Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، مسعود ضیایی ‏‏که با همراهی بهمن عبدی و جمال رحمتی داوری این دوره از آثار رشته کاریکاتور ‏را به عهده داشتند ‏در خصوص نتیجه نهایی داوری و آثار راه یافته به جشنواره تجسمی فجرگفت: در بخش ‏کاریکاتور‏۲۶۶ اثر از ۱۰۰ هنرمند ‏در ‏جشنواره شرکت کرده بودند که در نهایت ‏‏۴۹ اثر جشنواره راه یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره کیفیت و کمیت اثار رسیده به جشنواره گفت: در مجموع کیفیت کارها خوب بود و نسبت به سال گذشته هم تعداد شرکت کنندگان و هم کیفیت آثار بیشتر بود. آثار نسبت خوبی با مسائل روز جامعه داشتند و از تنوع بالایی هم برخوردار بودند. با توجه به اینکه دیدگاه ها و موضوعات آزاد بود در واقع هر کسی متناسب با حساسیتی که نسبت به موضوعات اجتماعی و... داشته کار کرده بود.

ضیایی بیان کرد: می توان متصور بود که مخاطبینی که در جشنواره فجر به تماشای آثار بخش کاریکاتور می نشینند بازخوردی از اتفاقات روز جامعه را خواهند دید که با زبان طنز و لطیف بیان شده و یک هشداری هم در خود دارد.

این عضو شورای داوری بخش کاریکاتور جشنواره فجر درباره ملاک های داوری نیز گفت: یکی از ملاک های ما این بود که هنرمند اثر را برای جشنواره فجر کشیده باشد و به جشنواره های دیگر ارائه نداده باشد. دوم اینکه خلاقیت و نوآوری در نگاه او نمود داشته باشد و جدای از تکنیک، پرداخت خوبی هم در اثر مشاهده شود. ما دنبال این بودیم که اثری را انتخاب کنیم که مشابه نداشته باشد.

وی درباره اهمیت برگزاری جشنواره فجر و کارکرد آن نیز اظهار کرد: جشنواره فجر عموما به خاطر خصوصیتی که دارد که در رشته های مختلف چه در حوزه تجسمی چه سایر رشته های هنری برگزار می شود دارای اهمیت است. جشنواره های دیگر عموما در یک رشته مثلا کاریکاتور یا کارتون برگزار می شود. اینجا یک جشنواره چند رسانه ای داریم که برگزیده شدن در آن دارای یک ارزش بالایی برای هنرمندان آن رشته است و همین آن را متمایز می کند. چه برای افراد حرفه ای و چه جوانی که بخواهد از آثارش رونمایی کند یا خودی نشان دهد، دیده شدن و جایزه این جشنواره اعتبار دارد.

ضیایی در پایان گفت: کاریکاتور ایران در جهان جزو برترین هاست و جایگاه ویژه ای در کارتون جهان دارد. هم به خاطر اینکه کارتونیست های با مهارت بالایی در ایران هستند و هم به خاطر جشنواره های زیادی که در ایران در سطح بین المللی برگزار می شود و موضوعات متنوعی هم دارد.

 

* ‏۴۹ اثر به مرحله دوم بخش هنرهای جدید جشنواره تجسمی فجر راه یافتند

سید نظام‌الدین امامی‌فر ‏‏که با همراهی اصغر کفشچیان مقدم و احمد نادعلیان داوری این دوره از آثار رشته هنرهای جدید در جشنواره هنرهای تجسمی فجر ‏را به عهده داشتند ‏در خصوص نتیجه نهایی داوری بخش اول گفت: در بخش ‏هنرهای جدید ‏۲۵۲ اثر از ۱۵۰ هنرمند ‏ در ‏جشنواره شرکت کرده بودند که در نهایت ‏‏۴۹ اثر به مرحله داوری مرحله دوم راه یافتند.

وی درباره کیفیت آثار رسیده به دبیرخانه گفت: مرحله اول انتخاب آثار در 4 تا 5 بخشی که در این رشته وجود دارد متفاوت بود. در بخش چیدمان آثار بیشتری رسیده بود و در بخش ویدئو آرت به نسبت آثار کمتر بود و در همچنین در بخش پرفورمنس نیز تعداد آثار کمتر بود. اما آثار در همه بخش ها تنوع جالبی داشتند و مضامین متفاوتی را در بر می گرفتند و همین شاید انتخاب در عرصه هنرهای جدید را سخت می کرد. ضمن اینکه شاهد حضور بیشتر خانم ها در این بخش بودیم و همچنین دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی از نظر کمیت تعداد بیشتری اثر را به خود اختصاص داده بودند.

امامی فر ادامه داد: وقتی موضوع آزاد است آثار متنوعی به لحاظ مضامین می رسد و البته طبیعت این جشنواره نیز به همین گونه است که برآیند کارهایی که در طول یکسال خلاقیت هنری هنرمندان به سرانجامی رسیده است به جشنواره برسد.

عضو شورای داوری بخش هنرهای جدید گفت: به واسطه موضوع بیماری کرونا به نظر می رسد امسال کارها در اجرا شکلی جمع و جورتر داشتند و یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنیم این است که هر اثر چقدر می تواند بیننده را جذب کند. سال گذشته یک محرکی وجود داشت مثل بحث کمک هزینه برای کسانی که به جشنواره راه پیدا می کردند که امسال این محرک نبود و برای همین هم در شکل ارائه آثار اثر گذاشته بود. دیگر اینکه در هر حال این بخش در تعامل با مخاطب معنا می یابد که باید دید تا زمان برگزاری جشنواره چه میزان امکان بازدید وجود دارد.

وی ادامه داد: جشنواره تجسمی فجر جشنواره ای معتبر است که خیلی ها مایل هستند در آن شرکت کنند و در رزومه آنها این حضور ثبت شود.

وی در خصوص معیارهای انتخاب آثار و اینکه آیا در اجرا نیز داوران برای مشاوره کنار شرکت کنندگان خواهند بود، بیان کرد: فضا و تعامل اثر با فضا در انتخاب نهایی آثار بسیار مهم است. اینکه یک اثر در آن فضا چگونه شکل می گیرد و ارائه می شود و همچنین تعاملی که با مخاطب برقرار خواهد کرد. ما سعی کردیم با هنرمندان ارتباط بگیریم و در برخی مواقع از آنها خواستیم منظور خود را بیشتر برایمان بگویند و حتی پیشنهاداتی را هم ارائه دادیم. به هر حال همانطور که از اسم این رشته پیداست، هنری جدید است و تنوع در اجرا و جذابیت و عدم کپی برداری و شیوه بیانی درست در اجرا از مهمترین ملاک ها ما در انتخاب بود. ما سعی کردیم تعامل با مخاطب را نیز به نوعی حدس بزنیم و در نظر بگیریم. اینکه اثری تولید مفهوم و سوال کند برای ما مهم بود.

امامی فر با اشاره به اینکه وقت آن رسیده دوسالانه ای مخصوص به هنرهای جدید داشته باشیم، گفت: یکی از بخش هایی که به نظر می رسد باید تامل بیشتری روی آن کرد بحث بیانیه‌نویسی است و باید آموزش آن را در دستور کار گذاشت چرا که هنرمندان باید بتوانند در این دوران ایده هایشان را بهتر ارائه دهند. در هنر جدید خصوصا چون ماکت را برای داوری ارائه می دهند باید بتوانند در استیتمنت به خوبی آن را توضیح دهند. ما هنوز در این بخش ضعف هایی داریم.

سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بهمن ۹۹ در مرکز فرهنگی و هنری صبا برگزار ‏‏می شود.‏

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کاریکاتور چیدمان جشنواره تجسمی فجر مسعود ضیایی جشنواره تجسمی فجر هنرهای جدید جشنواره فجر راه یافتند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۵۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران

فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران با موضوعِ ویژه‌ی جوانی جمعیت و فرزندآوری منتشر شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنرهای نمایشی استان تهران با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی و بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران را آبان ماه در پردیس تئاتر تهران و شهرستان‌های استان برگزار می‌کند.

تئاتر ایثار در گلستان

موضوع ویژۀ این دوره جشنواره جوانی جمعیت و فرزندآوری است و استحکام بنیان خانواده با تأکید بر جایگاه زن، عفاف و حجاب،  تأکید بر هویت ملی ایرانی براساس سه عنصر اصلی مسلمان‌بودن، انقلابی‌بودن و عمق تاریخی طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، تأکید بر امیدآفرینی و نشاط اجتماعی، موضوعات شهر و شهروندی با تکیه بر اخلاق،  معرفی و شرح زندگانی شخصیتهای مهم ملی، علمی و مذهبی، جهاد تبیین، ایثار و ارزش‌های جبهۀ انقلاب و مقاومت، آسیبهای اجتماعی،  ضرورت وحدت و یکپارچگی ملی، مذهبی و قومی و  جهش تولید با مشارکت مردم از دیگر اولویت‌های موضوعی این رویداد هنری هستند.

بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران  شامل بخش مسابقه تئاتر استان تهران، ایثار، نهال (ویژۀ آموزشگاه‌های هنرهای نمایشی شهرستان‌های استان تهران)، تئاتر خیابانی، لبخند (آثار کمدی، طنز و نمایش‌های آئینی و سنتی)، تئاتر کودک و نوجوان، نمایشنامه‌نویسی و کارگاه‌های آموزشی است که تمامی بخش‌های جشنواره، به استثنای کارگاه‌های آموزشی، به شکل رقابتی برگزار می‌شود.

بر اساس گاه‌شمار جشنواره، گروه‌های متقاضی شرکت در جشنواره، تا 31 خردادماه فرصت دارند با مراجعه به درگاه تئاتر استان تهران در تارنمای ایران تئاتر (به آدرس Tehran.theater.ir) در این رویداد هنری ثبت نام کنند.
ارزیابی آثار این دوره از جشنواره تئاتر استان تهران 31 مرداد تا 9 شهریور خواهد بود  آثار برگزیده  از  25 شهریور تا 4 آبان در شهرستان‌‌ها اجرا خواهند شد.
بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران از 9 تا 16 آبان به دبیری امیرحسین شفیعی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهیابی ۲۵ گروه سرود فجر به مرحله نهایی
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • راهیابی فیلم کوتاه مدرسه آنالوگ به جشنواره بین‌المللی رشد
  • خوزستان میزبان ‌جشنواره‌ هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • درخشش در سومین جشنواره ملی افتخار من
  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران