Web Analytics Made Easy - Statcounter

تورج فرهادی، شهردار منطقه ۶ تهران در گفتگو با همشهری آنلاین با اشاره به محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران، گفت: این محدوده از شمال به بلوار کشاورز، از غرب به خیابان کارگر، از شرق به خیابان وصال شیرازی و از جنوب به خیابان انقلاب اسلامی منتهی است که متاسفانه در مدت بیش از ۲۰ سال گذشته ضابطه‌ای برای آن تعریف نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای نارضایتی مالکان املاک واقع در محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران چیست؟

وی در پاسخ به اینکه علت نارضایتی برخی مردم و مالکان املاک این محدوده چیست، اظهار کرد: محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران در طرح تفصیلی جدید به عنوان پهنه S۲۲۱ تعریف شده است. پهنه‌های S۲۲۱ و S۲۲۲ پهنه‌هایی هستند که نیاز دارند برای آنها به صورت جداگانه یک طرح موضعی تعریف شود و این طرح در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور یا در کمیسیون ماده ۵ شهر تهران به تصویب برسد. اما به دلیل اینکه طرح توسعه دانشگاه تهران دارای طرح موضعی نبوده و به دلیل فریزی که انجام شده، هر گونه اقدام درباره املاک واقع در آن بلاتکلیف مانده است.

شهردار منطقه ۶ تهران خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاه تهران از اواخر دوره قبلی مدیریت شهری، به طور جدی پیگیر بودند تا به ارائه طرح موضعی بپردازند. کلیات آخرین طرحی که از سوی دانشگاه و مشاوری که تعیین کرده بودند، به کمیسیون ماده ۵ شهر تهران ارائه شد و با چند شرط در کمیسیون به تصویب رسید. اما در همه این مسیر همچنان مردم بلاتکیف هستند و هیچ برنامه‌ای برای ساخت املاک‌شان یا شرایطی که بتوانند بفروشند را ندارند.

فرهادی افزود: در نهایت، شورای اسلامی شهر تهران و شورای عالی شهرسازی و معماری ورود کردند و مقرر شد دانشگاه تهران طرح خود را بازنگری کند و طرحی با رویکرد انسان‌محور ارائه دهد تا هم زندگی در محدوده طرح توسعه مختل نشود و هم اینکه حضور مردم در آنجا باعث امنیت بیشتر و خروج از فضای بی‌دفاع شهری آنجا شود.

محدودیت ارتفاعی ساخت و ساز در محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران

وی درباره طرح جدیدی که دانشگاه تهران ارائه کرده است، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه تهران طرحی را با رویکرد جدید تهیه کرده است که یک بار به کمیسیون ماده ۵ شهر تهران بردند اما ملاحظاتی درباره آن مطرح شد. تا اینکه برای بار آخر نیز طرحی که تهیه کرده بودند در کارگروه مربوطه کمیسیون ماده ۵ شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت. یکی از موضوعاتی که دانشگاه تهران در این طرح مدنظر قرار نداده بود بحث میراث فرهنگی و رعایت محدودیت ارتفاع بود. این بار به دلیل اینکه رعایت محدودیت ارتفاع لحاظ نشده بود، طرح همچنان بلاتکلیف مانده و مردم هم همچنان بلاتکلیف هستند.

حناچی به طرح توسعه مادر دانشگاه‌ها ورود کرد 

شهردار منطقه ۶ تهران در پاسخ به اینکه راهکار خروج طرح توسعه دانشگاه تهران از بن‌بست کنونی چیست، گفت: به تازگی با کمک‌ شخص شهردار تهران و شهرداری منطقه ۶، ساختار اجرایی برای طرح توسعه دانشگاه تهران تعریف کرده‌ایم که به محض اینکه طرح موضعی به تصویب برسد، بر طبق آن ساختار اجرایی که ارکانی نظیر کارگزار، منابع مالی و بانک، مشاور و تسهیل‌گر در آن پیش‌بینی شده و بحث‌های ثبتی و املاکی را نیز شهرداری منطقه به عهده گرفته است، می‌توان طرح توسعه مادر دانشگاه‌های ایران را وارد فاز جدیدی کرد.

وی درباره مشکلاتی که طرح توسعه دانشگاه تهران به لحاظ ملاحظات میراثی برخورد کرده است نیز گفت: این مشکل از گذشته وجود داشته اما مسئولان دانشگاه فکر می‌کردند که می‌توانند سازمان میراث فرهنگی را برای رفع محدودیت‌های ارتفاعی ساخت و ساز در طرح توسعه دانشگاه تهران راضی کنند اما وزارت میراث فرهنگی هنوز بر سر این موضوع موافقتی نکرده است. به همین خاطر، کار مردم و این طرح و سازمان اجرایی که تعریف شده، بلاتکلیف مانده است.

تورج فرهادی از درخواست دکتر حناچی شهردار تهران از مسئولان دانشگاه تهران برای مذاکرات فشرده با وزارت میراث فرهنگی و تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر خط ارتفاعی اطراف دانشگاه خبر داد و گفت: طرح اخیر دانشگاه تهران، طرحی متعادل و دارای قابلیت اجرا است که اگر تصویب شود، به راحتی ظرف یکسال آینده، اطراف دانشگاه می‌تواند شروع به تحرک، فعل و انفعال، ساخت و تغییر کاربرد لازم کند تا شهر دانشی که قرار است در محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران شکل بگیرد، عملیاتی شود. البته همه اینها منوط به این است که مشکل دانشگاه تهران و وزارت میراث فرهنگی حل شود تا هم منافع مردم و هم منافع شهر حفظ شود و شکل‌گیری شهر دانش نیز سرعت بیشتری بگیرد.

بیش از ۱۰۰ ساختمان واقع در محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران میراثی و بنای ارزشمند هستند

وی با اعلام اینکه تا کنون ۵۲ درصد از پارسل‌های واقع در محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران به طور قطعی و نهایی تملک شده است، درباره سازمان اجرایی دیده شده برای اجرای این طرح گفت: راهکار مشارکتی برای دانشگاه تعریف کرده‌ایم؛ به این ترتیب که مردم را هم در این اتفاقی که در اطراف دانشگاه می‌افتد شریک کنیم. چه الزامی دارد مردمی که در آنجا هستند را بیرون کنیم و همه ساختمان‌ها را از ریشه خراب کنیم و بخواهیم از نو، شهر جدید بسازیم؟ اغلب ساختمان‌های واقع در محدوده طرح توسعه، ارزشمند هستند به طوری که بیش از ۱۰۰ ساختمان واقع در آن محدوده، میراثی و بنای ارزشمندند لذا حتما باید حفظ شوند.

شهردار منطقه ۶ تهران افزود: بر اساس این سازمان اجرایی، با مالکان حقیقی املاک واقع در محدوده طرح توسعه دانشگاه می‌توان مشارکت کرد یا منافع‌شان را در همان جا یا جای دیگری تامین کرد. همچنین یک بانک را با یک کارگزار همراه کرده‌ایم تا با منابعی که دارند منافع مالکان را جبران کنند؛ به طوری که اگر مالک راضی باشد، منافعش را همان جا تامین کنند و اگر راضی نبود، منافعش را در جای دیگری به او بدهند. یعنی مالک یک ساختمان در محدوده طرح توسعه می‌تواند ملکش را به دانشگاه تهران با مشارکت واگذار کند و سهم خود را بگیرد یا اینکه می‌تواند بگوید به ازای ملکش، یک ملک یا آپارتمان در جای دیگر به او بدهند، یا برای جابجایی، یک سری امتیاز یا پول بگیرد.

فرهادی با تاکید بر اینکه پیشنهادها و معادلات مختلفی در سازمان اجرایی ایجاد شهر دانش پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر صرفا منتظر تصویب طرح موضعی دانشگاه هستیم که اگر مصوب شود، با توجه به اینکه قدرت و فضای چانه‌زنی‌مان افزایش پیدا کرده است، قاعدتا راحت‌تر از بعد اجتماعی اجرای طرح توسعه دانشگاه با مردم کنار می‌آییم.

طرح توسعه دانشگاه تهران مشکل مالی و اجرایی ندارد

شهردار قلب فرهنگی پایتخت در پایان این گفتگو، با تاکید بر اینکه طرح توسعه دانشگاه تهران مشکل مالی و اجرایی ندارد، تصریح کرد: رویکرد این طرح مشارکتی تبیین شده و تعامل طرح جدید با مردم به شدت بالا است؛ تسهیلات خوبی برای مردم و کسانی که می‌خواهند در این محدوده باقی بمانند در نظر گرفته است. پیشنهادات متنوعی هم دارد که بتواند پاسخگوی مردم باشند. امیدواریم پس از تصویب طرح موضعی، کار مشارکتی خوبی بین دانشگاه تهران، بانک سرمایه‌گذار و مردم ایجاد شود تا سرعت کار هم بالا رود.

کد خبر 579170 برچسب‌ها دانشگاه تهران منطقه ۶ شهرداری تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه تهران منطقه ۶ شهرداری تهران محدوده طرح توسعه دانشگاه تهران کمیسیون ماده ۵ شهر تهران شهردار منطقه ۶ تهران سازمان اجرایی میراث فرهنگی طرح موضعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۶۹۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اکبر نصراللهی، رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در نخستین همایش کشوری معماری و شهرسازی در شاهرود اظهار کرد: شاهد تهاجم فرهنگی از نوع مرکز و پیرامون در معماری ایران هستیم. دکتر اکبر نصراللهی گفت: معتقدم، معماری، رسانه است؛ چون هم پیام است و هم ابزار انتقال پیام و هم اینکه مخاطبان انبوه دارد.

این استاد دانشگاه افزود: آنچیزی که رسانه، معماری را از سایر رسانه‌ها متمایز می‌کند، استفاده از هنر هم در ابزار یعنی نوع معماری و هم در طراحی و انتشار پیام است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در تشریح تحولات معماری و اثرگذاری و اثرپذیری آن از رشته‌های دیگر، گفت: استفاده از تکنولوژی‌های ارتباطی در معمــاری تــا جایــی پیــش رفتــه اســت کــه مفهــوم جدیدی به نام «مدیاتکچر» را موجب شـده اســت به گونه‌ای که در برج‌ها و ساختمان‌ها اخبــار و اطلاعات بــرای مــردم بــه نمایش گذاشته می‌شود.

وی در اهمیت معماری ابراز کرد: معماری تبلور فرهنگ و تمدن و هنر، روانشناسی و... در هر جامعه است و در طراحی فضای شهری و برنامه‌ریزی نباید از جایگاه مهم آن غلفت شود، اما متاسفانه الان وضع خوبی ندارد و خود ابزار تهاجم فرهنگی شده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه هشدار داد: تهاجم فرهنگی از نوع مرکز پیرامون در معماری به صورت ترویج الگوی معماری از غرب به ایران و تهران به شهرستان‌ها، معماری اسلامی و ایرانی را تهدید می‌کند.

نصراللهی ادامه داد: تقلید کورکورانه و ناشیانه و افراطی از معماری غربی، اختلال در توازان ارتباطاتی و بصری و شبیخون به محیط زیست، حریم‌ها، آرامش، امنیت، زیبایی، توازن، تعادل و معنویت بنا‌ها و غلبه بی‌نظمی، ناهماهنگی، فشار روانی، سیطره مادیت و کمیت به زندگی انسان راموجب است.

وی همچنین اضافه کرد: ساختمان‌های نازیبا و مغایر با فرهنگ مردم، ناهماهنگی بین ابعاد و ارتفاع ساختمان‌ها، الگو‌های طراحی، رنگ‌ها، مصالح و فرم‌های متفاوت و ناهمگون در عناصر دخیل در سیمای شهر، حقوق اجتماعی مردم را نقض کرده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح نقش‌های دوگانه رسانه در معماری اظهار : سواد معماری حلقه مفقوده، معماری و شهرسازی است؛ این سواد به مردم محدود نیست، معماران، گرو‌های دانشی، استادان و متخصصان این رشته بیش از مردم و مسئولان به آن نیاز دارند و باید این مهارت و توانایی ساخت و عرضه متناسب با زیست‌بوم، فرهنگ و اعتقادات مردم در عین زیبایی و صرفه اقتصادی را داشته باشند.

نصراللهی ادامه داد: رسانه‌ها می‌تواند مروج معماری غرب و عامل اصلی مصرف گرایی و مدگرایی در معماری و در عین حال راهنما و وسیله برون‌رفت از این وضعیت باشند. آن‌ها می‌توانند مردم را برای انتخاب و خرید بنا‌های متاثر از فرهنگ غرب ترغیب کنند و یا مطالبه کننده بنا‌هایی منطبق با فرهنگ ایران و اسلامی و یا ناظر قدرتمند برای مقابله با آشفتگی و آزادی بی حد و حصر در این زمینه باشد.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در پایان از استادان خواست از رسانه‌های کلاسیک، شبکه‌های اجتماعی و همچنین رسانه معماری برای تصویر‌سازی صحیح از رشته‌های معماری و شهرسازی و بالا بردن سواد معماری مردم و تحقق راهبرد‌های بازسازی و بازآرایی، توسعه، تمایز، اقبال اجتماعی و سودمندی آن استفاده کنند.

وی در پایان گفت: گروه کشوری معماری و رسانه آماده است با تشکیل موسسه دانش‌بنیان متشکل از استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن دانشگاه را عهده دار شود. 

همایش دو روزه کارگروه کشوری معماری بعد از دو روز بحث کارگروه‌های مختلف در دامغان، امروز در شاهرود با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاون علوم انسانی و هنر در شاهرود به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: معماران دانشگاه آزاداسلامی پروژه مسکن دانشگاه را طراحی می‌کنند
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید
  • بهترین اتوماسیون اداری برای دانشگاه های علوم پزشکی چیست؟
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت