Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@22:03:36 GMT

نکوداشت مقام آیت الله مصباح یزدی در قم برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۸۳۵۷۸

نکوداشت مقام آیت الله مصباح یزدی در قم برگزار شد

به گزارش ایرنا، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در این مراسم طی سخنانی، ویژگی های شخصیتی رییس فقید موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) را مورد توجه قرار داد و گفت: آیت الله مصباح یزدی از رهبران و پرچم داران مبارزه با انحراف و الحاد در دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی بود.

حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی افزود: آیت الله مصباح یزدی از مصادیق واقعی و بارز اهل الذکر و عالم ربانی در بیان رویات و احادیث ائمه معصومین(ع) بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رمضانی تاکید کرد: آیت الله مصباح یزدی از شخصیت هایی بود که جامعیت علمی وی در آثار و مکتوبات باقی مانده مشخص است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: آشنایی به علوم نوین و برگزاری نشست هایی مانند نقد غرب و مدرنیته از جمله نمونه های مشخص تسلط و تکلیف محوری وی در مسائل روز و نیازهای جدید بود.

رمضانی اظهار داشت: مباحثی چون مدیریت اسلامی، نظریه سیاسی اسلام، حقوق بشر اسلامی، نقد نظریه سکولاریسم و مدرنیته وغیره که در اندیشه های آیت الله مصباح یزدی بسیار دیده می شود جا دارد توسط حوزه علمیه و طلاب جوان ادامه یابد.

وی ابراز کرد: حوزه اخلاق و فلسفه اخلاق به دلیل وجود مکتب ها و نحله های فراوان اخلاقی و افراط ها و تفریط های موجود در آن یکی دیگر از دغدغه های مهم و همیشگی آیت الله مصباح یزدی بود.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: آیت الله مصباح یزدی به دلیل ذهن فلسفی و تسلطی که به قرآن کریم داشت در جایگاه معلم اخلاق دارای سبک خاص خود بود و نوآوری های نوینی را در این عرصه پایه ریزی کرده است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: آیت الله مصباح یزدی از شخصیت های برجسته اسلام در تبیین معارف دینی در داخل و خارج از سرزمین های اسلامی است.

رمضانی خاطرنشان کرد: از نظر آیت الله مصباح یزدی در رابطه انسان با خود سه مساله قدرت، علم و محبت، جایگاه ممتازی دارد و وجود و شخصیت واقعی انسان گرایش های مختلف او در این سه عنوان کلی شکل می گیرد.

به گفته وی، مباحثی که در حوزه محبت در قرآن و روایات اسلامی آمده بسیار بیشتر از چیزی است که در منابع مسیحیت آمده و محبت جایگاه خاصی در شکل گیری شخصیت انسان دارد.

قائم مقام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) نیز در این آیین نکوداشت، اظهار داشت: آیت الله مصباح یزدی در علوم عقلی، فلسفه های مضاف علوم، مبانی علوم انسانی و مباحث اصولی دارای یک جامعیت علمی ویژه ای است.

حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی تاکید کرد: آیت الله مصباح یزدی در حوزه علوم انسانی یک فرد منحصر به فرد بود و وی پیش از تاسیس موسسه در راه حق در قبل از انقلاب هم با علوم انسانی و فلسفه های غرب آشنا بود.

وی اظهار داشت: آیت الله مصباح یزدی آشنایی کاملی به زبانهای فرانسه، انگلیسی و عربی داشت و زبان آلمانی را هم به خوبی درک می کرد.

رجبی خاطرنشان کرد: تقویت ارتباط بین حوزه و دانشگاه و تاثیرگذاری تعالی بخش در بین اساتید و دانشجویان از برکات وجودی آیت الله مصباح یزدی بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: تدوین کتابی چون "مکتب های روانشناسی" با همکاری اساتید حوزه و دانشگاه از مصداق های بارز تقویت حوزه و دانشگاه توسط وی بود.

رجبی یادآور شد: آیت الله مصباح یزدی طرح خاصی در نظام آموزشی حوزه داشت و معتقد بود نظام آموزشی موجود نیازمند تکمیل است اما به دلیل برخی حساسیت ها از پیاده سازی آن صرفنظر کردند.

وی ابراز کرد: آیت الله مصباح یزدی معتقد بود می توان در مدت کوتاه تر طلاب را به مرتبه علمی مورد نظر رساند و آنها را از نظر علمی و اخلاقی عمیق تر نمود.

به گفته وی، بسیاری از آثار و اندیشه های آیت الله مصباح یزدی هم تدوین و منتشر نشده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: آیت الله مصباح یزدی آثاری در حوزه ادبیات، اوصاف قرآنی، واژگان قرآنی و مفردات فرهنگ دینی و غیره آثاری دارد که تدوین آنها چند جلد کتاب خواهد شد.

رجبی اضافه کرد: برخی از آثار آیت الله مصباح یزدی که در سن ۲۵ تا۲۷ سالگی نگارش شده هنوز منتشر نشده است.

قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: آیت الله مصباح یزدی در حوزه فرهنگ شخصیتی تاثیرگذاری در کشور بود و همیشه تهاجمات فرهنگی را رصد می کرد و پاسخ های به موقعی را به شبهات فرهنگی می داد.

به گفته وی، تحلیل و پاسخ بنیادین و متقن وی به شبهات اخیر کرونا و سازگاری آن با آموزه های عقلانی و فرهنگ دینی در بین تحلیلهای دیگر از جایگاه ویژه ای برخودار شده است.

رجبی تاکید کرد: آیت الله مصباح یزدی در مساله اخلاق کاربردی باب جدیدی را بر روی علمای اخلاق و طلاب حوزه علمیه باز کردند.

رییس جامعه المصطفی العالمیه(ص) نیز در این آیین، اظهار کرد: آیت الله مصباح یزدی دانشمندی بود که در میان ابعاد مختلف علمی به یک جامعیت منحصر به فردی رسیده بود.

حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی افزود: یکی از برکات وجودی آیت الله مصباح یزدی نهادسازی و تاسیس مراکز علمی موثر در عرصه علمی و فرهنگی ایران و جهان بود.

به گفته وی، آیت الله مصباح یزدی یک جریان و نهضت فکری خاصی را ساماندهی کرده و پیش برد و آثار این نهضت علمی در سالهای آینده بیشتر مشخص خواهد شد.

رییس جامعه المصطفی العالمیه(ص) تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی های مهم آیت الله مصباح تاثیرگذاری وی در مباحث اجتماعی و فرهنگی بود و حضور تعیین کننده ای در نیازهای جامعه داشت.

عباسی اضافه کرد: تکلیف محوری و احساس وظیفه از خصوصیات بارز آیت الله مصباح یزدی بود که ورود عالمانه و دقیق و به موقع وی به مباحث مربوط به عقاید مارکیستی در ابتدای انقلاب از مصادیق تکلیف محوری وی بود.

وی اظهار داشت: آیت الله مصباح یزدی از نوآوران و مبتکران گسترش و توسعه قلمرو علوم در حوزه علمیه قم بود و ورود وی به این عرصه از تکلیف محوری او نشات گرفته بود.

رییس جامعه المصطفی العالمیه(ص) تاکید کرد: توسعه قلمرو علوم انسانی و فلسفه های مضاف در حوزه علمیه هم از دیگر مصادیق بصیرت، زمان شناسی، نوآوری و تکلیف محوری او بود.

به گفته عباسی، آشنایی وی با اندیشه های مدرن از مهمترین ویژگی های شخصیتی آیت الله مصباح یزدی بود و او در این عرصه تفاوت و فاصله زیادی با سایر اندیشمندان دارد.

وی خاطرنشان کرد: اعزام طلاب به دانشگاه های گوناگون خارج از کشور در رشته های مختلف و تربیت شخصیت های علمی آشنا به معارف اسلامی و اندیشه های نوین غربی، اقدامی بود که برکات آن تا سالها ادامه خواهد داشت.

آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی عضو فقید مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) عصر روز جمعه ۱۲ دی ماه به دلیل بیماری دار فانی را وداع گفت و پیکر مطهر ایشان در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) به خاک سپرده شد.

برچسب‌ها حوزه علميه محمدتقی مصباح یزدی قم جامعه المصطفی العالمیه پروندهٔ خبری در سوگ آیت الله مصباح یزدی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه محمدتقی مصباح یزدی قم حوزه علميه محمدتقی مصباح یزدی قم جامعه المصطفی العالمیه اخبار کنکور دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت ع جامعه المصطفی العالمیه آیت الله مصباح یزدی آیت الله مصباح یزدی پژوهشی امام خمینی ره مصباح یزدی حوزه علمیه قم تکلیف محوری علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۳۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم تجلیل از اساتید منتخب مرکز فقهی ائمه اطهار در سالن فقاهت این مرکز برگزار شد. آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این مراسم اظهار داشت: لازم است از اساتید برجسته ای که با مجتمع آموزشی ائمه اطهار ارتباط داشته و برای تعلیم و تعلم طلاب زحمت می کشند تشکر کنم. هر چه زحمت بیشتری برای رشد علمی طلاب کشیده شود، نتیجه بیشتری خواهد داشت.

بنابر گزارش جماران، وی با بیان اینکه طلاب زحمتکشی در حوزه علمیه قم و مرکز فقهی ائمه اطهار مشغول به علم آموزی هستند، بیان داشت: همه دست به دست هم می دهند که مجموعه ائمه اطهار در ساحت های تهذیبی، علمی، پژوهشی و سیاسی در میدان حاضر باشد. مرکز آموزشی ائمه اطهار در میدان تفسیر، کلام و فقه حضور دارد و در این مسیر از اساتید صاحب فن استفاده می کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مسائل مهم سیاسی مرتبط با نظام در مرکز فقهی ائمه اطهار به طور جدی دنبال می شود، بیان داشت: دانش آموختگان این مرکز در قوه قضائیه مشغول به کار شده و تأثیرگذار بودند و حتی در انتخابات خبرگان شرکت کردند؛ همچنین موضوعات مورد نیاز نظام در هیچ مؤسسه ای به اندازه مرکز ائمه اطهار مورد توجه قرار نگرفته است و این امور سبب افتخار ما است.

آیت الله فاضل لنکرانی هدف هر استاد را تربیت طلبه برای نشستن در همان کرسی و ارائه مباحث به آیندگان دانست و تصریح کرد: به دنبال این هستیم که طلاب سطح و خارج بتوانند به توانایی و مهارت تدریس برسند و بتوانند آموخته های خود را منتقل کنند؛ به برکت وجود اساتید برجسته، نسل هایی از اساتید در شرف تکوین در مجموعه آموزشی ائمه اطهار هستند که برای ما توفیق بزرگی است. هدف مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تربیت افرادی بود که برای اسلام عَلَم بشوند.

وی در ادامه با بیان اینکه مرکز فقهی ائمه اطهار هیچ ارتباط مالی و تشکیلاتی با نهادهای دولتی نداشته، بیان داشت: بسیاری از کشورهای دنیا تشنه حضور یک روحانی قوی و صاحب معلومات هستند، تا محوری باشد که مردم دور آن جمع شوند و به آن پناه بیاورند. در اهداف این مرکز چنین مسأله ای وجود دارد زیرا همانطور که مشتاق خدمت به نظام اسلامی و مردم هستیم، حاضر به خدمت به حوزه علمیه نیز هستیم.

وی با تأکید بر اینکه امید در اساتید حوزه در حال از بین رفتن است، ادامه داد: در گذشته استاد در حوزه برای تدریس خود میدان داشت و تلاش می کرد که خودش و دیگران را از نظر علمی ارتقاء دهد اما امروز این مهم کمرنگ و نگران کننده شده است؛ بارها این مبحث تذکر داده شده است اما این صدا به جایی نمی رسد. اگر زمینه تقویت استاد در حوزه را از بین ببریم، حوزه دیگر ارزش ندارد. بقاء حوزه به این است که حداقل ۲۰درصد از دروس خارج تولید مبنا کنند.

وی وضعیت اساتید در بدنه حوزه را نامطلوب توصیف کرد و بیان داشت: حدود ۱۵۰ استاد در سال گذشته تدریس داشتند اما در سال جاری بعضا تا دو ماه از تدریس محروم بودند؛ استادی که سالیانی حدود ۱۰۰ شاگرد در درس خود داشته است، در سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است در حالی که علمیت این استاد ثابت شده است. مراجع، رهبری و مسؤولین حوزه باید به این مسائل توجه کنند. اساتید باید از جهت معیشت تأمین شوند.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه برخی از تلاش های آیت الله اعرافی در تأمین معیشت اساتید به ثمر رسیده است، تأکید کرد: کار اصلی، رشد علمی استاد است اما در مواردی مشاهده شد که درس استاد تعطیل شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان اینکه لازم است برای آینده حوزه علمیه، بزرگانی در فقه و تفسیر تربیت کنیم، تأکید کرد: تلاش های زیادی در حال انجام است اما تداوم این نابسامانی چشم انداز امیدوارکننده ای برای آینده حوزه ایجاد نمی کند. نمی خواهیم زحمات را انکار کنیم اما لازم است از باب دلسوزی برخی مسائل مطرح شود.

آیت الله فاضل لنکرانی با قرائت آیه شریفه «وَفَوْقَ کُلِّ ذِی عِلْمٍ عَلِیمٌ» بیان داشت: بالاتر از هر صاحب علمی یک علیم وجود دارد و این انسان را ترغیب می کند که هر چه بیشتر سراغ علم و دانایی برود؛ شرافت علم به این است که حد معینی ندارد و اگر انسان تمام عمر خود را صرف علم آموزی کند، باز هم وقت کم می آورد.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902106

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • بررسی آراء و اندیشه های علامه مصباح یزدی در حوزه تعلیم و تربیت
  • تجلیل از ۷۰ سال خدمت علمی آیت الله جوادی آملی
  • آئین نکوداشت و تجلیل از اساتید برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد
  • آیین بزرگداشت مقام معلم در دانشگاه اصفهان برگزار شد
  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • حمایت چهره نزدیک مصباح یزدی از گشت ارشاد و طرح نور
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود