Web Analytics Made Easy - Statcounter

«چهلستون» برنامه‌ای گفت‌وگومحور دربارۀ سواد مالی و تدبیر معیشت و اقتصاد خانواده است که با همکاری آکادمی هوش مالی و رادیو گفت‌وگو تولید می‌شود. هدف این برنامه تلاقی دانش و گفتمان‌سازی نخبگانی است تا با کمک خرد جمعی، ردپای مسائل مالی را در علوم مختلف دنبال کند و با هم‌‌اندیشی، بستری برای یافتن راه‌حل‌‌ها فراهم سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش روابط عمومی آکادمی هوش مالی، دکتر کمیل رودی، مدیر آکادمی هوش مالی، دربارۀ این برنامه گفت: نوع تصمیم‌گیری‌ها و انتخاب رویکردهای مالی از عوامل گوناگونی نظیر روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، فرهنگ، ادبیات و دین تأثیر می‌پذیرد. در چهلستون، کارشناسان حوزه‌های مختلف را دعوت می‌کنیم تا مباحث سواد مالی از جنبه‌های گوناگون بررسی کنیم. این برنامه آموزش‌محور نیست، بلکه به ریشه‌های سواد مالی می‌پردازد. این شیوۀ گفت‌وگو به مخاطب برنامه کمک می‌کند بداند رابطه‌اش با پول چگونه شکل گرفته و متأثر از چه عواملی است. در نتیجه، می‌تواند این رابطه را اصلاح کند یا از نو شکل دهد. 


با توضیح دربارۀ مفهوم سواد مالی، وی افزود: سواد مالی، دانش و مهارت درک مفاهیم مالی و بهره‌گیری از این مهارت‌ها برای رفع مشکلات اقتصادی خانواده‌هاست است. این دانش کمک می‌کند مدیر مالی خانواده بتواند مسائل و مشکلات مالی را حل‌وفصل کند. چهلستون نتیجۀ همکاری دانش و رسانه است و می‌خواهد با زبانی ساده و همه‌فهم گفتمانی دربارۀ سواد مالی به وجود آورد که برای مخاطب مفید باشد.


این برنامه که از مرداد ۹۹ آغاز شده است، چهارشنبه‌ها ساعت ۱۰ صبح از رادیو گفت‌وگو موج FM ردیف 103.5 مگاهرتز پخش می‌شود. تاکنون متخصصانی نظیر دکتر سید محمد حسینی؛ وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر امیر هامونی؛ مدیرعامل فرابورس ایران، دکتر عبدالکریم خیامی؛ عضو هیئت‌علمی فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام‌صادق‌(ع)، دکتر مریم جلالی؛ عضو شورای رده‌بندی سِنی سینما، دکتر نصیری؛ معاون پژوهشی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، دکتر شوان صدرقاضی؛ پژوهشگر نوآوری دانشگاه سازمان ملل متحد، سیدمحمدحسین سجادی نیری؛ دبیر سابق ستاد فناوری‌های نرم ریاست جمهوری و دکتر علیرضا نبی؛ کارآفرین اجتماعی، برخی از مهمانان برنامه بودند.

منبع: الف

کلیدواژه: سواد مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۹۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟

دکتر مجید دهقان معتقد است: لایحه فعلی ارتقا امنیت زنان، با وجود اشکالات جزئی، در نفی نگرش فمینیستی و با فاصله گرفتن از نگاه سنتی به دنیا آمد و در صورت تصویب برای اولین بار نگرش خاص گفتمان انقلابی را نمایندگی می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ حدود 12 سال از طرح لایحه امنیت زنان در مجلس می‌گذرد و با وجود اینکه رهبر انقلاب در دیداری که همین امسال با بانوان کشور داشتند بر تسریع رسیدگی به آن تأکید کردند همچنان لایحه امنیت زنان در راهروهای مجلس معطل مانده است. از یک سو برخی به آن برچسب فمنیستی بودن می‌زنند و از سوی دیگر تعداد قابل توجهی از فعالین انقلابی حقوق زنان از حقانیتش دفاع می‌کنند و آن را زاییده نگاه اصیل انقلاب اسلامی به زنان می‌دانند. هنوز چالش‌های زیادی میان موافقین و مخالفین لایحه وجود دارد. این روزها یک بار دیگر جزئیات لایحه امنیت زنان در صحن علنی مجلس بررسی شد. در همین راستا حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر مجید دهقان، عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده در یادداشتی به ارائه دیدگاه خود در این زمینه پرداخته است که در ادامه از نظر می‌گذرانید.

گفتمان دینی از پیش از مشروطه تا دهه‌های بعدی در مسائل زنان دو ویژگی کلی داشت: اول این که مسأله‌اش دین بود و به مسئله زنان به عنوان اِشکالی بر دین می‌نگریست. دوم این که خانواده‌گرا بود با تفسیری که زنان را درون خانواده تعریف و با حضور اجتماعی زنان مخالفت می‌کرد.

اندیشه شهید مطهری نقطه عطف بود. مساله او در کتاب "نظام حقوق زن در اسلام" گرچه دین است ولی در "مساله حجاب" دغدغه زنان را دارد، البته تنها زنان دیندار و نه همه زنان. تأکید او بر خانواده نیز سر از پرده‌نشینی زن در نمی‌آورد.

دوران کلی‌گویی درباره الگوی سوم تمام شده است / برچسب فمنیستی زدن به لایحه تأمین امنیت زنان از سوی نوتحجرگرایان


سر و صدای انقلاب بلند شد و در گفتمان نوپای انقلاب نیز خانواده‌گرایی با پرده‌نشینی تمایزی جدی داشت. اضافه بر این که مساله آن عموم زنان بود نه تنها زنان دیندار و این یک پله بالاتر از اندیشه شهید‌مطهری بود. به همین دلیل انقلاب برای زنان جذابیت داشت همان‌گونه که انقلاب پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله برای زنان جذاب بود.

پس از انقلاب اما پیگیری امور زنان دو پاره شد.  "مساله زنان" را گفتمان خط امام و بعداً اصلاحات به دوش کشید و به ناکجاآباد برد و "مسأله خانواده" را گفتمان اصول‌گرایی نمایندگی کرد و به مفهوم سنتی آن فهمید. این وسط گفتمان انقلاب بی‌نماینده ماند.

سالی یکبار رهبر انقلاب نگرش گفتمان انقلاب را درباره زنان یادآوری و مسأله زنان را جدای از مسأله خانواده (و نه در ستیز با آن) طرح می‌کند ولی بدنه این گفتمان راه خودش را می‌رود. روایت سرِ گفتمان با بدنه آنان ناسازگار است. سَر، گفتمان انقلابی در حوزه زنان را تقویت می‌کند و بدنه گفتمان سنتی را. جوانانی هم که همسو با روایت گفتمان انقلاب هستند دستی در قدرت ندارند.

این که بدنه گفتمان دینی بدون نیاز به مداخله رهبر انقلاب به شدت لایحه حجاب را پیگیری می‌کند و آن را با مداخله حاکمیتی و جرم‌انگاری حداکثری تا تصویب نهایی همراهی می‌کند ولی لایحه ارتقا امنیت زنان را به اغما می‌برد تا دوباره با اشاره آقا در سخنرانی عمومی به راه بیفتد ریشه در همین امر دارد. حجاب مسأله گفتمان دینی سنتی است ولی امنیت زنان نه.

لایحه فعلی ارتقا امنیت زنان، با وجود اشکالات جزئی، در نفی نگرش فمینیستی و با فاصله گرفتن از نگاه سنتی به دنیا آمد و در صورت تصویب برای اولین بار نگرش خاص گفتمان انقلابی را نمایندگی می‌کند. این طفل نوپا درگفتمان انقلاب اما در برابر گفتمان پرقدرت سنتی بی‌دفاع است، اشارات سالیانه رهبری مگر رمقی به آن دهد. آیا مجلسِ حاضر در هفته‌های نزدیک به انتخابات توان آن را دارد که راوی گفتمان انقلاب اسلامی در مساله زنان باشد؟

خلقی در حال تماشای این نزاعند. جوانانِ نگران ولی امیدوار به آینده، زنان بی‌پناهِ درگیر خشونت و حتی زنان انقلابی و وفادار به گفتمان انقلاب. آیا مجلس یازدهم بالاخره مسأله زنان را به رسمیت می‌شناسد و پناهی در این دوران بی‌پناهی برای آنان خواهد بود؟ چشمی امیدوار و دیگری بیمناک است.

پایان پیام/

 

دیگر خبرها

  • 4 افسانۀ غیرواقعی دربارۀ گرگ‌ها
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • نشست گفتمان سازی بیانات مقام معظم رهبری
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است
  • کتابخانه ای به گستره صدا