Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران با اشاره به ارتباط مستقیم میان افزایش آلودگی هوا و افزایش شیوع کروناویروس گفت: متأسفانه در تهران با بسته‌ای از آلاینده‌ها روبرو هستیم که هر یک آثار تخریبی بر روی شهروندان دارد. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زالی در پایان هجدهمین جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استانداری تهران با تأکید بر وجود ارتباط مستقیم میان آلودگی هوا و افزایش شیوع کرونا ویروس و تأثیر آن در آمار ابتلا، بستری و فوتی‌های کروناویروس گفت: موضوع ارتباط آلودگی هوا و شیوع کروناویروس براساس مطالعات جهانی مشخص شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی تردید همزمانی کروناویروس با هر نوع بیماری تنفسی قطعا در شیوع آن تأثیرگذار خواهد بود. به ویژه در مورد ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون که مطالعات ارتباط میان این بیماری و آلایندگی را به اثبات رسانده است.

وی افزود: آلودگی هوا در افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای تنفسی دارند به ویژه افراد دارای بیماری‌های آلرژیک و آسم باعث می‌شود بیماری آن‌ها را شعله ور شود و همزمان خطر ابتلا و مرگ و میر را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: پدیده اینورژن یا وارونگی هوا در روز‌های اخیر به گونه‌ای پیشرفته که لایه وارونگی به میزان زیادی ارتفاع اش با سطح زمین کاهش پیدا کرده و به ۲۰۰ متر رسیده است. در چنین شرایطی با توجه به اینکه ویروس کرونا نسبتا سنگین است زمان بیشتری در پیرامون قرار می‌گیرد و بقای آن افزایش پیدا می‌کند. بدین ترتیب احتمال شیوع و ابتلا افزایش پیدا می‌کند.

وی تأکید کرد: در این شرایط همه افراد از جمله افراد سالم در خطر هستند، اما خطر برای بیماران تنفسی، قلبی و افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای تنفسی به ویژه کودکان مبتلا به آسم و افراد مسن خطر بیشتری آن‌ها را تهدید می‌کند.

فرمانده ستاد مدیریت کرونا در استان تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه در فصل سرما آلودگی هوا افزایش پیدا می‌کند و میزان آلاینده‌ها به شکل فزاینده‌ای براثر انباشت در هوا زیاد می‌شود، گفت: در تهران با تنوع آلاینده‌ها نیز مواجه هستیم به شکلی که دی اکسید گوگرد، ازون، مونوکسید کربن و ذرات معلق وجود دارد که هر یک آثار تخریبی بر شهروندان دارند. در حقیقت در تهران با بسته‌ای از آلاینده‌ها روبرو هستیم.

وی افزود: نهاد‌های اجرایی باید در این حوزه مشارکت داشته باشند چرا که شهروندان با توجه به مشکلات اقتصادی، معیشتی و ... مجبور به حضور در سطح شهر هستند و در این میان افراد پرخطر که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، خانم‌های باردار و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی نباید از منزل خارج شوند. هر گونه فعالیت ورزشی و فعالیت‌های انفرادی باید متوقف و تعطیل شود. باید عدم خروج از منزل به جز در موارد ضروری به عنوان تنها راهبرد فعلی در دستور کار شهروندان قرار گیرد. البته اقدامات مداخله‌ای همچون تعطیلی باید توسط دستگاه‌های اجرایی تصمیم گیری شود. قطعا تعطیلی چند روزه می‌تواند به این شرایط کمک کند، اما این موضوع نباید منجر به خروج شهروندان از شهر‌ها شود.

وی در خصوص عدم رعایت فاصله گذاری در بخش حمل و نقل عمومی شهر تهران گفت: حمل و نقل عمومی شهر تهران به عنوان معضلی جدی هم در آلودگی هوا و هم در موضوع کرونا ویروس نقش دارد و نیازمند راه حل‌های حمایتی است. شهرداری تهران در این میان تلاش بسیاری کرده، اما به لحاظ مالی و بودجه‌ای شرایط خاصی دارد. باید نسبت به افزایش ناوگان مترو و اتوبوسرانی و تغییر در زیرساخت‌ها اقدام کنیم که شهرداری با توجه به مشکلات مالی مواجه شده نمی‌تواند اقدامات لازم را انجام دهد لذا باید برای این کار بودجه مشخصی تخصیص داده شود.

زالی در خصوص جلسه تشکیل شده در استانداری تهران در حوزه سلامت، زنان و خانواده گفت: بررسی علل مرگ کودکان و نوزادان نشان می‌دهد در ۹ ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته کاهش مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال اتفاق افتاده است و همچنین ناهنجاری‌های مادرزادی که باید با افزایش دامنه غربالگری نسبت به کاهش آن اقدام کنیم. خوشبختانه با اقدامات انجام شده ۱۳.۹ درصد نسبت به سال گذشته در کودکان زیر ۵ سال شاهد کاهش مرگ و میر بوده ایم که البته بیشتر این آمار نیز مربوط به افراد غیرایرانی بوده که متأسفانه برخی از آن‌ها اطلاعاتشان در نظام سلامت ثبت نشده، ولی در آمار استان تهران گنجانده می‌شوند لذا باید تمهیدات ویژه‌ای برای تسهیل مراجعه آن‌ها به نظام سلامت اتخاذ شود.

وی ادامه داد: مرگ و میر ناشی از حوادث به ویژه سقوط در سه سال ابتدایی زندگی و همچنین غرق شدگی از موارد عمده دیگری در مرگ و میر کودکان است که بی تردید کاهش آن نیازمند آموزش خانواده است. بسیاری از این موارد قابل پیشگیری هستند بر همین اساس پیشنهاد شد در برنامه آموزشی وزارت آموزش و پرورش برای دختران ما که مادران آینده هستند این آموزش‌ها گنجانده شود. بی تردید مرگ‌های ناشی از حوادث قابل پیشگیری هستند لذا بالغ بر ۱۵ راه حل با مشارکت سه دانشگاه علوم پزشکی در قالب بسته‌ای تدوین و مقرر شد توسط استاندار تهران به دستگاه‌های مختلف ارجاع شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا ویروس ویروس کرونا آلودگی هوا هوای تهران آلودگی هوا آلاینده ها بیماری ها مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۳۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • مدارس چند شهر خوزستان فردا سه‌شنبه تعطیل شد
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود