Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@08:49:43 GMT

پیروان بانوی هدایتگر همواره در پی الفت هستند

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۰۶۴۰۹

پیروان بانوی هدایتگر همواره در پی الفت هستند

بانو فاطمه (س) به افکار عمومی توجه دارد؛ او در مسجد پیامبر (ص) و از پس قرن‌ها ایستاده و هنوز همه مسلمانان، نه، بلکه همه آدمیان را مورد خطاب خویش قرار می‌دهد که بدانید من فاطمه‌ام، جز به راستی سخن نمی‌گویم و جز به درستی کرداری نمی‌کنم.

به گزارش ایمنا، حجت‌الاسلام محمد سلطانی رنانی، در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری ایمنا قرار داده است، نوشت: بانو فاطمه زهرا (س) چندی پس از درگذشت پیامبر (ص)، به مسجد آمد و خطبه خواند، و این خطابه را می‌توان سنگ بنای برخی از اندیشه‌ها، حرکت‌ها، و رویکردها دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت زهرا (س) در برابر زمامدار زمانه ایستاد و به او اعتراض کرد. در بسیاری از نظام‌های حکومتی، هرگونه اعتراض به زمامدار، گناهی نابخشودنی یا خطایی ناروا شمرده می‌شود و هیچ تعریف نظری و یا جایگاه عملی برای اعتراض مدنی در برابر حکومت و حکمران وجود ندارد. بانو فاطمه (س)، نخستین کسی است که در مقام یک شهروند جامعه اسلامی، در برابر زمامدار زمانه ایستاد و دادخواهی کرد.

بانو فاطمه (س) به افکار عمومی توجه دارد؛ او در مسجد پیامبر (ص) و از پس قرن‌ها ایستاده و هنوز همه مسلمانان، نه، بلکه همه آدمیان را مورد خطاب خویش قرار می‌دهد که: بدانید من فاطمه‌ام! جز به راستی سخن نمی‌گویم و جز به درستی کرداری نمی‌کنم. او به رسانه و فضای اندیشه آدمیان توجه دارد که به مسجد می‌آید و خطبه می‌خواند.

اعتقادات و باورها ریشه همه کردارها و رفتارهاست. اگر باور آدمی پاک و پیراسته باشد، رفتاری زشت و ناپسند انجام نخواهد داد. بانو فاطمه (س) سخن خویش را با آموزه‌های توحیدی آغاز می‌کند؛ با سخن از وحی و پیامبری، با بزرگداشت امام و امامت. آنچه بانو در باب خداباوری و یکتاپرستی در این خطبه فرموده است، دوش‌به‌دوش سخنان توحیدی امیر مؤمنان علی (ع)، والا و بالا می‌رود.

بانو فاطمه (س) در آغاز سخن خویش مسلمانان را «حمل‌کنندگان دین و وحی، امانت‌داران خداوند بر خویشتن، رسانندگان دین به دیگر امت‌ها، و بازماندگانی که کتاب خداوند بر ایشان جانشین قرار داده شده» می‌داند. این سخن به آن معناست که دین اسلام بر دوش مردان و زنان مسلمان به دیگر امت‌ها رسانده می‌شود. هم‌اکنون پیامبر خدا (ص) در میان مردمان نیست تا امانت‌دار خداوند و دین او باشد، پس آدمیان خود باید امانت‌دار خویش باشند و به خویشتن خیانت نکنند. و کتاب خدا باقی می‌ماند که می‌توان دریافت‌های دینی مختلف و متفاوت را بدو عرضه کرد تا سره از ناسره تشخیص داده شود.

توجه به حقوق فردی؛ آنچه که پیامبر اکرم (ص) همواره و به ویژه در ماه‌های پایانی زندگی خویش، بر آن تأکید داشت؛ حرمت نهادن به جان و مال و آبروی آدمیان است. مالکیت شخصی اگر نقض شود، اساس نظم و نظام جامعه بر هم می‌ریزد. بانو فاطمه (س) نه تنها برای باغستانی به نام فدک، بلکه برای نادیده گرفتن حقوق انسان، به ویژه حق مالکیت برخاست و اعتراض کرد.

