Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-28@11:05:28 GMT

قفل کردن دولت با اهرم لوایح FATF

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۷۰۸۹۲

قفل کردن دولت با اهرم لوایح FATF

رویداد۲۴ لوایح CFT و پالرمو که دو لایحه باقی‌مانده از لوایح چهارگانه FATF هستند همچنان در برزخ رد یا تایید در مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارند و هرازچندی یکی از اعضای مجمع، نمایندگان مجلس و دولت یا فعالان سیاسی نسبت به آن اظهارنظر می‌کنند. اما آنچه مشخص است با وجود دستور مقام معظم رهبری هنوز تصمیم مشخصی در این خصوص ازسوی مجمع تشخیص اتخاذ نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی مطهری نماینده ادوار مجلس معتقد است: «اگر دولت دست اصولگرایان باشد حتما این مساله را حل می‌کنند، چون مسئول معیشت و نان مردم خواهند بود. اکنون کنار نشسته‌اند و شعار می‌دهند.» باید منتظر تحولات آینده در خصوص لوایح دوگانه مانده در مجمع تشخیص باشیم.

لوایح FATF در بلاتکلیفی

بیش از یک‌ماه از نامه رئیس‌جمهور به مقام معظم رهبری پیرامون بررسی مجدد لوایح باقی مانده FATF در مجمع تشخیص و دستور ایشان به مجمع برای بررسی این لوایح می‌گذرد. اما هنوز با گذشت این مدت عزمی از سوی مجمع‌نشینان برای تصویب این لوایح ملاحظه نشده است. هرچند طی هفته‌های گذشته اظهارات بعضا موافق و مخالفی در این خصوص مطرح شده است. چنانکه برخی با توجه به شرایط فعلی کشور، مشکلات موجود در جامعه و احتمال برداشته شدن تحریم‌ها از لزوم تصویب لوایح پالرمو و CFT در مجمع می‌گویند و در طرف مقابل نیز مخالفان FATF با دستاویز قرار دادن برخی مسائل عدم تصویب این لوایح را حتی در بررسی مجدد به‌صلاح کشور می‌دانند. با این حال آنچه مسلم است چه در بحث لوایح باقی‌مانده از FATF و چه تصمیم‌گیری در مورد هر موضوعی در سطح کلان باید بحث منافع ملی و مصالح ملت لحاظ شود. مشکلات اقتصادی و معیشتی حاضر در جامعه از یک‌سو و نارضایتی‌هایی که باعث کاهش اعتماد عمومی نسبت به روند‌های موجود و برخی عملکرد‌ها شده امروز ایجاب می‌کند تا با نگاه بازتری نسبت به بررسی لوایح باقی‌مانده از FATF همت گمارده شود. چراکه به قرائت بسیاری از کارشناسان اقتصادی و بین‌المللی، اقدام همزمان در تصویب لوایح FATF و لغو تحریم‌ها موجبات گشایش اقتصادی و بهبود شرایط در جامعه را فراهم خواهد آورد. اما اگر هریک از این مسائل به‌تن‌هایی مرتفع شود نخواهد توانست آنطور که باید در حل مشکلات مثمرثمر واقع شود. با این حال برخی معتقدند با وجود عدم تغییر در ترکیب و تغییر نظر مجمع احتمال اینکه این لوایح برای بار چندم رد شوند وجود دارد. چنانکه چندی پیش سید مصطفی میرسلیم عضو مجمع در این خصوص گفت: «پذیرش FATF یعنی قبول کنیم که فشار تحریم‌ها بر ما تشدید شود.

هدف ویژه آنها، براندازی جمهوری اسلامی است و با پذیرفتن FATF این محقق می‌شود.» آیت‌ا... موحدی کرمانی نیز از احتمال عدم تصویب این لوایح در مجمع خبر داده است. اما در سوی مقابل حجت‌الاسلام مجید انصاری دیگر عضو مجمع از بررسی این لوایح در کمیسیون‌های تخصصی مجمع خبر داده است. البته نکته دیگری که برخی تحلیلگران مطرح می‌کنند از این قرار است که اصولگرایان حاضر در مجمع درصدند این لوایح را تا انتخابات ۱۴۰۰ مسکوت نگه دارند تا پس از روی کار آمدن دولت احتمالی اصولگرا تصویب این لوایح و اجرای آن به نام دولت بعدی سند بخورد. باید دید این لوایح که یک‌بار پس از یک‌سال در مجمع رد شد، این‌بار چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد.

تصمیم‌گیری براساس مصالح ملی

نایب‌رئیس مجلس دهم درخصوص مضرات بلاتکلیفی بررسی لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: امروز که در آستانه ریاست‌جمهوری بایدن هستیم، او گفته است که به برجام بازمی‌گردد و به احتمال قوی تحریم‌ها کاهش پیدا می‌کند، نیاز کشور به حل مشکل اف‌ای‌تی‌اف بیشتر از گذشته است، چون اگر مبادلات مالی و بانکی ما به حالت عادی برنگردد و بانک‌های دنیا ایران را در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف یا همان گروه ویژه اقدام مالی بدانند رفع تحریم‌ها هم نمی‌تواند اثر کامل خود را بر اقتصاد ایران بگذارد؛ بنابراین بلاتکلیفی این موضوع به ضرر کشور است. خبرآنلاین نوشت، علی مطهری گفت: علت تعلل مجمع، یکی این است که فکر می‌کنند اطلاعات مالی ما در اختیار این گروه قرار می‌گیرد، درحالی‌که این‌گونه نیست و ارسال اطلاعات مسیر خاصی دارد که به این آسانی نیست و با رضایت خودمان است. کشور‌های عضو این گروه هم این‌طور نیست که اطلاعات مالی به‌راحتی اعلام می‌شود. وی افزود: علت دیگر تعلل مجمع این است که فکر می‌کنند تا زمانی که در تحریم هستیم عضویت در این گروه باعث می‌شود که دور زدن تحریم‌ها مشکل پیدا کند. این دلیل هم به گواه کارشناسان وارد نیست و ما با پیوستن به این گروه بهتر می‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم، خصوصا الان که با رفتن ترامپ تحریم‌ها سست می‌شود. شاید عده‌ای هم منافعی در نپیوستن به این گروه و عدم شفافیت مالی در کشور داشته باشند که امیدوارم چنین چیزی نباشد.

نماینده ادوار مجلس درخصوص اینکه احتمالا مجمع دنبال این است که مشکلات لوایح FATF و توافق برجام در دولت آینده حل شده و به نام اصولگرایان ثبت شود بیان کرد: این‌ها احتمالات است و روی احتمال نمی‌توان قضاوت و اظهارنظر کرد. البته اگر دولت دست خودشان باشد حتما این مساله را حل می‌کنند، چون مسئول معیشت و نان مردم خواهند بود. اکنون کنار نشسته‌اند و شعار می‌دهند. مطهری تصریح کرد: به‌طورکلی باید از احساسات و هیجانات دوری کنیم و براساس مصالح و منافع مردم و جمهوری اسلامی تصمیم بگیریم و عمل کنیم.

منبع: آرمان ملی

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، fatf ، دولت سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 دولت انتخابات 1400 تصویب این لوایح مجمع تشخیص باقی مانده تحریم ها لوایح FATF

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۰۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!

«برجام صرفاً یک مخدر بود که حواس مسئولین را از تحولات پرت کرد. برجام هویت دولت قبل است و به همین دلیل نمی‌خواهند شکست آن را بپذیرند. بدفهمی دولت روحانی از پدیده تحریم باعث از دست رفتن دهه۹۰ شد».

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، اخیرا در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد به بیان نقاط ضعف و قوت دهه نود پرداخت و در حالی که بیان می‌کرد دهه نود، بدترین دهه مردم ایران بوده، به تعریف و تمجید درباره برجام پرداخت. در واکنش به این اظهارات، مسعود براتی کارشناس مسائل اقتصادی به رجانیوز گفت: برخی از صحبت‌های آقای جهانگیری درباره وضعیت اقتصادی و تحولات دهه ۹۰ قابل‌قبول و برخی تحلیل‌ها غیرواقعی هستند. دهه ۹۰ دهه گمشده اقتصاد ایران است، اما آقای جهانگیری به دلایل این گمشدگی اشاره نکردند. بر خلاف آن چیزی که مدنظر آقای جهانگیری است که برجام توانست شرایط اقتصادی جامعه را متحول کند، اتفاقاً نوع مواجهه دولت‌های یازدهم و دوازدهم در بحث تحریم‌ها و مسیری که انتخاب شد، یعنی مسیر مذاکره برای رفع تحریم‌ها، بدون شک اثر خیلی جدی در گم‌شدن دهه ۹۰ در اقتصاد ما داشته است.

آن چیزی که متأسفانه در دهه ۹۰ اتفاق افتاد، بدفهمی از پدیده تحریم، از نحوه کارکرد تحریم و از جایگاه تحریم در سیاست خارجی آمریکا و اهداف خصمانه‌ای بود که دولت آمریکا در قبال ایران دنبال کرد و برنامه‌هایی که علیه مردم ایران داشت. این بدفهمی سبب شد که راه اشتباهی انتخاب شود و این راه اشتباه باعث شد که ما دهه ۹۰ را برای رشد اقتصادی و استحکام اقتصادی از دست بدهیم. این نکته‌ای است که آقای جهانگیری اصلاً به آن اشاره نکرده است.

از طرفی ایشان در بحث اقتصادی برجام اغراق‌هایی هم کرده است. البته برجام آورده‌ها و نتایجی داشته، اما نه آن چیزی که به‌صورت اغراق گونه بیان شود. مهم‌ترین آورده برجام فروش فیزیکی نفت ایران و بازگشت سطح فروش نفت به قبل از تحریم‌ها بود که در سال‌های ۹۵ و ۹۶ اتفاق افتاد. نوع تعاملات اقتصادی خارجی ایران به‌گونه‌ای شد که کاملاً نسبت به بازگشت تحریم‌ها آسیب‌پذیر شد و لذا هر چند شاهد رشد نفتی خوب در سال ۹۵ بودیم، اما این رشد در سال ۹۶ رخ نداد، چون مهم‌ترین متغیر آن نفت بود و یک‌بار اتفاق افتاد و وقتی در سال ۹۷ با تحریم‌ها مواجه شدیم و خروج آمریکا از برجام اتفاق افتاد، دو سال پیاپی رشد منفی را تجربه کردیم که کل آن رشد مثبت را به محاق برد و در مجموع دهه ۹۰ برای ما دهه درجازدن محسوب می‌شود.

برجام نتوانست مشکلات ما را با دنیا رفع‌ و رجوع کند، بلکه صرفاً یک مسکن موقتی بود و بیشتر برای ما نقش مخدر را ایفا کرد و ما نسبت به روندهایی که برای ما تهدید بودند، چه در منطقه و چه در سطح جهان، بی‌توجه شدیم و حتی به توسعه زیرساخت‌های تحریم که در دولت اوباما و بعد ترامپ انجام شد؛ از جمله راه‌اندازی مرکز هدف‌گیری تأمین مالی تروریسم در منطقه خلیج‌فارس در کشور عربستان توجه نکردیم. قانون کاتسا که توسط کنگره آمریکا تصویب شد، برای ما امر مهمی تلقی نشد و به آن توجه نکردیم و ضرباتی هم که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بر ما وارد شدند، ماحصل همین بی‌توجهی‌ها بودند، لذا نه‌تنها مشکلی از ما حل نشد، بلکه ما را در یک خلسه و فضای ناهشیاری قرارداد که آسیب آن را دیدیم. این ادعا که برجام در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق بوده، با آمارهای موجود تطابق ندارد. در سال‌های ۹۵ و ۹۶ که سال اجرای برجام است، روی کاغذ رشد سرمایه‌گذاری خارجی رخ ‌داده، اما در واقعیت طرح‌هایی که عملیاتی شدند و سرمایه‌های که به‌صورت واقعی وارد کشور شدند، اعداد بسیار کمی هستند که نشان می‌دهند سرمایه‌گذاران نتوانستند اعتماد کنند و ریسک تحریم‌ها کماکان برقرار بوده است؛ لذا در سال ۹۵ زیر ۲ میلیارد دلار تحقق سرمایه‌گذاری خارجی رخ‌ داده و در سال ۹۶ هم همین حدود بوده است؛ درصورتی‌که در دوره آقای رئیسی در سه سال اخیر اعداد بسیار قابل‌توجهی ثبت شده‌اند که در مسیر اجرا قرار دارند. برای مثال در سال ۱۴۰۲ مبلغ سرمایه‌گذاری طبق اعلام رسمی متولی امر ۵.۵ میلیارد دلار بوده است.

علت دفاع آقای جهانگیری از برجام این است که مهم‌ترین ایده دولت آقای روحانی مذاکره بود و نتیجه آن که برجام باشد، هویت آنها را می‌سازد. طبیعی است که از آن دفاع و طبیعتاً تمام تحلیل‌های خودشان را به این سمت معطوف کنند که برجام اتفاق مهمی بوده و تجویز فعلی‌شان هم برجام باشد. ناموفق بودن این مسیر و عدم توفیقاتش برای همه ایرانی‌ها شفاف و تثبیت شده است.

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ابلاغ شد
  • تصویب اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان
  • اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان تصویب شد
  • اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش تصویب شد
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • ضرورت جبران تأخیر در اجرای سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • تکرار حمایت‌های دولت از گشت ارشاد / تا تصویب نهایی لایحه عفاف و حجاب، پلیس به وظایف خود عمل خواهد کرد