Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس جامعه اسلامی مدیران با صدور بیانیه‌ای به وضعیت کنونی بازار سرمایه و بورس واکنش نشان داد. متن پیام به شرح ذیل است:

به فاصله کوتاهی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، شاخص‌های اقتصادی کشور دچار تغییرات گسترده‌ای شد. افزایش افسارگسیخته نرخ ارز و به تبع آن افزایش قیمت ها، در طول سه سال و نیم گذشته جزء لاینفک زندگی مردم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعلام دلار ۴۲۰۰ تومانی، تاراج ذخایر استراتژیک طلای بانک مرکزی و برجامی کردن اقتصاد، از جمله تاریک ترین نقاط مدیریت اقتصادی دولت دوازدهم بوده است. این عوامل در کنار سومدیریت های مسئولان در حوزه های مختلف باعث شد فشار روانی بیشتری بر مردم تحمیل شود. بی ثباتی چند سال اخیر هر چند بی تاثیر از عوامل خارجی نیست، اما انتظار این بود که دولت "تدبیر وامید" با استفاده از تجربیات تلاطم های سال ۹۰ از وقوع این بحران اقتصادی ممانعت می نمود.

طولی نکشید تلاطم های اقتصادی به بازار سرمایه رسید و این بازار شاهد فراز و نشیب های بسیاری شد. افزایش حضور سرمایه داران خرد در بازار در کنار آزادسازی سهام عدالت به یکباره توجهات آحاد جامعه را به سمت بورس معطوف کرد. به طوری که در 6 ماهه اول سال جاری شاهد تحولی کم سابقه در بازار سرمایه بودیم. دولت نیز در این بین با فروش سهام های خود درآمد قابل توجهی را در این بازه بدست آورد. رئیس دولت نیز با دعوت از مردم خواستار سرمایه گذاری در بورس شد و از این طریق ضریب نفوذ بورس در کشور به شدت افزایش یافت.

اکنون حدود پنج ماه از وقایع مطرح شده می گذرد و در طول این مدت بازار سرمایه شاهد یکی از شدیدترین ریزش های تاریخ خود بوده است. مردمی که به دعوت رئیس جمهور به بازار سرمایه ورود کرده بودند در حال حاضر شاهد آب شدن سرمایه زندگی خود هستند و این ضرر باعث شده نارضایتی گسترده ای در بین مردم ایجاد شود. هرچند عوامل متعددی را می توان در رابطه با ریزش بورس موثر دانست اما ضعف توان مدیریتی و و نگاه مقطعی به بازار سرمایه  از مهم ترین عوامل است.

نقش غیر سازنده حقوقی‌های بورس در نمادهای دولتی و خصوصی و عدم برخورد با متخلفین نیز از موثرترین موضوعات بوده. همچنین عدم تحقق وعده های مسئولان نیز مزید بر علت شده و جو حاکم بر این بازار مهم را مخدوش کرده است. به طوری که نارضایتی مردم به شدت افزایش یافته و شاهد اعتراضات مردم هستیم. در این همین راستا ارزش سهم عدالت نیز حدودا نصف شده است. این در حالی است که مسئولان توصیه به نگهداری آن می کردند.

لذا در شرایط فعلی با توجه به اهمیت این موضوع انتظار می رود دولت در سیاست کنترل بازار سرمایه تجدید نظر کند و ظرفیت بورس را در اقتصاد کشور مجدد فعال کند. تامین سرمایه شرکت ها در بورس در صورتی تحقق پیدا می کند که این شاخص اقتصادی دارای پویایی و رشد مناسب باشد.

کمیته جوانان جامعه اسلامی مدیران با توجه به اینکه قشرهای متعددی از مردم امروز نسبت به سرمایه های خود در بورس دچار خسارت شده اند از مسئولان اقتصادی کشور می خواهد در یک حرکت عاجل نسبت به بازگرداندن اعتماد به نمای اقتصاد کشور اقدام کنند. جذابیت و ارزندگی فعلی سهام ها در صورتی مورد استقبال مردم واقع می شود که چشم انداز تصویر شده از سوی دولت، در عمل مسئولان نیز نمود پیدا کند. تجربه نشان داده است بازار سرمایه همواره در زمان کاهش تنش های بین المللی بازدهی مناسب تری را به خود دیده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بورس آب بازار سرمایه رئیس جمهور دلار جهانگیری بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۲۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: قالیباف: وضعیت بازار ارز بررسی می‌شود

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی ها در قیمت ارز تأثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تأثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

کد خبر: 1228414 برچسب‌ها محمدباقر قالیباف

دیگر خبرها

  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • تودیع و معارفه‌ استاندار مازندران از گلایه‌ها تا مطالبات
  • در سفر‌های خارجی تحقق شعار سال در دستور کار قرار دارد
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