پیامبر اکرم (ص) درگذشته است، و هم‌اکنون هر کسی ممکن است دهان بگشاید و زبان بچرخاند که شنیدم پیامبر خدا چنین گفت و دیدم که چنان کرد؛ اگر چشم و گوش بر همه این گزارش‌ها ببندیم، خود را از سرچشمه حکمت و رحمت نبوی محروم کرده‌ایم و اگر با خوش‌باوری هر حکایتی را بپذیریم، سخت به بیراهه خواهیم افتاد. بانو فاطمه (س) در برابر احادیث ادعایی و گزارش‌های سست‌بنیان به آیات قرآن کریم استناد می‌کند. قرآن، اصل و اساسی است که تغییر نکرده و نمی‌کند، چراغی است پیش رو، تنها و تنها قرآن شاخص است، نه گفتار و نه کردار این و آن. و از این روست که بانو فاطمه (س) در سرتاسر خطبه خویش به بیش از ۳۰ آیه از قرآن کریم استدلال یا استشهاد می‌کند.

بانو فاطمه (س) پرچم اعتراض در برابر زمامدار زمانه را برداشته است و داوری وی را نادرست می‌شمرد. در برابر وی شاهد می‌آورد و به قرآن استدلال می‌کند و از مسلمانان یاری می‌جوید. ولی با این همه، بانو فاطمه (س) آشوبگر نیست. او خواستار مقابله با ستم و بیداد است؛ اما نه به هر قیمت و هزینه‌ای…. تفرقه، از هم‌گسیختگی و چندگانگی جامعه مسلمانان خطر بزرگی است که ایشان به آن هشدار می‌دهد. بانو فاطمه (س)، پیشواییِ اهل بیت را مایه دوری از تفرقه می‌شمرد. و شایسته است که دوستداران و پیروان آن بانو نیز هماره در پی الفت و ائتلاف باشند، و نه در پی خِلاف و اختلاف.

** عضو هیئت علمی گروه قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان

کد خبر 468995

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهادت حضرت فاطمه س شهادت حضرت زهرا یادداشت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بانو فاطمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۰۶۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به سه بانو حادثه غرق شدگی در اصفهان و فلاورجان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛بنابراعلام مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان، پس از اعلام حادثه غرق شدگی یک بانوی ۵۶ ساله در استخر خانگی در اصفهان نیروهای اورژانس به محل حادثه اعزام شدند و پی از امدادهای اولیه مصدوم را به بیمارستان الزهرا منتقل کردند.

براین اساس همچنین در پی گزارشی از حادثه غرق شدگی در رودخانه زاینده رود در محدوده فلاورجان دو دختر ۱۵ ساله، نیروهای فوریت پزشکی با محل حادثه اعزام شدند و دومصدوم را پس از احیا به بیمارستان امام خمینی فلاورجان منتقل کردند.

دیگر خبرها

  • حفظ و احیای معماری اسلامی و ایرانی در یزد ضروری است
  • تمجید سخنگوی دولت از بانوی ورزشکار ایرانی بابت رکوردشکنی در آسیا
  • تبریک بهادری جهرمی به بانوی ورزشکار ایرانی
  • یکهزار و ۵۴۸ معلم و استاد دانشگاه، حامی ایتام و محسنین استان یزد هستند
  • ایجادشعبه ویژه پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • پیام تبریک کاظمی‌پور درپی تاریخ‌سازی بانوی دوومیدانی‌کار ایران
  • پیام تبریک کاظمی‌پور درپی تاریخ‌سازی بانوی ملی‌پوش تیم دوومیدانی ایران
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود
  • امدادرسانی به سه بانو حادثه غرق شدگی در اصفهان و فلاورجان
  • افتخار آفرینی نازنین فاطمه عیدیان برای کشورمان / کسب طلای ۴۰۰ متر با مانع توسط این بانوی ایرانی