Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از متحدان نزدیک رئیس جمهور ونزوئلا تاکید کرد، امیدوار است دولت جدید آمریکا از سیاست خصمانه تحریم‌ها دست بکشد و در عوض دیپلماسی را پیش بگیرد که بتواند منجر به بازگشایی سفارت آمریکا و آزادی چندین شهروند آمریکایی محبوس در کاراکاس شود.

 به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این اظهارات "خورخه رودریگز" در نخستین مصاحبه‌اش از زمان برعهده گرفتن سرپرستی مجمع ملی ونزوئلا با وجود مخالفت‌های جدی آمریکا، اتحادیه اروپا و مخالفان داخلی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رودریگز با دراز کردن دست دوستی به سوی جو بایدن، رئیس جمهور جدید آمریکا گفت: حزب حاکم سوسیالیست ونزوئلا مشتاق یک آغاز جدید پس از چهار سال حملات بی‌پایان دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور در حال کناره‌گیری آمریکاست؛ حملاتی که به عقیده من نه تنها درد و رنج‌ها در بین ونزوئلایی‌ها را افزایش داده و در سرنگونی نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا ناکام بوده بلکه سرمایه‌گذاران آمریکایی را که همیشه در این کشور عضو اوپک دارای اهمیت بودند، تنبیه کرده است.

وی افزود: همه موضوعات روی میز مذاکره قرار دارند، از جمله آینده شش مدیر نفتی ونزوئلایی-آمریکایی که به خاطر اتهامات فساد بازداشت شده‌اند و دو عضو سابق نیروی ویژه ارتش آمریکا که در تلاشی ناکام برای سرنگونی مادورو دستگیر شدند.

هنوز مشخص نیست که آیا دولت بایدن این پیش درآمد را می‌پذیرد یا به سیاست تندرو تغییر رژیم ادامه خواهد داد.

تلاش‌های قبلی در مذاکرات دولتی با اپوزیسیون ونزوئلا در پایان دادن به بن‌بست موجود در این کشور ناکام بوده‌اند و مادورو سلطه خود بر قدرت را افزایش داده است. در همین حال، به نظر می‌رسد که بحران اقتصادی که منجر به فرار میلیون‌ها تن از ونزوئلا شده و افرادی که در کشور مانده‌اند را بدون دسترسی به کالاهای اساسی از جمله بنزین گذاشته، آن هم در کشوری که بزرگ‌ترین ذخایر نفتی جهان را دارد، پایانی ندارد.

رودریگز از استقبال از درخواست‌های طرفدارانش برای به زندان انداختن خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا امتناع کرد و در عوض گفت: تمایل دارم تا با این رئیس سابق ۳۷ ساله مجمع ملی مذاکره کنم.

وی تصریح کرد: این مجمع ملی جدید رویکرد وسیع‌تری را در رابطه با گفت‌وگو در پیش می‌گیرد.

اما رودریگز هشدار داد، این مذاکرات تنها زمانی موفق‌آمیز خواهند بود که گوآیدو و متحدانش به دنبال بخشش به خاطر توطئه‌چینی برای سرنگونی مادورو و حمایت از دولت‌های خارجی برای مسدود کردن دارایی‌های نفتی ونزوئلا باشند؛ اقداماتی که به گفته رودریگز به مردم عادی ونزوئلا در بحبوحه پاندمی کرونا لطمه زده است.

وی گفت: اگر به هنگام آغاز یک روند آشتی و سازش به فراموشی و نسیان متوسل شوید، این خطر را به وجود می‌آورید که اتفاقات بد مجددا رخ دهند.

رودریگز ۵۵ ساله یکی از نامزدهای وفادار به مادورو بود که در انتخابات شش دسامبر ۲۰۲۰ بیش از ۹۰ درصد از کرسی‌ها را به دست آورد؛ انتخاباتی که از سوی گوآیدو و احزاب اصلی اپوزیسیون ونزوئلا تحریم شده بود. پس از آنکه چندین حزب از شرکت در این انتخابات منع شدند، آمریکا، اتحادیه اروپا و چندین کشور آمریکای لاتین این انتخابات را به عنوان انتخاباتی غیر دموکراتیک رد کردند. میزان مشارکت در این انتخابات کمتر از ۳۱ درصد بود که پایین‌ترین میزان مشارکت در سال‌های اخیر محسوب می‌شود.

رودریگز به عنوان رئیس مجمع ملی ونزوئلا در دومین جایگاه در صف جانشینان ریاست جمهوری قرار دارد و پیش از او خواهر کوچکترش "دلسی رودریگز" به عنوان معاون رئیس جمهور در جایگاه نخست این لیست قرار دارد. این دو تن جزو وفادارترین افراد به مادورو هستند.

خورخه رودریگز در نخستین روزهای ریاستش بر مجمع ملی ونزوئلا، با تشکیل یک کمیسیون ویژه برای مجازات افرادی که به گفته دولت مرتکب جنایت علیه ونزوئلا شده‌اند، موافقت کرد؛ اقدامی که به گفته اپوزیسیون نیرنگی است برای هدف گرفتن مخالفان.

رودریگز گفت: این جنایت‌ها شامل تلاش‌هایی برای مسدود کردن دسترسی دولت مادورو به طلاهای موجود در یکی از بانک‌های لندن به ارزش دو میلیارد دلار و کنترل پالایشگاه‌های نفتی "سیتگو" مستقر در آمریکا می‌باشد.

تحلیل‌گران می گویند، بایدن گزینه‌های محدودی برای لغو تحریم‌های نفتی فلج‌کننده اعمال شده به عنوان بخشی از کمپین فشار حداکثری ترامپ دارد. اما ناکامی این سیاست خصمانه در سرنگونی مادورو می‌تواند به دیپلماسی فرصتی بدهد.

روابط آمریکا و ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ میلادی پس از آنکه کاخ سفید، گوآیدو را به عنوان رئیس جمهور بحق ونزوئلا به رسمیت شناخت و تاکید کرد که انتخاب مجدد مادورو نامعتبر بوده، خدشه‌دار شد. هر دو کشور فورا دیپلمات‌های خود را خارج کردند و سفارت آمریکا در کاراکاس همچنان بسته مانده است.

رودریگز گفت: امیدوارم با آمریکا به درک و تفاهمی دست یابیم که نه تنها به نفع ونزوئلایی‌ها بلکه به نفع شرکت‌های نفتی و سرمای‌گذاران آمریکایی که در نتیجه مسدود شدن داد و ستدها با دولت مادورو میلیاردها دلار متضرر شده‌اند، باشد.

وی افزود: ما خواستار آنچه که ونزوئلا همیشه با آمریکا انجام می‌داد یعنی "داد و ستد خوب" هستیم./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رئیس جمهور مجمع ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۷۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر دولت تا یکشنبه برنامه خود برای مقابله با مشکلات ارزی را ارائه نکند ما این موضوع را در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد، تصریح کرد: با اینکه در موضوع ارز با دولت اختلاف سلیقه داشتیم، اما با دولت همراهی کرده‌ایم و اکنون نیز هدف ما این است که در این موضوع بین دو قوه هماهنگی و همصدایی ایجاد شود و در یک برنامه علمی و عملیاتی با تنش‌های ارزی، مقابله شود.

به گزارش ایلنا، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت:، زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد، بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آن‌ها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست، گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

شایان ذکر است؛ در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

دیگر خبرها

  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • مادورو: کشورهای ائتلاف بولیواری خواهان جهان چندقطبی هستند