Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از حوزه هایی که در شهر مشهد موجب اشتغال زیادی شده، حوزه عروسک سازی است. اشتغالی که نیاز به سرمایه زیادی ندارد و در سالهای اخیر عده ای از کارآفرینان با فعالیت در این حوزه موجب شدند تا بازار را از چینی ها پس بگیرند.

یکی از حوزه هایی که در شهر مشهد موجب  اشتغال زیادی شده، حوزه عروسک سازی است. اشتغالی که نیاز به سرمایه زیادی ندارد و در سالهای اخیر عده ای از کارآفرینان با فعالیت در  این حوزه موجب شدند تا بازار را از چینی ها پس بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این افراد خانم محمودی است که به همراه همسر خود در مشهد چند سال است که در حوزه تولید عروسک های مختلف با تاکید بر هویت اقوام ایرانی و ملی فعالیت می کند.
وی در حال حاضر حدود 400 نفر را پس از ارائه آموزش های لازم مشغول به فعالیت در این حوزه کرده است و هم اکنون کلبه ای در بوستان زیبای کوهسنگی دارد که محل عرضه محصولات عروسکی تولید شده در کارگاه های زیر مجموعه اش است. آنچه در ادامه می خوانید گفتگویی است؛ با این بانوی هنرمند کارآفرین که خواندن آن خالی از لطف نیست.

اشتغالزایی برای 400 بانوی سرپرست خانوار در حاشیه شهر مشهد
طبق قرار قبلی ، وارد پارک کوهسنگی می شوم، با آدرسی که در دست دارم، باید مسیری را در پارک طی کنم تا به محل قرار برسم،  اگر چه هوا آفتابی است اما وجود درختان و آبشار نماها در پارک این سردی هوای زمستان را دوچندان کرده است، صدای پرندگان در پارک و خرد شدن برگ درختان در زیر پایم در صبح گوشنوازی می کند، به مسیرم ادامه می دهم از دور کلبه ای کاملا چوبی در کنار استخر بزرگ آب در گوشه ای از پارک کوهسنگی می بینم که من را یاد انیمیشن هایی می اندازد که در تلویزیون نشان می دهد و همیشه دوست داشتم من نیز یکی از این کلبه ها را داشتم. وارد کلبه می شوم خانم محمودی به گرمی از من استقبال می کند، کلبه او پر از انواع عروسک ها، تابلوها و انواع گلی است که نشان از هنر خلاقانه دستان افرادی هنرمند دارد، گل چینی، عروسک های مختلف با قومیت ها، ماگ، انواع مگنت ها از شخصیت های مختلف کارتونی، چون پو، پت و مت و ... تابلوهایی که حاوی منظره و حرم امام مهربانی ها است جلو چشمانم خودنمایی می کند. در دلم احساس غرور کردم که در مشهد هنرمندانی وجود دارند که ظرافتمندانه و خلاقانه مردم ایران ما را با همه قومیت هایی در قالب عروسک هایی با لباس کرد، لر، ترکمن، تربت جامی و ... به همراه آداب و رسومشان را به این زیبایی بسازند.
چشمم به مگنتی می افتد که به صورت گل آفتابگردان و کوچک اما بسیار ظریف است، خانم محمودی می گوید: این مگنت، توسط یک دختر سه ساله درست شده است. او در ادامه از چگونگی وارد شدنش به این حوزه می گوید: 21 سال است که به همراه همسر خود به این حوزه وارد شدم و از سال 95 در پارک کوهسنگی با حمایت شهرداری این کلبه را ساختیم.
این بانوی کارافرین می گوید: ما مجسمه ها، عروسک های خمیری، گل های کاکتوس، رز، سنبل، کارهای مگنت میوه های مختلف که پر طرفدار است و هر کاری که با خمیر خوب می شود و مردم دوست دارند را درست می کنیم و برای ساخت آن بیشتر از کتایهای داستان بچه ها و برنامه های کودک ایده می گیریم.


او با اشاره به بکارگیری 400 بانو که اکثرا سرپرست خانوار می باشند در این حوزه می گوید: ابتدا من به همراه همسرم این کار را شروع کردیم، یادم می آید که در پارک کوهسنگی در فضای باز میزی گذاشته بودم و به افراد آموزش می دادم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت و الان بیش از 400 نفر خانم در این حوزه به کارگیری شدند و اشتغالزایی ایجاد کردیم که بیشتر این افراد در حاشیه شهر مشهد زندگی می کنند و سرپرست خانوار هستند؛ همچنین از شهرهایی چون بیرجند و نیشابور و شیراز نیز برای ما کار می کنند و کارهای خیلی قشنگی دارند. ما برای آنها بازار ایجاد می کنیم و تولیدات آنها را به فروش می رساتیم.
این بانوی کارآفرین که بسیار پرانرژی و خوش صحبت است از مشتریهایش در کلبه می گوید: برخی ها وارد کلبه می شوند و با دیدن لباسهای قومیت خود بسیار خرسند می شوند و از اینکه ما اینگونه لباس های آنها را به زیبایی طراحی کردیم تشکر می کنند ما حتی مسافران مقیم خارج از کشور داشته ایم که برای تمام فامیل خود این عروسک ها را خریده است و گفته وقتی این عروسک ها را می بینم هویت ایرانی در من زنده می شود، حتی چند سال پیش مسافر چینی داشتیم که از ما تعداد زیادی عروسک خرید و یا مشتری از دانمارک که می گفت در آنجا قهوه خانه سنتی دارم و ایرانیها در این قهوه خانه می آیند. من این عروسک ها را برای قهوه خانه ام می برم تا وقتی هموطنانم به این قهوه خانه بیایند این حس در ایران بودن و هویت ایرانی بیشتر در آنها زنده شود.
او می افزاید: ما اقوام ایرانی تمام قومیت ها، خراسانی، شمالی، کرد را به همراه سوغات شهرشان می سازیم، که طرفداران زیادی داشته است و مسافرانی که به کلبه ما مراجعه می کنند از این اقوام بسیار استقبال می کنند و برای هفت سین و شب یلدا می برند مثلا عروسک تربت جام را با لباس محلی در حالی که خربزه به دست است، ساخته ایم. و یا زن شمالی که کوزه ای بر دوش خود حمل می کند.


خانه ای از جنس کارآفرین
در ادامه گفتگو به کارگاهش که همان منزلش است، می رویم، خانه ای با حیاط بزرگ که لوازم مورد نیاز عروسک سازی تقریبا فضای حیاط را پر کرده است،  وارد که می شوی پذیرایی پر از عروسک هایی است که تازه درست شده و  کنار بخاری گذاشته شده، در یک گوشه عروسک های زیادی در بسته بندی ها قرار گرفته است، در گوشه ای دیگر خمیری که آماده برای درست شدن عروسک زیبا است و در قسمتی دیگر عروسک هایی که هنوز چشم ندارند و یا کامل نشده است. وقتی از او می پرسم سخت نیست که این گونه زندگی کنید، تمام اطراف شما در منرل پر از عروسک هایی که حالا یا ساخته شده و یا در حال ساخت است و قطعا اینها یک شلوغی را در خانه شما ایجاد کرده است ؟ او می گوید: من و همسرم عاشق این کار هستیم، گاهی برای تحویل عروسک های ساخته شده از هنرجوهایم با همسرم به حاشیه شهر می رویم، برخی از آنها به قدری منزلشان در جایی دور افتاده است که می ترسیم از ماشین پیاده شویم اما همین که می بینم ما می توانیم نقشی در ایجاد درآمد برای این بانوان داشته باشیم، شور و شوقی بیشتر در ما ایجاد می شود که تلاشمان را بیشتر کنیم و بیشتر انگیزه پیدا می کنیم. حتی میهمانان من وقتی به اینجا می آیند به من در ساخت عروسک ها کمک می کنند و من و همسرم وقتی به میهمانی می رویم به عنوان تفریح در آنجا تعدادی عروسک می بریم و کارهای ریز آن مثل گذاشتن چشم عروسک را انجام می دهیم. خانواده من و همسرم نیز به این کار ما عادت کرده اند و ما را همراهی هم می کنند.
 
در صورت حمایت افراد زیادی را به کار گیری می کنیم
آقای دارابی همسر خانم محمودی نیز می گوید: من چند سال پیش گفتم رقیب چینی خود را در این زمینه از میدان به در می کنیم و همین اتفاق نیز افتاد و حتی مشتریان چینی برای کار ما پیدا شد. اگر از ما حمایت شود ما توانایی اشتغالزایی بیشتر از این را نیز داریم.
بعد از گرفتن گزارش راهی منزل می شوم در حالی که نوع نگاه آنها در این شغل، فکرم را به خود مشغول کرده است؛ زن و شوهری که دغدغه اشان کار کردن از نوع خیر رساندن به دیگران است و اگر چه خود نیز در این راه با مشکلاتی مواجه هستند اما همچنان ایستاده اند تا 400 بانو نیز بتوانند قد علم کنند و مانند دیگر بانوان زندگی خوبی را با کار در منزل داشته باشند.

برچسب ها: عروسک سازی ، مشهد ، اشتغال زنان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Lor

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: عروسک سازی مشهد اشتغال زنان پارک کوهسنگی خانم محمودی عروسک سازی عروسک هایی قهوه خانه عروسک ها شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۰۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان

معاون فرماندار همدان گفت: مهاجرت از روستاها به شهر و کم شدن جمعیت روستایی طی چند دهه اخیر باعث گسترش بی‌رویه جمعیت شهری و کاهش جمعیت تولید کننده روستایی شده است و باید با حمایت از اشتغال روستایی تلاش کرد تا مهاجرت معکوس از شهر به روستا اتفاق بیفتد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، اسدالله ربانی‌مهر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی، توسعه زیرساخت‌ها و اختصاص امتیازات ویژه باعث مهاجرت به روستاها، کاهش جمعیت شهری و رونق روستا خواهد شد.

وی افزود: شغل‌هایی همچون کشاورزی، مشاغل خانگی، خیاطی و قالی‌بافی، صنایع‌دستی، نان‌های خانه‌پز و زنبورداری از کسب و کارهای موفق در روستاها است و روستاهای ابرو و چشین در کنار گردشگری، ظرفیت خوبی برای توسعه اقتصادی دارند.

معاون فرماندار همدان با تقدیر از برادران بختیاری در توسعه کسب‌وکار در این روستا، ادامه داد: از کسب‌وکارهای بانوان این روستا حمایت و به برگزاری نمایشگاه‌ها و تسهیلات کمک خواهیم کرد.

ربانی‌مهر تصریح کرد: دفتر کارآفرینی با مشارکت خوب بانوان و مدیریت برادران بختیاری، اقدامات خوبی را با هدف اشتغال‌زایی و رونق تولید در رشته‌های قالیبافی، خیاطی، کشاورزی، نان خانه‌پز در حوزه اشتغال‌زایی و برنامه‌های فرهنگی و مناسبتی انجام داده است.

وی گفت: مهاجرت از روستاها به شهر و کم شدن جمعیت روستایی طی چند دهه اخیر باعث گسترش بی‌رویه جمعیت شهری و کاهش جمعیت تولید کننده روستایی شده است و باید با حمایت از اشتغال روستایی تلاش کرد تا مهاجرت معکوس از شهر به روستا اتفاق بیفتد.

کد خبر 748674

دیگر خبرها

  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • اختتامیه دومین جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه»
  • اختتامیه دومین دوره جشنواره عروسک‌خونه
  • درآمد تعمیرات برد الکترونیکی چقدر است
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود
  • امدادرسانی به سه بانو حادثه غرق شدگی در اصفهان و فلاورجان
  • فیلم|کهن‌کسوت مشهدی از آداب زورخانه می‌گوید
  • ساخت هزار و ۵۰۰ مسکن برای خانواده های کم درآمد مشهدی