Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه «نشنال اینترست» در یادداشتی سیاست «فشار حداکثری» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا را زیر سؤال برده و تأثیرات این سیاست در قبال ایران را کم دانسته است.

قدس آنلاین: نشنال اینترست در ابتدای این یادداشت نوشته یکی از مسائل مهمی که جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بعد از به دست گرفتن قدرت در تاریخ 20 ژانویه با آن مواجه خواهد شد، چگونگی تعامل با ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشریه آمریکایی در ادامه نوشته: پافشاری مقام‌های آمریکایی بر دشمن پنداشتن ایران موضوع جدیدی نیست. به همین دلیل سیاستگذاران آمریکایی مکرراً راهبردهایی را در قبال ایران دنبال کرده‌اند که شامل تحریم‌های یکجانبه، منزوی کردن این کشور از لحاظ دیپلماتیک و ارائه لفاظی‌های خصمانه به منظور کنترل رفتارهای آن و به طور گسترده‌تر درخواست برای تغییر حکومت در ایران بوده است.

اخیرترین این سیاست‌ها هم سیاست «فشار حداکثری» دونالد ترامپ بوده که «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا مصرانه گفته که این سیاست به مردم ایران کمک می‌کند.

در ادامه، نشریه نشنال اینترست مدعی شده که ایران یک عامل تهدیدکننده است و جمهوری اسلامی را با شوروی در دوران جنگ سرد مقایسه کرده و با توجه به این مسئله نوشته آمریکا همچنان منابع مادی مازاد و سرمایه دیپلماتیک خود را هدر می‌دهد در صورتی که می‌تواند برای موضوعات برجسته‌تری در سیاست خارجی هزینه کند.

در ادامه این یادداشت آمده است که طی چند دهه گذشته، ایران توانایی خود برای دوام آوردن در برابر فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک را ثابت کرده است، بنابراین چرا واشنگتن همچنان بر انجام اقدامات پرهزینه به این امید که می‌تواند حکومت ایران را در هم بشکند اصرار دارد.

نشنال اینترست در توضیح این پرسش نوشت: سیاست‌هایی که واشنگتن انتخاب کرده و همچنان انتخاب می‌کند، کنجکاوانه است، نه به این دلیل که غیرمتعارف هستند، بلکه به این دلیل که آنها به رغم شکست‌های مکرر همچنان ادامه دارند.

فشار حداکثری، دستاورد حداقلی

نشریه نشنال اینترست در ادامه این یاددشت به خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای برجام اشاره کرده و نوشت: ترامپ با این فرض که این توافق در تضمین امنیت مردم آمریکا دربرابر خطرات نشأت گرفته از مقام‌های جمهوری اسلامی شکست خورده از این توافق خارج شد.

در ادامه این یادداشت به هدف کارزار فشار حداکثری ترامپ اشاره شده که قصد داشته به زعم خود ایران را به پای میز مذاکره بکشاند؛ چون دولت وی این فرضیه را دنبال کرده که ایران یا خطر ورشکستی را خواهد پذیرفت یا تسلیم خواسته‌های واشنگتن می‌شود.

نشنال اینترست نوشته: متأسفانه این فرضیه نیز نتوانست مسئله را بپذیرد که ایران توانایی مقاومت در برابر تحریم‌ها را دارد و می‌تواند با فشارهای خود مقابله به مثل کند.

این نشریه آمریکایی در ادامه به تدابیر جمهوری اسلامی ایران در قبال سیاست فشار حداکثری ترامپ از جمله «مقاومت اقتصادی» و «مقاومت حداکثری» اشاره کرده و نوشت: نه تنها راهبرد ترامپ برای کشاندن ایران به پای میز مذاکره شکست خورد بلکه استقرار حدود 3 هزار نیروی مازاد در منطقه و اعزام جنگنده‌های اضافی به عربستان سعودی، جان پرسنل آمریکایی را به خطر انداخته است.

نشنال اینترست در ادامه با اشاره به حملات راکتی اخیر علیه سفارت آمریکا در بغداد مدعی شده که تهران همچنان به حملات علیه نمایندگان دیپلماتیک آمریکا و پایگاه‌های این کشور در عراق ادامه می‌دهد.

این نشریه آمریکایی نوشته واشنگتن خطر تنها ماندن در ارائه این دیدگاه که ایران یک کشور غیرمنطقی «سرکش» است را به جان خریده و این در حالی است که بسیاری از متحدان آمریکا از جمله اروپایی‌ها از اقدامات یکجانبه ایالات متحده ناراضی هستند.

نشنال اینترست نوشته این احساس وجود دارد که آمریکا به عنوان یک عامل تحریک‌کننده دیده می‌شود بنابراین آنها حق دارند که نگران واکنش‌های شدیدی باشند که می‌تواند زمینه‌ساز درگیری‌های غیرضروری باشد.

نشریه نشنال اینترست همچنین با اشاره به تحولات اخیر در آمریکا نوشت این قاعده و اصل که بیان می‌دارد ایران یک تهدید ذاتی برای امنیت بین‌الملل محسوب می‌شود باید از بین برود.

نشنال اینترست در پایان بدون توجه به خروج یکجانبه آمریکا از برجام و عدم پایبندی این کشور به تعهدات خود در این توافق، ایران را به نقض این توافق متهم کرده و نوشته این مسئله یادآوری می‌کند که در صورت عدم احیای برجام مسیر جدید چگونه خواهد بود.

این نشریه همچنین نوشت آینده روابط ایران و آمریکا یک مسیر هموار نخواهد بود، بلکه موانعی در این راه وجود خواهد داشت، اما تعامل با ایران و ایجاد یک رابطه همکاری بیشتر با جمهوری اسلامی را برای آمریکا ضروری دانسته به این دلیل که منافع آمریکایی بهتر برآورده می‌شود!

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مایک پمپئو دونالد ترامپ فشار حداکثری نشنال اینترست جمهوری اسلامی فشار حداکثری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۱۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد

نشریه «سان» با استناد بر یک نظرسنجی تازه نوشت بسیاری از رای‌دهنگان آمریکایی نگرانند که «جو بایدن» پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا در صورت پیروزی مجدد در دور بعدی انتخابات، حین ریاستش فوت کند.

به گزارش ایسنا، «جو بایدن» که لقب پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده را به خود اختصاص داده، بیش از هر زمان دیگری به دلیل نزدیک‌تر شدن به انتخابات ۲۰۲۴ و هم‌چنین گاف‌های بی‌پایانش زیر ذره‌بین قرار دارد.

«اسکارلت ماگوآیر» رئیس موسسه تحقیقاتی «جی‌ال پارتنرز» در گفت‌وگو با نشریه سان تاکید کرد که بسیاری از آمریکایی‌هایی نسبت به «سن بایدن و توانایی‌هایش» نگران هستند.

او گفت به همین دلیل است که نظرسنجی‌ها نشان از احتمال پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا دارد.

البته ناگفته نماند که این نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هم صرفا چهار سال از جو بایدن کوچکتر است اما گاف‌های پی در پی رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نگرانی‌ها را درباره «زوال عقل» او چندین برابر کرده است.

نشریه سان هم‌چنین به نقل از خانم ماگوآیر می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها نگرانند که جو بایدن قادر نخواهد بود از پس جلسه با ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) که ۱۰ سال از او جوان‌تر است، بربیاید.»

جو بایدن از ابتدای شروع ریاستش تاکنون گاف‌ها و حرکات نمایشی مضحکی را در مقابل حضار و بینندگان پخش زنده انجام داده است؛ این موارد از اشتباهات لفظی گرفته تا افتادن روی صحنه و هم‌چنین هذیان‌گویی شهرت و محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا را به خطر انداخته است.

نشریه سان می‌افزاید: «از هر ۱۰ آمریکایی، چهار نفر (۴۰ درصد) فکر می‌کنند که جو بایدن در صورت پیروزی، نمی‌تواند دوره دوم ریاستش را به اتمام برساند و احتمالا در دفتر کارش فوت خواهد کرد.»

هم‌چنین برخی از رای‌دهندگان معتقدند شاید بایدن بتواند به مسائل داخلی کشورش رسیدگی کند اما بعید می‌دانند او قادر باشد نسبت به مسائلی که در خاورمیانه رخ می‌دهد، مدیریت خوبی از خود نشان دهد.

در این میان برخی دیگر به نگرانی‌هایی نظیر جنگ اوکراین و توانایی جو بایدن درخصوص مواجه شدن با رئیس‌جمهور روسیه اشاره کرده‌اند.

نشریه سان در پایان با اشاره به اظهارات رای‌دهندگان آمریکایی می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها خواستار پیروزی ترامپ هستند زیرا معتقدند او نسبت به بایدن قادر به انجام کارهاست. آن‌ها به طور کلی رئیس‌جمهوری را می‌خواهند که به لحاظ ذهنی سالم باشد و بتواند پا به پای رهبران جهان قدم بردارد.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: جو بایدن نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا می‌شود حمله به منزل جو بایدن‎

دیگر خبرها

  • تاریخ مطبوعات ایران در برابر انظار عموم قرار گرفت
  • نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد
  • پولیتیکو : آمریکا ماه گذشته موشک‌ های دوربرد به اوکراین ارسال کرده
  • پولیتیکو: آمریکا ماه گذشته موشک‌های دوربرد به اوکراین ارسال کرده است
  • مقاومت اسطوره‌ای ۲۰۰ روزه و چند نکته درباره سخنان ابوعبیده
  • اتصال سرویس کارت‌های اعتباری ایران و روسیه/ مسکو از تجربه دهه‌ها مقاومت ایران در برابر تحریم بهره می گیرد
  • شکست قطعی هر کسی که در برابر جریان مقاومت اسلامی بایستد
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • طوفان الاقصی و چهار اشتباه راهبردی رژیم صهیونیستی
  • روایت صادقانه مقاومت و مظلومیت در به افق فلسطین