Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، مرتضی در ۲۲ تیر در روستای جلیان فسا چشم به جهان گشود و هم درس خواند و هم به کشاورزی و دامپروری مشغول بود تا هزینه تحصیل و کمک امرار معاش خانواده باشد و توانست دیپلم تجربی را کسب کند.

پس از پیروزی انقلاب با انگیزه‌ای بالا خود را به عضویت سپاه درآورد و با تمام وجود همکاری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شروع جنگ میان ایران و عراق به عنوان فرمانده گردان ۹۴۱ خود را به خوزستان رساند و در عملیات والفجر مقدماتی با زخمی شدن فرمانده گردان فجر جلیل اسلامی، به ناچار فرماندهی این گردان را هم قبول کرد و از آن پس به عنوان فرمانده گردان فجر برگزیده شد.

این گردان در بیشتر عملیات‌ها از جمله کربلای 4 و 5 و 8، خیبر،بیت‌المقدس، والفجر 1 و 2 و 4 و 8 و ...شرکت داشت.

رمز و راز اشلو

هر روز صبح بر روی خاکریز با فاصله کمتر از صد متر با عراقی‌ها شروع می‌کرد به عربی حرف زدن: اشلونک یا اخی، صباح‌الخیر ! و جواب عراقی‌ها فقط توپ و تفنگ بود.

حسین قلندری همرزم شهید مرتضی جاویدی در این باره خاطره‌ای از مرتضی را بیان کرد: در سنگر نشسته بودم نزدیک اذان صبح، صدایی رسا و نزدیک به گوشم خورد "ای شی لونک...اشلونک.... یا اخی، صباح الخیر.

در تاریک روشنای صبح مضطرب و نگران از جا بلند شدم . گیج و منگ، اسلحه و کلاهم را برداشتم و با عجله پاهایم را در پوتینی چپاندم و از سنگر بیرون رفتم. بند پوتین آن‌چنان در پاهایم گیر کرد که تعادلم به هم ریخت و با سر به سمت شکم حیدر یوسف پور رفتم، هر دو به هم پیچیدیم و نقش بر زمین شدیم.

یوسف پور پرسید چه شده؟ گفتم عراقی‌ها، صدای عربی شنیدم! یوسف پور هم حال و روز من را که دید یک دفعه زد به خنده، حالا نخند و کی بخند.

 عصبی داد زدم چرا می‌خندی خونه خراب؟ با اشاره به خاکریز گفت: مرتضی است دارد برادران مزدور عراقی را موعظه می کند.

 هنوز احوال‌پرسی تمام نشده بود که تیر و خمپاره مثل تگرگ بر سرش خراب شد و با صدای بلند شعار مرگ بر صدام یزید کافر سر می‌داد. مرتضی دست بردار نبود و در روز روشن جلو چشم عراقی‌ها روی خاکریز برای دشمن، کلاس عقیدتی می گذاشت.

مرتضی با این کارش آنقدر حرص عراقی‌ها رو در آورده بود که برای سرش جایزه گذاشته بودند و حتی چندین بار از رادیو کشته شدنش را به دروغ اعلام کردند.

ادای احترام سردار سپهبد صیاد شیرازی به مزار شهید جاویدی

صیاد شیرازی در ماموریتی به شیراز سراغ مزار مرتضی را گرفت خود را به روستای جلیان رساند و از فاصله ۵۰ متری مزار، از ماشین پیاده و با احترام کامل نظامی با قدمهای آهسته به سمت مزار در حالی که دست راستش به گوشه کلاه نظامی بود حرکت و و خود را به مزار رساند و فاتحه خواند.

هر چه بچه های سپاه از او خواستند که کمی بیشتر بماند، صیاد شیرازی قبول نکرد و گفت من در ماموریت هستم و فقط به احترام مردی که امام به پیشانی‌اش بوسه زد، آمده ام.

همسر شهید جاویدی نیز می‌گوید: داخل کیفش یک دست لباس نظامی عراقی با جای ترکش و خون دیدم گفتم این لباس به چه کار تو می آید؟ گفت من با همین لباسها، کارهای بزرگی انجام می دهم.

عکسی نشانم داد که با همین لباس و کلاه عراقی در یک جیپ غنیمتی نشسته بود و تعریف کرد: من با همین لباس چندین بار به میان عراقی‌ها رفتم و با آنها نان و ماست خوردم!

با این جیپ هم با بچه ها در منطقه گشت می‌زنیم که این جیپ را هم از خودشان گرفتم. حتی از دوستان مرتضی شنیدم در همین شناسایی‌ها مخفیانه خود را به کربلا رسانده بود.

مرتضی؛ جان حاج قاسم و گردانش را نجات داد

در عملیات کربلای 5 قاسم سلیمانی فرمانده لشکر 41 ثارالله که در محاصره دشمن گرفتار شده بود، بی‌سیم زد و گفت : عراقی‌ها ما را محاصره کردند بعید می‌دانم کسی از ما زنده بماند دیدار به قیامت.....!

سردار اسدی، فرمانده لشکر المهدی در جواب به حاج قاسم بی‌سیم می‌زند قاسم ! قاسم! جعفر، جعفر به گوشم، اشلو را برایت می‌فرستم.

مرتضی جاویدی، فرمانده گردان فجر لشکر المهدی به همراه نیروهایش خود را به حاج قاسم رساند و با عراقی‌ها درگیر و محاصره شکسته شد و حاج قاسم و بچه‌هایش را نجات داد.

گزیده‌ای از کتاب سیره شهیدان : مرتضی عادت داشت روزهای تاسوعا و عاشورا حسینی پابرهنه در صف اول عزاداران حسینی شرکت کند وقتی مصیبت امام حسین (ع) خوانده می‌شد آنقدر گریه می‌کرد که از کثرت گریه، چشمهایش قرمز میشد. تقریبا هر روز بعد از نماز صبح به عشق اباعبدلله، زیارت عاشورا می خواند.

تاج افتخاری که مرتضی از امام امت گرفت

چهار روز از عملیات والفجر گذشته بود و پادگان حاج عمران توسط رزمندگان فتح شده بود در این راستا گردان فجر از سه طرف در تپه "برد زرد " در محاصره شدید نیروهای بعثی بودند

گردان به مدت چهار روز با ده‌ها شهید و زخمی و اسیر بدون هیچ هراسی در دل مقاومت کردن که روز پنجم صدای بی‌سیم شنیده شد.

از طرف محسن رضایی بود ، برادر جاویدی! برادر جاویدی! گردان شما در محاصره شدید دشمن قرار گرفته و مقاومت فایده ای ندارد عقب‌نشینی کنید.

مرتضی با این که دستور عقب نشینی را دریافت کرد اما در جواب گفت عقب‌نشینی نمیکنم نمیگذارم احد تکرار شود و با دوستانش منتظر نیرو ماندند که همین انتظار منجر به پیروزی شد و به همین خاطر معروف به سردار تنگه احد شد.

پس از پیروزی اکثر فرماندهان و رزمندگان به نزد امام رفتند سرلشکر رضایی موضوع را با امام در میان گذاشتند و زمانی که مرتضی جاویدی خدمت امام رسید امام او را در آغوش کشید و بر پیشانی اش بوسه زد مرتضی هم با اشک در چشمانش شروع به بوسیدن دست و بازوی امام شد.

قسمتی از وصیت‌نامه اشلو؛ سردار تنگه احد

نمی دانم چه کرده ام که شهید نمی‌شوم شاید قلبم سیاه است خدا رحمت کند حاج محمود ستوده را وقتی با هم صحبت می کردیم می گفتیم اگر جنگ تمام شود و ما زنده بمانیم چه کنیم؟

واقعا نمی شود زندگی کرد و به صورت خانواده های شهدا نگاه کرد و اینجا است که ما و جاماندگان از قافله نور باید بگوییم، خوشا به حال آنان که با شهادت رفتند.

عملیات کربلای ۵ در نوزدهم دی ماه ۶۵ با رمز یا زهرا (س) در شلمچه و شرق بصره و پاسخی به عملیات لو رفته کربلای ۴ تنها پس از گذشت پانزده روز شروع شد.

در این عملیات لشکرهای زیادی از جمله لشکر فجر گردان فجر به فرماندهی مرتضی جاویدی ، لشکر ۴۱ ثارالله کرمان به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی ، لشکر ۳۳ المهدی و ... شرکت داشتند.

غافلگیر شدن دشمن در منطقه حساس و با ارزشی چون شلمچه با وجود اشراف کامل بر منطقه از بارزترین ویژگی‌های عملیات کربلای ۵ محسوب میشود و عامل اصلی موفقیت در عملیات سرعت عمل خط شکنان بود.

مرتضی جاویدی در عملیات کربلای ۵ در هفت بهمن ۶۵ به آرزوی دیرینه اش رسید و فرشتگان بالهایشان را پهن کردند تا خونش بر زمین نریزد .

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: پنج شنبه های شهدایی شهید مرتضی جاویدی اشلو عملیات دفاع مقدس عملیات کربلای فرمانده گردان مرتضی جاویدی گردان فجر عراقی ها حاج قاسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۵۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد

 

 

 


 به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مراسم تشییع پیکر مطهر جانباز سرافراز دفاع مقدس، سردار ایافت امروز صبح از مهدیه مشهد به سمت حرم مطهر رضوی برگزار شد و پس از طواف در حرم مطهر امام رضا(ع) در بهشت رضای مشهد به خاک سپرده شد.

همچنین با همکاری قرارگاه منطقه‌ای ثامن الائمه نیروی زمینی سپاه، مراسم وداع با پیکر پاک سردار سرتیپ دوم پاسدار «سید مجید ایافت» از یادگاران دوران دفاع مقدس، شب گذشته همزمان با نماز مغرب و عشا در مجتمع فرهنگی آیه ها برگزار شد.

سردار ایافت در دوران دفاع مقدس از هم‌رزمان سردار سرلشکر شهید محمود کاوه بود و معاونت اطلاعات و عملیات لشکر ویژه شهدا را بر عهده داشت؛ سردار مجید ایافت معاون شهید محمود کاوه و از فرماندهان عملیات مرصاد و یکی از قهرمانان جبهه مقاومت و همرزم سردار شهید قاسم سلیمانی بود.

وی پس از دوران دفاع مقدس نیز مسئولیت‌های متعددی را در مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عهده‌دار بود که از آن جمله می‌توان به جانشینی فرماندهی لشکر ویژه شهدا، فرماندهی قرارگاه عاشورا، جانشینی فرماندهی قرارگاه ثامن‌الائمه نیروی زمینی سپاه و مسئولیت دبیرخانه کنگره بزرگداشت سرداران شهید و 23 هزار شهید خراسان اشاره کرد.

مسئول اطلاعات عملیات لشکر ویژه شهداء، جانشین لشکر ویژه شهداء، جانشین تیپ یک ویژه شهداء، فرمانده تیپ جوادالائمه بجنورد و جانشین قرارگاه منطقه ثامن‌الائمه از جمله خدماتی است که این شهید والامقام در کارنامه خدمتی خود داشت.

دیگر خبرها

  • تشییع و خاکسپاری جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد
  • روایت اسارت؛ از پیروزی اسرای ایرانی بر فرماندهان عراقی تا جرزنی بعثی‌ها
  • یک مکالمه بیسیمی با عراقی‌ها درباره صدام
  • حماسه وعده صادق بیش از عملیات‌های دیگر نیازمند روایت فتح است
  • لزوم روایت گری حماسه وعده صادق در جامعه
  • حماسه «وعده صادق» روایت فتح می‌خواهد
  • وضعیت میدان در جنگ شناختی را رسانه‌ها و روایت‌ها تعیین می‌کنند
  • حماسه وعده صادق باید در سطح جامعه روایت گری شود
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است