Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه استان زنجان گفت: اصلاح نژاد دام با ژن‌ چندقلویی‌زایی در روستا‌های هدف طرح قرارگاه، سبب شده تا بهره‌وری دامداران بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یابد. - اخبار استانها -

فرشاد پیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان با اشاره به اینکه یکی از مباحثی که در بحث پرورش دام سبک در راستای افزایش بهره‌وری مطرح بوده استفاده از دام چند قلوزا است اظهار داشت: یکی از رسته‌های اصلی و منابع درآمدی در روستا‌ها پرورش دام سبک است و این امر خصوصا در سطح استان زنجان مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه استان زنجان برای اینکه بتواند بحث حوزه بهره‌وری در دام سبک را انجام دهد در چندین بخش وارد عمل شده است، افزود: اصلی‌ترین بخش‌ها شامل تغذیه دام، بهسازی و اصلاح جایگاه دام و مدیریت ژنتیکی و اصلاح نژادی دام‌ها است. 

مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصار‌المهدی(عج) استان زنجان با بیان اینکه فعالیت قرارگاه در 20 روستا آغاز شده است و در هر یک از آن‌ها قریب به 500 راس دام وارد برنامه شده است، گفت: در مرحله نخست که مدیریت موارد مذکور بود دوره آموزشی برگزار شده تا تلفات دام کاهش یابد چرا که بحث اصلاح نژاد و استفاده از دام چند قلو‌زا برای دامدارانی می‌توانست مورد استفاده قرار گیرد که با مباحث پرورش دام کاملا آشنایی داشته و تلفات پایینی در دامداری سنتی خود داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: امکان ارائه طرح به تمام دامداران در روستا میسر نبود به همین دلیل شبکه جامع زودپذیران که علاقه‌مند برای کار‌های جدید هستند تشکیل شد، آموزش‌های لازم ارائه و سطح اطلاعات بسیار بالاتر از سایر دامداران رفت و سپس این اشخاص وارد فاز اصلاح نژادی دام‌ها شدند.

قرارگاه پیشرفت سپاه زنجان رسته‌های مزیت‌دار اشتغال در روستاها را شناسایی می‌کندفرمانده سپاه اردبیل: اقناع‌سازی مردم برای مقابله با کرونا هدف اصلی طرح شهید سلیمانی استبسیج همه ظرفیت‌ها برای خروج بندرگز و کردکوی از وضعیت قرمز کرونایی/دادستانی و سپاه هم به کمک مردم آمدند

پیری با بیان اینکه بعد از آموزش دوره تئوری و عملی اصلاح‌نژاد دام به دامداران، این افراد به نهاد‌های واسط مثل کشت و صنعت فردوس زنجان که واحد 4 هزار راسی اصلاح نژاد است معرفی شدند، عنوان کرد: این افراد همچنین به سایر واحد‌های تامین کننده گوشت نیز معرفی شدند در ادامه روند طرح در نهایت دامداران قوچ هترو دریافت و وارد گله‌های خود کردند.

وی بیان کرد: بعد از گذشت دو سال از طرح در دهستان‌های قره‌پشتلو زنجان و اوریاد ماهنشان به نقطه‌ای رسیده‌ایم که درآمد دامداران دو برابر شده است به طوری که در 20 روستایی که طرح اجرا می‌شود تعداد دام‌های سبک نسبت به دو سال گذشته افزایش چندین برابری داشته و در هر روستا به 4 تا 5 هزار راس دام رسیده است، در یک مثال روشن در روستای مشکین بخش قره‌پشتلو تعداد دام به 8 هزار راس افزایش یافته و طرح مدیریت تغذیه و اصلاح نژادی در این روستا بسیار موفق عمل کرده است.

مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصار‌المهدی(عج) استان زنجان با تاکید بر اینکه علاوه بر این‌که در این طرح افزایش بهره‌وری 20 تا 30 درصد افزایش داشته است، اذعان کرد: تولید بره‌های تجاری نیز بر این امر موثر بوده و از سویی دیگر سبب شده تا کل گله‌های روستا به سمت پرورش قوچ‌های هترو روند و حتی این دانش به روستا‌های اطراف نیز انتقال یافته و واحد‌های الگویی در آن روستا‌ها نیز ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه برخی دامداران از فروش کم‌تر از 20 راس قوچ تجاری بیش از 100 میلیون تومان درآمد کسب کرده است گفت: در بحث اصلاح نژادی به دنبال فروش بره‌های هترو ژن‌دار نیستیم بلکه هدف این است که چند قلو‌زایی در کل کشور نهادینه شود اما مسئله این است که در بحث تامین نهاده قوچ هترو با نژاد چندقلو زایی مسائلی مطرح است و باید نهاده مورد نیاز تامین شود.

حمایت از تولید

پیری تاکید کرد: این طرح سبب شده تا علاوه بر کاهش تعداد تلفات دام درآمد روستائیان و دامداران نیز نسبت به گذشته بالاتر رود و استقبال از طرح نیز بسیار افزایش یابد بنابراین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه سعی دارد تا این طرح را در اقصی نقاط استان به اجرا درآورد و در پایداری تولید گوشت قرمز کمک کننده به استان و حمایت کننده از دامداران باشد.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه اصلاح نژادی استان زنجان اصلاح نژاد بهره وری روستا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۹۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه (اعاده شده از شورای نگهبان)، این لایحه را جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.

نمایندگان مجلس در برخی از مواد، بر مصوبه قبلی خود اصرار ورزیدند. همچنین به پیشنهاد احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس، در ماده ۳۱ لایحه برنامه هفتم، عبارت «دولت مکلف است» به عبارت «دولت مجاز است» تغییر کرد.

متن کامل اصلاحات لایحه برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۷-۱۴۰۳) را اینجا بخوانید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای فاقد آب شرب در استان کرمانشاه در حال انجام است
  • بهره مندی بیش از ۹۰ روستا در مناطق شرقی کرمانشاه از آب شرب خانگی
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان کرمانشاه در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی
  • پروژه بزرگ آبرسانی استان قم به بهره‌برداری می‌رسد
  • زنجان میزبان جام تختی آزاد؛ برگزاری جام هاشمی‌نژاد در خرداد
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • ترمز طلای جهانی در مسیر صعود
  • تعداد سامانه‌های ثبت تخلفات در جاده‌های زنجان به ۴۱ دستگاه افزایش می‌یابد
  • دشوارترین عملیات نظامی در دوران جنگ با عراق /کدام فرمانده سپاه به در روز اول به شهادت رسید؟
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران