Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت فاطمه زهرا (س) با وجود عمری کوتاه توانستند به عنوان سرمشق و الگویی برجسته در ابعاد مختلف فردی، اجتماعی،  سیاسی، فرهنگی و تربیتی برای همه انسان‌ها و به ویژه زنان عالم باشند؛ ایشان اسوه دفاع از ولایت بودند.

امامت و ولایت در اسلام از پایه‌های اصلی اعتقاد و زیربنای زندگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به شمار می‌آیند؛ اما ولایت در باور شیعه از جایگاهی خاص و رفیع برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا جایی که از نماز، روزه، حج، و جهاد نیز برتر و بالاتر است. رویکرد حضرت زهرا (س) به عنوان اولین حامی و مدافع ولایت بر حق الهی و آغازگر دفاع از حریم ولایت، تعیین کننده محور ارزش‌های اجتماعی و سیاسی در حرکت تاریخی اسلام است.

در واقع نفس حضور حضرت زهرا (س) در کنار امام علی (ع) و در جبهه مخالفین ولایت، نشانه‌ای از حقانیت علی (ع) است. زهرایی که تنها حضورش نشانه بود، در راه دفاع از ولایت به همین مقدار قناعت نکرد؛ بلکه از همه امکانات و امتیازات خویش در راه این مبارزه بهره گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا حدادی سخنران و پژوهشگر مذهبی، در گفت و گو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مقام و جایگاه والای حضرت زهرا (س) گفت: مقام حضرت زهرا (س) به حد و اندازه‌ای است که انسان قادر به توصیف ایشان نیست و برای فهم شخصیت این بانوی جلیل القدر باید رجوع به کلام اهل بیت و قرآن کرد.

وی افزود: در توصیف حضرت زهرا (س) همین مقدار کافی است که رسول خدا (ص) در رابطه با ایشان فرمودند «إِنَّمَا فَاطِمَهُ بَضْعَهٌ مِنِّی یُؤْذِینِی مَا آذَاهَا وَ یُنْصِبُنِی مَا أَنْصَبَهَا»؛ و با این کلام حضرت زهرا (س) را شخصی جدا ناپذیر از خود و جزئی از وجود خود معرفی می‌کنند و شادی و غمی که در هر انسان یک امر طبیعی است، برای این بانوی گرامی متفاوت تعریف می‌کنند و آن شادی و غم را عامل شادی و غم پروردگار می‌نامند که این مطلب نشان دهنده عصمت و عظمت حضرت زهرا (س) است که در بالاترین درجه معصومیت قرار دارند.

وی در ادامه به محبوبیت حضرت زهرا (س) نزد پیامبر (ص) اشاره کرد و گفت: محبوبیت حضرت زهرا (س) نزد پیامبر (ص) به قدری است که هرگاه ایشان نزد رسول خدا (ص) می‌رفتند، پیامبر (ص) چهار عمل انجام می‌دادند. ابتدا تمام وقت به خاطر حضرت فاطمه (س) بلند می‌شدند و سپس به او خوش‌آمد می‌گفتند و خم می‌شدند و دست فاطمه (س) را می‌بوسیدند و در آخر او را جای خود می‌نشاندند.

این کارشناس مذهبی توضیح داد: با توجه به مطالبی که مطرح شد نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت است این است که بانویی که در نزد خدا و اهل بیت (ع) دارای چنین منزلتی است، چه چیزی در زندگی‌اش مهم بود و بهترین الگوبرداری از حضرت زهرا (س) چیست؟ بانویی که امام زمان (عج) در مورد ایشان فرمودند «برای من یک الگوست و آن مادرم حضرت زهراست».

وی تصریح کرد: هنگامی که با دقت به این موضوع نگاه کنیم، مشاهده می‌کنیم امام زمان (عج) مهمترین الگو و درسی که از مادرشان گرفته اند چیزی جز ولایت پذیری نیست و این موضوع درسی برای ماست که اگر ولایت پذیری را از حضرت زهرا (س) الگوبرداری کنیم، مقدمه ظهور را فراهم و فاطمیه را بستری برای ظهور امام عصر (عج) کرده ایم.

حجت الاسلام حدادی در پایان گفت: حضرت زهرا (س) در بحث دفاع از ولایت از خود و جان خود گذشتند و حق را بیان و از چیزی نترسیدند. همچنین ایشان در دفاع از ولایت هزینه دادند. در روایت داریم «همانا شیعیان واقعی ما کسانی هستند که از مال و جان خود بذل می‌کنند». اینکه ما با زبان بگوییم مدافع ولایت هستیم به درد نمی‌خورد. در نتیجه ما امروز باید از حضرت زهرا (س) یاد بگیریم و در راستای ولایت اهل بیت (ع) از جان و مال و زندگی خود بگذاریم.


انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فاطمیه دوم شهادت حضرت زهرا دفاع از ولایت حضرت زهرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۹۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی

 آیت الله عبادی در دیدار مسئول موسسه بینش مطهر کشور ضمن گرامیداشت هفته معلم و سالروز شهادت علامه استاد آیت الله مطهری گفت: آثار شهید مطهری بیش از گذشته ترویج و مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی افزود: اساتید باید به صورت کلاسیک آثار و اندیشه‌های استاد مطهری، امام راحل، رهبر معظم انقلاب و سایر شخصیت‌ها را در برنامه‌های کاری و درسی قرار دهند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: مجلس و مسئولان فرهنگی وظیفه دارند تا آثار این استاد بزرگوار را در جزو برنامه‌های درسی قرار دهند. 

مسئول موسسه بینش مطهر کشور نیز با اشاره به اینکه امروز در کشور بیش از هزار نفر از اساتید و حوزه‌های علمی مورد تایید برای ترویج آثار و اندیشه‌های استاد مطهری در کشور فعالیت می‌کنند گفت: در این خصوص ۳۰ نفر از اساتید در خراسان جنوبی هستند که با هزار و ۲۰۰ دانش پژوه فعالیت می‌کنند.

هاشمی افزود: استفاده از کتاب‌های استاد مطهری و همچنین ۵ نفر از مراجع بزرگ کشور و بهره گیری از دیدگاه‌های آنان برای اقشار مختلف کودکان، نوجوانان و دانشجویان در برنامه کاری ما است.

وی گفت: همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند آثار شهید مطهری در مراکز فرهنگی نیز باید گسترش یابد و جزو برنامه‌های درسی آنان باشد که بنیان فکری افراد را تقویت کند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • مجلس دوازدهم در پیگیری مسائل اقتصادی یک‌صدا خواهد بود
  • یادواره شهدای سنگر سازان بی سنگر مرند
  • آیت‌الله محمدی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور
  • توزیع ۱۰۰ بسته معیشتی در سپیدان
  • توطئه برهنگی برنامه نفوذ دشمن برای استحاله و براندازی است
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی
  • وحدت مسلمین از مهمترین رهاوردهای اجتماعی حج است