Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@23:42:39 GMT

شرط بقای صنعت تجدیدپذیر در شرایط نوسانات نرخ ارز

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۰۱۱۹

آفتاب‌‌نیوز :

محمدصالح ذبیحی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های سازنده تجهیزات و کالاهای انرژی‌های تجدیدپذیر در لایو اینستاگرام انجمن صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر ایران با موضوع بررسی وضعیت حوزه سامانه‌های خورشیدی کوچک مقیاس در کشور، گفت: امروزه خانواده صنعت انرژی‌های تجدید پذیر بسیار بزرگ شده است، به گونه‌ای که در سال ۱۳۸۵ تعداد تولیدکنندگان تجهیزات این صنعت بسیار اندک بودند، ولی در حال حاضر ۵ شرکت اینورتر ساز داریم، ضمن آنکه تعداد زیادی از شرکت‌ها به سمت مهندسی معکوس و ساخت کالاهای مورد نیاز نیروگاه‌های تجدیدپذیر مقیاس کوچک حرکت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۷۵ تعداد شرکت‌های ارائه دهنده خدمات دهی در این حوزه در کشور وجود نداشت و امروزه ۵ شرکت در این حوزه فعال شده‌اند، خاطر نشان کرد: سابقه حرکت کشور به سمت توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر مربوط به سال ۱۳۷۱ با سرمایه گذاری شرکت مخابرات و تجهیزات شرکت زیمنس می‌شود.

ذبیحی اظهار کرد: تا سال ۱۳۸۹ در کشور سیاستی برای توسعه صنعت تجدید پذیر نبود و این حوزه به عنوان یک صنعت فوق "های‌تک" تلقی می‌شد.

این فعال صنعت تجدیدپذیر با اشاره به گام‌های اولیه کشور برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، توضیح داد: از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ از سوی وزارت نیرو ۳ درصد هزینه برق مصرفی مشترکان توانیر به عنوان عوارض برق از مشترکان از طریق قبوض برق دریافت می‌شد و این اعتبارات در خزانه دولت جمع شده بود، در حالی که هیچ برنامه ریزی دقیقی برای هزینه کرد آن وجود ندارد.

وی ادامه داد: در ابتدا سیاست بر این بود که ۵۰ درصد از عوارض برقی که از مشترکان دریافت می‌شود، برای توسعه برق روستایی و مناطق محروم و ۵۰ درصد دیگر آن برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر صرف شود، ولی ساز و کاز دقیقی در این زمینه وجود نداشت.

ذبیحی، یادآور شد: در سال ۱۳۹۱ تصمیم گرفته شد که این اعتبارات از طریق شرکت‌های برق منطقه‌ای برای توسعه صنعت تجدیدپذیر هزینه شود؛ از این رو در این سال به دستگاه‌های دولتی ابلاغ شد که بخشی از برق مصرفی آنها باید از منبع تجدیدپذیرها تامین شود؛ این اقدام منجر به ساخت نیرگاه‌های خورشیدی شد که بر اساس این ابلاغیه ۶۰ درصد هزینه احداث نیروگاه‌های خورشیدی از محل ۳ درصد عوارض مشترکان و ۴۰ درصد آن از سوی دستگاه‌ها تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه اجرای این سیاست اولین گام عملیاتی کشور در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است، خاطر نشان کرد: علاوه بر آن طرح "خودتامینی" در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت و بر اساس آن وام‌های کم بهره به متقاضیان احداث نیروگاه‌های یک کیلووات از محل ۳ درصد عوارض اعطا می‌شد و با اجرای آن سیاست وزارت نیرو برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اجرایی شد و این سیاست موجب شد که از سال ۱۳۹۲ تعداد نیروگاه‌های یک کیلووات رو به فزونی گذاشت.

وی ادامه داد: ولی اعطای یارانه به انرژی از چالش‌های توسعه انرژی تجدیدپذیر بود؛ از این رو از طرح خود تامینی استقبال زیادی صورت نگرفت، بنابراین از سوی وزارت نیرو طرح توسعه نیروگاه‌های ۵ کیلووات اجرایی شد که موجب روند توسعه این صنعت شد و این روند تا سال ۱۳۹۷ ادامه داشت.

ذبیحی یادآور شد: تا سال ۱۳۹۷ خانواده تجدیدپذیرها تکامل یافتند, به گونه‌ای که ۳ شرکت اینورتر ساز ۱۰۰ کیلووات و ۵ شرکت سازنده پنل‌های خورشیدی در کشور فعال شدند، ولی از این سال با خارج شدن امریکا از برجام و نوسانات شدید نرخ ارز، موجب افزایش هزینه‌های ساخت نیروگاه‌های خورشیدی شد و در مقابل وزارت نیرو با افزایش خرید برق تضمینی تجدیدپذیر درصدد تعدیل این چالش برآمد.

وی اضافه کرد: در حالی شاهد افزایش نرخ ارز بودیم که تعداد زیادی نیروی انسانی در این زمینه آموزش دیده بودند و شرکت‌های فناور تجهیزساز و تشکل‌های مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور راه اندازی شده بود.

ذبیحی تاکید کرد: سیاست‌های فعلی وزارت نیرو در مورد نیروگاه‌های تجدیدپذیر مقیاس کوچک و افزایش نرخ خرید برق تضمینی می‌تواند راهکاری برای بقای این صنعت در کشور باشد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نوسان نرخ ارز صنعت سامانه خورشیدی انرژی های تجدیدپذیر توسعه انرژی وزارت نیرو برای توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۰۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «مصطفی رجبی مشهدی» از تزریق پنج هزار میلیارد تومان به بورس انرژی خبر داد و گفت: بر اساس وعده، ۵ هزار میلیارد تومان در روز اول اردیبهشت به بورس انرژی تزریق و هم‌اکنون در هفته دوم اردیبهشت نیز پنج هزار میلیارد تومان برای دومین بار تزریق شد.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه این اقدام یکی از گام‌های تعریف شده برای توقف موتور بدهی در صنعت برق است، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود با تزریق این مبلغ و اعتبار باقی مانده در حساب‌های وکالتی شرکت‌های توزیع در هفته گذشته، شاهد افزایش حجم معاملات در بورس انرژی برای هفته آتی باشیم؛ همچنین در هفته گذشته ارزش معاملات برق در بورس انرژی به ۱۲۱ میلیارد تومان رسید.

وی بیان کرد: به همین منظور ۳۲ شرکت توزیع برق مورد نیاز خود را از بورس خریداری کردند؛ البته در هفته گذشته سهم نیروگاه‌های خصوصی از برق عرصه شده در بورس انرژی ۴۶ درصد و سهم نیروگاه‌های دولتی ۵۴ درصد بوده است.

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به عزم وزارت نیرو و شرکت توانیر از اجرای این طرح گفت: بر اساس رویه جدید مالی صنعت برق کشور، تمامی مبالغ واریزی به حساب مدیریت منابع صنعت برق به صورت منظم و به حساب شرکت‌های توزیع و همچنین حساب خرید برق شرکت‌های توزیع واریز خواهد شد و خوشبختانه شاهد رونق و افزایش حجم معاملات در بورس انرژی هستیم.

 

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان