Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴واتساپ یکی از محبوب‌ترین پیام رسان‌هایی است که به عنوان زیر مجموعه‌ای از شرکت فیس بوک، تحت سرپرستی مارک زاکربرگ فعالیت می‌کند و توانسته عنوان محبوبترین و بزرگترین پلتفرم پیام رسان در سراسر جهان را به خود اختصاص دهد. واتساپ تعداد کاربرانش را ۲ میلیارد نفر عنوان کرده و تعداد کاربران ایرانی این پیام رسان نیز ۴۷ میلیون عضو اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون واتساپ یک سیاست جدید در راستای حفظ حریم خصوصی معرفی کرده که با واکنش‌های گسترده‌ای همراه شده؛ بازتاب‌های این خبر بیانگر مخالفت اغلب کاربران این شبکه اجتماعی با سیاست جدید اعلامی است، کوچ پرتعداد به سمت پیام‌رسان‌های رقیب و واکنش‌ها در فضای مجازی تاییدی بر این ادعا است.

جزئیات سیاست حریم خصوصی جدید واتساپ

واتساپ با آپدیت جدید کاربرانش را مجبور می‌کند تا با قانون جدید حفاظت از اطلاعات شخصی موافقت کنند و در غیر این صورت دسترسی شان به این اپ را از دست می‌دهند. یعنی شما اگر بخواهید از حساب کاربری خود در واتساپ استفاده کنید باید تا ۸ فوریه ۲۰۲۱ اطلاعات شخصی خود را در اختیار فیس‌بوک قرار دهید.

داده‌های موقعیت مکانی، آدرس‌های IP، مدل تلفن، سیستم عامل، میزان باتری، قدرت سیگنال، مرورگر، شبکه تلفن همراه، ISP، زبان، منطقه زمانی و حتی IMEI و همچنین اطلاعاتی در مورد نحوه ارسال پیام، تماس، تماس در چه گروه‌هایی، وضعیت، عکس نمایه، آخرین باری که آنلاین بودید، تمام اطلاعاتی است که واتساپ از شما می‌خواهد در اختیارش بگذارید و در غیر این صورت امکان استفاده از این اپ را از دست می‌دهید.

در کنار تمامی این‌ها، واتساپ حتی یک بخش جداگانه به نام «داده‌های معاملات و پرداخت‌ها» اضافه کرده است که مشخص می‌کند این پلت‌فرم اطلاعات اضافی را حتی برای پرداخت‌های انجام شده از طریق گوشی تلفن همراه پردازش می‌کند. واتساپ ادعا کرده این اطلاعات را برای تجزیه و تحلیل می‌خواهد، اما ارائه تمامی این اطلاعات برای هر کاربری ترسناک و نگران‌کننده است.

اعلام سیاست حریم خصوصی جدید واتساپ واکنش‌هایی را در جهان به دنبال داشت؛ به گونه‌ای که افراد شناخته شده‌ای چون ایلان ماسک، مالک تسلا و چهره جنجالی اکوسیستم استارتاپی، جک دورسی، بنیان‌گذار توئیتر و پاول دورف، مدیر عامل تلگرام هم نسبت به اقدام واتساپ، واکنش نشان دادند.

واکنش کاربران به سیاست جدید واتساپ

برخی کاربران در سطح دنیا، در اعتراض به تصمیم واتساپ، تحریم این اپ را کلید زدند و به پیام‌ رسان‌های دیگر رفتند و بسیاری سیگنال و تلگرام را بر واتساپ ترجیح داده و به عنوان مقاصد جدید از این پیام رسان کوچ کردند. حجم این کوچ اما قابل توجه است. تلگرام با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که تعداد کاربران این پیام رسان بعد از انتشار سیاست‌های جدید واتساپ از ۵۰۰ میلیون نفر گذشته و تنها در ۷۲ ساعت بیش از ۲۵ میلیون کاربر جدید از سرتاسر دنیا به تلگرام پیوستند. در این میان سهم تازه‌ وارد‌های تلگرام جالب است؛ در حالی که از این ۲۵ میلیون نفر حدود ۳۸ درصد از آسیا، ۲۷ درصد از اروپا و ۲۱ درصد از آمریکای لاتین بوده، سهم کشور‌های خاورمیانه و شمال آفریقا فقط ۸ درصد بوده. علت این سهم کم هم می‌تواند این باشد که تا قبل از این، اکثر کاربران در این کشورها در تلگرام حضور داشتند و علت دیگر هم می‌تواند استفاده از شبکه‌های پیام رسان دیگر باشد.

بازتاب اعلام سیاست های جدید حریم خصوصی واتساپ در ایران با آنچه در کشور‌های دیگر رخ داد، متفاوت بود. برخی کارشناسان امنیت شبکه می‌گویند، تصمیم واتساپ برای کاربران آمریکایی یا شهروندان کشور‌هایی که به قوانین کپی‌رایت یا حریم خصوصی اهمیت می‌دهند، می‌تواند مهم باشد. این در حالی است که در ایران از داده‌های کاربران استفاده چندانی برای امور تبلیغاتی و شناختی نمی‌شود. با این وجود چرا کاربران ایرانی نیز به این موضوع واکنش منفی داشتند؟

بیشتر بخوانید:باید با واتس‌اپ خداحافظی کنیم؟

به نظر می‌رسد بی‌اعتمادی به واتساپ در ایران اتفاق جدیدی نیست و بیانیه جدید این پیام رسان فقط حساسیت‌ها را بیشتر کرده است. یکی از کاربران توییتر در این باره نوشته: «واتساپ، از موقعی که اکانتشون رو ساختیم به اطلاعاتمون دسترسی دارند فقط الان داره اجازه می‌گیره».

نکته دیگری که در خصوص واتساپ در ایران وجود داشت شبهه‌هایی در مورد همکاری این پیام رسان با دولت ایران بود. بسیاری کارشناسان امنیت شبکه ادعا می‌کنند شرکت واتساپ هر زمانی که از آن خواسته شود اطلاعات کاربران خود را در اختیار ایران می‌گذارد. ضمن اینکه فارغ از این احتمالات، امکان ریکاوری پیام‌های پاک‌شده در واتساپ بسیاری از کاربران ایرانی را نسبت به استفاده از این شبکه بی‌میل کرده بود.

اما بزرگ‌ترین مانع قدیمی و فعلی کاربران ایرانی در عدم استفاده از واتس‌اپ، فیلتربودن تلگرام است. شکل و شمایل، امنیت و قابلیت‌های زیاد تلگرام در مقایسه با واتس‌اپ برای کاربران ایرانی بسیار جذاب‌تر بوده، اما به دلیل اینکه این شبکه فیلتر است، امکان استفاده از آن بسیار محدود شده است. در مجموع می‌توان گفت که واتساپ تا قبل از این هم برای کاربران ایرانی پیام‌رسان محبوبی نبود و فقط به دلیل فیلتربودن تلگرام از این اپ استفاده و با اقبال مواجه شد. تنها قابلیت واتساپ در مقایسه با تلگرام برای کاربران مورد توجه بود و آن امکان تماس بود. در میان شبکه‌های پیام رسان مورد استفاده در بین کاربران ایرانی، قابلیت تماس صوتی و تصویری واتساپ بسیار مورد استفاده است.

حالا با درخواست جدید واتس‌اپ بسیاری از کاربران ایرانی رفتن به سیگنال را انتخاب کرده‌اند؛ شبکه‌ای که گرچه از لحاظ قابلیت‌های موجود با تلگرام قابل مقایسه نیست، اما می‌تواند واتساپ را برای کاربران این پیام رسان تداعی کند. اما تمایز اصلی سیگنال با دیگر پیام‌رسان‌ها حتی تلگرام، میزان بالای امنیت آن است.

امنیت می‌خواهید به پیام رسان سیگنال بروید

صحبت‌ها درباره پیام‌ رسان سیگنال این روز‌ها در جهان زیاد است. مخصوصا پس از اینکه واتساپ از تغییر سیاست‌های خود خبر داد و همچنین ثروتمندترین فرد جهان یعنی ایلان ماسک در توییتی استفاده از سیگنال به جای واتساپ را به کاربران پیشنهاد کرد. این توییت از سوی  مدیرعامل توییتر یعنی «جک دورسی» هم ریتوییت شد تا این پیام رسان بیشتر موردتوجه قرار بگیرد.

یکی از کاربران توییتر درباره تاثیر توییت «سیگنال استفاده کنید» ایلان ماسک نوشته: «ایلان ماسک گفته بود از سیگنال (پیامرسان جایگزین واتساپ) استفاده کنید، این وسط بخاطر حرفش سهام شرکت‌هایی که اسمشون سیگنال بوده (مثل خمیر دندون) هم رشد کرده.»

در طول سه سال گذشته سیگنال روی زیرساخت‌ها و امکانات خود سرمایه‌گذاری کرده تا بتواند از کاربران خود پشتیبانی کند. این پیام رسان در سال ۲۰۲۰ و در زمان اعتراضات به مرگ «جورج فلوید» بیشتر موردتوجه کاربران قرار گرفت چرا که به باور آن‌ها، نیرو‌های اجرای قانون آن‌ها را زیرنظر داشتند و کمپانی‌ها را مجبور به ارائه داده‌ها می‌کردند. حالا این محبوبیت بیشتر شده و در صدر برنامه‌های رایگان اپ استور اپل و پلی استور گوگل قرار گرفته است.

سیگنال یک پیام رسان متنی، صوتی و تصویری رایگان و امن است که نه تنها می‌تواند از آن بر بستر گوشی اندرویدی و آیفون خود استفاده کنید، بلکه برای نسخه وب هم توسعه پیدا کرده است. برای استفاده از این پیام رسان تنها به شماره تلفن نیاز دارید.

ارتباطات در سیگنال رمزگذاری سرتاسری می‌شوند، بنابراین تنها افراد حاضر در یک ارتباط می‌توانند به پیام‌ها و محتوا دسترسی پیدا کنند و حتی خود کمپانی هم نمی‌تواند آن‌ها را ببیند. حتی در اپ استیکر‌ها هم رمزگذاری مخصوص به خود را دارند. در حقیقت تنها داده‌ای که شما در اختیار توسعه‌دهندگان سیگنال قرار می‌دهید، شماره تلفن است که البته این پیام‌رسان به دنبال راهی برای تغییر این موضوع است و می‌خواهد سرور‌های مخاطبین را رمزگذاری کند. با اینکار موقعی که دولت‌ها یا سازمان‌ها خواستار دسترسی به داده‌های کاربران باشند، سیگنال دیتایی ندارد که در اختیارشان قرار دهد.

سیگنال یک سازمان غیرانتفاعی یا ناسودبر است، بنابراین هیچ‌گونه بخش تبلیغاتی ندارد و همین موضوع باعث می‌شود نیاز به ردیابی کاربران از بین برود. بودجه این سازمان توسط سرمایه‌گذارانی تامین می‌شود که به ایجاد یک پلتفرم امن و متمرکز بر حفظ حریم شخصی علاقه‌مند هستند.

 

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 واتس آپ تلگرام کاربران ایرانی پیام رسان برای کاربران استفاده کنید جدید واتساپ حریم خصوصی ایلان ماسک جدید واتس واتس اپ رسان ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۰۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 

به گزارش قدس آنلاین، «مهرداد بذرپاش» رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در راستای نشست این کمیسیون طی سفری به ابوظبی با «بن الطوق الماری» وزیر اقتصاد امارات و هیاتی از مدیران اماراتی دیدار کرد. دیداری که در نخستین گام با امضای ۲ سند همکاری به کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات رسمیت بخشید.

نشست این کمیسیون که پس از ۱۰ سال برگزار شد، حاصل سیاست‌های دولت سیزدهم، مبنی بر رشد و توسعه تجارت با کشورهای همسایه است که به گفته وزیر راه و شهرسازی، با جدیت و عزمی که این نشست برای مدیران دو طرف ایجاد کرده، می‌توان به رشد تجارت بین دو کشور تا سطح ۳۰ میلیارد دلار امیدوار بود.

همچنین طی این نشست، اسناد همکاری مختلفی که در نشست‌های مختلف بین مسوولان دو کشور برگزار شد، آماده امضا شد که نگاهی به محتوای این اسناد و گفت‌وگوها، خبر از آن می‌دهد که آینده روابط اقتصادی دو کشور، بیش از پیش روشن خواهد بود و نیت بدخواهان تجارت پررونق در خاورمیانه به عمل منتهی نخواهد شد.

یکی از مهمترین تفاهم‌هایی که در این نشست انجام شد، موضوع تسریع در انجام مذاکرات و نهایی کردن اسناد همکاری مبادله شده در حوزه‌های مختلف اقتصادی بین دو کشور بود. ایجاد کمیته اقتصادی و بازرگانی با مسوولیت وزارت صمت ایران و وزارت تجارت خارجی امارات با عضویت سایر دستگاه‌ها در جهت تسهیل همکاری‌های تولیدی و بازرگانی، دانش‌بنیان، فناوری‌های برتر در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی از دیگر سرفصل‌های گفت‌وگو در این نشست بود.

یکی دیگر از تفاهم‌های نشت مذکور، ایجاد و تعیین تیم مشترک کاری در زمینه همکاری‌های صنعتی و گازی بود که این مساله می‌تواند نقشی مهم در اقتصاد هر دو کشور داشته باشد.

سرمایه‌گذاری نهادهای مالی و بانک‌های معتبر اماراتی در بورس بین‌الملل مناطق آزاد ایران و سهام‌داری در این بورس از دیگر محورهای این نشست بود و به نظر می‌رسد این مساله، در صورت محقق شدن، بخشی از چالش کمبود سرمایه در ایران را جبران خواهد کرد.

همچنین در زمینه تجارت تشکیل صندوق مشترک سرمایه‌گذاری با تعیین یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اولیه از سوی هر کدام از طرفین، تشکیل کارگروه مشترک بانکی تحت نظارت بانک‌های مرکزی دو کشور و تشویق بانک‌های تجاری به برقراری و گسترش روابط کارگزاری بانکی بین دو کشور و تشکیل بانک مشترک بین دو کشور که موضوعی مورد علاقه‌مندی و تاکید «شیخ منصور بن زاید» معاون و نخست وزیر امارات بود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

موضوع ایجاد همکاری بین صندوق‌های ضمانت صادرات دو کشور از دیگر محورهای گفت‌وگو با مقامات اماراتی بود که در صورت اجرایی شدن، زمینه را برای افزایش امنیت فعالیت تجار دو کشور فراهم می‌کند.

ضرورت همکاری طرف اماراتی به‌منظور افتتاح حساب بانکی اشخاص حقیقی ایرانی و نیز شرکت‌های به ثبت رسیده در امارات با سهامداران ایرانی و همچنین ضرورت همکاری طرف اماراتی پیرامون امکان استفاده از خدمات بانکی بین‌المللی نظیر اعتبار اسنادی در مناسبات تجاری بین المللی از/ به امارات، از دیگر زمینه‌های نشست مشترک بذرپاش با وزیر اقتصاد امارات بود.

سرمایه‌گذاری اماراتی‌ها در حوزه نفت و گاز نیز در این نشست مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و حال باید دید که این مساله تا چه حد می‌تواند بازار انرژی منطقه و دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

ایجاد کنسرسیوم‌های مشترک اجرایی بین شرکت‌های بزرگ مهندسی دو کشور برای اجرای مشترک پروژه‌های عمرانی داخلی و بین المللی به صورت دو یا چند جانبه با توجه به شهرت شرکت‌های ایرانی در کشورهای منطقه و پتانسیل‌های فراوان جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های فنی و مهندسی به ویژه در حوزه عمران و سرمایه‌گذاری مستقیم کشور امارات در حوزه‌های مختلف حمل و نقل و ترانزیت، احداث خطوط ریلی، تامین لکوموتیو، ایجاد بنادر خشک، توسعه بنادر، ساخت و توسعه فرودگاه‌ها (مهرآباد تهران و اصفهان و ساخت شهر فرودگاهی مشهد)، صنعت گردشگری، نفت، گاز، طرح‌های پالایشگاهی، آب شیرین کن، صنایع معدنی و نوسازی صنایع ایران، انرژی‌های نو و ﺗﺠﺪﻳﺪﭘﺬﻳﺮ، ایجاد نیروگاه‌های برقی و پارک‌های ﺧﻮرﺷﻴﺪی، ایجاد و تولید محصولات گلخانه‌ای، دامپروری و شیلات در استان‌های همجوار نیز بخشی دیگر از این گفت‌وگوها را به خود اختصاص داده بود.

در زمینه صادرات نیز، کاهش فرایندهای طولانی اداری امارات بر سر راه کالاهای صادراتی ایرانی به امارات و نیز کالاهای وارداتی و ترانزیتی و ایجاد کمیته مشترک لجستیک به منظور برنامه‌ریزی و تسهیل فرایندهای صادرات و ترانزیت از طریق خاک دو کشور و نیز انجام مذاکرات فنی برای نهایی کردن این برنامه‌ها و ارائه تضمین‌های لازم به سرمایه‌گذاران اماراتی مورد بحث قرار گرفت.

همچنین در این نشست راه آهن ایران برای حمل هرگونه محموله ریل پسند در سطح منطقه و با عبور از ایران از/ به بنادر جنوبی ایران اعلام آمادگی کرد؛ مساله‌ای که می‌تواند به صورت جدی مورد استقبال فعالان اقتصادی و دولت امارات قرار گیرد.

ایجاد و توسعه تبادل دیجیتال داده‌ها به ویژه اسناد حمل و گمرکی به منظور کاهش تشریفات و ایستایی در مبادی ورودی و خروجی، درخواست رسیدگی به مشکل عدم صدور گواهی مبدا از اتاق بازرگانی و همچنین تاییدیه اسناد توسط وزارت امور خارجه امارات برای کالاهایی که فقط توسط امارات تحریم شده و یا کاربری غیرنظامی دارند (هرچند گمرک امارات تاییدیه غیرنظامی بودن کالاها را تایید کرده باشد)؛ نظیر قطعات خودرو یا خودرو سواری که از امارات به ایران صادر و یا از طریق بنادر امارات به ایران صادرات مجدد می‌شود و درخواست اجازه حضور و برپایی غرفه توسط بخش خصوصی ایران در برخی نمایشگاه‌های برگزار شده در مرکز تجارت بین‌الملل دبی (WTC) و ضرورت همکاری این مرکز با طرف‌های ایرانی برای انتخاب مجریان نمایشگاه‌ها به منظور تسهیل حضور شرکت‌های ایرانی از دیگر محورهای این گفت‌وگوها بود که می‌تواند راه‌گشای فعالان اقتصادی دو کشور برای همکاری‌های بیشتر باشد.

بر این اساس می‌توان دریافت که سفر وزیر راه و شهرسازی در راس هیاتی به امارات برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات، می‌تواند زمینه را برای رشد و توسعه تجارت و همکاری‌های اقتصادی دو کشور ایجاد کند و علاوه بر این فعالان بخش خصوصی در صورت اجرایی شدن تفاهم‌ها می‌تواند با سهولت بیشتری اقدام به تجارت با امارات متحده عربی کنند. موضوعی که بدون شک بر خلاف نیات دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و وزیر راه و شهرسازی طی این سفر توانست این نیات شوم را تا حدودی بی اثر کند؛ امری که بدون تردید، مهمترین دستاورد این سفر به شمار خواهد رفت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • جریمه 200 میلیون دلاری بزر‌گترین اپراتور بی‌سیم آمریکا به دلیل فروش اطلاعات کاربران
  • به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را تهدید می‌کند
  • رقیبی تازه برای گوگل؛ موتور جستجو ChatGPT احتمالاً این هفته معرفی می‌شود
  • به‌روزرسانی اخیر ویندوز، کاربران ایرانی را بیش‌ از همه تهدید می‌کند
  • قابلیت‌های جدید و جذاب استوری اینستاگرام
  • انتقام بازیگر مشهور ترک، سوژه کاربران ایرانی شد
  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • گلایه متقاضیان سرای خودرو از تاخیر در پلاک گذاری کامیونت‌ها