Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، DNA داخل سلول‌های باکتریایی زنده با استفاده از فناوری CRISPR برای رمزگذاری و ذخیره اطلاعات ویرایش شده است. این می‌تواند گامی در جهت توسعه یک رسانه جدید برای ذخیره سازی طولانی مدت داده‌ها باشد.

اطلاعات ژنتیکی زندگی در DNA ذخیره می‌شود، اما علاقه به استفاده از DNA به عنوان یک وسیله ذخیره سازی برای انواع دیگر داده‌ها افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای انجام این کار، اطلاعات اغلب با استفاده از چهار پایه DNA یعنی آدنین (A)، سیتوزین (C)، تیمین (T) و گوانین (G) رمزگذاری می‌شوند. توالی DNA مربوطه می‌تواند به صورت شیمیایی در آزمایشگاه سنتز شده و حتی در موارد روزمره ذخیره شود.

هریس وانگ در دانشگاه کلمبیا در نیویورک و تیم او این کار را یک قدم جلوتر بردند؛ آن‌ها با استفاده از شکلی از ویرایش ژن CRISPR توالی DNA خاص را برای رمزگذاری داده‌های باینری (۱ و ۰‌هایی که کامپیوتر‌ها برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌کنند) وارد سلول‌های باکتریایی می‌کنند.

با تخصیص ترتیب‌های مختلف این توالی DNA به حروف مختلف الفبای انگلیسی، محققان توانستند پیام متنی ۱۲ بایت «سلام جهان» را رمزگذاری کنند و درون DNA سلول‌های E. coli قرار دهند. وانگ و تیم او سپس توانستند با استخراج و تعیین توالی DNA باکتری پیام را رمزگشایی کنند.

به اعتقاد جورج چرچ در دانشگاه هاروارد این رشته به طور چشمگیری در حال پیشرفت است و این مقاله یک مثال عالی است.

به گفته وانگ، DNA درون سلول‌های زنده می‌تواند یک محیط پایدارتر برای ذخیره سازی طولانی مدت در شرایط غیر قابل پیش بینی باشد. از آنجا که DNA نگهداری شده در خارج از سلول‌ها می‌تواند تخریب شود، باکتری‌ها توانایی انطباق با محیط اطراف را دارند و می‌توانند در شرایط سخت زنده بمانند. وانگ می‌گوید: آنچه شما با قرار دادن آن در داخل سلول ارائه می‌دهید این است که DNA توسط سلول و ماشین آلاتی که سلول برای محافظت از DNA خود در اختیار دارد محافظت می‌شود.

توماس هاینیس در کالج امپریال لندن می‌گوید: این می‌تواند برای ذخیره سازی طولانی مدت بسیار جالب باشد. با انطباق و تغییر باکتری‌ها، DNA آن‌ها نیز تغییر می‌کند و این تغییرات می‌تواند روی اطلاعات رمزگذاری شده تأثیر بگذارد البته منابع بسیاری از خطا‌ها وجود دارد که یکی از منابع اصلی جهش در DNA در هنگام همانند سازی سلول است.

نیک گلدمن از انستیتوی بیوانفورماتیک EMBL-European در کمبریج انگلیس می‌گوید: آن‌ها از داشتن یک سیستم کاری جایگزین دستگاه‌های دیجیتال ما فاصله زیادی دارند، اما این یک قدم کوچک در مسیری است که ممکن است در آینده چنین کاری را انجام دهد.

بیشتر بخوانید 

رساندن دارو به سلول با روش جدید

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رمزگذاری اطلاعات دانشگاه هاروارد ذخیره سازی برای ذخیره توالی DNA داده ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۲۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟

به گزارش همشهری آنلاین، برخی از جانوران هم بر اثر بلایای طبیعی عظیم از بین رفته و منقرض شده‌اند؛ نمونه‌ واضح آن هم دایناسورها هستند؛ موجودات ماقبل تاریخی که گفته می‌شود، به‌دلیل برخورد یک شهاب‌سنگ بزرگ به زمین منقرض شده‌اند. ولی حالا رئیس پژوهشگاه رویان به‌صورت تلویحی به این نکته مهم اشاره کرده که علم چنان پیشرفتی داشته است که می‌توان نسل دایناسورها را احیا کرد.

احیای جانوران منقرض‌شده
دکتر عبدالحسین شاهوردی در یک برنامه تلویزیونی گفت: «علم نشان داده که می‌تواند چنین دستکاری‌هایی را انجام دهد و حیوانی را که سال‌ها پیش منقرض‌شده، با به‌دست آوردن بخشی از آن و دسترسی به سلول‌هایش، دوباره احیا و تکثیر کند.»

فرایند احیا
احیای یک جانور از طریق سلول یک فرایند پیچیده و شگفت‌انگیز است که توسط مکانیسم‌های مختلف درون سلولی انجام می‌شود.
سلول‌ها واحدهای اصلی ساختاری و عملکردی هر جانور هستند. زمانی که یک جانور مرده است، سلول‌های آن دچار تغییرات فیزیولوژیکی می‌شوند. با احیای یک جانور، فرایندهای سلولی مختلف فعال می‌شوند. این شامل مواردی مانند تولید انرژی (ATP) توسط میتوکندری، ساخت پروتئین‌های جدید توسط ریبوزوم و تکثیر سلولی برای جبران سلول‌های مرده می‌شود.
یکی از مراحل اصلی در احیای یک جانور، تکثیر سلولی است. در این فرایند، سلول‌های مرده جایگزین می‌شوند تا بازسازی بافت‌ها و اعضا امکان‌پذیر شود. این فرایند می‌تواند توسط سلول‌های استخوانی، ماهیچه‌ای، یا سایر انواع سلول‌هایی که قادر به تکثیر هستند، انجام شود.
هنگامی که یک جانور مرده، احیا می‌شود، سیستم‌های عملکردی اعضا وانضمامات نیز نیاز به بازیابی دارند. به‌عنوان مثال، اگر قلب یک جانور مرده شود، انجام تکنیک‌های احیای قلبی، اعمال داروهای مؤثر، یا حتی جراحی ممکن است لازم باشد تا قلب دوباره به درستی کار کند.
با احیای یک جانور، نیازهای تنفسی و عملکرد مغز نیز باید پشتیبانی شود. این شامل اطمینان از تامین اکسیژن‌ بافت‌ها و سلول‌ها و همچنین بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی است.

بیشتر بخوانید:

این دایناسورهای خونخوار از میمون ها باهوش تر بوده‌اند؟


ردپای دایناسورها در ایران
دکتر مجید میرزایی، دانشیار فسیل‌شناسی از دانشگاه زنجان به همشهری گفت: «موضوع آثار و بقایای به‌جا مانده از جانوران ماقبل تاریخ، به‌خصوص دایناسورها را در ایران باید به دو بخش ردپا و آثار استخوانی تقسیم کرد. بخش نخست که به مشاهده آثار ردپای دایناسورها در ایران مربوط می‌شود، بیشتر و متنوع‌تر است. در بخش دوم هم تنها اثر استخوانی کشف‌شده در منطقه شمال کرمان به یک نمونه از دندان دایناسور منحصر و محدود می‌شود. این تنها اثری است که می‌توان با اطمینان به آثار اسکلتی دایناسورها در ایران نسبت داد و قطعا احتمال پیداکردن آثار بیشتر هم وجود دارد.»

کد خبر 848968 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی سلول خبر مهم فسیل دایناسور ژن - ژنتیک سلول بنیادی

دیگر خبرها

  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • قابلیت قدیمی تلگرام به اسنپ‌چت رسید!
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس
  • ۶ میلیون متر مکعب روان آب در استان سمنان ذخیره سازی شد
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • سازه‌های آبخیزداری سمنان ۶ میلیون مترمکعب رواناب بارش‌ها را ذخیره کرد
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • امکان ذخیره‌سازی میلیو‌ن‌ها فیلم روی یک دیسک فراهم شد