Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از داراب، واژه‌چین نیستم اما خوشه‌چین لحظاتی هستم که گاه به گاه روایت می شود. نما به نما گوشه ذهن ما؛ آنجا که کسی را یارای دسترسی به آن نیست.

گاهی انگار چیزی در دوردست ما را می‌خواند و این صلا با آنچه می‌خواهیم روایت کنیم، خودش می‌آید. با دعوت یا بی‌دعوت منتظر نمی‌ماند، در نمی‌زند اما در این میان باید از خود عبور کنیم تا روایتگر باشیم؛ روایتگر چیزهایی از جنس معرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای گزارشم، این بار پیگیر سوژه‌ای متفاوت هستم که بتواند ذهن مخاطب را قلاب کند، او را با خود بکشد و شاید مرا سربلند، اما چیزی بر نفسم لگام می‌زند و می‌گوید سربلندی در مسیر خلوص حاصل می‌شود و خلوص عصاره لحظه‌ای است که از منیت رها شده باشیم.

اکنون با اطمینان بیشتری خوشه‌چینی می‌کنم... صدای اذان از مسجد محله روی هیاهوی زمین پخش می‌شود. گمنام‌تر و دل‍شکسته‌تر از لحظه اذان سراغ ندارم. لحظاتی که قرین باورهایی از دوردست می‌شویم و برای دل‌شکستگی بی‌بهانه می‌باریم. بی‌‌هراس از قضاوت نگاه‌های عابران...

نمی‌دانم چرا هر وقت چیزی می‌نویسم به نظرم آنچه می خواهم نیست و همیشه فکر می‌کنم بهترین خود را تاکنون به نگارش در نیاورده‌ام؛ همیشه و همواره منتظر بهترین هستم.

در انتخاب سوژه، یکی دو مورد اقتصادی و اجتماعی از ذهنم عبور می‌کند اما در نهایت به فکر گروه‌های جهادی می‌افتم. با مدیر یکی از گروه‌ها هماهنگ می‌کنم و پس از یکی دو روز، می‌بینم جور نمی‌شود با وجود اینکه مقدمه را هم نوشته‌ام، آن را کنار می‌گذارم و درست در دقایق آخر و زمانی که فرصت اندکی دارم، قرعه به نام گروه جهادی طلاب داراب می‌افتد.

رسیدن به رستگاری در مسیر کار جهادی

گروهی که در بزنگاه‌های حساس، یاری‌گر دست‌های نگران و زخم‌خورده از صاعقه‌های دوران هستند.

گروهی که عزم و اراده کرده‌اند روایت‌گر بهترین‌ها باشند.

برخلاف گروه‌های دیگر در شهرستان یا مرکز استان، مدیر این گروه را چندان نمی‌شناسم. فقط نام و شماره تماسی از آنها دارم. اخلاص عمل و روحیه خاص مدیر گروه طلاب داراب در همان برخورد نخست مشخص است.

این جوان دارابی، هدف اصلی‌اش از کار جهادی و فعالیت گسترده‌ای که در ابعاد مختلف سازماندهی کرده را تنها خدمت و در نهایت عاقبت به خیری می‌داند. همان چیزی که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند و تنها نامی از آن شنیده‌اند. در طول مصاحبه متوجه می‌شوم که به طور اتفاقی، آن تفاوت‌ها و ویژگی‌های خاصی که مد نظرم بود در این گروه وجود دارد.

حجت‌الاسلام مهدی رحیم‌پور؛ مدیر گروه جهادی طلاب اهل بخش فورگ شهرستان داراب است که۸۰۰ خانوار از این منطقه را در قالب طرح همدلی و موسسات، تحت پوشش قرار داده که البته این تنها بخشی از فعالیت‌های گسترده این گروه است.

طلاب جهادگر فورگ آماده‌اند گرهی از کار مردم بگشایند. مردمی که شاید همسایه، دوست و آشنای آنها باشند یا اینکه در دورترین نقطه از جریان ذهن، جایی روزگار سپری می‌کنند.

به گفته یکی از بزرگان دینی؛ "تاثیر نفوس افراد بربر یکدیگر اثر مجالست و معاشرت امری بدیهی است" و بر این اساس، تاثیر همراهی و همدلی این طلاب با هم ناشی از نفوس آگاه و پاک آنها است.

آنچه شاکله این گروه را تشکیل داده، صفا و اتحاد است و جهاد، آن فوز عظیم اینجا است که تبلور می‌یابد. کار جهادی دلدادگی می‌خواهد و آنجا که دل به مسیر سپردی و راهی شدی، با مردم یکی می‌شوی و یکسان قدم برمی‌داری. آنجا همه طبقات برایت یکسان می‌شوند و در نهایت تقوا نیز در سبد جهاد، خود را جلوه‌گر می‌کند چرا که معیار محک افراد، چیزی فراتر از ظواهر مقبول عقل متعارف است.

مردمی که از بطن محرومیت‌ها، سرفراز بیرون می‌آیند

باز هم فورگ با گرمای داغ تابستان و مردم گرم‌مرامش در ذهنم مجسم می‌شود. بخشی که به سبب بعد مسافت با مرکز شهرستان داراب، در بسیاری از امور، عنوان محروم را یدک می‌کشد.

جایی همین حوالی که آخرین روستای آن، مرز فارس و هرمزگان است. نخل‌های سر به فلک کشیده‌اش، یادآور حماسه‌های سالهای نه چندان دور و گرمای تفتیده‌ تابستان‌هایش، روایتگر اهالی مهربان و خوشدل این خطه است. روایت دست‌هایی که برای زندگی بهتر تلاش می‌کنند و از بطن محرومیت‌ها، سرفراز بیرون می‌آیند. خطه فورگ با آن استعدادهای ناب کودکان و نوجوانان در امور فرهنگی ، هنری و...

نوجوانانی جویای حقیقت؛ از هیئت و مسجد تا حوزه علمیه

مدیر گروه جهادی طلاب داراب با بیان اینکه ما از ۸ سال پیش، فعالیت جهادی خود را از هیئت و مسجد آغاز کردیم، می‌گوید: در گروه جهادی طلاب، ۸ نفر به طور ثابت فعالیت می‌کنند و در مناسبت‌ها نیز ۲۰ نفر مشارکت دارند.

حجت‌الاسلام مهدی رحیم‌پور ادامه می‌دهد: اعضای گروه ما، از آغاز نوجوانی وارد عرصه جهادگری شده‌اند و هشت سال است در مراحل مختلف کار و زندگی با یکدیگر همراه و همدل بودیم.

وی بیان می‌کند: از ۱۴ سالگی از هیئت و مسجد به حوزه علمیه گرایش یافته و از همان جا به فعالیت‌های جهادی پرداختیم؛ سه سال در حوزه علمیه استان مازندران و پنج سال در حوزه شیراز به عنوان طلاب نخبه منطقه ادامه تحصیل دادیم.

این طلبه دارابی با اشاره به حس همدلی، شفافیت و صداقت میان اعضای گروه‌شان تصریح می‌کند: گروه‌های جهادی بسیاری فعالیت می‌کنند اما مجموعه ما ویژگی‌هایی دارد که باعث شد هیچ گاه این گروه از هم گسسته نشود و فعالیتش استمرار داشته باشد.

یکی از فعالیت‌های گروه جهادی طلاب؛ آمارگیری جهت غربال‌گری در راستای طرح سردار سلیمانی است. فعالیت‌های عمرانی و میدانی نیز بخش دیگری از اقدامات آنها را تشکیل می‌دهد.

 کمک‌های مومنانه به صورت گسترده و سازمان یافته توسط این گروه انجام شده و از این رهگذر، 800 خانوار از اهالی فورگ تحت پوشش این جهادگران قرار دارند. همچنین فعالیت در بخش مشاوره‌ از دیگر اقدامات این گروه است.

تاثیر کار جهادی در ارتباط با عموم مردم

هر کدام از این فعالیت‌ها بازخورد موثر و مثبتی در منطقه داشته است. این موضوع به اذعان برخی از اهالی منطقه به ویژه معلمان فورگ، محرز است. از لابلای خاطراتی که رحیم پور نقل می‌کند نیز مشخص است این جهادگران جوان توانسته‌اند علاوه بر کار جهادی کارآمد، به ایجاد نگرش مثبت و بهتر مردم نسبت به طلاب کمک کنند.

خاطره‌ای نیز از جشن پتو نقل می‌کند، زمانی که در بهشهر به کمک سیل‌زده‌ها رفته‌اند. از شوخی‌ها و لحظات خوشی که در روند کار جهادی سپری شده است.

رحیم‌پور بیان می‌کند: با همکاری چند گروه دیگر در حیطه عمرانی، کارهایی انجام دادیم که از آن جمله می‌توان به ساخت سرویس بهداشتی و حمام برای ۱۵ خانواده محروم و احداث دو واحد مسکونی اشاره کرد.

وی با اشاره به نحوه شناسایی خانوارهای بی‌بضاعت ادامه می‌دهد: از آنجا که منطقه کوچک است و همه یکدیگر را می‌شناسند، شناسایی محرومین از طریق چهره به چهره صورت می‌گیرد و به سادگی امکان پذیر است که در روند شناسایی، مشخص می‌شود افراد در چه سطحی و با چه مشکلاتی قرار دارند.

این طلبه جهادگر با اشاره به فعالیت فرهنگی گروه طلاب خاطرنشان می‌کند: مشاوره جهت رفع بحران‌های اجتماعی و اختلافات خانوادگی بخش دیگری از فعالیت‌ها است که در منطقه نتیجه مطلوبی داشته است.

رحیم پور اظهار می‌دارد: مجوز استقرار دفتر مشاوره در شهر دوبرجی (مرکز بخش فورگ) نیز کسب شده و این برنامه مستمرتر از گذشته ادامه می‌یابد.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: جهادگران عمرانی بخش فورگ گروه جهادی طلاب فعالیت ها کار جهادی رحیم پور گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۳۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۶۰ گروه جهادی به مناطق محروم استان بوشهر

مسئول سازمان بسیج کارگری و کارخانجات سپاه استان بوشهر از اعزام پیش از ۶۰ گروه جهادی به مناطق محروم و توزیع بیش از ۳۱۳ بسته معیشتی بین خانواده‌های نیازمند در هفته کار و کارگر استان بوشهر خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سرهنگ غلامرضا نصیحت‌کن شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و تبریک فرا رسیدن سالروز بسیج کارگران و کارخانجات با اشاره به مهمترین اهداف سازمان بسیج کارگری و کارخانجات، اظهار داشت: تنظیم روابط بین کارگر و کارفرما، پیگیری مطالبات کارگران، تامین امنیت شغلی کارگران و بررسی مشکلات و موانع تولید کارگاه‌های تولیدی از اهداف اصلی سازمان بسیج کارگری و کارخانجات محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه شهید شاخص سازمان بسیج کارگری و کارخانجات در سال جاری شهید اسدالله ابراهیمی معرفی شد، خاطرنشان کرد: برگزاری همایش تجلیل از کارگران نمونه، اردوی راهیان نور و راهیان پیشرفت، برنامه‌های بصیرتی و تبیینی، گردهمایی جهاد تبیین و مسابقات فرهنگی و ورزشی برخی از اقدامات شاخص سازمان بسیج کارگری و کارخانجات سپاه استان بوشهر در هفته کار و کارگر است.

مسئول سازمان بسیج کارگری و کارخانجات سپاه استان بوشهر در ادامه با اشاره به برخی دیگر از اقدامات شاخص سازمان بسیج کارگری و کارخانجاتف تصریح کرد: اعزام پیش از 60 گروه جهادی به مناطق محروم برای اجرا طرح‌های محرومیت‌زدایی و توزیع پیش از 313 بسته معیشتی توسط حوزه‌های مقاومت بسیج برخی دیگر از اقدامات این سازمان در هفته کار و کارگر محسوب می‌شود.

نصیحت‌کن رسیدگی مسئولین به حل مشکلات معیشتی و تامین امنیت شغلی کارگران را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: توزیع بیش از شش هزار بسته معیشتی بین خانواده‌های نیازمند، برگزاری 60 نشست تبیینی و بصیرتی در حوزه‌های مقاومت بسیج کارگری از دیگر برنامه‌های هفته کار و کارگر توسط سازمان بسیج کارگری و کارخانجات از برنامه‌های سال قبل است.

وی از تدوین 200 برنامه در هفته کار و کارگر در استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: برگزاری 20 کارگاه آموزشی سبک زندگی ایرانی اسلامی ویژه کارگران، اعزام بیش از یک‌هزار و 500 کارگر به اردوی راهیان نور جنوب و پیش از 500 کارگر به اردوی راهیان مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی در کرمان و اعزام کارگران به مشهد مقدس اقدامات این سازمان در سال 1402 است.

مسئول سازمان بسیج کارگری و کارخانجات سپاه استان بوشهر توزیع جهیزیه بین زوج‌های نیازمند، اعزام گروه‌های جهادی به مناطق محروم برای خدمات‌رسانی به جامعه هدف، برگزاری کارگاه پیشگیری از مصرف مواد مخدر، کشت نهال در کارخانجات استان بوشهر و دیدار از خانواده‌های شهدای کارگری برخی را از دیگر اقدامات این سازمان در سال قبل است.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند
  • برنامه‌های هفته بسیج سازندگی استان قم تشریح شد
  • سردار زهرایی: سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند
  • برنامه‌های هفته سازمان بسیج سازندگی استان قم اعلام شد
  • سال گذشته بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی اجرا کردیم
  • مقام نخست طرح عهد خدمت از آن گروه‌های جهادی خوزستان
  • اعزام ۶۰ گروه جهادی به مناطق محروم استان بوشهر
  • ویزیت رایگان بیماران خوی توسط گروه‌های جهادی + تصاویر
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • نمایشگاه گروهی عکاسان کازرون با نام «سِی کو» در حال برگزاری است