Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@23:47:32 GMT

رانت ۱۱۰ هزار میلیاردی در بازار فولاد

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۸۴۸۲

رانت ۱۱۰ هزار میلیاردی در بازار فولاد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، سید احمد رضوی نیک با بیان اینکه ما در کشور چیزی به معنی کمبود مواد اولیه نداریم، گفت: فولاد سازان ما که عمدتاً بخش دولتی و خصولتی هستند در سال 98 حدود 17.5 میلیون تن تولید شمش ، بیلت و بلوم برای نوردکاران و مقاطع طویل تولید کردند، از این میان 4 میلیون و 800 هزار تن صادرات انجام دادند و فقط 2 میلیون و 800 هزار تن در بورس عرضه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه به بهانه مصرف در شرکتهای خودشان مصرف  2 میلیون و 500 هزار تن شمش ، بیلت ، بلوم به یکی را از شرکتهای فولادی و چند شرکت نوردی دیگر ارائه شده است، گفت:  متأسفانه در سال گذشته سرنوشت 7 میلیون تن شمش نامشخص است و در نهایت سر از بازار آزاد در آوردند. 

رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران با بیان اینکه آن بخش از محصولاتی هم که در بورس کالا عرضه می شد گران تر از بازار به فروش می رسند، تصریح کرد: فولادسازان سال گذشته به تعهدات خود عمل نکردند و اکثر شمش را صادر کردند، این در حالی است که کشور تشنه شمش بود. متأسفانه امسال هم فولادسازان رویه سال گذشته را در پیش گرفته و در عرضه محصولات قطره چکانی عمل می کنند.

رضوی نیک افزود:  از ابتدای سال تاکنون 22 میلیون تن شمش، بیلت و بلوم تولید شده است اما  آنچه در بورس کالا مورد معامله قرار گرفته کمتر از 2 میلیون و 700 هزار تن بوده است. جالب اینجاست  بیش از 12 بار هم این میزان عرضه ابطال شده است. در حالی که تقاضای 900 هزار تنی در مقاطی برای شمش  بود تولیدکنندگان فقط 77 هزار تن محصول عرضه کرده بودند. 

وی با اشاره به مهندسی قیمت و عرضه توسط فولادسازان گفت:  بررسی قیمتهای تمام شده شمش در کدال بورس نشان می دهد قیمت شمش از 3 هزار 800 تا 4 هزار و 100 تومان بوده است اما چرا همین محصولات با قیمت 13 هزار و 400 تومان در بورس به فروش می رسد. نکته قابل تأمل اینجاست که مواد اولیه  نوردکاران در بازار غیررسمی 11 هزار و 700 تومان است.   

رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران افزود: ما که حدود 27 میلیون تن شمش، بیلت و بلوم داریم، چرا باید لنگ 13 ملیون تن مواد اولیه باشیم. چرا درخواست نوردکاران در عرضه یک میلیون و 200 هزار تن در ماه را آقایان تصویب نکرده اند. چرا با وجود آنکه قیمت حامل های انرژی تغییری نکرده از تیرماه امسال قیمت شمش باید از 3400 به 13400 تومان برسد . فولادسازان از ابتدای امسال تاکنون  باعث ایجاد رانت  110 هزار میلیاردی شده اند و هیج تدبیری هم برای حذف این رانت اتخاذ نشده است.

پربیننده ترین ریزش بورس با صحبت‌های وزیر صمت و کاهش قیمت پایه فولاد فرصت ورود به بازار فلزات گرانبها در سایه اصلاح قیمتی/ فلز زرد صعودی شد مس، سودآورترین گزینه برای سرمایه‌گذاری در کشور انتقام آمریکا از فرمانده جبهه صنعت فولاد طرحی که صادرات فولاد را زمین می‌زند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار فولاد میلیون تن هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۸۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش میلیاردی دو کد در خوساز

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، روز معاملاتی گذشته سنگین‌ترین فروش در بین سهامداران عمده حقیقی کل نمادها، در نماد خوساز اتفاق افتاد. جایی که یکی از سهامداران عمده حقیقی ۲.۷ میلیون سهام خوساز را به قیمت ۶.۹ میلیارد تومان فروخت. همچنین سهامدار عمده حقیقی دیگر این نماد نیز با فروش ۷۳۴ هزار سهم خوساز به مبلغ ۱.۹ میلیارد تومان در ردیف چهارم سنگین‌ترین فروش سهامداران عمده حقیقی روز گذشته قرار گرفت.   ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000J49

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • فروش میلیاردی دو کد در خوساز
  • تحلیل فولاد ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند