Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@07:19:00 GMT

فروش در بورس اشباع شده است

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۸۰۴۹

فروش در بورس اشباع شده است

کارشناس بازار سرمایه در رابطه با افت شاخص کل بازار سرمایه مطرح کرد: در این بازار ریزشی سهامداران عقلانی عمل می‌کنند و برای جلوگیری از ضرر خود، سهام شرکت‌های بزرگ را خریداری نمی‌کنند.

به گزارش سرویس بورس مشرق، محمدمبین شفیعی ناطق، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در رابطه با چگونگی معاملات هفته گذشته بورس اظهار کرد: بازار شاهد فشار فروش بسیار سنگینی بود به گونه‌ای که بسیاری از معامله‌گران آرزو داشتند که هفته به آخر برسد و فشار فروش تمام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد:  در هفته گذشته فشار فروش به حدی زیاد بود که حتی شرکت‌های کوچک هم صف فروش سنگینی را داشتند و این در صورتی است که حجم معاملات امروز هم نسبت به روزهای گذشته کمتر شده بود و این نشانه خوبی برای بازار نیست و علاوه بر این، با منطق خرید حقوقی‌های و فروش حقیقی‌ها حدود هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پو حقیقی از بازار خارج شد.

بیشتر بخوانید:

پالایشی یکم ثروت توزیع می‌کند؟

این کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت خرید و فروش سهام در بازار گفت: نکته قابل توجه این است که خریدارانی در بازار وجود دارند و معاملات به صورت کامل قفل نبود و معاملات در حال انجام شدن بودند، اما فروشندگان بازار سرمایه این روزها از روی ناامیدی سهام خود را می‌فروشند.

شفیعی ناطق افزود: با توجه به اینکه سهامداران با ناامیدی در حال فروش سهام خود هستند، فروش اشباع شده در بازار مشاهده می‌شود که این ضعف خریداران است که باعث می‌شود فروشندگان از بازار خارج شوند و اگر خریدار قوی در بازار حضور داشته باشد، بازار فروشنده سمجی نخواهد داشت و در این اوضاع بازار، این سهم‌های بزرگ هستند که کار سختی برای بازگشت خواهند داشت.

 وی با اشاره به اینکه انتظار می‌رود بازار از این میزان فشار فروش خارج شود، مطرح کرد: هر روند نزولی یا صعودی روزهایی نیاز به استراحت دارد.

این کارشناس بازار سرمایه درباره عدم استقبال سهامداران از سهم‌های بازار سرمایه تصریح کرد: وقتی سهامداران انتظار دارند که سهام یک شرکت فردا ارزان‌تر از امروز باشد، در نتیجه برای خرید سهام اقدام نمی‌کنند و تا زمانی که فروشنده در بازار وجود دارد و سهامداران دیگر از وجود فروشندگان در بازار مطمئن هستند و می‌دانند قیمت سهام باز هم از این پایین‌تر می‌آید، خریداران به صورت قوی در بازار حاضر نمی‌شوند تا خرید خود را در این بازار نوسانی انجام دهد.

شفیعی ناطق با اشاره به اینکه خریداران کاملا اقداماتی عقلانی انجام می‌دهند، افزود: با توجه به قیمت دلار که همواره حدسی زده می‌شود که دلار بین ۲۱ تا ۲۳ هزار تومان یک ریزش را تجربه می‌کند، یک سایه ریسک بر بازار است و این ترسی که ممکن است افت قیمت دلار داشته باشد، از خود اتفاق نزول قیمت دلار برای بازار بدتر است.

وی با تأکید بر بی اعتماد شدن سهامداران به بازار سرمایه، ادامه داد: زمانی که وزیر صمت مصوبه‌ای را روی بازار می‌گذارد و رانت‌هایی در بازار ایجاد می‌کند تا این دلسردی به بازار وارد شود که سود بازار به جیب عده‌ای واسطه ریخته شود، برای بازار ناراحت‌کننده است و بعد از تکذیب این مصوبه توسط خود وزارتخانه نشانه عدم ثبات در قانون‌گذاری است.

این کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: این عدم ثبات در شرایط مزید بر علت است که سهامداران از حرکت رو به جلو و از ریسک کردن روی سرمایه خود در بازار سهام، خودداری کند.

شفیعی ناطق فروش‌های سهامداران حقوقی را دلیل دیگر عدم تمایل سهامداران بازار سرمایه به خرید سهام دانست و گفت: حقوقی‌هایی که تا زمانی انتظار رسیدن شاخص کل به دو میلیون واحد را داشتند، در حال حاضر سرخط فروش هستند و بازار را عرضه می‌کنند. البته، این فروش‌ها و نخریدن‌ها با توجه به مسائل سیاسی خارج از کشور که خبر از مشکل‌ساز بودن برای ایران می‌دهند، قوت گرفته است که وزن خاصی هم به آن نمی‌توان داد.

وی درباره روزهای پیش روی شاخص کل بازار سرمایه تصریح کرد: شاخص در حال رسیدن به کف‌های قبلی است. اگر بازار در این ناحیه حمایت شود، احتمال دارد که بازار نفسی تازه کند و دوباره رشد کند، اما در صورتی که این کف را از دست بدهیم، تارگت‌های جدیدی برای رسیدن به کف مانند یک میلیون و یا ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار واحد باید در نظر گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: بازاری که در حال حاضر مشاهده می‌کنیم، همان بازاری است که مدتی همه سهم‌ها در آن خریداری می‌شد اما در حال حاضر همراه با ترس، همان عدم تعادل را در پایین تجربه می‌کند و این بازار به صورت افراطی در حال فروش است و با توجه به عدم عقلانیت در بازار، سهم‌های ارزنده در حال به فروش رسیدن هستند.

شفیعی ناطق در پایان خاطرنشان کرد: با رسیدن به کف ۱.۲ میلیون واحدی باید روند ادامه بازار را در نظر گرفت و حتی اگر قرار باشد حمایت از بازار در این منطقه صورت بگیرد، با سهم‌های خودرویی این اتفاق خواهد افتاد چراکه با توجه به فشار فروش و تحلیل تکنیکال بازار انتظار کاهش در سهم‌های پالایشی هنوز وجود دارد.

منبع:بازار

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید سلیمانی بورس شاخص بورس بازار بورس بورس تهران فرابورس سازمان بورس و اوراق بهادار سازمان بورس بورس کالا اخبار بورس ریزش بورس بازار بازار سرمایه بازار سهام سهام سرمایه گذاری کارشناس بازار سرمایه فشار فروش سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۸۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد ۱ هزار و ۶۹ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۴۴۸ واحدی قرار گرفت و هفته نخست اردیبهشت را با سبزپوشی به پایان رساند.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز با رشد ۴ هزار و ۶۵۰ واحدی در ارتفاع ۷۶۳ هزار و ۶۵۵ واحدی قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بورس تهران به ۷۹ همت و ۶۰۹ میلیارد تومان رسید و تعداد ۳۴۳ هزار و ۷۷۷ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های فملی و شبندر بیشترین تاثیر بر رشد و نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیش و بوعلی بیشترین تاثیر بر ریزش شاخص کل بورس تهران داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با ۱۱۶ رشد واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحدی گرفت؛ ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۴ همت و ۱۴۰ میلیارد تومان رسید.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بازار پایه فرابورس ایران به ۳ همت و ۳۰۰ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۰۱ هزار و ۱۳۴ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

گفتنی است، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های فجهان، شگویا، وسپهر، مادیرا، سپیدار و فغدیر بیشترین تاثیر بر رشد و نماد آریا بیشترین تاثیر بر ریزش فرابورس ایران داشتند.

دیگر خبرها

  • بورس تغییر جهت داد
  • ۱۶۱ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد