Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه گسترش فضای مجازی و رشد شبکه‌های اجتماعی به سطحی رسیده است که در تمام ابعاد فضای حقیقی جامعه نقش و سهم اصلی را دارد از این رو بهتر است بگوییم فضای مجازی نه اینکه هم سطح فضای حقیقی هست بلکه فضای مجازی در دنیای امروزی، بزرگ‌تر از فضای حقیقی شده است.

به بیان بهتر تمامی ابعاد (فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..) فضای حقیقی در فضای مجازی وجود دارد، مضاف بر اینکه بسیاری از اقلیت‌ها و حداقل‌های محتوایی و نگرشی که امکان حضور و عرضه در فضای حقیقی جامعه را -به علت هنجار‌ها و یا حداقل بودن- ندارند در فضای مجازی فعالانه سهم دارند و به فعالیت مشغول هستند که امر جدای از کنش‌هایی است که ابتدا از فضای مجازی شروع می‌شود و در بعضی موارد به فضای حقیقی جامعه سرریز می‌کند.

یکی از ابعاد جدی حضور شبکه‌های اجتماعی به عنوان بخش اصلی فضای مجازی امروز جهان، عرصه سیاست است، که از اینکه نظر مردم در مورد یک شخصیت سیاسی و یا سازمان چیست شروع می‌شود و تا ظرفیت تصمیم سازی برای دموکراسی پیش می‌رود.

نقش جدی شبکه‌های اجتماعی در موضوعات سیاسی به حدی است که در تمامی کشور‌ها در حال حاضر نامزد‌های انتخاباتی به صورت جدی در این بستر فعالیت می‌کنند و نقل قول و حتی موضع‌های سیاسی و بین المللی بعضی از شخصیت‌ها به جای اینکه در فضای دیپلماسی کلاسیک گذشته باشد سر از توییتر و یا فیس بوک در می‌آورد.

بیشتر بخوانید

پرطرفدارترین سیاستمداران ایرانی در اینستاگرام

*چند نفر در اینستاگرام فارسی فعالیت دارند؟

اینستاگرام فارسی که در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین شبکه‌های اجتماعی ایرانیان است، بر اساس بررسی‌های مرکز پژوهشی بتا بیش از چهل و هفت میلیون کاربر ایرانی دارد و این کاربران در طول یک سال بیش از یک میلیارد محتوا تولید می‌کنند.

نوع فعالیت در سطح بالای کاربری نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ پیج با دنبال کننده بیش از ۳ میلیون کاربر دارد و بیش از ۶۰۰ پیج با دنبال کننده بیش از یک میلیون در این فضا وجود دارد.

*کدام شبکه اجتماعی بیش از سایرین، ایرانی‌ها را به خود مشغول می‌کند؟

می‌توان گفت از نظر اینکه کاربران چه زمانی در شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنند اصلی‌ترین شبکه اجتماعی حال حاضر کشور است به صورتی که بیش از بقیه شبکه‌های اجتماعی و حتی پیام رسان‌ها وقت کاربران را به خود اختصاص می‌دهد.

*سیاسیون مهم ایران در اینستاگرام

با بررسی انجام شد از سوی مرکز پژوهشی بتا ترتیب سیاسیون که در بستر اینستاگرام فعال هستند بر اساس تعداد دنبال کننده به صورت زیر است.

نکته جالب اینکه حضور سیاسیون در اینستاگرام نه اینکه از بستر‌های سیاسی مانند توییتر کمتر نیست بلکه با فیلتر نبودن این شبکه اجتماعی در حقیقت بستری برای حضور و تعامل بیشتر شخصیت‌های سیاسی با مردم شده است.

نکته جالب سهم بیشتر شخصیت‌های سیاسی از دنبال کنندگان در این بستر است، به بیان بهتر اینستاگرام در مدت چند سال گذشته به بستر اصلی حضور سیاسیون تبدیل شده است و شخصیت‌های سیاسی بیشترین دنبال کنندگان خود را در این بستر دارند.

در این میان صفحه منسوب به رهبری بیشترین تعداد دنبال کننده اینستاگرام را دارد و بعد از آن رئیس جمهور بیشتر تعداد دنبال کننده را دارد، رتبه سوم مربوط به رئیس قوه قضاییه است و در بعد از آن دیگر شخصیت‌های سیاسی جای گرفته اند که در نمودار زیر بر اساس تعداد دنبال نمایش داده شده است.

منبع: مرکز پژوهشی بتا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی شبکه های اجتماعی اینستاگرام سیاسیون شبکه های اجتماعی شخصیت های سیاسی دنبال کننده تعداد دنبال فضای مجازی فضای حقیقی شخصیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۵۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر

رئیس پلیس فتای فراجا از دستگیری عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار وحید مجید اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۱۲ هزار صفحه مجازی در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها که مشغول به تبلیغ و خرید و فروش انواع اسلحه گرم از کلت گرفته تا کلاشینکف و مسلسل بودند، توسط پلیس فتا شناسایی شدند.

وی افزود: از مجموع این تعداد، روی ۳ هزار مورد تمرکز کردیم و در پس از انجام تحقیقات لازم، در این فرآیند توانستیم ۱۴۰۰ نفر از مالکان و اعضای این تارنماها و صفحات مجازی را شناسایی و دستگیر کنیم و تحویل مراجع قضائی بدهیم.

رئیس پلیس فتای فراجا ادامه داد: این افراد با ایجاد صفحات و کانال‌هایی در شبکه‌های اجتماعی واتس‌آپ، تلگرام و اینستاگرام ادعای خرید و فروش انواع اسلحه داشتند.

سردار مجید گفت: بیشتر این افراد کلاهبردار بودند؛ یعنی در واقع پس از گرفتن مبلغی به عنوان بیعانه از مشتری، افراد را مسدود می‌کردند و دیگر پاسخگو نبودند، بنابراین خرید و فروشی صورت نمی‌گرفت و اسلحه‌ای در کار نبود.

وی با اشاره به اینکه قدرت‌نمایی و ایجاد ترس نیز برخورد جدی پلیس را در پی خواهد داشت، افزود: همچنین عده‌ای از اراذل و اوباش در جهت ایجاد رعب و وحشت در شهروندان، محتواهایی در شبکه‌های اجتماعی تولید و منتشر می‌کردند که توسط پلیس شناسایی شدند.

رئیس پلیس فتای فراجا ادامه داد: بیش از ۹۵۰۰ صفحه، کانال و گروه که توسط اراذل اوباش مدیریت می‌شد نیز مسدود و ۱۶۰۰ نفر نیز در این رابطه دستگیر شدند.

کد خبر 749033

دیگر خبرها

  • اژه ای: جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما، هر کدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند
  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ
  • گزارش‌های غیررسمی: بیش از ۴۰ میلیون ایرانی همچنان کاربر اینستاگرام هستند
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • پیام لیبرمن به سیاستمداران اسرائیلی: ساکت باشید
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی