Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@15:23:32 GMT

نامهربانی تهرانسر با تـوانیابان

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۷۴۳۰

نامهربانی تهرانسر با تـوانیابان

همشهری آنلاین _ مهدی اسماعیل‌پور:   با انگیزه و پشت سر گذاشتن تمرینات سخت و فشرده موفق شد تا ۵ سال بعد در مسابقات لیگ دو و میدانی در ماده «پرتاب‌وزنه» انتخابی تیم‌ملی مقام نخست را کسب کند و این آغاز مسیر قهرمانی و موفقیت‌های این ورزشکار تهرانسری بود. مسیری که این روزها برای حضور در مسابقات «پار المپیک‌۲۰۲۱» در رشته «پرتاب دیسک» همچنان ادامه دارد و قهرمان هم‌محله‌ای ما با وجود همه سختی‌ها و محدودیت‌ها و با وجود شیوع ویروس «کرونا» پیگیر تمرینات و حتی دغدغه‌های اجتماعی‌اش برای دیگر افراد معلول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش گفت‌وگو با قهرمان‌ها و چهره‌های محله، این بار سراغ سارا احمدزاده رفته‌ایم. 

شهر نامناسب و نگاه‌ترحم‌آمیز شهروندان

سارا احمدزاده سال‌ها ساکن محله شهرک «دانشگاه» در منطقه ۲۱ بود اما چند سالی است که به همراه همسرش به تهرانسر آمده است و در این محله سکونت دارد. او درباره تهرانسر به همشهری محله می‌گوید: «تهرانسر را دوست دارم. اگرچه مشکلات ما در این محله کم نیست. برای مثال، در این محله و به‌طور کلی در منطقه ۲۱، باشگاه یا محیط مناسبی برای ورزش معلولان وجود ندارد. ساختمان‌ها و معابر و مراکز تجاری آن نیز برای معلولان مناسب‌سازی نشده‌اند و افرادی مانند من برای‌ رفت‌وآمد

و خرید و تفریح که از حقوق بدیهی و اولیه هر شهروندی است، دچار مشکل هستیم. تا پیش از اینکه ازدواج کنم و با همسرم این سو و آن سو بروم، برای‌ تردد کردن واقعاً دچار مشکل بودم. هیچ‌کدام از پاساژهای منطقه حتی یک رمپ ساده هم برای استفاده افراد معلول و افراد ویلچرنشین ندارند. حتی معابر و پیاده‌روها هم برای‌ تردد ما هموار نیستند و نمی‌دانم چگونه شهرداری به ساختمان‌هایی که همسان‌سازی پیاده‌روها را رعایت نکرده‌اند، پایان کار می‌دهد!؟ متأسفانه مردم هم حق و حقوق معلولان را رعایت نمی‌کنند.

افراد سالم در پارگینگ ویژه معلولان پارک می‌کنند و هیچ‌کس هم با آنها برخورد نمی‌کند! در وسایل حمل‌ونقل عمومی نیز جایگاه ویژه معلولان از سوی افراد دیگر اشغال می‌شود و در عمل امکان‌ تردد با وسایل نقلیه عمومی برای ما مقدور و ممکن نیست. از اینها که بگذریم، نگاه و رفتار مردم با افراد معلول است که اصلاً شایسته نیست و واقعاً در این زمینه نیاز به فرهنگسازی همه جانبه داریم. شاید هرگز فکر نمی‌کردم که یک روز حادثه‌ای برای من اتفاق بیفتد و معلول شوم. این موضوع شامل حال همه ما می‌شود و باید نگاه‌مان را به افراد معلول اصلاح کنیم. همین‌ها موجب شده است که با همسرم برای تفریح، گردش و خرید به جای تهرانسر به یکی از مراکز خرید محدوده دریاچه «چیتگر» برویم.»

تلاش برای کسب سهمیه پارالمپیک

درخشش هم‌محله‌ای ما در ورزش جانبازان و معلولان از همین‌جا آغاز می‌شود: «خاطره جالبی از آن روزها دارم. یک هفته‌ای می‌شد که تازه فعالیت در رشته پرتاب وزنه را آغاز کرده بودم. همان زمان به مربی‌ام اعلام کردم که قصد دارم در مسابقات آسیایی «جاکارتا» شرکت کنم و خودم را به این رقابت‌ها برسانم. آقای صادقی که انتظار نداشت در فاصله کم باقی مانده تا این رقابت‌ها آماده شوم و به تیم‌ملی برسم، گفت که عجله نداشته باشم. در مسابقات کشوری که اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ در شهر «مشهد» برگزار می‌شد، شرکت کردم و در نخستین تجربه‌ام به مقام قهرمانی رسیدم و توانستم خیلی زود به تیم‌ملی راه پیدا کنم. نخستین مسابقات برون مرزی من هم بازی‌های بین‌المللی «تونس» بود که در آنجا مقام چهارم را کسب کردم.

همان‌گونه که برای خود هدف‌گذاری کرده بودم، مهرماه سال ۱۳۹۷ به‌عنوان گروه «طلایی» در بازی‌های آسیایی جاکارتا شرکت کردم. متأسفانه در آن مسابقات بدبیاری آوردم. در واقع مقصر مربی‌های من بودند که قوانین را به من یاد ندادند و گوشزد نکردند. ۶ پرتاب انجام دادم که ۵ پرتاب خطا بود و تنها یکی از پرتاب‌هایم در این بازی‌ها پذیرفته شد. همان پرتاب هم آنقدر خوب بود که مقام چهارم بازی‌های آسیایی را کسب کردم. پس از آن هم در سال ۱۳۹۸ برای مسابقات انتخابی پارالمپیک آماده می‌شدم که به سبب شیوع ویروس کرونا این رقابت‌ها لغو شد. برای حضور در پارالمپیک به جای پرتاب وزنه باید در رشته پرتاب دیسک شرکت می‌کردم که سال ۱۳۹۸ در این رشته مقام دوم کشوری را کسب کردم.

مسابقات انتخابی پارالمپیک امسال برگزار شد که به دلیل افتادن از سکو آسیب دیده بودم و نتوانستم در این رقابت‌ها شرکت کنم. اکنون قرار است مسابقه‌ای در کشور «امارات» برگزار شود که یک شانس دیگر برای گرفتن سهمیه پارالمپیک است. این روزها خود را برای این رقابت‌ها آماده می‌کنم و قرار است با هزینه شخصی در این رقابت شرکت کنم.»

از هندبال تا دو و میدانی

 سارا احمدزاده دانشجوی رشته «تربیت‌بدنی» بود و در رشته ورزشی «هندبال» فعالیت می‌کرد و دوره‌های مربیگری آمادگی جسمانی را پشت سر می‌گذاشت که در ۲۵ سالگی، در یک تصادف رانندگی قطع نخاع می‌شود. این اتفاق سخت و تلخ و ناگهانی او را از زندگی دور نکرد. او درباره آن روزها می‌گوید: «در چند سال نخست، از اینکه چه امکانات و شرایطی برای معلولان وجود دارد، بی‌اطلاع بودم تا اینکه سال ۱۳۹۶ با فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولان آشنا شدم. در آن زمان خانم «مهدی‌زاده»، رئیس هیئت جانبازان و معلولان استان تهران بود که ورزش «تنیس روی میز» یا همان «پینگ‌پنگ» را به من پیشنهاد داد. حدود ۲ ماه در این رشته فعالیت کردم و به مجموعه ورزشی «آرمان شایان» در محله «اباذر» و «اشرفی اصفهانی» می‌رفتم که آن زمان یکی از پایگاه‌های ورزش معلولان و جانبازان بود. در ادامه متوجه شدم این رشته ورزشی با روحیه من سازگار نیست و آن انرژی و هیجانی را که می‌خواهم، ندارد. رشته بعدی که امتحان کردم «تیر و کمان» بود.

چند ماه در مجموعه ورزشی «آزادی» زیر نظر آقای «واعظی»، سرمربی آن زمان تیم‌ملی تیر و کمان جانبازان و معلولان بانوان کار کردم. پس از حدود ۴ ماه با اینکه در این رشته استعداد داشتم و خوب کار کرده بودم اما به دلیل هزینه‌های سنگین و بالایی که داشت، دیگر ادامه ندادم و تصمیم گرفتم رشته ورزشی دیگری را تجربه کنم. با توجه به اینکه دوره‌های مربیگری آمادگی جسمانی را پشت سر گذاشته بودم و مدرک مربیگری درجه ۳ را داشتم، تصمیم گرفتم تا در دوره مربیگری درجه ۲ که فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولان گذاشته بود، شرکت کنم. در همان کلاس‌ها بود که حضور در رشته دو و میدانی به من پیشنهاد شد. از بین پرتاب نیزه و پرتاب وزنه باید یکی را انتخاب می‌کردم که انتخابم پرتاب وزنه بود. به این‌ترتیب از سال ۱۳۹۶ زیر نظر آقای صادقی کارم را در رشته پرتاب وزنه آغاز کردم.»

راه‌اندازی سایت ورزش قهرمانی برای معلولان منطقه

بانوی قهرمان و ملی‌پوش تهرانسری قرار است با مشارکت شهرداری، نخستین سایت قهرمانی ورزش معلولان و جانبازان را در بوستان «بانوان» راه‌اندازی کند. البته سارا احمدزاده براین باور است که مکان در نظر گرفته شده برای این کار چندان مناسب نیست. چون سبب می‌شود که آقایان دارای معلولیت نتوانند از آن استفاده کنند: «این موضوع در زمان مدیریت شهردار پیشین که آقای «معینی»، معاون فرهنگی بود، مطرح شد تا در تهرانسر پایگاهی برای ورزش قهرمانی معلولان و جانبازان داشته باشیم. براساس گفته آقای معینی، این محله افراد معلول زیادی دارد.

چند زمین برای این کار پیشنهاد شد که در نهایت مورد موافقت قرار نگرفت. در دوره مدیریت شهردار جدید منطقه نیز آقای «مصطفی بیگی» استقبال کرد و مقرر شد این کار انجام شود. بنابراین در بوستان بانوان، زمینی برای این کار در نظر گرفته شد، اما با توجه به موقعیت مکانی که دارد تنها خانم‌های دارای معلولیت می‌توانند از آن استفاده کنند و آقایان معلول این امکان را ندارند. باید شرایطی فراهم شود که آنها هم بتوانند از این سایت ورزش قهرمانی استفاده کنند.»

کد خبر 578520 برچسب‌ها منطقه ۲۱ جانبازان همشهری محله ورزش معلولان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۲۱ جانبازان همشهری محله ورزش معلولان جانبازان و معلولان ورزش معلولان رقابت ها افراد معلول پرتاب وزنه شرکت کنم بازی ها تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۷۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ عباس علایی، مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین مقدم در مجمع انتخاباتی هیات بدنسازی گفت: خوشبختانه با حضور آقای نصیرزاده در راس فدراسیون پیگیری امور بهتر شده و نگاه فرهنگی و ورزشی به این رشته تغییر کرده هرچند مشکلاتی از گذشته باقیمانده که حل آنها سخت است.

علایی مقدم یادآورشد: از استان قزوین افراد شاخصی در این رشته فعالیت می کنند و نماینده ما در فدراسیون هستند و خوشحالیم که حضور رئیس جدید فدراسیون بسیار امیدبخش بوده است.

این مدیر ورزشی تصریح کرد: رشته بدنسازی و پرورش اندام حدود ۱۷ رشته را پوشش می دهد و هیئت بزرگی است و آمار بیمه شده ها به ۱۴ هزار نفر رسیده که بیانگر بزرگی این رشته است.

علایی مقدم اضافه کرذ: برنامه های ۱۵ گانه این رشته باید فعال شود اما به امور فرهنگی هم باید توجه کنید.

وی اظهار کرد: شاخصه این هیئت داشتن قهرمانان ملی از استان قزوین است و امیدواریم فدراسیون هم از این ورزشکاران حمایت کنند و با فعال شدن شورای عالی ورزش از سوی وزیر محترم امیدواریم به موفقیت های بیشتری برسیم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین گفت: امسال دو برابر تفاهم نامه مالی با هیئت پرورش اندام داشتیم و با پیش بینی بودجه ۱۵ میلبارد تومانی قرار است ۱۰ میلیارد تومان برای هیئت های ورزشی استان و ۵ میلیارد تومان برای شهرستانها هزینه کنیم تا فعالیت ها بیشتر شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین تصریح کرد: تاکید داریم نرم افرار مالی هیئت پرورش اندام فعال شود و نرخ گذاری امسال و شرایط رتبه بندی باشگاهها انجام و سریعا اعلام شود.

وی در خصوص کمبود فضا برای این رشته تصریح کرد: در شهر قزوین یک سالن شهید بابایی داریم که اکثر رشته ها در آن فعالیت می کند و از هیئت ها اجاره نمی گیریم و هزینه های ناچیز برای خدمات آب و برق است.

علایی مقدم تصریح کرد: در خصوص تامین فضا برای تمرین این رشته در استادیوم ۱۵ هزار نفری در کنار سالن بیلیارد یک فضایی داریم که می توانید تجهیزات بدنسازی و پرورش اندام را در این مکان قرار دهید و با مدیر مجموعه تفاهم کنید تا از آن استفاده شود

.مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین در همکاری با هیئت بدنسازی قول داد به صورت موقت فضایی در مجموعه سردار آزادگان در اختیار قرار دهد.

وی گفت: هیئت های شهرستانی باید شناسه داشته باشند زیرا نگاه ما توسعه ورزش قهرمانی است.

علایی مقدم افزود: در استان حدود ۷ سال قبل فقط یک مربی در این رشته داشتیم اما امروز دهها مربی داریم و ۱۴هزار ورزشکار بیمه شده هم ساماندهی شده که ارزشمند است.

دراین مجمع از مجموع اعضای ۲۵ نفره مجمع تعداد دو نفر غایب بودند که از میان ۲۳ رای ماخوذه «آفشید خوشنویس» با کسب ۲۱ رای بعنوان ریاست هیئت بدنسازی و پرورش اندام استان انتخاب شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902117

دیگر خبرها

  • توسعه همگانی رشته‌های زیرمجموعه بدنسازی در اولویت قرارگیرد
  • همایش پهلوانان و باستانی کاران شهرضا
  • هاشمی: حق پخش حق ورزش است، باید به ورزش داده شود/ هر باشگاهی برای تغییر نام باید مسیر قانونی را طی کند
  • انتظار ۹ ساله ساکنان مسکن ویژه تهرانسر برای صدور سند مالکیت
  • تجلیل وزیر ورزش از ژیمناست تاریخ ساز(عکس)
  • کیومرث هاشمی: با زحمات فدراسیون ژیمناستیک، سهمیه المپیک کسب شد
  • تقدیر وزیر ورزش از مهدی الفتی بعد از کسب سهمیه المپیک
  • تجلیل وزیر ورزش از ژیمناست المپین ایران
  • هاشمی: کسب سهمیه توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است
  • یک مربی زن، رییس یک رشته پر مدال المپیکی شد!