Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقی نبئی روز شنبه طی گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: از سال گذشته تاکنون چرخش اقتصادی کشور به سوی معدن پیش رفته و امسال وضعیت معدن بهتر از سالهای گذشته است.

وی ادامه داد: ذخایر معدنی ارزآور هستند و فرآوری آنها کمترین وابستگی به خارج از کشور دارد و تاثیر تحریم‌ بر آنها کمتر بوده است لذا معادن بویژه معادن فلزی مانند سنگ آهن، مس، سرب و روی رونق گرفته و نسبت به سایر معادن وضعیت مناسب‌تری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آغاز فعالسازی ۴۷۰۰ معدن راکد در کشور

رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: از حدود ۱۱ هزار پروانه بهره برداری معدن که تاکنون در کشور صادر شده است، ۶ هزار پروانه فعال است اما چهار هزار و ۷۰۰ پروانه به دلایل مختلف فعال نشده‌اند. 

وی افزود: برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری فعال سازی حدود هزار معدن از چهار هزار و ۷۰۰ معدن غیرفعال در کشور است که مشکلات آنها برطرف شده و به چرخه فعالیت بازگردند.

نبئی ادامه داد: برهمین اساس در وهله نخست مشکلات معادن تعطیل شده در کشور در حال احصا است و سازمان نظام مهندسی معدن نیز به عنوان مشاور با وزارت صنعت، معدن و تجارت همکاری می‌کند تا بتوان مشکلات را حل کرد.

وی عمده مشکلات معادن راکد را ناشی از عوامل محلی یا دستگاههای مختلف دولتی که معارض سرمایه گذاری در بخش معدن بودند، کمبود نقدینگی برای سرمایه‌گذاری، فرسودگی ماشین آلات، نبود صنایع معدنی متناسب با ذخایر معدنی دانست.

رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با بیان اینکه بسیاری از مشکلات معادن راکد به شورای عالی معادن ارجاع می‌شود گفت: بیش از ۲۵۰ پرونده در خصوص معادن راکد به صورت هفتگی در شورای عالی معادن بررسی و تعیین تکلیف شده که عمده مشکلات آنها در حوزه قوانین و مقررات و محدودیتهای مرتبط با دستورالعملها بوده است.

وی افزود: بخشی از معادن راکد نیز در دست معارضین است که این مشکل در قالب کارگروه‌هایی تحت عنوان کارگروه تعامل یا کارگروه ماده ۲۴ مکرر قانون معادن بررسی و در حال برطرف شدن است.

۲۰ درصد از معادن غیرفعال در انحصار انفرادی است

نبئی ادامه داد: ۲۰ درصد از معادن راکد در کشور در انحصار افرادی است که تمایل به راه‌اندازی معدن ندارند و آن را به عنوان سرمایه‌ای برای آینده خود نگه داشته‌اند.

وی گفت: دولت به بهره برداران این معادن سه ماه مهلت داد تا آنها را دوباره فعال کنند، این مهلت به زودی به اتمام می‌رسد و در صورت عدم فعالیت آنها، معادن از طریق مزایده به افراد متقاضی واگذار می‌گردد.

رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران افزود: تاکنون بخشی از اهداف فعال سازی معادن راکد در کشور محقق شده و امید است تا پایان سال هدف غایی مبنی بر فعال سازی هزار معدن راکد در کشور به سرانجام برسد.

رفع قوانین زائد در حوزه معدن

وی وجود برخی قوانین و مقررات مانند دستورالعملهای مربوط به حوزه منابع طبیعی را مخل فعالیت معادن در کشور دانست.

نبئی ادامه داد: برخی از این قوانین و دستورالعملها که اغلب مربوط به سالهای ۹۳ و ۹۴ می‌باشند بارها از سوی معاون معدنی وزارت صنعت و رییس سازمان جنگلها در نشستهای شورای عالی معادن مطرح شده تا بتوان با تعدیل این قوانین، فعالیتهای معدنی را شتاب بخشید.

وی گفت: یکی از موارد قانونی این است که اگر ادارات منابع طبیعی در استانها به هر دلیل برای انجام فعالیت معدنی مجوز صادر نکند، باید این موضوع در کارگروه‌ تعامل که ریاست آن با استاندار است، بررسی و این مشکل حل شود.

ظرفیت اشتغالزایی چند برابری معدن 

رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با بیان اینکه بسیاری از ظرفیت معدنی کشور در چرخه اقتصاد نیست افزود: بسیاری از صاحبنظران حوزه معدن و حتی حوزه‌های اقتصادی معتقدند اگر بخش معدن فعال و وارد اقتصاد شود، به چند برابر کارشناسان و مهندسین معدنی فعلی و دانش آموختگان دانشگاهی در این حوزه نیاز پیدا می‌کنیم.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در بخش معدن اشتغالزا است و توسعه مناطق محروم را در پی دارد اما با توجه به اقتصاد نفتی حاکم بر کشور، بسیاری از سرمایه گذاریها به سوی تصمیمات حکومتی در حوزه نفت سوق یافته است.

نبئی گفت: بخش معدن اشتغالزایی به مراتب بیشتری نسبت به نفت دارد و ایران یکی از ۱۰ کشور دارنده ذخایر معدنی در دنیا است اما از آنجا که سرمایه گذاری کامل در این بخش انجام نشده است، بخش معدن متناسب با ظرفیت خود رشد نکرده و بسیاری از کارشناسان، دانش آموختگان دانشگاهی و اعضای سازمان نظام مهندسی معدن ایران درگیر مشاغل دیگری به جز معدن شده‌اند.

وی افزود: اگر به همان میزان که سرمایه گذاری در پارس جنوبی انجام گرفته، در بخش معدن کشور انجام می‌شد، ۱۵ تا ۲۰ برابر پارس جنوبی اشتغالزایی شده بود و صنایع مختلف که می توانست در بخش معدن ایجاد شود، فرصتهای شغلی را به چند برابر افزایش می‌داد.

رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران ادامه داد: برای حل مشکل اشتغال کارشناسان و دانش آموختگان رشته‌های مهندسی معدن در کشور باید از ظرفیت معادن به نحو مطلوب بهره گرفت و با برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری بهتری انجام داد.

وی گفت: سازمان نظام مهندسی معدن حداکثر توان خود را در استانهای مختلف به ویژه خراسان رضوی به دلیل برخورداری از ذخایر معدنی مطلوب به کار گرفته و حتی شغلهای جدیدی را در بخش معدن تعریف و اعلام کرده است.

۴۱ هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسی معدن

نبئی افزود: این سازمان بیش از ۴۱ هزار عضو در کشور دارد که از این تعداد ۱۲ تا ۱۳ هزار نفر پروانه اشتغال از وزارت صنعت دارند که اغلب آنان در بخش معدن فعال هستند.

وی ادامه داد: براساس برآوردهای انجام گرفته حدود ۳۰ درصد از دانش آموختگان دانشگاهی رشته‌های معدنی در کشور در بخشهای مختلف اعم از اکتشاف، استخراج و فرآوری بخشهای معدنی شاغل هستند.

رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: در صورتی که زیرساختهای حوزه معدن توسعه یابد، مشکلات در این بخش برطرف و سرمایه‌گذاری لازم در آن انجام شود، ریسک سرمایه‌گذاری در این بخش کاهش و امنیت سرمایه‌گذاری در معدن افزایش یابد، پیش بینی می‌شود تا ۲۰۰ هزار نفر از دانش آموختگان دانشگاهی جذب حوزه معدن شوند که این میزان هفت برابر وضعیت کنونی است.

وی افزود: از همه ظرفیت این سازمان بهره گرفته شده تا بتوان با حداکثر اشتغالزایی برای اعضای سازمان، دستورالعملها و مقررات را به نحوی تنظیم و پیگیری کرد.

برچسب‌ها وزارت صنعت معدن و تجارت منابع طبیعی و آبخیزداری اختصاصی ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت منابع طبیعی و آبخیزداری اختصاصی ایرنا وزارت صنعت معدن و تجارت منابع طبیعی و آبخیزداری اختصاصی ایرنا اخبار کنکور رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران دانش آموختگان دانشگاهی سرمایه گذاری راکد در کشور ذخایر معدنی بخش معدن وزارت صنعت معادن راکد حوزه معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۵۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی

شهردار شیراز در دیدار با هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی در این کلان‌شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، محمدحسن اسدی در دیدار با هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس اظهار کرد: شهر شیراز و استان فارس در ایام نوروز جزو گردشگرپذیرترین شهر و استان کشور بود که خوشبختانه بدون هیچ حادثه‌ای باوجود بارش شدید باران، سپری شد.

وی افزود: موفقیت‌های کسب شده در شهرداری شیراز حاصل تلاش خانواده ۱۳ هزار نفری این مجموعه، تیم هم‌دل و متخصص مدیریت شهری، شورای اسلامی این کلان‌شهر، دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و نظارتی است و وفاق با نظام مهندسی نیز مرهون این همدلی بین مجموعه‌ای است.

شهردار شیراز همچنین در بخش دیگر سخنان خود به مسائلی نظیر کاهش مدت زمان و فرآیند صدور پروانه ساختمانی سخن گفت.

اسدی تاکید کرد: بیش از دو هزار پروژه در شهرداری شیراز فعال است و هیچ پروژه تعطیل و نیمه تعطیلی نداریم.

وی همچنین در این جلسه خواستار همدلی در حفظ عنوان شیراز؛ پایتخت محیط زیست آسیا شد.

در این جلسه محمود صفایی نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در بخشی از این نشست با بیان اینکه اکثر مهندسین شهرداری شیراز در بخش‌های مختلف عضو خانواده بزرگ نظام مهندسی هستند، تصریح کرد: نظام مهندسی فارس سرآمد نظام مهندسی‌های سراسر کشور است.

وی خاطرنشان کرد: کلان‌شهر شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی نیز سرآمد و موجب افتخار است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تصریح بر این موضوع که منافع عمومی سرلوحه کار این نهاد قرار دارد، ادامه داد: نظارت بر تخطی کنندگان مسائل فنی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای حفظ قداست مجموعه نظام مهندسی در اولویت قرار گیرد.

آرش فرج‌زاده قائم مقام شهردار شیراز نیز در ادامه این نشست اضافه کرد: بودجه شهرداری شیراز در سال گذشته و در زمانی که صحبت از تعریف بسته ۵۰ هزار میلیارد تومانی شد، ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.

وی با تصریح بر این نکته که در واقع دو برابر کار یک سال، پروژه در شهرداری شیراز تعریف شد، افزود: با همکاری شورای اسلامی شهر شیراز، این مهم محقق و در بهمن ماه ۱۴۰۲ تقریباً نیمی از پروژه‌ها افتتاح و عملیات اجرایی نیم دیگر پروژه‌ها آغاز شد و عملاً شهرداری شیراز سال گذشته با تعامل دستگاه‌های اجرایی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه را به سرانجام رساند و یا عملیات اجرایی آنها را آغاز کرد.

قائم مقام شهردار شیراز با بیان اینکه امسال هم این مهم در حال برنامه‌ریزی است و به زودی اعلام خواهد شد، از تعریف و تدوین برنامه عملیاتی و راهبردی در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۴ توسط شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز سخن گفت و اظهار کرد: ۴۴ پروژه کلان در این راستا تعریف شد که بسته محرومیت‌زدایی نیز یکی از مهمترین این پروژه‌هاست.

فرج‌زاده همچنین تسهیل پاسخگویی به مراجعین شهرداری را از مهمترین برنامه‌های تعاملی و مشترک شهرداری و نظام مهندسی عنوان کرد.

مهدی قلندری معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: پروژه‌های شهرداری شیراز به همت مدیریت مطلوب، فعال است.

وی با اشاره به در خصوص برنامه‌هایی که توسط معاونت متبوع در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شده، سخن گفت.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز همچنین از ارائه آموزش‌های لازم به نیروهای متخصص در شش ماهه نخست امسال در رابطه با نرم‌افزار جدید نحوه بررسی نقشه‌های ساخت و تأسیسات خبر داد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر این مهم به صورت سری انجام می‌شود که با استقرار نرم‌افزار جدید، آموزش به نیروهای متخصص هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت

ستار خورشیدی رئیس سازمان نظام مهندسی فارس نیز در این جلسه عملکرد شهرداری شیراز در سال گذشته مبنی بر افتتاح و کلنگ‌زنی بیش از هشتاد هزار میلیارد تومان پروژه را کاری بسیار سخت و تحسین برانگیز عنوان و تصریح کرد: این مهم به زبان کاری ساده اما در عمل بسیار سخت است.

وی به ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت اشاره و اضافه کرد: یکی از ارکان سالم‌سازی، ایجاد شفافیت است.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان فارس با بیان اینکه در بحث تفکیک نیز نظارت با نرم‌افزار و ثبت سیستمی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار تمام پرونده‌ها در حال اسکن هستند که ۵۰ درصد آنها انجام شده است.

خورشیدی ابراز امیدواری کرد: افتخار سازمان نظامی مهندسی فارس این است که با شهرداری به عنوان یکی از ارکان اصلی در ساخت‌وساز و نظارت، راهکار تعاملی را پیش بگیرد.

کد خبر 748462

دیگر خبرها

  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • تلاش برای امرار معاش مصداق جهاد با دشمن است
  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن