Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا تشکیل «ستاد توسعه خاوران» از ایده‌ها و برنامه‌های استاندار خراسان جنوبی با هدف به‌کارگیری همه ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی در فضایی هم‌افزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همه جانبه و متوازن در خراسان جنوبی است که ۱۷ دی ماه با حضور جمعی از مسوولان استان در محل استانداری به طور رسمی راه‌اندازی و از سند توسعه خاوران هم رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار خراسان جنوبی گفت: هدف از تشکیل ستاد توسعه خاوران دعوت از همگان برای تلاش به منظور توسعه استان است و همه دستگاه‌ها موظفند تا شرایط لازم برای تحقق این وظیفه مهم را فراهم کنند.

حمید ملانوری افزود: این ستاد با هدف حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاران اهلیت‌دار راه‌اندازی شده که خواهان حضور و فعالیت در استان هستند تا بروکراسی‌های اداری در صدور مجوز، بسیار کوتاه شود.

استاندار به عنوان رییس ستاد توسعه خاوران و معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی دبیر این ستاد است.

اعضای اصلی ستاد شامل معاونان استاندار، نماینده امام جمعه مرکز استان، رییس مجمع نمایندگان در مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، فرماندار مرکز استان، رییس دانشگاه بیرجند، فرمانده سپاه پاسداران، مدیران کل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، گردشگری  و صنایع دستی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، مشاور جوان استاندار، رییس بنیاد نخبگان، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند، مدیر گروه مطالعاتی طرح آمایش استان، رییس شورای اسلامی استان و سه نفر از فعالان اقتصادی بخش خصوصی به انتخاب استاندار هستند.

پنج کمیته تخصصی شامل «کمیته شناسایی و جذب نخبگان، فعالان و افراد مؤثر در حوزه سرمایه‌گذاری»، «کمیته شناسایی فرصت‌ها و مزیت‌های سرمایه‌گذاری در استان»، «کمیته شناسایی و جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی»، «کمیته اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی» و »کمیته پایش و ارزیابی عملکرد» ذیل این ستاد فعالیت می‌کنند.

اولین نشست کمیته جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ذیل ستاد توسعه خاوران با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی و رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در اتاق بازرگانی برگزار شد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در این نشست بر نگهداشت سرمایه‌گذاری‌های موجود در استان تاکید کرد و گفت: استراتژی‌های توسعه استان تدوین شود.

به گزارش روز چهارشنبه اتاق بازرگانی بیرجند، محسن احتشام افزود: این کمیته ذیل ستاد توسعه خاوران تشکیل شده است.

وی با اشاره به شعار استاندار خراسان جنوبی مبنی بر «تدبیر، تلاش و توسعه» اظهار داشت: این شعار می‌تواند برازنده این ستاد باشد و امیدواریم این جملات زیبا را در فضای عملیاتی پیاده کنیم.

رییس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه یکی از الزامات توسعه رفتارهای الگویی مدیریتی برای سرمایه‌گذاری است عنوان کرد: باید برای سرمایه‌گذاری در استان ایجاد انگیزه شود.

وی به راه‌اندازی مرکز پژوهش‌های اقتصادی اتاق بازرگانی بیرجند اشاره کرد و گفت: مدیر این مرکز مسئول دبیرخانه کمیته جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی استان خواهد بود.

احتشام با تاکید بر اینکه باید فرصت‌ها و تهدیدهای سرمایه‌گذاری استان احصا و تجزیه و تحلیل شود افزود: استراتژی‌های توسعه خراسان جنوبی را تدوین و ارائه خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه بخش خصوص اختیارات ندارد گفت: ستاد توسعه خاوران زمینه‌ای برای یک همت و هم‌افزایی جمعی در جهت رسیدن به توسعه باشد و اگر همه در کنار هم با هم‌افزایی مشترک عمل کنیم، توسعه استان محقق خواهد شد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با تاکید بر اینکه باید به معنای واقعی فضای کسب و کار را تسهیل و موانع سرمایه‌گذاری را برداریم عنوان کرد: در بسیاری از واحدهای تولیدی استان بیکاری پنهان وجود دارد که باید شناسایی شود.

وی با اشاره به اینکه تسریع در حل و فصل مشکلات سرمایه‌گذاری های موجود باید در اولویت قرار گیرد گفت: سرمایه‌گذاران فعلی ما الگویی برای سرمایه‌گذاران آتی خواهند بود بنابراین باید در جهت رفع مشکلات آنها گام‌های عملیاتی برداشته شود.

احتشام با تاکید بر اینکه باید قوانین اقتضایی وضع شود تصریح کرد: قطعا ما نمی‌توانیم قانونی که در مرکز کشور اجرا می‌کنیم را در خراسان جنوبی یا سیستان و بلوچستان پیاده کنیم و به توسعه برسیم.

وی افزود: پشتیبانی از سرمایه‌گذاری لازمه توسعه است و در این راستا می‌طلبد بعد از جذب سرمایه‌گذاران آنها را تنها نگذاریم.

وی با اذعان به اینکه خرد جمعی و هم‌افزایی در استان یزد موجب شده تا این استان الگوی توسعه صنعتی در کشور باشد گفت: لازم است مشوق‌های سرمایه‌گذاری برای استان مشخص و اجرایی شود.

رییس اتاق بازرگانی بیرجند با تاکید بر اینکه باید شرایط سرمایه‌گذاری در استان‌های مختلف برابر باشد ادامه داد: این شرایط در حال حاضر برابر نیست بنابراین نیاز است مشوق‌هایی چون کاهش نرخ مالیات یا کاهش نرخ سود تسهیلات تولید را در نظر بگیریم تا سرمایه‌گذار انگیزه برای سرمایه‌گذاری در این استان را داشته باشد.

وی ایجاد انگیزه را اصلی مهم برای جذب سرمایه‌گذاری‌ها در استان دانست و گفت: اتاق بازرگانی بیرجند تاکنون با تمام توان در خدمت توسعه استان بوده و تعامل موثری نیز با بخش دولتی در استان داشته‌ایم.

احتشام افزود: ما به عنوان بخش خصوصی انتظار و توقع داریم به نظرات و پیشنهاد و طرح‌های صاحبنظران و کارشناسان این بخش توجه شود، توسعه امروز مرد میدان می‌خواهد و مرد میدان هم نیز لازم است تا موانع را از پیش پای سرمایه‌گذار بردارد.

وی با اشاره به اینکه با برگزاری صرف جلسات و مطرح کردن موضوعات نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد تصریح کرد: همت بخش خصوصی و دولتی می‌تواند عامل توسعه استان باشد.

بررسی اهلیت سرمایه‌گذاران

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: این کمیته یک زیر کمیته با عنوان بررسی اهلیت سرمایه‌گذار را دارد.

مشیرالحق عابدی از حضور تیم سرمایه‌گذاری در استان طی هفته جاری خبر داد و افزود: اقدامات شایسته اتاق بازرگانی برای جذب و حضور سرمایه‌گذاران در استان قابل تقدیر است.

وی گفت: پیش بینی می‌شود بالغ بر ۸۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری در چندین پروژه توسط این گروه سرمایه‌گذار در استان انجام شود و رقم ریالی این طرح‌ها بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان است.

وی با تاکید بر اینکه این طرح‌ها با اولویت‌بندی پیگیری خواهد شد تصریح کرد: اتاق بازرگانی و مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری خراسان جنوبی یکسری اقدامات را درخصوص اهلیت سرمایه‌گذارانی که هفته جاری به استان خواهند آمد را انجام داده‌اند.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: این سرمایه‌گذاران قرار است با برخی دستگاه‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری‌ها مباحثی را مطرح کنند که در قالب انعقاد تفاهم‌نامه از امکانات دستگاه‌ها بهره‌مند شوند.

وی عنوان کرد: آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، جهاد کشاورزی، دانشگاه فرهنگیان و میراث فرهنگی استان در این زمینه جلسه مشترک با سرمایه‌گذاران خواهند داشت.

عابدی افزود: دستگاه‌های اجرایی ذیربط با سرمایه‌گذاری در ستاد توسعه خاوران اهلیت سرمایه‌گذاران را تایید خواهند کرد و مشکلات سرمایه‌گذاران در آتی پذیرفته نخواهد بود چرا که مدیران در این ستاد صحه بر حضور سرمایه‌گذار خواهند گذاشت.

وی تاکید کرد: تلاش داریم تا قبل از حضور سرمایه‌گذاران از بهترین‌ها به بهترین نحو استقبال کنیم و برای آنها برنامه داشته باشیم.

وی گفت: اتاق ایران، خراسان جنوبی را دومین استان در همراهی بخش دولتی با بخش خصوصی معرفی کرده است.

مدیر مرکز مطالعات اقتصادی اتاق بازرگانی بیرجند نیز به طرح‌های پیشنهادی سرمایه‌گذاران اشاره کرد و گفت: طرح احداث کارخانه منسوجات بدون بافت پزشکی با ۲۴۰ هزار یورو و اشتغال ۱۵۰ نفر از جمله این طرح‌ها است.

مهدیه ضیائیان افزود: چندین طرح نیز در حوزه کشاورزی استان از جمله ترمینال ضبط پسته، احداث کارخانه فرآوری خرما و احداث کارخانه فرآوری زرشک، شیر خشک و فرآوری عناب و کشتارگاه طیور و چندین واحد گلخانه‌ای پیش بینی شده است.

وی بیان کرد: اعتبار طرح‌های بخش کشاورزی ۲۷ میلیون و ۷۰ هزار یورو با اشتغال هزار نفر است.

وی به اجرای طرح توسعه گردشگری خراشاد هم اشاره کرد و گفت: این طرح با ۲۵ میلیون و ۱۷۲ هزار یورو اجرا خواهد شد که کانون ماندگاری و اشتغال را داخل روستای خراشاد ایجاد می‌کند و حداقل ۱۵۰ نفر اشتغال هم برای این طرح پیش بینی شده است.

مدیر مرکز مطالعات اقتصادی اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: طرح احداث استخر سرپوشیده، مرکز رفاهی در بیرجند و مرکز آموزشی در فردوس از طرح‌هایی است که در حوزه آموزش و پرورش پیگیری خواهد شد و پیش بینی سرمایه‌گذاری این طرح‌ها ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو است که بیش از ۱۲۰ نفر اشتغال ایجاد می‌کند.

وی گفت: احداث باند دوم طبس به یزد، احداث باند دوم سربیشه به درح، احداث راه‌آهن زاهدان - زابل به بیرجند و اتصال به راه‌آهن سراسری مشهد، احداث باند دوم بیرجند - نهبندان - زاهدان، احداث باند دوم انارک خور از جمله طرح‌های سرمایه‌گذار در حوزه راه و شهرسازی است.

ضیائیان افزود: طرحی نیز در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر و ایجاد نیروگاه بادی درح است که سرمایه‌گذاری به مبلغ ۶۰ میلیون یورو پیش بینی شده و ۶۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.

وی عنوان کرد: طرح پترو پالایشگاه هم برای استان پیشنهاد سرمایه‌گذاری شده که امیدواریم بعد از گذراندن مراحل تصویب طرح در استان عملیاتی شود.

برچسب‌ها گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی ایران توسعه ایران خراسان جنوبی سرمایه گذاری پروندهٔ خبری خدمات ماندگار و گام های توسعه در خراسان جنوبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی ایران توسعه ایران گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اتاق بازرگانی ایران توسعه ایران خراسان جنوبی سرمایه گذاری اخبار کنکور استاندار خراسان جنوبی سرمایه گذاری در استان اتاق بازرگانی بیرجند رییس اتاق بازرگانی جذب سرمایه گذاران اهلیت سرمایه گذار ستاد توسعه خاوران خراسان جنوبی سرمایه گذاری ها معادن و کشاورزی سرمایه گذار احداث باند دوم برای سرمایه توسعه استان طرح ها هزار یورو دستگاه ها بخش خصوصی خواهد شد پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۸۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی

به گزارش قدس خراسان، یکی از موضوعات مطرح شده در اولین جلسه شورای گفت وگو دولت و بخش خصوصی سال جاری که در اواخر فروردین ماه برگزار شد، موضوع تشکیل و حضور خراسان رضوی در شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی شرق کشور و فواید آن برای استان بود که مورد تایید استاندار خراسان رضوی قرار گرفت. رئیس دبیرخانه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی ضمن بیان این موضوع عنوان کرد: با توجه به محدودیت زمان در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مرکزی در تهران که با حضور وزیر اقتصاد به صورت یکبار در ماه برگزار می شود، طرح و حل مسائل همه شوراهای گفتگو همه استان ها زمان بر است، بنابراین یکی از راهکارها طرح مسائل مشترک استان ها با هم و تصمیم گیری در جهت حل آن ها است. علی اکبر لبافی ادامه داد: در اواخر سال ۱۴۰۱ دبیرخانه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی به شورای مرکزی تشکیل دبیرخانه شورای گفتگو شرق کشور را پیشنهاد کرد که مورد استقبال قرار گرفت و تشکیل اولین شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی شرق کشور به دبیرخانه خراسان رضوی تفویض و در اجرای مکاتبات و اجازه صادر شده خراسان رضوی پایلوت استان های شرق کشور شد که تا کنون حدود ۶ جلسه مشترک اثرگذار این منطقه توسط دبیرخانه ها برگزار شده و تهران هم در جریان برگزاری روند این جلسات بوده است. توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان‌های شرقی وی ضمن اشاره به ویژگی های مشترک ۵ استان شرق کشور تصریح کرد: وجه مشترک مسائل توسعه استان های شرق کشور زیاد است و حل یک موضوع آن ها بر استان های دیگر اثر دارد. به عنوان مثال اگر مسائل گمرگ ماهیرود در خراسان جنوبی حل و فصل شود به تبع بر حل امور گمرگ دوغارون در خراسان رضوی هم موثر است و به نوعی هدف از تشکیل شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی شرق تسریع در بررسی، تجمیع و رفع مشکلات اقتصادی این استان ها است. لبافی در ادامه توضیح داد: درصد توسعه و پیشرفت در استان های شرقی در یک اندازه و به نسبت سایر نقاط کشور پایین است، به عنوان مثال با وجود اینکه این استان ها در زمینه تجارت خارجی نقش اساسی دارند اما درصد بهره مندی این استان ها از بزرگراه و آزاد راه ها نسبت به بقیه مناطق کشور به ویژه غرب چه از نظر کیفیت و چه از نظر کمیت بسیار متفاوت و پایین به شمار می رود. رئیس دبیرخانه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در خصوص نحوه برگزاری جلسات این دبیرخانه نوپا تصریح کرد: دبیرخانه شرق کشور به صورت دوره ای در ۵ استان تشکیل می شود به عبارتی دیگر هر سال یکی از این پنج استان مسئولیت دبیرخانه مرکزی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی شرق کشور را عهده دار خواهد شد و تعداد جلسات این شورا دو مرتبه در سال با حضور استانداران این ۵ استان است. لبافی جلسات مشترک بین استانداران و رواسای اتاق های بازرگانی استان های سیستان و بلوچستان، گلستان، خراسان رضوی، شمالی و جنوبی را هر شش ماه یک بار اعلام کرد و گفت: این جلسات به عنوان جلسات اصلی برگزار می شود و جلسات دبیرخانه ها متناسب با موضوع مشترک استان ها به صورت مجازی تشکیل جلسه خواهند داشت تشکیل خواهد شد. خراسان رضوی پایلوت دبیرخانه شرق کشور وی افزود: در ادامه و پس از طرح موضوع تشکیل شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی شرق کشور دبیرخانه مرکزی نوشتن دستور العمل کشوری را خواستار شد و دبیرخانه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی ضمن نوشتن دستور العمل و بنا به نظر دبیرخانه مرکزی ان را به سایر استان های کشور طی یک جلسه ویدئو کنفرانسی معرفی کرد که در نهایت با استقبال برخی استان ها مواجه شد اما به دلیل اینکه برخی از استان های دیگر ملاحظاتی در مورد تشکیل شوراهای گفتگو منطقه ای داشتند در سطح کشور محقق نشد. وی تصریح کرد: موافقت استان ها برای تشکیل قطعی این دبیرخانه وجود دارد و تنها امضای توافق نامه رسمی آن مانده که این توافق نامه یا در نمایشگاه اکسپو تهران به امضای استانداران و رواسای اتاق های بازرگانی ۵ استان شرقی خواهد رسید یا اینکه در اولین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که به میزبانی خراسان رضوی و در مشهد برگزار خواهد شد این توافق رسمی به امضا خواهد رسید. لبافی در پایان خاطر نشان کرد: مهمترین فایده تشکیل این دبیرخانه ایجاد اتفاق نظر برای توسعه در شرق است. موضوع مهمی که اگر به صورت همزمان توسط دولت و بخش خصوصی و در ۵ استان شرقی دنبال شود طی سال های آینده شاهد اثرگذاری آن خواهیم بود. طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • لزوم جذب سرمایه گذار برای اجرای طرح‌های راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • بیش از ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • پرداخت ۱۰۶ میلیارد تسهیلات به مددجویان کمیته امداد
  • معرفی ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به سرمایه‌گذاران