Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@19:32:54 GMT

چهار گام تا کربن‌صفر شدن ساختمان‌ها

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۷۰۱۲۷

چهار گام تا کربن‌صفر شدن ساختمان‌ها

توافق‌نامه پاریس و البته تمامی اقدامات متخصصان اقلیمی شامل تقاضای کربن‌صفر شدن کامل اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۵۰ است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با توجه به وضعیت ناگوار تغییرات اقلیمی و پیش‌بینی‌های جهانی مبنی بر اختلالات جوی در طول سال‌های آینده، توافق‌نامه پاریس و همچنین تمامی دانشمندان اقلیمی خواهان کربن‌صفر شدن خالص تمامی بخش‌های اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۵۰ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستیابی به این هدف مستلزم کربن‌صفر شدن تمامی ساختمان‌ها، حمل و نقل و سایر موارد مربوطه می‌شود. این در حالی است که جدیدترین اقدامات موجود، در راستای کاهش انتشار کربن ناشی از انرژی‌های مصرفی ساختمان‌ها انجام گرفته است و فاصله زیادی تا دستیابی به انرژی‌های عملیاتی صفر وجود دارد. لذا زمان آن است که تمامی طراحان، سازندگان و خریداران خانه‌ها با تعیین کربن‌صفر شدن کامل به‌عنوان اهداف اجرایی خود در این مسیر گام بردارند. پرداختن به این هدف با چهار گام امکان‌پذیر است که البته لازمه برداشتن این چهار گام، ایجاد ساختمان‌های انرژی صفر (ساختمان‌هایی با میزان آلاینده کربن و نیز بر آینده مصرف انرژی سالانه صفر) است.

سازندگان یا طراحان املاک باید در پیاده‌سازی برنامه‌های اجرایی خود به طراحی یا ایجاد این نوع از ساختمان‌هایی اقدام کنند؛ خانه‌های مجهز به انرژی صفر ساده هستند، از استراتژی‌های استاندارد و فن‌آوری‌های موجود که به راحتی در دسترس هستند استفاده می‌کنند و هر سازنده یا پیمان‌کار ماهری می‌تواند به راحتی آن‌ها را بسازد. طراحی و ساخت یک خانه با انرژی صفر اولین قدم مهم برای ساخت خانه‌های کربن‌صفر است. در این خانه‌ها نه تنها میزان کربن عملیاتی صفر است بلکه احتمال انتشار کربن از مصالح ساختمانی و در طول عملیات ساخت‌وساز، تعمیر و نگهداری و غیره کاملاً از بین می‌رود. در ادامه به معرفی چهار قدم تا کربن‌صفر شدن می‌پردازیم.

الکترونیکی شدن با نصب صفحات خورشیدی

مؤثرترین گام برای کاهش میزان کربن در ساختمان‌ها، تأمین برق‌شان با استفاده از منابع تجدید پذیراست. این منابع عبارتند از پشت‌بام‌های خورشیدی، انجمن خورشیدی (یا انرژی خورشیدی محلی عبارت است از جامعه‌ای برنامه‌ریزی‌شده که در آن از یک سیستم مرکزی خورشیدی و دیگر فن‌آوری‌های کارآمد انرژی بهره گرفته می‌شود) و یا برق تولیدی حاصل از ابزارهایی که کاملاً به انرژی‌های تجدید پذیر مجهز هستند. بهره‌گیری از استراتژی مذکور می‌تواند استفاده از گاز طبیعی که منبع اصلی انتشار کربن در ساختمان‌ها محسوب می‌شود را کاملاً از بین ببرد. وسایل برقی دارای راندمان بالا، شامل آبگرمکن‌ها، خشک‌کن‌ها و سیستم‌های تهویه مطبوع پمپ حرارتی چند برابر کارآمدتر از تجهیزات گاز طبیعی هستند و در کنار عایق‌بندی صحیح، آب‌بندی و هوابندی، علاوه بر افزایش راحتی و دوام، با کاهش چشمگیر مصرف انرژی و میزان انتشار کربن نیز همراه است. باید عنوان کرد که هر چند هزینه‌های اولیه مورد نیاز برای الکتریکی شدن بیشتر از گاز است، طول عمر و کارایی تجهیزات الکترونیکی می‌تواند ارزان‌تر از هزینه‌های لازم برای موارد مصرف گاز طبیعی باشد. همچنین برق‌رسانی به تمامی خانه‌ها و ساختمان‌ها از هم اکنون تا سال ۲۰۵۰، باعث کاهش گسیل فزاینده کربن تا ۸۷ درصد خواهد شد.

کاهش کربن نهان در ساختمان‌ها

میزان انتشار کربن مواد که به آن کربن نهان هم گفته می‌شود، شامل تمامی میزان انتشارات کربن موجود در مراحل پردازش، حمل‌ونقل، استفاده و دفع در مراحل پایانی عمر مصالح ساختمانی می‌شود. بنا بر گزارش برنامه ابتکاری "معماری ۲۰۳۰ (Architecture ۲۰۳۰)" که هدف آن جلوگیری از تأثیرات فاجعه‌بار تغییرات آب‌وهوایی ناشی از بخش‌ها ساختمانی تا سال ۲۰۳۰ است، تا سال ۲۰۵۰ تقریباً نیمی از تأثیرات کربن در ساخت‌های جدید را کربن نهان خواهد داشت. طبق گزارشات مؤسسه ساخت‌وسازهای جدید نیز، ۱۱ درصد از کل انتشار کربن در سراسر جهان شامل کربن نهان ساختمان‌ها است که برای رفع این مشکل لازم است مصالح ساختمانی با بیشترین و کمترین میزان انتشار کربن، همچنین مصالحی را که دارای توان جذب و ذخیره این گاز گلخانه‌ای از جو هستند، شناسایی کرد.

مصالح ساختمانی با کربن عالی

در مطالعه‌ای روی ۶۰۰ ساختمان، محققان دریافتند که عناصر سازه‌ای موجود در آن‌ها تا ۵۵ درصد و بتن، از جمله صفحات کف و پایه‌ها تا ۶۴ درصد از کربن نهان ساختمان‌ها را تشکیل می‌دهند. از سوی دیگر مشخص شد که میزان کربن نهان در سازه‌های فلزی، بیشتر از ساختمان‌های بتنی است. با این حال، هنوز هم بتن بزرگترین منبع انتشار گازهای گلخانه‌ای در ساخت‌وساز بناها محسوب می‌شود و مسئول بیش از هشت درصد از میزان انتشار جهانی کربن است. البته حذف کامل این مواد از طراحی ساختمان ضروری و مطلوب نیست اما لازم است با استفاده از نسخه‌های کم‌کربن و گزینه‌های تجزیه‌کننده کربن، همچنین فراهم آوردن ظرفیت‌های کافی از انرژی‌های تجدید پذیر برای هر بنا، میزان انتشار مذکور را جبران کرد.

مواد تجزیه‌کننده کربن و کربن کم‌محتوا

لازم است در ساخت‌وساز بناها از مصالح حاوی کربن محتوایی پایین و بعضی از مواد تجزیه‌کننده کربن بهره برد که هر دو در بازارهای ساختمانی موجودند. برای مثال سیمان استاندارد می‌تواند با مصالح کم کربن جایگزین شود، بتن ساخته‌شده از سرباره و خاکستر بادی پتانسیل لازم برای کاهش ۴۰ درصدی میزان کل انتشار کربن را دارد و دال‌های هسته توخالی یا سازه‌های کف چوبی می‌تواند به جای دال‌های بتونی استاندارد استفاده شود. همچنین سیمان‌های جذب‌کننده کربن و بتن‌های کربن‌منفی که توانایی جذب گاز دی‌اکسید کربن را از منابع انرژی در حین ساخت‌وساز را دارند نیز گزینه‌های مناسبی محسوب می‌شوند.

فولادها نیز می‌توانند با فولاد بازیافتی ساخته‌شده با کوره‌های قوس الکتریکی جایگزین شوند که با کاهش ۵۰ درصدی اثر کربن همراه است و در ساخت بناهای تجاری می‌توان برای پشتیبانی ساختاری از الوارهای چندلایه بهره برد که پرورش آن‌ها در مزارع درخت علاوه بر مورد استفاده قرار گرفتن در مراحل ساخت و ساز، می‌تواند در کنار جنگل‌ها به پاک‌سازی هوا نیز کمک کند. از سوی دیگر می‌توان از مواد طبیعی و کم‌کربن هم‌چون کتان، پشم گوسفند، سلولزهای متراکم، چوب‌پنبه، کنف و کاه برای عایق‌بندی بهره برد که در اصل تجزیه‌کننده کربن نیز هستند و در نهایت، برای کفپوش‌ها از مواد بازیافتی، زیست‌پایه و چوب طبیعی بهره گرفت.

کد خبر 468274

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کربن صفر ساختمان کربن صفر توافقنامه پاریس در مورد تغییرات اقلیمی توافقنامه پاریس کاهش کربن پنل خورشیدی مصالح ساختمانی ساختمان سازی سبز ساختمان انرژی صفر انرژی پاک در ساختمان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مصالح ساختمانی میزان انتشار انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ ساختمان ها ساخت وساز خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۰۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب الاجل استاندار لرستان برای تکمیل ساختمان استانداری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛ استاندارجدید لرستان برای تکمیل ساختمان استانداری لرستان ضرب الاجل تعیین کرد.

دکتر شفقت  در بازدید از ساختمان استانداری لرستان گفت: تمهیدات لازم برای آماده سازی یک طبقه از این مجموعه تا پایان شهریور صورت گیرد تا معاونت عمرانی استانداری در آن مستقر شود.

ساختمان استانداری لرستان هم اکنون 68درصد پیشرفت کاری دارد

برای تکمیل ساختمان استانداری لرستان ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

دیگر خبرها

  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • اگر نقشه ایران، نقشه یک ساختمان باشد! (تصویری)
  • مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
  • مزایای کریدور حمل‌ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • ضرب الاجل استاندار لرستان برای تکمیل ساختمان استانداری
  • دانشمندان تنها در ۱۵۰ دقیقه الماس ساختند
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن