Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  با وجود اینکه در سال ۲۰۲۰ واتس‌اپ یکی از پرطرفدارترین پیام‌رسان‌های جهان نام گرفت و در بسیاری از کشور‌ها بیشترین میزان کاربر را به خود اختصاص داد، ولی قوانین جدید امنیت حریم خصوصی در این برنامه کاربران زیادی را متقاعد به ترک واتس‌اپ در روز‌های اخیر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

کاربران به فکر کوچ کردن از محبوب‌ ترین پیامرسان دنیا هستند

در جدیدترین نسخه پیام‌رسان واتس‌اپ داده‌های مختلف کاربران نظیر عکس‌ها، ویدئو‌ها و چت‌ها در اختیار کاربران فیسبوک قرار گرفته و به دلیل امنیت پایین این برنامه هکر‌ها به راحتی امکان نفوذ به حریم خصوصی اعضای این پیام‌رسان را دارند. البته واتس‌اپ هرگونه دسترسی کاربران و مدیران فیسبوک به اطلاعات خصوصی کاربران خود را منکر شده است، ولی بررسی‌های کارشناسان و اطلاعات منتشر شده از ویژگی‌های فنی نسخه جدید WhatsApp مشکلات امنیتی را تأیید می‌کند.

کاربران از واتس‌اپ خارج می‌شود

تنها در چند روز گذشته تعداد بسیار زیادی از کاربران واتس‌اپ از این برنامه خارج شده و به پیام‌رسان‌های دیگر روی آورده‌اند. از جمله پیام‌رسان‌هایی که برای جایگزین واتس‌اپ مورد توجه میلیون‌ها کاربر در سراسر دنیا قرار گرفته تلگرام و سیگنال است. کارشناسان فناوری معتقدند این پیام‌رسان‌ها ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌تری دارند و به دلیل رمزنگاری تمامی قسمت‌ها هیچ کس نمی‌تواند به اطلاعات کاربران دست پیدا کنند.

جایگزین واتس‌اپ از نگاه کاربران 

پیام‌رسان سیگنال (Signal) در بسیاری از فروشگاه‌های مجازی اپلیکیشن تلفن همراه هم اکنون رتبه اولی دانلود را به خود اختصاص داده است. آمار‌های منتشر شده از سوی پلی استور گوگل و اپ استور اپل نشان می‌دهد این برنامه در روز دوشنبه بیش از ۱،۳ میلیون بار دانلود شده و توانست از تمام برنامه‌های موجود فروشگاه‌های گوگل و اپل پیشی بگیرد.

سیگنال پیام‌رسانی متنی و صوتی است و سازندگان آن بر امنیت کاربران توجه ویژه‌ای کرده‌اند. تمامی مکالمه‌ها و چت‌های کاربران در این برنامه رمزنگاری شده و هیچ کس به غیر از خود کاربر امکان دسترسی به آن‌ها را ندارد. این برنامه از نظر محیط کاربری و عملکرد تقریباً شبیه به واتس‌اپ است و کاربران امکان ارسال پیام به صورت نوشتار، صوت و فایل‌های تصویری را در گروه یا چت انفرادی دارند. هم سرویس تماس صوتی و تصویری نیز در این برنامه فعال است. یکی از افراد سرشناسی که در روز‌های اخیر به کاربران توصیه کرده واتس‌اپ را ترک و به پیام‌رسان سیگنال روی بیاورند ایلان ماسک رئیس شرکت‌های اسپیس‌ایکس و تسلا است. کارشناسان معتقدند صحبت‌های ایلان ماسک در خروج گسترده کاربران از واتس‌اپ و استفاده از سیگنال تأثیر زیادی داشته است.

پیام‌رسان‌های ایرانی همچنان در تلاش برای جذب کاربر

در چند سال گذشته پیام‌رسان‌های ایرانی متعددی پا به عرصه فضای مجازی کشور گذاشتند و تلاش کردند تا با ارائه خدمات مختلف و متنوع کاربران داخل کشور را به سمت خود جذب کنند. هرچند متخصصان و مهندسان ایرانی تلاش زیادی برای معرفی پیام‌رسان‌های داخلی به کاربران می‌کنند، ولی به نظر می‌رسد این برنامه‌ها همچنان در مقایسه با پیام‌رسان‌هایی نظیر واتس‌اپ، تلگرام و حتی اینستاگرام در جذب کاربران ایرانی موفق نبوده‌اند.

مجلس شورای اسلامی از سال گذشته پیشنویس طرحی با عنوان «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» را مطرح کرده است و نمایندگان در تلاش هستند تا با ساماندهی قوانین فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی و ایرانی شرایط نظارت بر فضای مجازی کشور را فراهم کرده و مفاد قانونی برای حفظ امنیت کاربرانی ایرانی را تصویب کنند. بدون شک ارائه نرم‌افزار‌های داخلی با ویژگی‌های قابل رقابت با نمونه‌های خارجی موجب جلب نظر کاربران در داخل کشور شده و استفاده از پیام‌رسان‌های بیگانه را کاهش می‌دهد.

منبع: آنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واتس اپ واتس اپ پیام رسان شبکه های اجتماعی پیام رسان پیام رسان ها واتس اپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۲۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات اتوبوس‌های برقی هم مافیایی شد؟ / شهرداری تهران؛ متهم ردیف اول!

آفتاب‌‌نیوز :

کلانشهر تهران بر اساس برآورد سال ۲۰۱۸ سازمان ملل، سی‌وچهارمین شهر پرجمعیت جهان شناخته می‌شود که همین امر، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق شهرداری برای انجام امور شهری است. طی سال‌های اخیر، استفاده از اتوبوس‌های شهری (BRT) برای مردم این کلانشهر به یک معضل اساسی تبدیل شده است و ساعات پیک شلوغی باید در صف‌های طویل ایستگاه‌ها، چشم‌انتظار اتوبوس‌های فرسوده نشست.

کار به جایی رسیده که مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، طی روز‌های اخیر در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «۱۱ هزار دستگاه اتوبوس برقی برای کلانشهر تهران تا افق سال ۱۴۰۴ نیاز است.» البته چمران در اولین جلسه امسال شورای شهر تهران پس از اعلام احداث مسجد در پارک قیطریه، از انعقاد قرارداد واردات دو هزار دستگاه اتوبوس برقی با یک شرکت چینی خبر داد که جزئیات این قرارداد تا حدودی نامشخص بود.

به دلیل مشکلات اقتصادی موجود طی سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری مورد نیاز در سیستم اتوبوس‌رانی تهران انجام نگرفته و همین امر باعث می‌شود به سرمایه‌ای عظیم و سرعت عمل بالا برای نوسازی این سیستم فرسوده نیاز باشد.

در چند ماه گذشته گله‌مندی شهرداری تهران و خودروسازان داخلی از یکدیگر بار‌ها به گوش رسیده است؛ از ادعای شهرداری مبنی بر بدقولی ایران‌خودرو دیزل در تحویل اتوبوس‌ها گرفته تا افشاگری علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران‌خودرو، در مورد پرداخت‌های شهرداری به این شرکت.

عظیمی در بهمن ۱۴۰۲ گفت: «۴۰ دستگاه اتوبوس برقی به شهرداری تهران تحویل داده شد و قرار بود ۲۰۰ میلیارد تومان به ایران‌خودرو پرداخت کنند که ریالی به صورت نقدی پرداخت نشد. شهرداری به جای پول، ملک به ایران‌خودرو داده که آن را هم فروخته‌اند. یعنی شهرداری فروش اموال غیر کرده و تخلف صورت گرفته که مدارک آن موجود است.»

مطالعه بیشتر: مهر تأیید وزارت کشور بر قانونی بودن ورود واگن‌های چینی
همین کش‌وقوس‌های میان یک نهاد دولتی و خودروساز دولتی باعث شد شهرداری بهانه لازم را برای انعقاد قرارداد با طرف چینی به دست آورد. قراردادی که بعد‌ها مشخص شد به جای عقد با یک خودروساز چینی، با شرکت ساختمان‌سازی بسته شده و یک ایراد اساسی دارد. اما سوال اصلی این است که دلیل عقد چنین قرارداد پرشتابی چه بود که شهرداری تهران حتی رغبتی به خرید مستقیم اتوبوس‌ها از خودروساز چینی نداشت؟

محمود خاقانی، تحلیلگر حوزه انرژی، در گفتگو با تجارت‌نیوز اعلام کرد: «شهردار تهران با انعقاد قرارداد ۲.۵ میلیارد یورویی با یک شرکت چینی که در حوزه ساختمان فعالیت می‌کند، اقدام به خرید اتوبوس کرده و وزارت صمت در شرایطی که کمبود برق و بنزین وجود دارد، از این طرح حمایت کرده و قرار است هزاران دستگاه اتومبیل دوگانه‌سوز برقی و بنزینی وارد کنند.»

او ادامه داد: «قرارگاه خاتم‌الانبیا با یک شرکت چینی که در کار تجارت نفت خام است بیش از سه میلیارد یورو قرارداد بسته تا فاز دو فرودگاه امام خمینی را بسازند. خرید اتوبوس برقی از شرکت ساختمانی با کیفیت نامعلوم منجر به هزینه میلیون‌ها یورو می‌شود که نتیجه آن مشخص نیست. شهردار در پارک‌ها مسجد می‌سازد تا توجه مردم از موضوع خرید اتوبوس‌ها به نگرانی بابت قطع درختان منتقل شود.»

اکنون پس از حاشیه‌های بسیار و واکنش‌هایی که این قرارداد برای شهرداری تهران به دنبال داشت، بنر‌های تبلیغاتی در جای‌جای شهر نصب شده است تا قرارداد دو میلیارد یورویی خرید اتوبوس از شرکت ساختمان‌سازی چینی را موجه نشان دهد. نمونه‌ای از این بنر را می‌توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

سوال اساسی دیگر این است که با توجه به عملکرد گذشته، که می‌توان گفت آماده‌سازی زیرساخت خودرو‌های برقی تهران در ۶ ماه آینده چندان ممکن نیست، آیا پای مافیای خودرو در میان بود که چنین قراردادی با مشکلات حقوقی و چنین باعجله بسته شد؟ برای پاسخ به این سوال‌ها باید منتظر عملکرد ۶ ماه آینده این نهاد‌های دولتی بود. هرچند در موارد مختلف گذشته، همچون واردات خودرو‌های سواری، بار‌ها عملکرد وزارت صمت زیر سوال رفته است.

منبع: تجارت نیوز

دیگر خبرها

  • پاول دورف، تلگرام را امن‌تر از واتساپ و سیگنال می‌داند
  • ویدیو/ چین؛ متهم ردیف اول هک وزارت دفاع انگلیس
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • واردات اتوبوس‌های برقی هم مافیایی شد؟ / شهرداری تهران؛ متهم ردیف اول!
  • گذرگاه جنایت
  • معرفی 10 اپلیکیشن محبوب ایرانی که باید روی گوشی‌ آیفون نصب کنید
  • حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع انگلیس/ چین متهم ردیف اول!
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • آمادگی پیام رسان بله برای ارائه خدمات به مسافران سرزمین وحی
  • کیش دستوری به پیامک بانکی