Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@03:35:03 GMT

قدیمی‌ترین غارنگاره تاریخ کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۷۴۲۳

قدیمی‌ترین غارنگاره تاریخ کشف شد

به گزارش ایرنا، باستان‌شناسان در یک مطالعه جدید از کشف قدیمی‌ترین غارنگاره تاریخ خبر دادند. این نقاشی که روی دیوار غاری در جزیره سولاوسی اندونزی حک شده، تصویری از یک خوک وحشی است و دستکم ۴۵ هزار و پانصد سال قدمت دارد.  

این غارنگاره از سنگ‌نگاره‌های حیوانات در مجموعه غارهای لاسکو در جنوب غربی فرانسه که براساس تخمین‌ها ۲۰ هزار سال قدمت دارند و از برجسته‌ترین غارنگاره‌های جهان هستند، بیش از ۲۵ هزار سال قدیمی‌تر است و می‌تواند دروازه‌های جدیدی از اطلاعات را به روی تاریخ‌دانان و باستان‌شناسان باز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصویر همچنین از غارنگاره مشابهی که در سال ۲۰۱۹ در جزیره سولاوسی کشف شد نیز یک هزار و پانصد سال قدمت بیشتری دارد.

آدام برام باستان‌شناس عضو دانشگاه گریفیث استرالیا که از دست‌اندرکاران این پژوهش بود، در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک‌تایمز گفت: با توجه به پیچیدگی این اثر بازنمایانه، غارنگاره مذکور احتمالا به دست یک انسان مدرن کشیده شده است. البته هویت خالق این نقاشی همچنان نامشخص است.

برام در بخش دیگری از اظهاراتش هشدار داد این اثر هنری به سرعت در حال از بین رفتن است و گفت: این مسئله خیلی نگران‌کننده است و اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند، ممکن است این اثر هنری متعلق به عصر یخبندان در نهایت در همین دوره حیات ما از بین برود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۷۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه

به‌گزارش خبرگزاری مهر، احمد حمزه‌زاده با اعلام این خبر گفت: در جلسه هماهنگی برای برنامه‌ریزی‌های نمایشگاهی به مناسبت روزجهانی موزه‌ها انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز انجام خواهد شد که این نمایشگاه به مناسبت روز جهانی موزه‌ها در محل موزه آذربایجان از روز ۲۹ اردیبهشت افتتاح شده و به مدت سه ماه دایر خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: ابتکار بسیار زیبایی برای برگزاری نمایشگاه در سرتاسر ایران به مناسبت روز جهانی موزه‌ها انجام شده است که برگزاری تورهای کودک محور با توجه به شعار «موزه‌داری برای پژوهش و آموزش» از جمله این برنامه‌ها در آذربایجان‌شرقی است.

وی اظهار کرد: تعداد ۱۱ استان برای انتقال اموال نفیس موزه ایران باستان انتخاب شده‌اند که آذربایجان‌شرقی با دریافت اشیای نفیس مرتبط با منطقه آذربایجان از جمله چینی‌های آبی و سفید رنگ و سکه‌های ضرب تبریز، میزبان بازدیدکنندگان و علاقمندان در روز جهانی موزه‌ها واقع در موزه آذربایجان تبریز خواهد بود.

حمزه‌زاده گفت: همچنین یافته‌های جدید باستان شناسی در تپه چمن لیلان نیز در نمایشگاه روزجهانی موزه‌ها به نمایش گذاشته خواهد شد که تاریخ اکتشاف و بهره‌برداری از فلز مس را به ۲۰۰۰ سال قبل‌تر در جهان منتقل می‌کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: با هماهنگی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و نیروی انتظامی آذربایجان‌شرقی تمهیدات امنیتی برای حفظ امنیت موزه‌ها در نمایشگاه‌های روز جهانی موزه‌ها در کل استان به عمل خواهد آمد.

کد خبر 6090403

دیگر خبرها

  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • کشف «گذرگاه مردگان»
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • آیا می‌دانید قدیمی‌ترین مقابر صخره‌ای ایران کجاست؟
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه