Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

نشریه آمریکایی اسلیت در نوشتاری به قلم «فرد کاپلان» نوشت: پمپئو در دو سال و ۹ ماه عهده داری سمت وزارت امورخارجه آمریکا، هیچ چیزی که امنیت، ارزش های ما و یا سیاست های دولتش را تقویت کند، نگفت و انجام نداد.

دوره تصدی گری پمپئو با تحقیر رو به پایان است. وی ۴ ژانویه (۱۵ دی) اعلام کرد که به اروپا سفر و با رهبران اتحادیه اروپا دیدار می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو روز بعد، در پی حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره، مقام های اتحادیه اروپا گفتند که با پمپئو دیدار نخواهند کرد و پمپئو آخرین شانس خود برای یک سفر فرامرزی با هزینه مالیات دهندگان آمریکایی را از دست داد.

فصلی طولانی از تحقیر برای پمپئو رقم خورده است. وی در ماه اوت (مرداد) شورای امنیت سازمان ملل را تحت فشار قرار داد تا فروش تسلیحات متعارف به ایران را تحریم کند.

تنها یک عضو این شورا (جمهوری دومینیکن) از آمریکا در این زمینه حمایت کرد، روسیه و چین با آن مخالفت کردند و سایر کشورها (همه متحدان آمریکا) به آن رای ممتنع دادند.

پمپئو همچون ترامپ بی وقفه علیه توافق هسته ای سخن می گفت، تصادفی نیست که ترامپ تنها ۱۲ روز پس از سوگند یاد کردن پمپئو در منصب وزیر امور خارجه، از این توافق خارج شد و تحریم های ضد ایرانی را از سر گرفت.

رکس تیلرسون سلف پمپئو به ترامپ توصیه کرده بود که در توافق بماند. پمپئو مدعی بود که تحریم ها، ایران را به مذاکره درمورد یک توافق هسته ای «بهتر» وا می دارد.

پمپئو به تازگی با درک این موضوع که کارزار فشار حداکثری اش علیه ایران کاملا شکست خورده است، در سخنانی مدعی شد که ایران پایگاه جدیدی برای القاعده است. مقام های اطلاعاتی آمریکا اعلام کردند که هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.

چین دیگر عامل نگرانی پمپئو بوده و وی خواستار تغییر حکومت در پکن شده است. پمپئو در طرح این ادعا که حزب کمونیست چین کاملا مجزا از مرم چین است، در اشتباه بوده و اینکه چالش مقاومت در برابر تهدید حزب کمونیست چین از برخی جهات بسیار دشوارتر از مقاومت در برابر امپراطوری کمونیست اتحاد جماهیر شوروی در جریان جنگ سرد است.

در واقع شاید اکثر جمعیت چین از حزب کمونیست این کشور حمایت می کنند که بیش از ۸۵۰ میلیون نفر را در مدت زمانی سریع از فقر خارج کرده است.

وزیر امور خارجه آمریکا درک درستی از ماهیت چالش چین ندارد و در نتیجه، ایده های خامی درمورد نحوه برخورد با آن ارائه می دهد. لفاظی های وی به میزان بیشتری ایالات متحده را از سایر نقاط جهان منزوی کرده است.

پمپئو همچنین دروغ هایی به زبان آورده است. وی ادعا کرده که به همراه ترامپ، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را از قبل قوی تر کرده اند، در حالی که روابط ترانس آتلانتیک به دلیل انتقاد مکرر ترامپ از ائتلاف ها در کل و اتحادیه اروپا به طور ویژه، به تیرگی گرائیده است.

پمپئو همچنین یک وزیر امور خارجه فاسد در آمریکا بوده است. با انتشار یک نوار صوتی از سخنانی در بیت المقدس که در کنوانسیون ملی جمهوریخواهان در سال ۲۰۲۰ فاش شد، وی نه تنها قانون منع فعالیت های سیاسی زیان آور تحت عنوان «هچ اکت» (Hatch Act) را نقض کرد، بلکه همچنین سیاستی را زیر پا گذاشت که قبلا آن را رسما اعلام کرده و کارمندان وزارت امور خارجه را از شرکت در کنوانسیون های سیاسی برحذر داشته بود.

وی باعث شد که ترامپ، بازرس کلی را که درمورد سواستفاده از منابع دولتی تحقیق می کرد، اخراج کند.

پمپئو ضیافت های شام مجللی را در وزارت امور خارجه آمریکا برگزار و اهداکنندگانی را دعوت می کرد که احتمالا به برخی مبارزات سیاسی آینده کمک می کردند.

وی صدای آمریکا را به ارگانی تبلیغاتی برای ترامپ تبدیل و خدمات خارجی را حتی بیش از آنچه تیلرسون انجام داده بود، تخریب کرد.

دو نمونه دیگر از شکست عملکرد پمپئو، یکی این بود که هیچ کاری برای تغییر عقیده و موضع ترامپ از سیاست خارجی کره شمالی انجام نداد و دوم آنکه سیاست تحت فشار قرار دادن نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا را با صدای بلند مطرح کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا در روزهای پایانی خود در این پست با صدور فرمان هایی، محدودیت ها برای تماس رسمی با تایوان را از میان برداشت. وی همچنین کوبا را حامی تروریسم نامید و جنبش انصارالله یمن را یک سازمان تروریستی خارجی لقب داد.

این تصمیمات در طولانی مدت هیچ تاثیری نخواهد داشت به طوری که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا می تواند این احکام را لغو کند.

پمپئو هفته آینده به کانزاس می رود، جایی که زمانی نمایندگی اش در کنگره را برعهده داشت و امیدوار است از آنجا برای سنا نامزد شود. وی ممکن است به این مساله پی برد که وفاداری اش به ترامپ، چشم انداز مناصب بالاتر را برایش کم سو می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پمپئو وزیر امور خارجه وزیر امور خارجه خارجه آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۱۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد

به گزارش همشهری آنلاین «جو بایدن» که لقب پیرترین رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده را به خود اختصاص داده، بیش از هر زمان دیگری به دلیل نزدیک‌تر شدن به انتخابات ۲۰۲۴ و هم‌چنین گاف‌های بی‌پایانش زیر ذره‌بین قرار دارد.

«اسکارلت ماگوآیر» رئیس موسسه تحقیقاتی «جی‌ال پارتنرز» در گفت‌وگو با نشریه سان تاکید کرد که بسیاری از آمریکایی‌هایی نسبت به «سن بایدن و توانایی‌هایش» نگران هستند.

او گفت به همین دلیل است که نظرسنجی‌ها نشان از احتمال پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا دارد.

البته ناگفته نماند که این نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هم صرفا چهار سال از جو بایدن کوچکتر است اما گاف‌های پی در پی رئیس‌جمهور کنونی آمریکا نگرانی‌ها را درباره «زوال عقل» او چندین برابر کرده است.

نشریه سان هم‌چنین به نقل از خانم ماگوآیر می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها نگرانند که جو بایدن قادر نخواهد بود از پس جلسه با ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) که ۱۰ سال از او جوان‌تر است، بربیاید.»

جو بایدن از ابتدای شروع ریاستش تاکنون گاف‌ها و حرکات نمایشی مضحکی را در مقابل حضار و بینندگان پخش زنده انجام داده است؛ این موارد از اشتباهات لفظی گرفته تا افتادن روی صحنه و هم‌چنین هذیان‌گویی شهرت و محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا را به خطر انداخته است.

نشریه سان می‌افزاید: «از هر ۱۰ آمریکایی، چهار نفر (۴۰ درصد) فکر می‌کنند که جو بایدن در صورت پیروزی، نمی‌تواند دوره دوم ریاستش را به اتمام برساند و احتمالا در دفتر کارش فوت خواهد کرد.»

هم‌چنین برخی از رای‌دهندگان معتقدند شاید بایدن بتواند به مسائل داخلی کشورش رسیدگی کند اما بعید می‌دانند او قادر باشد نسبت به مسائلی که در خاورمیانه رخ می‌دهد، مدیریت خوبی از خود نشان دهد.

در این میان برخی دیگر به نگرانی‌هایی نظیر جنگ اوکراین و توانایی جو بایدن درخصوص مواجه شدن با رئیس‌جمهور روسیه اشاره کرده‌اند.

نشریه سان در پایان با اشاره به اظهارات رای‌دهندگان آمریکایی می‌نویسد: «بسیاری از آمریکایی‌ها خواستار پیروزی ترامپ هستند زیرا معتقدند او نسبت به بایدن قادر به انجام کارهاست. آن‌ها به طور کلی رئیس‌جمهوری را می‌خواهند که به لحاظ ذهنی سالم باشد و بتواند پا به پای رهبران جهان قدم بردارد.»

کد خبر 847156 برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • بلینکن: چین می‌تواند نقش میانجی‌گر را در خاورمیانه ایفا کند
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • درخواست بلینکن از چین: با شرکت‌های آمریکایی عادلانه رفتار کنید
  • واکنش کنعانی به اعتراضات دانشجویان آمریکایی
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا