Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان اطلاعات انرژی ایالات متحده برآورد کرد که درآمد خالص صادرات نفت اوپک در سال ۲۰۲۰ به پایین‌ترین سطح خود در ۱۸ سال گذشته رسیده است. درآمد خالص ایران از صادرات نفت در ۹ ماه نخست این سال ۱۱ میلیارد دلار بوده است.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، بر اساس آماری که سازمان اطلاعات انرژی آمریکا منتشر کرد، صادرات نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سال گذشته میلادی حدود ۳۲۳ میلیارد دلار (بدون تعدیل تورم) کاهش یافته و به پایین‌ترین سطح خود در ۱۸ سال گذشته رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت اصلی این روند منفی کاهش تقاضای جهانی برای فرآورده‌های نفتی بوده که بیش از هر چیز حاصل گسترش بیماری کووید ۱۹ است.

سازمان اطلاعات انرژی آمریکا درآمد ایران از فروش نفت در ۹ ماه نخست ۲۰۲۰ را ۱۱ میلیارد برآورد کرده است.

صادرات نفت و محصولات نفتی ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۳۰ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۸ حدود ۶۷ میلیارد دلار بوده است.

هفته گذشته عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «در سال ۹۸ و سال ۹۹ (تاکنون) درآمد ناشی از صادرات نفت ایران جمعاً کمتر از ۲۰ میلیارد دلار و دسترسی بانک مرکزی به آن نیز بسیار کم‌تر بود.»

به گفته همتی، درآمد سالانه ارزی ایران از صدور نفت «در سال‌های قبل از آن» بیش از ۴۰ میلیارد دلار بوده است.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور ایران هم در خرداد ماه گفته بود، مجموع درآمد نفتی این کشور در سال ۱۳۹۸ حدود هشت میلیارد دلار بوده است.

آمار ۲۰۱۹

داده‌های سازمان اطلاعات انرژی آمریکا حاکی از آن است که اعضای اوپک در سال ۲۰۱۹ حدود ۵۹۵ میلیارد دلار درآمد خالص از طریق صادرات داشته‌اند که نسبت به سال ۲۰۱۸ کاهشی ۱۷درصدی به‌شمار می‌رود.

به گفته سازمان اطلاعات انرژی علت این امر، پایین آمدن بهای نفت خام و کاهش تولید آن بوده است که بخشی از آن بر اثر اختلالات در تولید و بخشی نیز به دلیل محدودیت‌های داوطلبانه تولید اعضای اوپک بوده است.

بیشترین سهم از کل درآمد اوپک در سال ۲۰۱۹ را عربستان سعودی به خود اختصاص داده است که ۲۰۲ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

سهم سرانه خالص شهروندان کشورهای عضو اوپک از فروش نفت در سال ۲۰۱۹ یک‌هزار و ۱۰۰ دلار بوده که در مقایسه با یک‌هزار و ۴۷۶ دلار در سال ۲۰۱۸ کاهشی ۱۹درصدی محسوب می‌شود.

سازمان اطلاعات انرژی آمریکا پیش‌بینی می‌کند که سهم سرانه آنها در سال۲۰۲۰ به ۶۳۸ دلار برسد.

کاهش درآمد این کشورها می‌تواند به واردات کالا، تأمین بودجه برنامه‌های اجتماعی و حمایت از خدمات عمومی آسیب برساند.

سازمان نام‌برده پیش‌بینی کرده است که درآمد اوپک در سال ۲۰۲۱ اندکی افزایش یابد و به ۳۹۷ میلیارد دلار برسد. علت این روند مثبت بهبود تقاضای جهانی، کاهش تولید اعضای اوپک و افزایش قیمت نفت خام است.

برچسب هااداره اطلاعات انرژی آمریکا (U.S Energy Information Administration) سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) صادرات نفت ایران

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: اداره اطلاعات انرژی آمریکا U S Energy Information Administration سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک صادرات نفت ایران آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو سازمان اطلاعات انرژی آمریکا میلیارد دلار بوده سال ۲۰۱۹ اوپک در سال صادرات نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۸۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی

حمیدرضا کریمی‌فرد اظهار کرد: از ابتدای راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از۳۸ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده است.

او با بیان اینکه در سال گذشته یک مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۵۰۰ کیلو وات در سطح استان با سرمایه‌گذاری ۱۲۵هزار میلیون ریال نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته است، افزود: علاوه‌ بر نیروگاه‌های خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد ۵ نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق استان فارس هم اکنون فعال هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، متوسط میزان تابش این استان را بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال عنوان کرد و افزود: این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است. 

کریمی‌فرد، درباره شرایط راه‌اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان فارس نیز گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت‌نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • پیش بینی ۲۷ سال پیش برژینسکی درمورد ایران که درست از آب درآمد
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • اوکراین : حملات سنگین روسیه به نیروگاه‌های ما یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است
  • اوکراین مدعی خسارت یک میلیارد دلاری شد
  • جریمه 200 میلیون دلاری بزر‌گترین اپراتور بی‌سیم آمریکا به دلیل فروش اطلاعات کاربران
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • کاهش فروش آیفون در چین و افت درآمد سالانه اپل