Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، این روزها هوای تهران  و چندین شهر بزرگ صنعتی ایران در شرایط قرمز و ناسالم برای همه افراد قرار دارد، آلودگی  که برخی آن را ناشی از مصرف مازوت توسط برخی از کارخانه های اطراف تهران دانسته و برخی علت آن را وارونگی و وجود ذرات معلق در هوا می دانند.

هر چه هست این آلودگی در این روزهای کرونایی بلای جان مردم شده و بسیاری از شهروندان را با مشکلات متعدد تنفسی، قلبی و ریوی روبرو کرده و در مواردی نیز موجب از بین رفتن مردم در پی این عوارض شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قرنی که تکنولوژی به سرعت رو به گسترش است و می توان برای هر معضلی در جامعه راه حلی فناورانه پیدا کرد، استفاده نکردن از فناوری های موجود در کشور، برای رفع آلودگی هوا در کلان شهرها، جای سوال دارد.

با توجه به اینکه ایران در چند سال گذشته به لحاظ فناوری نانو و تولید محصولات فناورانه در تمام زمینه ها پیشرفت های چشمگیری داشته است، خبرنگار ایرنا در زمینه موضوع آلودگی هوا و استفاده از دستاوردهای نانویی شرکت های دانش بنیان ایران با دبیر ستاد توسعه فناوری نانو به گفت و گو پرداخته است.

سعید سرکار در خصوص فعالیت های نانویی ایران در زمینه رفع و کاهش آلودگی هوا اظهار داشت: در این زمینه خوشبختانه جزو معدود کشورهای صاحب تکنولوژی هستیم، ماشین آلات صنعتی و خطوط صنعتی تولید نانو الیاف را که یکی از محصولات کاربردی در زمینه تولید فیلترهای نانویی است، خودمان داریم و می سازیم و به سایر کشورها نیز صادرات می کنیم.

وی بیان کرد: بنیه ما از نظر تکنولوژی نانو در زمینه فیلترها و سایر محصولات مرتبط با نانو فوق العاده بالا است و الان نیز کارخانه های داخلی از این تکنولوژی برای تولید نانو فیلترهای نیروگاهی، نانو فیلترهای انواع خودرو از کامیون و اتوبوس گرفته تا سواری استفاده می کنند.

سرکار با اشاره به اینکه در عین حال از این تکنولوژی برای تولید ماسک های ان ۹۵ نیز استفاده می شود، ادامه داد: بنابراین استفاده از تکنولوژی نانو در کشور در زمینه محصولات کاهش آلودگی هوا گسترده است، آنچه ما در زمینه کنترل آلودگی نیاز داریم  این است که بتوانیم استفاده از این محصولات پیشرفته را تبدیل به استانداردهایی اجباری کنیم.

وی یادآور شد: باید در کشور الزام کنیم که خودروها همه از فیلترهای نانو استفاده کنند که نتیجه آن ورود هوای تمیز تر به موتور و احتراق بهتر است (احتراق ناقص انجام نشود)  بنابراین کاهش سوخت را خواهیم داشت، نیروی محرکه بیشتری ایجاد می شود و هم آلودگی کمتری ایجاد می کند بنابراین این گام های تکمیلی باید در کشور برداشته شود.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: سازمان استاندارد باید تمام نیروگاه های کشور یا واحدهای پتروشیمی را ملزم به استفاده از فیلترهای نیروگاهی نانویی کند که نتیجه آن تولید برق بیشتر و آلودگی کمتر است.

وی یادآور شد: ما در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در حال رایزنی با دستگاه های مختلف هستیم تا مصوبه  استانداردهای الزامی برای استفاده از محصولات نانویی در صنایع تولیدی و تبدیلی را هر چه زودتر اخذ کنیم تا برای بازار و تکنولوژی کشش ایجاد کنیم.

سرکار اظهار داشت: در حال حاضر ستاد در این زمینه با سازمان استاندارد در ارتباط است، با مجلس شورای اسلامی نیز در حال مذاکره هستیم که روی این مساله بیشتر تاکید کنند و دستگاه های مختلف را پای کار بیاروند و با سرعت بالاتر این کار انجام شود.

وی با اشاره به اینکه ستاد در این زمینه تلاش خود را می کند و با مجموعه ها ذی ربط ارتباط خوبی دارد گفت: حتی با سازمان بازرسی کل کشور در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده ایم.

سرکار در خصوص استفاده سایر کشورها در زمینه استفاده از تکنولوژی نانو در کنترل آلودگی گفت: آلودگی در محیط زیست یک معضل جهانی است و آلودگی هوا، پساب و انواع آلودگی ها وجود دارد کشورهای پیشرفته به واسطه امکانات و تکنولوژی در مقابله با این آلودگی ها توانسته اند بهتر مبارزه کنند، ما ایرانی ها نیز به لحاظ تکنولوژی دستمان پر است، همین استانداردهای اجباری به ما کمک می کند که استانداردهای قدیمی و سنتی را کنار بگذاریم و استانداردهای خود را ارتقا دهیم و به روز کنیم.

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو افزود: اگر تکنولوژی نداشته باشیم و بخواهیم محیط زیست را بهبود بخشیم باعث صرف هزینه زیاد می شود  اما زمانی که ما تکنولوژی را در کشور داریم هیچ توجیهی ندارد که همچنان با همان استانداردهای قدیمی کار کنیم و اجازه  بدهیم چه واحد های صنعتی و چه خودروهایمان به آلوده کردن محیط زیست ادامه دهند.

سرکار بیان کرد: بنابراین ایجاد آلودگی هوا  توسط واحدهای صنعتی درکشور با توجه به وجود تکنولوژی بهروز هیچ توجیهی ندارد، باید همه دستگاه برای رفع و کاهش آلودگی هوا کمک کنند.

برچسب‌ها ستاد توسعه فناوری نانو فناوری نانو آلودگی هوا پروندهٔ خبری آلودگی هوا در کلان‌شهرهای ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ستاد توسعه فناوری نانو فناوری نانو آلودگی هوا ستاد توسعه فناوری نانو فناوری نانو آلودگی هوا اخبار کنکور توسعه فناوری نانو آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۵۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر

سعید صمدی کارشناس صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در حوزه معادن بحث استخراج و اکتشاف و همچنین فرآوری وجود دارد. در بحث استخراج موضوع اساسی این است که هر چه از تکنولوژی‌های جدیدتر بهره گیری کنیم، هزینه تولید کاهش یافته و معدن ما رقابتی‌تر خواهد شد.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران ادامه داد: استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته استخراج باعث می‌شود که بر بالا رفتن بهره وری در تولید، سطح ایمنی معدن نیز بالا رود. در مسئله استخراج به محض اینکه شیوه و تجهیزات نوینی به کار گرفته شود معدن مجددا شروع به کار خواهد کرد و لزومی ندارد که معدن ترک شود.

صمدی گفت: ذخیره معدن ممکن است به پایان برسد، اما پیر شدن معنای خاصی ندارد. در واقع با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌تر می‌توان تولید را اقتصادی‌تر کرد و به لایه‌های بیشتری از ذخیره دست یافت. به همین جهت ممکن است استخراج یک منبع با تکنولوژی قدیمی به صرفه نباشد، اما همان ذخیره را با تکنولوژی نوین بتوان با سود زاید الوصفی استخراج کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر قیمت کامیدیتی‌ها در دنیا به شدت در حال افزایش است؛ به همین جهت بسیاری از معادنی که قبلا استخراج از آنها توجیه اقتصادی نداشت در حال بازگشت به تولید هستند. به عنوان مثال سابق بر این استخراج طلا با نرخ ۲ گرم بر تن اقتصادی بود، اما در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت جهانی طلا، این نرخ به ۰.۵ گرم در تن رسیده است.

تاثیر تکنولوژی بر اکتشاف معادن

این کارشناس صنایع معدنی گفت: در بحث اکتشاف معادن هر چه تکنولوژی پیشرفته تری در اختیار داشته باشیم، سرعت پیشرفت امر اکتشافی نیز افزایش می‌یابد و هم هزینه‌های امر اکتشاف کاهش می‌یابد. متاسفانه در این زمینه به شدت دچار کمبود هستیم و از تکنولوژی‌های بسیار قدیمی استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: جدای بحث اکتشاف جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از معادن ایران در حال کار با تکنولوژی دهه ۳۰ شمسی هستند یعنی زمان که حتی خودروی پیکان نیز ساخته نشده بود. در بحث فرآوری منابع ایجاد شده نیز همین مشکلات وجود دارد و باعث می‌شود که بخش زیادی از منابع هدر برود.

دانش بنیان‌های حقیقی و معادن

صمدی گفت: متاسفانه دانش بنیان حقیقی در معادن بسیار نایاب است و اکثر آنهایی که ادعای دانش بنیانی دارند ماشین آلات را از چین وارد کرده و با مونتاژ در ایران ادعا می‌کنند که این ابزار و دستگاه را تولید کرده اند. اینکه تحقیق و توسعه معدن و صنایع معدنی در ایران تا این حد مغفول مانده است باعث تاسف است؛ چرا که ترنور معادن و صنایع معدنی در دنیا سالانه ۸ هزار میلیارد دلار است و ۱۰ درصد ذخایر معدنی در دنیا در اختیار ایران است.

وی ادامه داد: متاسفانه در تحقیقات و دانش فنی معدن و صنایع معدنی بسیار عقب هستیم. برنامه ریزی برای تولید دانش فنی و همچنین تعامل با جهان خارج برای واردات دانش فنی به خوبی انجام نشده است. ما مهمترین کشور معدنی غرب آسیا هستیم و از این رو در مجموع می‌شود گفت پیشرفتی که تا امروز در زمینه معدن کرده ایم اصلا معادل جایگاه ما نیست.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران گفت:‌در سال ۲۰۱۳ تجارت جهانی برنامه‌ای تدوین کرد تا کشور‌هایی که توانایی بیشتری برای تامین مواد معدنی دنیا را دارند شناسایی شوند و در پایان نام سه کشور ایران و افغانستان و کره شمالی مطرح شد و به عنوان منابع معدنی دست نخوره مطرح شد.

لازمه‌های فعالیت توسعه ای در حوزه معدن چیست

صمدی تاکید کرد: اولین شرط ورود به حوزه معدن شفافیت است. در صنعت معدن دوره‌های برنامه ریزی ۵ ساله است و به نوعی می‌توان گفت که اگر از همین امروز کار بر روی منبعی را شروع کنیم باید بتوانیم برای ۵ سال آینده برنامه ریزی کرد. در کشور شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان قیمت نیروی انسانی و انرژی و ... را پیش‌بینی کرد و این موضوع اسباب ضعف این صنعت خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • ارزش گوگل اوج گرفت؛ غول تکنولوژی از ۲ تریلیون دلار گذر کرد
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • برچسب نانویی هیوندای، خودرو را در تابستان ۱۰ درجه خنک‌تر می‌کند!
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه