Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیت مدرسه علمیه مروی با بیان اینکه در ارتباط سالم با مردم باید از افراط و تفریط پرهیز کرد، گفت: اسلام به وفاق و روح تعاملی افراد جامعه نسبت به یکدیگر اهمیت می‌دهد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت‌الله «محمدباقر تحریری» در جلسه هفتگی درس اخلاق که به صورت مجازی در حوزه علمیه معیر برگزار شد، گفت: انسان در تعاملات و فعالیت‌های گوناگون اجتماعی از خود صفاتی را بروز داده یا کسب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انسان در روابط اجتماعی باید دنبال کسب فضایل باشد، بسیاری از این فضائل به صورت متعارف بوده و از طریق عقل درک می‌شود و برخی هم از درک عقل آدمی خارج است که توسط اولیاء الهی دین تبین می‌شود.

آیت‌الله تحریری با بیان اینکه عمل به دستورات اخلاقی دین بر روح انسان اثرات مثبت دارد، عنوان کرد: انسان در تعاملات اجتماعی برای ارتباط با دیگران و برآورده کردن نیازهای مادی و معنوی خود باید نرم‌خو باشد، تندخویی سبب قطع ارتباط با مردم است.

تولیت حوزه علمیه آیت‌الله ایروانی با استناد به آیاتی از قرآن مجید مبنی بر اینکه خداوند متعال خطاب به پیامبر(ص) می‌فرمایند «اگر تندخو بودی کسی گرد تو جمعه نمی‌شد» اظهار کرد: حضرت چنان نرم‌خو بودند که حتی وقتی مشرکان می‌خواستند از مکه خارج شوند اموال خود را نزد ایشان به امانت می‌گذاشتند.

وی با بیان اینکه در ارتباط سالم با مردم باید از افراط و تفریط پرهیز کرد، گفت: شخص جاهل در ارتباطات و رفتار خود با مردم دچار افراط و تفریط می‌شود، از نظر قرآن کریم تندخویی با مومنان زشت و اما مقابل دشمنان عملی نیک است. یک مسلمان واقعی باید با مومنان مهربان و با دشمنان خشن باشد.

آیت‌الله تحریری با استناد به روایتی از امام صادق(ع) اظهار کرد: «به گونه ای نباشید که هر کسی به شما رسید تحقیرتان کند»؛ در جامعه ایمانی تحقیر مومن بسیار عمل زشتی است همچنین نباید اجازه دهیم که دیگران ما را تحقیر کنند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در جامعه ایمانی توصیه شده که با مافوق خود مخاصمه نداشته باشید، ابراز کرد: افزون بر این یک مدیر هم باید از خودخواهی و بی‌عدالتی پرهیز کرده و مصالح جمع و عدالت را رعایت کند.

وی با بیان اینکه اسلام به وفاق و روح تعاملی افراد جامعه نسبت به یکدیگر اهمیت می‌دهد، عنوان کرد: در روایات آمده از همنشینی و رفاقت با کسی که روحیه انس گرفتن ندارد پرهیز کنید.

آیت الله تحریری با بیان اینکه بهترین افراد دارای اخلاق نیک هستند، گفت: انسان‌های خوش‌اخلاق اهل الفت گرفتن با دیگران هستند. اسلام دین اجتماعی است  که بر همین اساس دارای قوانین اخلاقی و حقوقی است.

وی با بیان اینکه مسخره کرده دیگران عمل بسیار زشتی است.عنوان کرد: با مسخره کردن دیگران شخصیت و جایگاه آنها را نادیده می‌گیریم. خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید آنان که مومنان را مسخره کنند خداوند آنها را مسخره می‌کند.

تولیت مدرسه علمیه مروی بیان کرد: امروز شرایط دشمنان جمهوری اسلامی بسیار بد شده و آبروی آنها در دنیا رفته است، این همان سخره الهی است. اگرچه در آخرت هم دچار عذاب الیم خواهند شد.

 

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: همدلی و وفاق وفاق و همدلی آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۹۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد

«عنوان بصری» دربرگیرنده بیانات آیت‌الله سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی در شرح حدیث عنوان بصری مروی از امام صادق(ع) است که به صورت موضوعی منتشر می‌شود.

جلد ششم کتاب عنوان بصری به تازگی منتشر شده که مولف در این جلد، به شرح فقره «ولا یُدبّر العبدُ لنفسه تدبیراً» از این حدیث نورانی پرداخته و موضوع تدبیر در امور اجتماعی و حکومت را بسط و توضیح داده است.

آیت‌الله طهرانی در مجالس نوزده‌گانه این کتاب در توضیح مختصات مکتب الهی و حکومت اسلامی و تفاوت آن با سایرین، محوریت توحید را شاخصه اصلی حکومت اسلام بیان داشته و آثار و تبعات آن را برمی‌شمرند. وی با تاکید بر اهمیت انتخاب تعابیر و کیفیت شعارِ در حکومت اسلام، توجه به توحید و اخلاص در عمل را محور حرکت حاکم اسلام مطرح کرده و با بیان جریاناتی از تاریخ معصومین و اولیای الهی به تبیین مطلب می‌پردازد.

نویسنده در بخشی دیگر از کتاب، با تبیین کلام امام صادق(ع) در حدیث شریف که به عدم تدبیر عبد نسبت به خویش اشاره دارند، اصطلاح مشورت و تدبیر اجتماع و جایگاه و اهمیت آن در اسلام را شرح و تفصیل داده و مسئله تعهد و تخصص را از زوایای مختلف واکاوی و تشریح می‌کند.

برخی از دیگر موضوعات این اثر عبارتند از: «بنای عالم تکوین و خلقت بر توحید»، «نظام تربیتی انسان از منظر اسلام»، «وظایف فردی و اجتماعی سالک در شبانه‌روز»، «اتقان و استحکام عمل در سیر و سلوک إلی‌ الله»، «اهمّیت تعهّد و وجوب التزام به آن»، «اهمّیت بینش عرفانی در مسائل فقهی و اجتماعی»، «لزوم تامین امنیت اخلاقی برای تمام اقشار جامعه در حکومت اسلام».

در پشت جلد کتاب چنین می‌خوانیم: «آن کسی که در انجام امور نسبت به مسائل إتقان و إحکام ندارد، نسبت به مسائل سلوکی هم هیچگونه پیشرفتی ندارد! آن کسی که نسبت به تعهدات اخلاقی و شرعی‌اش بین افراد احساس وظیفه نمی‌کند و یا نسبت به قراردادهای مابین طرفین احساس وظیفه‌ای ندارد و خدا را جدای از این مسائل فیمابین می‌داند، در وادی سلوک و حرکت هم بیش از یک مدّعی نیست و یک سانت هم به جلو نمی‌رود! سلوک به معنای انطباق نفس با واقعیت‌ها و با مسائل فطری است نه اینکه یک سری کارهایی را انجام دادن و نمازی را خواندن و اورادی را گفتن و بعد به هر کاری دست زدن و به هر عمل خلافی اشتغال پیدا کردن و هر ارزشی را زیر پا گذاردن.»

گفتنی است مجموعه «عنوان بصری» از دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع منتشر می‌شود که جلد ششم در ۶۲۰ صفحه توسط انتشارات مکتب وحی روانه بازار نشر شده است. دیگر موضوعات این دوره عبارتند از: «جلد اول: ولایت و هدایت»، «جلد دوم: حقیقت ذکر»، «جلد سوم: حقیقت علم»، «جلد چهارم: تزکیه و تهذیب»، «جلد پنجم: حقیقت عبودیت».

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است
  • آیت الله نورمفیدی: با توجه به اهمیت تعلیم و تربیت معلمان باید از میان بهترین‌ها انتخاب شوند
  • گفت و شنود/ بلا نسبت!
  • اجرای اندیشه های شهیدمطهری فرهنگ کشور رادربرابرتهاجمات حفظ می کند
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • آیت الله کوهستانی، ستاره آسمان فقاهت ایران
  • کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند