتی قیمت، احتکار، گرانفروشی یا کم فروشی کالا نظارت بر بازار پایان سال اهمیت زیادی دارد. بهنام نیک منش، معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران گفت: تشدید بازرسی و نظارت در دستور کار اتاق اصناف قرار گرفته است. او گفت: بازرسی بر بازار پایان سال از 20 بهمن شروع می‌شود و تا 15 فروردین 1400 ادامه دارد. نیک منش گفت: بخشنامه‌هایی تنظیم و به سراسر کشور ارسال کرده‌ایم که هدف اصلی آن برخورد با تغییرات قیمتی در عرضه نسبت به برچسب روی کالاها است.

به گفته نیک‌منش، با توجه به افزایش تقاضا در پایان سال و کمبود بازرسان، امسال از همیاران بسیج برای نظارت بر فروش کالا استفاده می‌شود.

نمایشگاه بهاره نداریم

براساس عرف سال‌های گذشته، نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا، در روزهای پایانی سال برگزار می‌شد اما به گفته معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران، با توجه به شیوع کرونا، اصناف اعلام کرده‌اند که تقاضایی برای تشکیل نمایشگاه‌های بهاره نخواهند داشت وترجیح آنها برگزار نشدن نمایشگاه است.نیک منش گفت: ما به اصناف اعلام کرده‌ایم که خودشان تخفیف‌های ویژه برای فروش کالا اعمال کنند تا نیازی به برگزاری نمایشگاه بهاره نباشد. او البته تأمین کالا را مهم‌ترین عامل ثبات قیمت اعلام کرد و گفت: اگر عرضه کالا بر اساس میزان تقاضا باشد ثبات قیمتی داریم و با این شرایط تخلفات هم کاهش می‌یابد.

رکود و انتظار در بازار

قاسمعلی حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی، نیز تأکید کرد: رصد بازار نشان می‌دهد تقریباً حدود 68 روز مانده به پایان سال، سکوت، رکود و انتظار بر بازار موادغذایی و کالاهای پرتقاضا حاکم است. به گفته حسنی، در بازار کالاها به اندازه کافی عرضه می‌شود و بجز روغن، هیچ کمبودی وجود ندارد. او شرایط بازار در این روزها را اینگونه توصیف کرد که فروشندگان حاضر به کاهش قیمت‌ها نیستند اما خریداران هم به امید و انتظار کاهش قیمت‌ها، دست نگه داشته‌اند و فعلاً در بازار خرید و فروش عمده صورت نمی‌گیرد.

حسنی تأکید کرد: با توجه به چند برابر شدن قیمت کالاها در 10 ماه گذشته، شرایط افزایش قیمت‌ها وجود ندارد و بازار دیگر کشش افزایش دوباره نرخ‌ها را ندارد.

او با اشاره به افزایش قیمت روغن گفت: با توجه به اینکه تولید، تأمین، عرضه و قیمت‌گذاری روغن به‌صورت صد درصدی در اختیار دولت است، مشکلات تأمین ارز آن باعث بی‌ثباتی تولید و عرضه روغن شده است. به‌طور مثال در حال حاضر بیشترین مشکل در بازار مربوط به قیمت حلب روغن است و قیمت حلب روغن نسبت به قیمت گذاری رسمی، 50 تا 100 درصد در بازار متفاوت است و گرانتر فروخته می‌شود.

او گفت: در حال حاضر برای هر ایرانی تقریباً سالانه یک میلیون تومان یارانه روغن به‌صورت غیرمستقیم پرداخت می‌شود که ما اعتقاد داریم اگر نرخ‌گذاری آزاد شود و این یارانه به‌صورت مستقیم به اقشار هدف پرداخت شود قیمت این کالا به ثبات می‌رسد.

حسنی همچنین مشکل تغییرات قیمتی را بیشتر متوجه کالاهای فله‌ای دانست و گفت: سودجویی باعث شده قیمت کالاهای فله ای هفته‌ای تغییر کند.

فعالان بازار می‌گویند تقریباً در بازار کمبودی در هیچ کالایی نیست البته شرایط بازار پایان سال به عوامل دیگر مانند ثبات قیمت ارز وابستگی زیادی دارد اما اگر نرخ ارز هم تا پایان سال ثبات یا کاهش داشته باشد شرایط بازار هم بیشتر با توانایی مصرف کنندگان همراه خواهد بود.

پربیننده ترین کاهش 60درصدی فروش دوربین‌های مداربسته کاهش تقاضا برای خرید برنج در همه دولت‌ها نرخ ارز دستوری داشته‌ایم/ باید متناسب با شرایط کشور تصمیم بگیریم مذاکره با ۲کشور برای تجارت آزاد آغاز شد راه ابریشم؛ شمشیر دو لبه اقتصاد ایران

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار خرید و فروش روزهای پایانی سال زهرا فروشگاه های زنجیره ای مرکبات روزهای پایانی سال توجه به افزایش بازار پایان سال بازرسی و نظارت شرایط بازار تنظیم بازار حال حاضر فروشگاه ها فوق العاده نیک منش تخم مرغ هزار تن قیمت ها شب عید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۶۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال

امتداد - دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه‌دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، قیمت دلار در بازار آزاد که در روزهای اخیر روند کاهشی داشت، طبق مشاهدات میدانی از بازار با تغییر جهتی کوتاه، معامله شد.

براساس گزارش‌های میدانی، دلار دوباره به کریدور ۶۰ هزار تومان برگشت و با نرخ ۶۰ هزار تومان خرید می‌شد. البته این شرایط بازار در حالی بود که در روز یک‌شنبه هفته جاری قیمت دلار به کانال ۵۹ هزار تومان هم برگشته بود.

با وجود اینکه معامله‌گران روند عرضه و تقاضا را در تعادل عنوان می‌کنند، اما با توجه به آرامش سیاسی و نبود سیگنال افزایشی در بازار ارز،‌ رشد تقاضا را می‌توان دلیل افزایش قیمت دلار دانست. به نظر می‌رسد قیمت دلار در مقابل برگشت به کریدور ۵۰ هزار تومانی مقاومت دارد و به‌راحتی از کریدور ششم دست نمی‌کشد.

خبرهای جدید ارزی در راه است

اما در میانه وضعیت نوسانی بازار، از بانک مرکزی خبر آمد که گشایش‌های جدید ارزی در راه است. کریمی، معاون بین الملل بانک مرکزی اعلام کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشورها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.

معاون بین الملل بانک مرکزی همچنین گفت: بانک مرکزی در طی ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.

قیمت دلار تا کجا تغییر می‌کند؟

در این شرایط، دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه‌دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها خواهد بود.

فرهاد رمضان با تاکید بر نقش موثر سیاست‌های بانک مرکزی در کنترل بازار ارز در داخل کشور، گفت: بعد از اجرای سیاست‌هایی که بانک مرکزی با شروع سال جدید در پی گرفته بود، از روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد این بودیم که قیمت ارز در بازار غیررسمی و آزاد شروع به ریزش کرد.

رمضان ادامه داد: در حالی که در روزهای اخیر ما کاهش چشمگیری را در قیمت‌های بازار غیررسمی کشور شاهد بودیم هر برگ اسکناس دلار، درهم و یورو به عنوان ارزهای پرتقاضا هر روزه توسط مرکز مبادله ارز و طلا مورد مبادله قرار می‌گیرد و همچنین در بازار حوالجات ارزی یا همان بازار نیما همین شرایط را شاهد هستیم به طوری که کماکان نرخ ارز تخصیصی بانک مرکزی برای واردات انواع کالاها تقریبا در محدوده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان دارد.

دبیرکل جامعه صرافان ایران در مورد دلایل ریزش قیمت دلار در روزهای گذشته تصریح کرد: با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در حوزه اطلاع‌رسانی و همچنین سیاستگذاری‌هایی که از دی‌ماه و بهمن‌ماه سال گذشته در پیش گرفته بود و با ورود مرکز مبادله ارز و طلای ایران در زمینه تامین اسکناس بازار و عرضه ارزهای حواله‌ای بانک مرکزی که منشا آن شرکت‌های صادرات‌محور بودند،‌ قیمت در بازار غیررسمی دلار با کاهش مواجه شد که چشمگیر هم بود و تحلیل تحلیلگران و فعالان بازار ارز بر این است که این رویه ادامه دارد.

رمضان یادآور شد: از آنجا که بازار ارز و طلا تقریبا یکدیگر را همپوشانی می‌کنند و تاثیرگذاری آنها بر یکدیگر دوطرفه است،‌ مزایده‌های هفتگی‌ای که در مرکز مبادله در خصوص عرضه سکه و شمش طلا انجام می‌شود می‌تواند به میزان بسیار موثری جلوی ‌التهابات و انتظارات تورمی در بازار ارز را بگیرد. از طرفی همانطور که اشاره شد در بازار نیما هم میانگین قیمتی ارزها تخصیصی بانک مرکزی به شرکت‌های واردکننده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان است بنابراین قاعدتا باید قیمت کالا و خدمات نشأت گرفته از این قیمت باشد در نتیجه این عوامل قیمت‌های بالاتر از این نمی‌تواند پذیرفته باشد و قاعدتا قیمت‌ها خود را با نرخ‌های بانک مرکزی هماهنگ می‌کند لذا پیش‌بینی می‌شودتا پایان سال آهنگ کاهش قیمت ارز و خروج از التهابات هیجانی را شاهد باشیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • قهوه یا چای؟ همون همیشگی!
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است