Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایسنا، فرودگر «اینسایت» مجهز به یک کاوشگر ملقب به «مول» به معنی موش کور است که قرار بود تا عمق 10 فوتی سطح مریخ را حفاری کند.

با این حال، ناسا گفت که تمایل غیرمنتظره خاک مریخ به سفت شدن به این معنی است که مته «مولم هرگز نمی‌تواند عملکرد صحیح خود را داشته باشد.

اکنون این پایان یک حماسه طولانی است که از سال 2019 آغاز شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کاوشگر پس از آزمایش و خطای فراوان و کمک گرفتن از بازوی رباتیک «اینسایت» تنها توانست به عمق چند سانتی‌متری سطح مریخ برسد. آخرین فعالیت آن نیز در روز شنبه 9 ژانویه انجام شد که ناسا آن را یک تلاش قلمداد کرد.

با این وجود هنوز همه چیز از دست نرفته است، زیرا شکست برنامه «مول» به مهندسان کمک می‌کند تا استراتژی‌های مختلفی را برای ماموریت‌های آینده در پیش بگیرند.

علاوه بر این، اکنون که بازوی رباتیک «اینسایت» قادر به کمک است، می‌تواند لرزه‌سنج را در حفره ایجاد شده دفن کند تا به ماموریت کمک کند خوانش‌های دقیق‌تر و واضح‌تری از سطح‌شناسی مریخ داشته باشد.

ضمن اینکه رها کردن «مول» به این معنی نیست که ماموریت «اینسایت» تمام شده است، بلکه طول عمر مورد انتظار این ماموریت حداقل تا پایان سال 2022 تمدید شده است.

«اینسایت» وظیفه دارد تشخیص دهد که هسته مریخ مایع است یا جامد، داده‌های آب و هوای مریخ را بررسی کند و همچنین هنگامی که مریخ نورد «استقامت» (Perseverance) روی سطح مریخ فرود بیاید، به تاسیس اولین شبکه هواشناسی بشر در یک سیاره دیگر اقدام کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مریخ کاوشگر حفاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۰۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان

احمد محمدی زاده در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دولت سیزدهم اقدمات بسیار خوبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در استان انجام شده است و دستاورد‌های خوبی در حوزه دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور در سال گذشته داشته ایم.

استاندار بوشهر افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله قوانین مهم و خوبی بود که طی سالیان اخیر به مرحله اجرا رسیده و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان مکلف هستند که ارائه خدمات به شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار دهند.

رئیس ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر در ارزیابی سال ۱۴۰۲ وزارت کشور و شاخص‌های ده گانه شامل ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، برنامه ریزی اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی دانشگاه ها، تعیین ماموریت پارک‌های علم و فناوری، تعیین ماموریت کارآفرینان، تعیین ماموریت نخبگان، اقدامات تسهیلگرانه، افزایش تولید دانش بنیان، مردمی سازی اقتصاد دانش بنیان و صادرات دانش بنیان، با اقدامات در خور تحسین عملکرد مناسبی را ثبت و با کسب ۸۴ امتیاز از مجموع ۱۰۰ امتیاز این ارزیابی، رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

محمدی زاده گفت: طبق ارزیابی وزارت کشور، استان بوشهر در شاخص‌های تشکیل جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان، اقدامات تسهیگرانه و مردمی سازی اقتصاد رتبه دوم و در مجموع شاخص‌ها رتبه سوم را کسب کرده است.

استاندار بوشهر افزود: استان بوشهر در برنامه اقتصاد دانش بنیان، ماموریت گرایی پارک‌های علم و فناوری و هیئت‌های اندیشه ورز و تولید دانش بنیان نیز از استان‌های پیشرو و گروه اول در سطح کشور معرفی شده است.

محمدی زاده با بیان اینکه رتبه استان بوشهر در سال ۱۴۰۱ رتبه ۲۱ بوده است، افزود: با حمایت‌های معاونت اقتصادی استانداری و تلاش پارک علم و فناوری خلیج فارس و هم افزایی و تلاش مدیران دستگاه‌های اجرایی و روسای دانشگاه‌های عضو ستاد اقتصاد دانش بنیان و با تلاش جمعی، استان بوشهر توانسته رتبه سوم کشوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان را بدست آورد.

وی اضافه کرد: کسب این توفیق که نشان از توسعه و نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اقتصادی است نوید بخش آینده‌ای درخشان برای جوانان استان خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • ماموریت بلینکن در عربستان چیست؟
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • رگبار باران در تهران از چهارشنبه/ افزایش دما تا ۵ روز آینده
  • آسمان چهارمحال و بختیاری کمی تا قسمتی ابری