Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، پنج شش سالی می‌شود اما که کوه‌خواری به‌عنوان دخل و تصرفی غیرقانونی یا حتی با اخذ مجوز در بسیاری از شهرهای کشور از جمله کلانشهر شیراز رخ نمایانده است. 

کمربندی شهر شیراز را اگر دوری بزنید و به حاشیه کوه‌ها نظر بیفکنید بدون شک این پدیده را ملموس‌تر احساس خواهید کرد، چه بسا در شهر شیراز نقاطی چون بلوار جمهوری، بلوار حسینی‌الهاشمی و به ویژه در محدوده دراک و کوه‌های شهر صدرا به وضوح مشاهده خواهید کرد که آسمان‌خراش‌های چندین و چند طبقه از دامنه کوه بالا رفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مسئله‌ای که در این میان مطرح می‌شود بحث قانونی یا غیرقانونی بودن این ساخت‌و‌سازهاست که اگر قانونی است با توجه به خطرات و مشکلاتی که در آینده ایجاد می‌کند بر چه مبنایی مجوز صادر شده و اگر غیرقانونی است که جای بحث بسیار دارد. 

گذشته از مسدود کردن راه‌های تنفسی شهر با این ساختمان‌سازی‌ها بحث حفظ جان مردم روی دیگر این سکه است؛ چراکه خطرات ناشی از ساخت و ساز بر روی شیب کوه‌ها می‌تواند آسیب‌های بسیاری در پی داشته باشد. 

گذشته از مسدود کردن راه‌های تنفسی شهر با این ساختمان‌سازی‌ها بحث حفظ جان مردم روی دیگر این سکه است؛ چراکه خطرات ناشی از ساخت و ساز بر روی شیب کوه‌ها می‌تواند آسیب‌های بسیاری در پی داشته باشد. 

بدون شک هنوز هم رانش کوه منصورآباد شیراز را فراموش نکرده‌ایم که چندین خانواده در پی این رانش آواره شدند، حال آسیب‌های جسمی و خسارت‌های مالی بماند به کنار! 

به نظر می‌رسد بحث مهم‌تری که در این میان  مطرح می‌شود اولویت قرار دادن جان مردم بوده که بدون شک در این نوع نگاه ساخت و ساز، مورد بی‌توجهی قرار گرفته است. 

مدیرکل راه‌و‌شهرسازی فارس، هرگونه ساخت و ساز را در حریم شهر ممنوع اعلام کرد و اظهار داشت: در محدوده شهرها، شهرداری‌ها موظف به جلوگیری از ساخت و سازهای غیر قانونی هستند، اما در این میان برخی حکم مستثنیات می‌گیرند و اقدام به ساخت و ساز می‌کنند. 

جعفر زاهدی در گفتگو با فارس با اشاره به اینکه برای زمین یا هر محدوده‌ای که حکم مستثنیات گرفته شود، مسکن و شهرسازی قادر به ورود نیست، افزود: گشت‌های حفاظت ما مدام در حال بررسی هستند و اگر موردی را مشاهده کنند، پیگیری شده و حکم تخریب گرفته می‌شود، چنانچه سالانه هزاران هکتار از این ساخت و سازها تخریب می‌شود. 

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر سوداگران بسیاری را مشاهده کرده‌ایم که مجدانه پیگیر این موضوعات هستند و گاهی دور از چشم ماموران نظارتی اقدام به ساخت و ساز می‌کنند، در این میان برخی بدون مجوز و تخلف است و برخی مجوز می‌گیرند که اینجا نیاز است موارد مشاهده شده به ما گزارش داده شود.

زاهدی افزود: در مورد برخی دیگر همچون مواردی که به ساخت بیمارستان اختصاص داده می‌شود واگذاری از سوی مسکن و شهرسازی با هماهنگی شهرداری صورت می‌گیرد که مرکز تحقیقات این اداره کل موارد مربوط به زمین‌شناسی را بررسی و سپس اقدام به واگذاری می‌کند. 

لزوم توجه به مسائل زمین‌شناسی پیش از صدور مجوز ساخت 

رئیس گروه بخش زمین‌شناسی دانشگاه شیراز، اما از مخاطرات ساخت و ساز در دامنه کوه‌های پُر شیب سخن گفت. 

محسن رضایی در گفتگو با فارس با اشاره به اینکه به طور کلی چهار عامل می‌تواند در ساخت و ساز بر دامنه کوه‌ها خطرآفرین باشد، اظهار داشت: رانش یا زمین‌لغزش اولین عاملی است که در دامنه‌های پُر شیب می‌تواند پایداری شیب را به هم زده و خطراتی را به دنبال داشته باشد. 

وی دومین عامل را وجود گسل دانست و افزود: گسل نیز تابع عوامل مختلفی از جمله تغییرات ارتفاع، نوع گسل، طول گسل و لرزه‌خیزی‌ها است که هر کدام می‌تواند در خطرافرین بودن بناهای مستقر در دامنه کوه‌ها موثر باشد. 

رئیس گروه زمین‌شناسی دانشگاه شیراز، آهکی بودن و سازنده‌های گچی و تبخیری را از دیگر عواملی عنوان کرد که ممکن است منجر به بروز مشکلاتی در ساختمان‌ها شود و ادامه داد: گاهی مشاهده می‌شود که در برخی نقاط بخش‌هایی از ساختمان انحلال پیدا می‌کند یا حتی درب‌ها به درستی باز و بسته نمی‌شوند.

رضایی افزود: در کنار این عوامل، پدیده فرونشست نیز می‌تواند به سبب برداشت آب‌های زیرزمینی سبب ترک خوردگی و فرو رفتن زمین حتی در سطوح هموار شود که نباید نسبت به آن بی‌توجه بود. 

رضایی مجموعه این عوامل را مخاطراتی عنوان کرد که باید به آنها پرداخته شود و مورد توجه قرار گیرد.

وقتی قرار است توسعه شهری اتفاق بیفتد باید به لحاظ زمین‌شناسی بررسی‌های مختلفی صورت گیرد و ذهن‌ها نسبت به مخاطراتی که ممکن است در آینده تهدید کننده باشد، فعال شود. 

وی تاکید کرد: وقتی قرار است توسعه شهری اتفاق بیفتد باید به لحاظ زمین‌شناسی بررسی‌های مختلفی صورت گیرد و ذهن‌ها نسبت به مخاطراتی که ممکن است در آینده تهدید کننده باشد، فعال شود. 

این استاد زمین‌شناسی گفت: چنانچه این موضوع هم برای مسئولان، هم برای مردم و هم برای سرمایه‌گذارانی که ساخت و ساز می‌کنند، حائز اهمیت است و حساسیت همواره باید وجود داشته باشد. 

این استاد دانشگاه با اشاره بر لزوم مورد توجه قرار دادن فضای کالبدی شهری پیش از صدور مجوز، اظهار داشت: در برخی موارد اساتید زمین شناسی برای مشاوره به جلسات دعوت می‌شوند اما به طور کلی در قانون وظیفه خاصی دیده نشده است. همچنین دانشگاه به‌عنوان مرجع علمی، می‌تواند با بررسی‌های علمی نهایتا مقاله‌ای را در مجلات علمی  تخصصی به چاپ برساند که شاید جنبه عمومی نداشته باشد. 

در هر حال نکته قابل توجه و جای سوال اینجاست که چگونه می‌توان بر این مهم نظارت کرد و مانع از ساخت‌و سازهای غیر قانونی و یا حتی مانع از صدور مجوز برای ساخت قانونی ساختمان‌هایی شد که با تراشیدن کوه و بر دامنه‌ها ایجاد شده و خطرات بسیاری را برای شهر و شهروندان به دنبال خواهند داشت؟!

انتهای پیام/ ن

منبع: فارس

کلیدواژه: کوه خواری زمین شناسی مخاطرات شیراز راه و شهرسازی رانش گسل ساخت و ساز زمین شناسی دامنه کوه کوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۷۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلفیق نبوغ و تجربه؛ وقتی حرکت انگشت تونی کروس کار بایرن مونیخ را ساخت! / عکس

ستاره آلمانی در 34 سالگی همچنان می‌درخشد.

طرفداری | تونی کروس با حرکت انگشت اشاره خود راه فرار به سمت دروازه بایرن مونیخ را به وینیسیوس جونیور نشان داد.

دیدار تیم‌های بایرن مونیخ و رئال مادرید از دور رفت مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا با تساوی 2-2 به پایان رسید. 90 دقیقه جدال دو باشگاه بزرگ اروپا نتیجه‌ای را در بر نداشت تا تکلیف فینالیست لیگ قهرمانان در استادیوم سانتیاگو برنابئو مشخص شود.

زیباترین صحنه تقابل بایرن مونیخ و رئال مادرید توسط تونی کروس رقم خورد. جایی که ستاره باتجربه آلمانی با پاسی استادانه، وینیسیوس را در مصاف تک‌به‌تک با مانوئل نویر قرار داد تا رئال خلاف روند بازی و حملات پردامنه بایرن به گل برسد. تصاویر ثبت شده از دوربین مسابقه نشان می‌دهد که کروس با استفاده از نبوغ و قدرت تصمیم‌گیری لحظه‌ای خود و با حرکت انگشت اشاره‌اش، مسیر فرار به سمت دروازه بایرن را برای وینیسیوس مشخص می‌کند تا پاس در بهترین زمان و مکان ممکن به ستاره برزیلی برسد. 

ویدیوی پاس گل دیدنی تونی کروس  

 

از دست ندهید ????????????????????????

کری عجیب ستاره سپاهان برای پرسپولیس؛ داستان پلنگ و تمساح هالند سیبیلو؛ استایل عجیب غول نروژی تعجب بایرن مونیخ از پدرخوانده: چرا آن حرف‌ها را زدی؟  سرمربی شمس‌آذر: بین ما و پرسپولیس فرق نگذارید

دیگر خبرها

  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • وقتی آلفونسو دیویس پیش از ورود به زمین به اشتباه پیراهن الکساندر پاولوویچ را برتن می کند! / فیلم
  • عکس| وقتی ایست بازرسی بسیج جلوی نماینده مجلس را می‌گیرد
  • مدل‌های جدید رنو بازار را می‌گیرد؟
  • ساخت مسکن کارگری در یزد/ خانه دار شدن همه کارگران
  • حمایت‌های بانک رفاه کارگران از ساخت مسکن کارگری شتاب می‌گیرد
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • تلفیق نبوغ و تجربه؛ وقتی حرکت انگشت تونی کروس کار بایرن مونیخ را ساخت! / عکس
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی