Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار دنیا از واکسن کرونا اشباع نیست که ما هروقت و با هرتعدادی که بخواهیم، بتوانیم آن را بخریم. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عبدالحسین روح‌الامینی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، روز گذشته باحضور در ویژه برنامه زنده «انارستان» با موضوع واکسن کرونا، به بحث پیرامون ابعاد علمی، فنی، و سیاسی این موضوع پرداخت و گفت: «ساخت یا خرید واکسن کرونا ابعاد مختلفی دارد که بهتر است با درنظر گرفتن تمام زوایا آن را بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار دنیا از واکسن کرونا اشباع نیست که ما هروقت و با هرتعدادی که بخواهیم، بتوانیم آن را بخریم. واکسن آنفولانزا هم که سال‌ها پیش ساخته شده، از یکسال قبل سفارش گرفته می‌شود، بهار تولید، تابستان توزیع و زمستان مصرف می‌شود. پس خیال نکنیم دسترسی به خرید واکسن، مخصوصا واکسن کرونا که تمام جهان در اولویت دریافت آن هستند به همین راحتی امکان پذیر است. تولید هر واکسنی که به مرحله تست انسانی می‌رسد باید از چند مرحله مطالعاتی بگذرد. در‌فاز اول تست بر روی تعداد محدودی نزدیک به ۶۰ نفر، اگر این مرحله موفق بود، تست حدود چند صد نفری و درمرحله سوم تست چندهزار نفری، حالا پس از این مرحله واکسن به اصطلاح وارد مرحله صنعتی می‌شود و زیرساخت‌ها و میزان تیراژ آن که صنعتی یا نیمه صنعتی است مشخص می‌شود؛ اما هنوز فاز مطالعاتی چهارم ادامه دارد. این فاز مطالعاتی برای بررسی عوارض بلند مدت آن در نظرگرفته شده است و تقریبا حدود ۵ سال و یا بیشتر طول می‌کشد.»

روح‌الامینی در ادامه فاز‌های مطالعاتی، پیرامون روش‌های موجود ساخت واکسن نیز افزود: «واکسن‌ها معمولا به سه روشِ سنتی یا ویروس ضعیف شده، ماده پروتئینی، و روش‌های ژنی که به دو صورت "DNA" و "RNA" هستند، ساخته می‌شود.»

عضو کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به این نکته که مطالعات علمی تولید واکسن به روش‌های ژنی سال هاست که درایران هم درحال انجام است، گفت: «ما مخالف تکنولوژی نیستیم، اما ساده هم نیستیم. این تصور اشتباه است که ما با تولید واکسن به روش ژنی مخالفیم؛ اما نه تنها مخالف نیستیم، بلکه آن را یکی از مؤثرترین روش‌های تولید واکسن می‌دانیم. که نه فقط آمریکا و انگلیس، بلکه بسیاری از کشور‌های دیگر هم درحال مطالعه و آزمایشات ساخت واکسن با این روش هستند. اما حالا فارغ از مسائل سیاسی و عدم اعتماد ما به برخی کشورها، یک نکته علمی و فنی برای تهیه نکردن واکسن‌های موجود داریم. تولید واکسن به روش‌های ژنی، همانطور که می‌تواند اثربخشی بیشتری داشته باشد، می‌تواند عوارض بلندمدت ناشناخته‌ای نیز داشته باشد. اما واکسن‌های موجود نه تنها هنوز فاز مطالعاتی چهارم و بررسی بلند مدت را آغاز نکرده اند. بلکه با گرفتن یک تاییدیه اضطراری، می‌خواهند فاز سوم تست انسانی را روی مردم جهان انجام دهند. ماهم اجازه نمی‌دهیم مردم ما موش آزمایشگاهی تست چنین واکسن حساسی شوند.»
کوواکس چه بود و ما چه کردیم؟
عضو کمیسیون بهداشت مجلس پیرامون کواکس و ابهامات موجود در رابطه با درخواست ایران برای واکسن، گفت: کواکس یک قرارداد از برنامه‌های سازمان بهداشت جهانی، در رابطه با بحث واکسن کرونا است. یک قرارداد مشترک از چند شرکت تولید کننده واکسن که این‌ها سبد پیش خرید واکسن‌های خود را از مدت‌ها قبل به همه کشور‌های دنیا ارائه کردند. ماهم از همان موقع درخواست دادیم و متعهد پرداخت یک مبلغی هم به عنوان پیش پرداخت شدیم. حالا خیلی‌ها می‌گویند ما که هزینه پرداخت کردیم و واردات واکسن انگلیسی و آمریکایی را ممنوع کردیم، پس پولمان چه می‌شود؟ موضوعی که خیلی‌ها از آن بی اطلاع اند این است که در این قرارداد دو مدل درخواست وجود داشت؛ اجباری و اختیاری، که مسئولین مربوطه با هوشمندی بسیار از همان اول گزینه واکسن اختیاری را انتخاب کرده‌اند، یعنی ما اختیار داریم از واکسن‌های موجود در بازار جهانی هر واکسنی که مورد تایید خودمان بود را خریداری کنیم و مجبور به خرید یک واکسن از قبل مشخص شده نیستیم.

روح الامینی ضمن دادن اطمینان خاطر به مردم ایران، افزود: ما مسئول سلامت مردم هستیم، چه از طری تولید واکسن که اولویت اولمان است چه از طریق واردات آن و یا از طریق تولیدات مشترک با کشور‌های مورد اطمینان.
ما در ساخت مشارکت می‌کنیم، اما برده محصول نهایی نمی‌شویم!
روح الامینی درباره مشارکت ایران در ساخت واکسن کرونا با دیگر کشور‌ها گفت: تعریف ما از مشارکت در ساخت با تعریف بعضی کشور‌ها متفاوت است. ما انتظاری که از یک تولید مشترک داریم این است دو کشور درجریان تمام مراحل تولید از جمله مرحله مطالعاتی تا فرمولاسیون واکسن، نحوه ترکیب، کنترل، طریقه نگهداری، و سایر فرایند تولید تا رسیدن به یک محصول نهایی، باشند. اما تعریف بعضی کشور‌ها از مشارکت این است که آن‌ها محصول نهایی را دراختیار ما بگذارند و ما فقط مرحله بسته بندی آن را انجام دهیم.   اما ما با مشارکت در ساخت مشکلی نداریم، اما به هیچ عنوان برده محصول نهایی که حتی نحوه نگهداری آن را هم به ما نمی‌گویند نمی‌شویم.»

روح الامینی ضمن ابراز امیدواری از مشارکت با کشور در کوبا در ساخت واکسن کرونا، ادامه داد: «قرار است همکاری‌های خوبی با کشور‌های دیگر از جمله کوبا داشته باشیم که براساس همین نوع مشارکت فعالانه خواهد بود و امیدواریم به نتایج خوبی برسد.»

فصل چهارم برنامۀ «انارستان» به کارگردانی یاسر غفاری و تهیه کنندگی علی خواجه، روز‌های زوج هر هفته ساعت ۱۶ و تکرار آن ساعت ۲۴ و ۹ صبح از شبکه افق پخش می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روح الامینی کواکس واکسن کرونا روح الامینی واکسن کرونا تولید واکسن محصول نهایی ساخت واکسن واکسن ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۲۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در سی و پنجمین جشنواره ملی تقدیر از کارگران نخبه، گروه‌های کارگری و واحدهای نمونه اظهار کرد: دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند. تولید محور همه تلاش های ماست و محور تولید هم کارآفرینی و کارگر است. نقش کارگران در این زمینه بی بدیل است و باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود تا تولید ما هم در کیفیت و هم کمیت رشد کند.

وی ادامه داد: باید محصولی تولید شود که در دنیا بهترین باشد و تولید این محصولات از کشور ما برمی‌آید. استاندارد کف مشخصات یک کالاست و کالای تولدی ما باید در دنیا برتر باشد. در سریلانکا صدور خدمات فنی و ومهندسی انجام شده و ومهندسان آنجا می‌گفتند، کار بسیار علمی و دانش پایه انجام شده است. این کار چند منطوره بود و سد و نیروگاه ایجاد شده بود. مهندسان ما گفتند شاید اولین کاری است که در آن منطقه انجام شده است.

رئیسی ادامه داد: رهبری حکیمانه فرمودند که در جامعه کارگری نخبگانی داریم که مورد بی توجهی قرار می‌گیرند که باید به این نخبگان توجه شود. باید از ایده پردازی حمایت کرد. ایده پردازی در دانشگاه مهم است، اما کسی که در عمل صاحب ایده شده است، باید مورد حمایت و توجه قرار گیرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه رشد فرهنگ کار در کشور بسیار مهم است، گفت: باید به کار و کارگر توجه شود. عمل برتر و موثر مهم است. بین نماز اول وقت و نماز قضا تفاوت وجود دارد. تاکید دارم کار زمان شناسانه اهمیت دارد. در زمان دفاع مقدس کارهایی در کارخانه‌ها انجام شد که ما را از کشورهای بیگانه بی نیاز کرد. کارهایی که همراه با خلاقیت و نوآوری بود. کارگران ما سابقه این کارها را نداشتند. الان هم به ما جنگ اقتصادی به ما تحمیل شده است که تاکنون جوانان، کارگران و کارفرمایان ما نشان دادند که همچنان که رزمندگان ما سیلی محکمی به دشمن زدند، کارگران ما هم در عرصه اقتصادی سیلی محکمی به دشمن خواهند زد، دشمنان فکر می کنند با تهدید و تحریم می توانند ما را متوقف کنند.

وی افزود: ما رشد تولید، رشد اقتصادی، رشد نوآوری داریم و در حوزه فناورانه رشد داریم.رشد کمی در شرکت‌های دانش بنیان داریم. جامعه کارگری و کارآفرنی ما پای کار است و این جای تقدیر دارد.
رئیس جمهور با اعلام اینکه لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده و در مجلس پیگیری می‌شود تا کار سریعتر به نتیجه برسد، خاطرنشان کرد: ثبات شغلی بسیار مهم است. ما امروز شاهیدم که اشتغال در کشور افزایش و بیکاری کاهش یافته و این جای افتخار دارد. زمینه شغل برای تحصیل کردگان بهتر از قبل فراهم شده است. بیمه کارگران ساختمانی بسیار مهم است. وزیر گفته است که موانع این کار در حال رفع است. بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه سازوکار قانونی سه‌جانبه دولت، کارفرما و کارگر خوب است و ادامه یابد تا تصمیم مناسب با تورم گرفته شود و قابل دفاع است، افزود: بانک‌ها با اشتغال، مسکن و ازدواج همراهی کنند. تاکید می‌کنم که در پرداخت وام برای این سه موضوع که به رفع دغدغه جوانان کمک می کند، همراهی کنند. باز هم تاکید می کنم که بانک‌ها مساعدت بیشتری داشته باشند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مسئول بانک رفاه کارگران اعلام کردند که آمادگی دارند که برای تسهیلات مسکن کارگران کمک کنند که من از وی تشکر می کنم تا این دغدغه کارگران را حل کنند. سهم مسکن در سبد هزینه خانوداه زیاد است و بنای دولت این است که با امکاناتی که در کشور وجود داردآن را حل کند. یکی از امکانات مهم کشور، زمین است و ممکن در مرکز استان یا تهران زمین نداشته باشیم، اما آن طرف تر از تهران، تبریز یا مشهد و مرکز استان امکان تهیه زمین وجود دارد. از همه مدیران شرکت‌ها و کارخانجات می خواهم همت کنند تا تعاونی‌های مسکن فعال شوند. وزارت راه و شهرسازی آمادگی برای رفع دغدغه مسکن را دارد. مسکن دغدغه مهمی برای کارگران است و باید این دغدغه رفع شود.

رئیسی در ادامه گفت: مهارت ورزی برای همه لازم است برای هر کاری دانش‌افزایی و مهارت افزایی لازم است. مهارت و دانش باید به روز شود. همواره باید نسبت به کسب دانش اقدام کرد. دنیا هم دنیای اطلاعات، ارتباطات و دانش است. در گذشته حرف دولت الکترونیک مطرح بود و امروز بحث دولت هوشمند مطرح است . در سال های گذشته دولت‌ها نتوانستند دولت الکترونیک را اجرایی کنند  و الان 37 درصد دولت الکترونیک محقق شده است. همه ما محتاجیم که دانش‌مان به روز شود و مهارت افزایی و دانش افزایی برای جامعه کارگران هم اهمتی زیادی دارد.

وی در پایان گفت: هزاران کارگر مشغول به کار شده‌اند و کارخانجات تعطیل دوباره احیاء شده اند. تعطیلی کارخانجات مشکلات زیادی در زندگی کارگران ایجاد کرده است. کارخانه‌های زیادی بودند که از گردونه تولید خارج شده بودند و اما الان به چرخه تولید بازگشته‌اند. قریب به 10 هزار کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل به تولید برگشته‌اند. تاکید کرده‌ام که مسئولان اجازه ندهند کارخانه‌ای به هر دلیلی تعطیل شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • رئیسی: دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • نحوه ساخت یک ابزار ساده و کارآمد برای تیز کردن چاقو در خانه (فیلم)