Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- گروه سلامت: اثرات بالینی نامعلوم واکسن فایزر و مدرنا آمریکایی و آستروزیکای انگلیسی به دلیل آنکه تاکنون واکسیناسیون در سطح گسترده در کشورهای خریدار واکسن انجام نشده است، شائبه مهمی است که نیازمند آزمایش و بررسی دقیق پزشکی و طرح سوال از طرفداران سرسخت واردات این نوع واکسن‌ها به کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر شائبه‌های مطرح شده درباره اثربخشی و ایمنی واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی، جریمه‌های سنگین قریب به 6 میلیارد دلاری و بدنامی این شرکت‌ها به علت تبلیغ فروش داروهای تایید نشده در رسانه های خارجی خود اطمینان به این واکسن‌ها را بیش از پیش دشوار می‌کند. از سوی دیگر مشکلاتی همچون : «حمل و نگهداری دشوار واکسن‌های فایزر و مدرنا»، «کمبود واکسن‌های انگلیسی و آمریکایی به علت نبود مواد اولیه»، «ریسک تأخیر در تحویل واکسن به کشورهای متقاضی» و«عدم سازگاری ژنتیکی با نژاد ایرانی» در خرید واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی احتمال وقوع دارد.

مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در آذرماه تصریح کرده بود، باید دقت کنیم که در خوش‌بینانه‌ترین حالت، واکسن‌های آمریکایی به مصرف داخلی خودشان می‌رسد، شرکت‌های تولید واکسن در هندوستان نیز قادر هستند به تولید انبوه واکسن دست پیدا کنند که این امر حداقل یک سال زمان می‌برد. وی معتقد است به طور کلی هر کشوری باید واکسن بومی خود را تولید کند و به دلایل مختلف مانند مسائل ژنتیکی دل بسته واکسن‌های خارجی نباشد.

واکسن‌های فایرز و مدرنا علاوه بر شرایط حمل حساس و شرایط نگه‌داری دشوار آن‌ها در یخچال‌های مخصوص (نگه داری در دمای منفی 70 و 20 درجه)، در حال حاضر به علت تکنولوژی خاص خود، با تأمین مواد اولیه خام برای تولید انبوه مواجه هستند. به همین خاطر ریسک آنکه کشورهای متقاضی با تاریخ تحویل نامعلوم یا تأخیر فراوان برای دریافت آن مواجه شوند افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ساوت چاینا، یکی از سخنگویان شرکت آمریکایی فایزر، علت کاهش میزان تولیدات واکسن کرونا را مشکلات پیش آمده در زنجیره تأمین مواد خام مورد نیاز و عدم گسترش ظرفیت تولید آن عنوان کرده است. همچنین بنیانگذاران بیون‌تک در اظهاراتی نسبت به کمبود واکسن کووید-۱۹ در اروپا هشدار داده و اعلام‌کردند تا زمانی که سایر واکسن‌های این بیماری به تایید اتحادیه اروپا نرسد، کمبود موجود برطرف نخواهد ‌شد.

به عنوان نمونه چندی قبل موسسه سرم سازی هند که تولیدکننده واکسن کرونا ساخت دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی آسترازنکا انگلیس است به طور ناگهانی به مدت چندین ماه صادرات واکسن برای کشورهای توسعه‌یافته را به حال تعلیق درآورده و همین باعث خالی ماندن دستان این کشورها برای دریافت به موقع واکسن شد.

دوگانه واکسن چینی بد و واکسن آمریکایی خوب

فناوری‌های سنتی به کار گرفته شده در تولید واکسن‌های کرونای چینی، امکان تولید این واکسن‌ها را در کوتاه مدت به شکل انبوه فراهم می‌کند و همین مساله باعث برتری زنجیره تامین واکسن‌های چینی در برابر واکسن‌های آمریکایی شده است. جین دونگ یان متخصص ویروس شناس دانشگاه هنگ‌کنگ می‌گوید که چین مدت‌های طولانی است که در زنجیره تأمین واکسن‌های کرونا، خودکفا و بی‌نیاز شده است و هیچ مشکلی در این زمینه ندارد.

از سوی دیگر واکسن‌های شرکت‌های چینی سینوواک و سینوفارم قابلیت توزیع بدون نیاز سردخانه را دارند. طبق گزارش رسانه‌های دولتی چین هر دو واکسن سینوواک و سینوفارم قابلیت نگه‌داری در دمایی بین 2 تا 8 درجه سانتیگراد را خواهند داشت.

ترکیه واکسن ساخته شده توسط تبعه خود را نخرید!

در این میان کشورهایی همچون ترکیه، امارات، بحرین، اندوزی، مصر و برزیل یا واکسن‌های چینی را خریدارای کرده‌اند یا قصد خرید آن را دارند. فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه در هفته‌های گذشته گفته بود: نتیجه آزمایش‌ها نشان می‌دهد که واکسن کرونا سینوواک چین، ایمن و موثر است. به همین دلیل ما واکسن خریداری شده از چین را بزودی به کشور منتقل خواهیم کرد.

جالب آنجاست که با وجود آنکه مبدع واکسن فایزر یک فرد با ملیت ترکیه‌ای است اما در اخبار منتشر شد کشور ترکیه چین را مقصد اصلی خود برای خرید واکسن انتخاب کرده است.

واکسیناسیون به معنای توقف زودهنگام کرونا نیست

پیش از این محمدرضا صالحی استاد دانشگاه علوم پزشکی و مجری تست بالینی واکسن ایرانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس گفته بود که علی رغم اینکه بیش از یکماه از شروع واکسیناسیون عمومی در بریتانیا، آمریکا و روسیه گذشته است اما هنوز هم آمار مرگ و میر و ابتلا بسیار بالا است.

وی در ادامه پیش‌بینی کرده بود که در کوتاه مدت استفاده از واکسن تاثیر چشمگیری در متوقف کردن شیوع کرونا در جهان نخواهد داشت، چراکه به عقیده متخصصین باید واکسیناسیون در چندین ماه به شکل مستمر صورت پذیرد تا شاهد متوقف شدن ویروس در یک منطقه خاص باشیم.

 مجری تست بالینی واکسن ایرانی مستند حرف خود را به توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی ارجاع داد، این سازمان به افراد واکسن زده توصیه کرده است حتی پس از تزریق نیز پروتکل‌های بهداشتی مثل استفاده از ماسک و شست‌وشو را رعایت کنند.

قدرت‌نمایی واکسن سازی ایران در برابر اروپا

به گزارش فارس، پیش از این محمودرضا پورکریم متخصص ویروس شناسی دانشگاه لوین بلژیک با اشاره به فناوری بالای ایران در ساخت واکسن اذعان داشت از سال ۱۲۹۹ انستیتو پاستور و از سال ۱۳۰۳ انستیتو رازی را داشتیم و مردم کشورمان زندگی‌شان را با واکسن‌های ایرانی آغاز کرده‌اند.

به گفته وی ایران تجربه قریب به یک قرن واکسن سازی در دنیا دارد و ایران در زمینه واکسن سازی و اهدا خون در رتبه اول منطقه خاورمیانه قرار داشته و حتی اپیدمی‌های مثل بیماری سرخک که هر از گاهی در اروپا رایج می‌شود را ما هیچ وقت در ایران نداشته‌ایم.

این متخصص ویروس شناسی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از قوی‌ترین مراکز ویروس‌شناسی در دنیا در پنتاگون آمریکا که یک نهاد نظامی است استقرار یافته، تأکید داشت که ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت از بودجه و امکانات کافی برای ساخت واکسن برخوردار است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: واکسن انگلیس اتحادیه اروپا ایران واکسن کرونا فایزر واکسن های آمریکایی واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۸۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • (تصاویر) همبستگی دانشجویان خارجی کیش با دانشجویان آمریکایی
  • رفتار پلیس با دانشجویان آمریکایی نشان از ادعای دروغین آزادی بیان
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • واکنش سرپرست دوومیدانی به بدهی‌ها/ بدهکار نباشیم، فدراسیون نیستیم
  • بسته‌های مکالمه پرتخفیف همراه اول به مناسبت روز ملی خلیج‌فارس
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • بستنی‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه در کارخانه تولید می‌شوند؟ (فیلم)
  • ماسک آزادی و حقوق بشر دولت‌های خارجی برای مردم جهان کنار رفته است
  • کشف وتوقیف ۲۲ بسته نوشابه انرژی زا قاچاق در ورزنه
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم